2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar doğum yapmayan kaldı mı bizden?
Kaldıysa sağ salim kavuşun demeye geldimm❤️Şaka gibi gelio 9 aydır burdayız ,eski mesajlarıma göz gezdirdim ve duygulandım.
Geçmez dediğimiz zaman geçmiş bile.
Ağrı acı korkusu demişim hepsi geçti gitti.
Buralar artık sakin olur malum herkes meşgul bebişleri ile.
Yol arkadaşlığınız için teşekkür ederim ❤️❤️❤️❤️
Bende daha dogurmadim kısmetse yarın sabah doğuma gidiyoruz 8 de yatış yapacaklar 😬
Çok karmaşık duygular içindeyim 🙈

Bnmkiler de aynı cnm hergün arıyor torunlarını görüyorlar ama iş ilgilenmeye fedekarliga gelince tik yok bunun zaten ne Zaman doğacağını bile bilmiyorlar görümceler desen hiç bilmiyorlar sadece hamileligimi biliyorlar geçen kandilde büyük görümce aradı annem haftalardır yanimda rahatsızım diye illaki duymustur ama bi sormadı nasılsın diye yada gecmis olsun rahatlamışsın diye de kendi sağlık sıkıntılarını anlatıp anlatıp kapattı ben Allaha havale ediyorum ama karşılığını da illaki alacaklar
Duyarsız düşüncesiz insanlar.. sonra bunlar da babaanneyim halayim diye gecinmesin. Ben şunu anladım, insanın kendi anne babasından gerisi hikaye. Eşinin ailesi falan hikaye yani.

Duyarsız düşüncesiz insanlar.. sonra bunlar da babaanneyim halayim diye gecinmesin. Ben şunu anladım, insanın kendi anne babasından gerisi hikaye. Eşinin ailesi falan hikaye yani.
Aynen öyle cnm Allah hepsininde isini rast getirsin ama ozellikle kendi ailemizin omru uzun olsun :)

IMG_20210502_171027.jpg

Valla canım dün hastanede bana dediler göğüs ucun içine kaçıyor silikon başlık al diye önerdiler bakalım belki onu da denerim şimdilik pompa ile sagip şırınga ile veriyorum en azından oda bir yöntem aç kalmasını engelliyor bugün böyle denedim bakalım mucadele verecem artık ne kadar süre sonra sorunsuz emzirmeye gecebilirsem baksana sen bile kızında kaç ay ugrasmissin benim ilk ya çok tecrübesizim ilk 2 gün çok üzülüyordum şimdi bir yandan memeye tutturmaya calisiyorum olmadı sağip şırınga ile veriyorum Allah yardımcımız olsun ne diyim analigin nesi kolay ki 😀
Benim cimcime de ilk günler memeyi ağzına sokturmadı bile o derece 😬 sonra doktor tavsiyesi ile silikon uç aldım onunla emmeye başladı ama o olunca memeyi tam boşlatamıyor ve daha az süt alıyor. 2 aya yakın silikon uçla emdi ama benim göğüs uçları berbat oldu. Sonra bi emzirme danışmanına yazdım bazı taktikler verdi onları uygulayarak silikon ucu bıraktık. Sana söylediğim şekilde memeyi ağzına sokup kenardan süt akıttım ağzına ve çok şükür bayağa deneme sonrası nihayet memeyi tutup emmeye başladı. Sonra 4.aya kadar emerken mama takviyesini de eds ile verdim. Ama meğer ben geniş olan boru ile eds yapmışım o da zamanla meme reddi yapıyormuş 🤦🏻‍♀️ 4.ayda meme reddi başladı 2 gün hiç emmedi 🤦🏻‍♀️ eds yi bıraktık, alıştırma bardağı ile vermeye başladım mama takviyesini. resmen halay çeker gibi hoplaya zıplaya emziriyordum 😅 derken 5.aya girdik çok şükür sorunsuz emmeye başladı. Ek gıdaya geçtikten sonra kilosu da iyiye gitti mamayı da bıraktık. Ve mutlu son 😅

Kızlar doktorunuz plesanta eskimeye başlamış dedi mi bu normal Bi durum mu yoksa bir de plesanta yaşlanması varmış bebek kilo almıyor muş ikisi aynı şey mi acaba bilgisi olan bu durumla karşılaşan var mı
Bana aynı şey gibi geldi kilosu nasıl bebişinin.

Bende bugün satmaya başladım canım az az da olsa geliyor çok şükür göğüs uclarim yara oldu ama olsun bebeğime mama verdiğimde çok vicdan azabı çekiyordum arada emiyor arada sağip şırınga ile veriyorum bakalım artık buna da şükür
Mama veriyorum diye niye vicdan azabı çekiyorsun canım benim bebek emmiyor keyfi değilki. Bebek emmeyince süt daha az geliyor haliyle. Bu durumu yaşayan çok anne var. Bebek aç kalacağına mama alıyor, çok şükür mama alabiliyoruz. Hiç üzülme zamanla yoluna girecek herşey 🥰

Her gün yürümeye ve pilates ve yoga yapmaya çalışıyorum ama artık iyice yorulmaya başladım ya. Perine masajı da yapıyorum haftada 4 gün
Bu kadar hareketin karşılığını alabilirim inşallah.

Eklentiler

• Screenshot_20210429-212325_Samsung Health.jpg
    Screenshot_20210429-212325_Samsung Health.jpg
    41,5 KB · Görüntüleme: 60

teşekkür ederim cevap içim bi sorum daha olucaktı siz ilaca sürekli paramı veriyorsunuz yani rapor falan cıkarmadımı doktor çok palı ve 10 ay 300 tane iğne 10 tanesi daha 200 milyon
Ben bastan beri raporlu aliyorum. dr una soylersen rapor cikartir iki dk da yoksa diger turlu cok kulfetli oluyor.

Dogum yapan arkadaşlar hastanede agız mendili lazım oldumu bebek İcin, kac tane kıyafet kullandınız bebek ıcın, kac bez yeterli oldu tahmini, pişik kremi gereklimı hastaneye

Dogum yapan arkadaşlar hastanede agız mendili lazım oldumu bebek İcin, kac tane kıyafet kullandınız bebek ıcın, kac bez yeterli oldu tahmini, pişik kremi gereklimı hastaneye
Valla ben ağız bezi 3 tane aldım. Ne olur ne olmaz diye hemşireye verilecek takım harici 4 tane daha aldım alt üst. 15 tane bez aldım😬😬 bir de mustela pisik kremi aldım. Ama ne zaman ortaboy valiz tika basa doldu onu bilmiyorum👀👀

Sizi panik yaptırmak istemem en doğrusunu doktorunuzdan öğrenirsinz ancak plesantanin eskimeye, yaşlanmaya başlaması demek artik bebeğinizi yavastan besleyemeyecegi anlamina geliyor diye biliyorum ben. Bebegin de anne karninda baska besin alacagi alternatif yok, Hal boyle olunca da bebeğiniz kilo almamaya başlıyor, haftasindan geri kaliyor, dogumunuzla ilgili biseyler söylemedi mi bu durumda. Çünkü önemli bir konu.
Söylemedi ya plesanta eskimeye başlamış dedi bebek 38 39 larda gelir dedi

Sizi panik yaptırmak istemem en doğrusunu doktorunuzdan öğrenirsinz ancak plesantanin eskimeye, yaşlanmaya başlaması demek artik bebeğinizi yavastan besleyemeyecegi anlamina geliyor diye biliyorum ben. Bebegin de anne karninda baska besin alacagi alternatif yok, Hal boyle olunca da bebeğiniz kilo almamaya başlıyor, haftasindan geri kaliyor, dogumunuzla ilgili biseyler söylemedi mi bu durumda. Çünkü önemli bir konu.
Haftasıyla uyumlu bebeğim 10 gün geriden gelmeye başlamış bu beni endişelendirdi ve randevumu 17 gün sonra verdi ya daha sıkı takip etmesi gerekmez miydi

Bize ağız bezi lazım olmadı ama 4 tane yanıma almıştım. Kıyafette doğum için 1 takım verdik bizimki 5 saat yoğun bakımda kaldı doğumdan sonra orda istediler 1 takım hastaneden çıkarkende 1 takım değiştirdik toplam 3 takım yetti ama ben 5 takım almıştım yanıma. Her takımının içinde bezi de vardı ama yanımada 1 paket bez aldım lazım olur diye😂 çocuğa bukadar fazla fazla kıyafet alınca kendime almamışım resmen🤦🏻‍♀️ Kendime bi alt üst pijama bide elbise almıştım alt üst olanın altı kan olunca çıkarttım elbiseyi giydim mecbur ama 1 takım daha alt üst alsam daha rahat olacaktı. Pişik kremi lazım olmuyor boşuna alma yanına.

2300 kilosu 35. Haftada
Cnm bnm bebişiminde kilosu geriden gidiyor. 35 de 2400 dü bnmkide. Doktorun seni sık sık çağırır. Plasentayı kontrol ediyor. Eğer kan akımı bozulursa sezeryana alcak. Plasenta amniyon sıvısı bide nst önemli üçü iyi çıktığı sürece bekler. Bana öyle açıklamıştı.

X