2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ne sinir bozucu de mi? Bikac gün önce eşimin teyzesi aradı. Ki beni şahsen tebrik etmemişti bunca süre boyunca. Doğum yaptım mi diye merak etmiş. Neyse ne zamana falan dedi, tarih vermedim son günler falan dedim. çünkü bu sefer de sezeryan mi vs diye boş muhabbet yapacak. İlgileri sıfır, ama iş meraka gelince herkes tilki mübarek.
Canim insanlarin hepsi oyle inan..mesela beni 9 ay boyunca sormayan akrablr arkadaslar bu ara mj atio ario naptin dogum yaptin mi ne zman yapacan sezaryan mi normal mi..cok zor dogunca gorursun falan filan..insanlar boyle iste

Ne sinir bozucu de mi? Bikac gün önce eşimin teyzesi aradı. Ki beni şahsen tebrik etmemişti bunca süre boyunca. Doğum yaptım mi diye merak etmiş. Neyse ne zamana falan dedi, tarih vermedim son günler falan dedim. çünkü bu sefer de sezeryan mi vs diye boş muhabbet yapacak. İlgileri sıfır, ama iş meraka gelince herkes tilki mübarek.
Canim insanlarin hepsi oyle inan..mesela beni 9 ay boyunca sormayan akrablr arkadaslar bu ara mj atio ario naptin dogum yaptin mi ne zman yapacan sezaryan mi normal mi..cok zor dogunca gorursun falan filan..insanlar boyle iste

Ne kadar gıcık de mi? İnsan uzaklasiyo böyle böyle iyice.. anca meraklarını tatmin etsinler. O kadar sevmiyorum ki bu insanları. Akrabam değil ne olursa olsun.

Merak etme hepsı aynı sadece senınkı degıl, bende sacma sapan seyler duydum 9 ay boyunca lafı soktum soktum gectim 😄😄
İşim gücüm yok doğumdan çıkıp resim aticam sevgili(!) kayinvalideme, merakını tatmin edicem ya, yüzü kime beziyo ona bakacak! Doğuma gelelim bile demedi. Ya da gelmek isterdik ama işte yasaklar vs vs bile yok. Hiç gelme lafı yok yani. Tek dediği yüzü kime benzeyecekmis. Bak inanır mısın bir patik almadı ya. Şaka gibi. Millet torunu olcak diye nasıl heyecan yapıyor, bu sanki elin çocuğu.

Ne kadar gıcık de mi? İnsan uzaklasiyo böyle böyle iyice.. anca meraklarını tatmin etsinler. O kadar sevmiyorum ki bu insanları. Akrabam değil ne olursa olsun.
Oyle canim cok samimiyetsizce ben zaten samimiyetine inanmadigim insanlarin telefonuna cvp vermiyorum..zaten stresli bir donemden geciyoruz birde onlarla ugrasmam

Böylede zor bebek iyi mi bi sıkıntısı var mı sağlıklı bi şekilde kucağıma alabilecek miyim ay herşeyi düşünüyorum.
Doğsada gözümün önünden ayıtmasam diyorum. Geçer bu günlerde merak etme zoru başardın doğurdun artık her türlü bakar büyütürsün ☺️
Tabi canim bende ilkin senin gibiydim artık doğsun hem ben rahatlarim hem bebeğim nasıl iyi mi ona bakarım modundaydim işte her iki türlü de zorluğu var darısı sana da canım az kaldı sende bu yollardan geçeceksin gerçi her şey bir yana kucağına almak gerçekten bir yana ☺️

Canım sana daha önce de yazdım ama kaçırdın sanırım. Bak aynı durumu kızımda yaşadım ben. Bi kere sakın kendini suçlama bu emme olayında bebek çok önemli faktör. Kızım memeyi ağzına almıyordu, oğlan meme delisi çıktı 😬 memeyi tutturmak için bebeğin ağzına memeyi sok ağzının kenarından şırınga ile veya kaşık ile mama ya da süt akıt. Onun tadı geldikçe memeyi emmeye başlayabilir. Bir de ağzının kenarlarına yanağına memeni değdir aranma refleksini tetikleyerek vermeyi dene. Memeyi bi tutsa geri kalanı eds ile çözersin, zaten bebek emdikçe de süt gelir. Moralini bozmadan uğraş, inan çok uzun zaman uğraştım ama değdi kızım anca 5.ayda sorunsuz emer oldu ama şuan 20 aylık hala gelip şansını deniyor emme emme diye isteyerek 😅 Facebookda emzirme akademisine yazabilirsin çok yardımcı oluyorlar, bir de çoğu hastanede emzirmeye yardımcı hemşireler oluyor gidip yardım isteyebilirsin. Sana bi de son çare söyleyeceğim ama korkuyorum çünkü sonra o da başa dert oluyor 😬 son çare silikon uç deneyebilirsin, kızım ilk silikon uçla emdi ama o da meme reddi yapabiliyor sonradan bi de benim meme uçlarımı yara yaptı
Valla canım dün hastanede bana dediler göğüs ucun içine kaçıyor silikon başlık al diye önerdiler bakalım belki onu da denerim şimdilik pompa ile sagip şırınga ile veriyorum en azından oda bir yöntem aç kalmasını engelliyor bugün böyle denedim bakalım mucadele verecem artık ne kadar süre sonra sorunsuz emzirmeye gecebilirsem baksana sen bile kızında kaç ay ugrasmissin benim ilk ya çok tecrübesizim ilk 2 gün çok üzülüyordum şimdi bir yandan memeye tutturmaya calisiyorum olmadı sağip şırınga ile veriyorum Allah yardımcımız olsun ne diyim analigin nesi kolay ki 😀

Canım doğal çam balı sür göğüs uçlarına.
Üşenme sürekli sür ,göğüs pedi ile kapat.
Emzirmeden önce ılık su ile yıka.
Emzirme denemesi bitince hemen yine sür kapat.
Başka hiç bir çaresi yok.
Sadece bal toparlatır.
Doğal çam balı mi 🤔 iyi geliyor mu canim sen denedin mi ben kantoron yağı sürüyorum şimdilik işte canim

Kızlar doğum yapmayan kaldı mı bizden?
Kaldıysa sağ salim kavuşun demeye geldimm❤️Şaka gibi gelio 9 aydır burdayız ,eski mesajlarıma göz gezdirdim ve duygulandım.
Geçmez dediğimiz zaman geçmiş bile.
Ağrı acı korkusu demişim hepsi geçti gitti.
Buralar artık sakin olur malum herkes meşgul bebişleri ile.
Yol arkadaşlığınız için teşekkür ederim ❤️❤️❤️❤️
Evet bende ilk günü keseyi ggormeye gittiğimiz günleri hep burdan takip ediyordum çok şükür kucağımıza almak nasip oldu hala bekleyenlere de Allah nasip etsin ins hayırlısıyla 🙏

Günaydonn kızlarr.. Kanguru aldınız mı yada kullanışlı mı almalı mıyım. Bugün bi yazı okudum ilk aylarda iş yaparken çocuğu kanguruya koyun temasınız kesilmesin. Flan diyodu
Ben hem kanguru hem sling almıştım oğlumda canım kanguru bana çok kullanışlı gelmedi o yüzden pek tavsiye etmem bende solomombaby yeni doğan uyumlu var ama dediğim gibi kangrudan ziyade sling al derim o daha iyi bence
Valla canım dün hastanede bana dediler göğüs ucun içine kaçıyor silikon başlık al diye önerdiler bakalım belki onu da denerim şimdilik pompa ile sagip şırınga ile veriyorum en azından oda bir yöntem aç kalmasını engelliyor bugün böyle denedim bakalım mucadele verecem artık ne kadar süre sonra sorunsuz emzirmeye gecebilirsem baksana sen bile kızında kaç ay ugrasmissin benim ilk ya çok tecrübesizim ilk 2 gün çok üzülüyordum şimdi bir yandan memeye tutturmaya calisiyorum olmadı sağip şırınga ile veriyorum Allah yardımcımız olsun ne diyim analigin nesi kolay ki 😀
Canım bende oğlumda çok uğraştım emzirmek için annem sürekli bebeğin kafasını arkadan destekledi belki 2 hafta sürmüştür alışmak hiç moralini bozma bi şekilde tutacak. Yanlış anlama bi çare arıyorsun biliyorum ama silikon uçla emmeye alışınca sonrası da zor oluyormuş bıraktırmak o yüzden kullanacaksanda çok dikkat et diye yazmak istedim

Kızlar doğum yapmayan kaldı mı bizden?
Kaldıysa sağ salim kavuşun demeye geldimm❤️Şaka gibi gelio 9 aydır burdayız ,eski mesajlarıma göz gezdirdim ve duygulandım.
Geçmez dediğimiz zaman geçmiş bile.
Ağrı acı korkusu demişim hepsi geçti gitti.
Buralar artık sakin olur malum herkes meşgul bebişleri ile.
Yol arkadaşlığınız için teşekkür ederim ❤️❤️❤️❤️
Benim de sabah sezeryanim var cnm.simdi hafiften basladi agrilarim da sabaha cikariz insallah.dualarinizi eksik etmeyin olur mu hepimizin Allah bebisleriyle hastaneden musmutlu cikmayi nasip etsin insallah🤲

İşim gücüm yok doğumdan çıkıp resim aticam sevgili(!) kayinvalideme, merakını tatmin edicem ya, yüzü kime beziyo ona bakacak! Doğuma gelelim bile demedi. Ya da gelmek isterdik ama işte yasaklar vs vs bile yok. Hiç gelme lafı yok yani. Tek dediği yüzü kime benzeyecekmis. Bak inanır mısın bir patik almadı ya. Şaka gibi. Millet torunu olcak diye nasıl heyecan yapıyor, bu sanki elin çocuğu.
Bnmkiler de aynı cnm hergün arıyor torunlarını görüyorlar ama iş ilgilenmeye fedekarliga gelince tik yok bunun zaten ne Zaman doğacağını bile bilmiyorlar görümceler desen hiç bilmiyorlar sadece hamileligimi biliyorlar geçen kandilde büyük görümce aradı annem haftalardır yanimda rahatsızım diye illaki duymustur ama bi sormadı nasılsın diye yada gecmis olsun rahatlamışsın diye de kendi sağlık sıkıntılarını anlatıp anlatıp kapattı ben Allaha havale ediyorum ama karşılığını da illaki alacaklar

teşekkür ederim cevap içim bi sorum daha olucaktı siz ilaca sürekli paramı veriyorsunuz yani rapor falan cıkarmadımı doktor çok palı ve 10 ay 300 tane iğne 10 tanesi daha 200 milyon
Canım rapor çıkarabilirsin ücret edemene gerek kalmaz o zmn hemde rapor olunca daha fazla alabiliyorsun ben 3 aylık birden alıyordum sona yaklaştık zaten ins

Kızlar doktorunuz plesanta eskimeye başlamış dedi mi bu normal Bi durum mu yoksa bir de plesanta yaşlanması varmış bebek kilo almıyor muş ikisi aynı şey mi acaba bilgisi olan bu durumla karşılaşan var mı

Kızlar doktorunuz plesanta eskimeye başlamış dedi mi bu normal Bi durum mu yoksa bir de plesanta yaşlanması varmış bebek kilo almıyor muş ikisi aynı şey mi acaba bilgisi olan bu durumla karşılaşan var mı
Sizi panik yaptırmak istemem en doğrusunu doktorunuzdan öğrenirsinz ancak plesantanin eskimeye, yaşlanmaya başlaması demek artik bebeğinizi yavastan besleyemeyecegi anlamina geliyor diye biliyorum ben. Bebegin de anne karninda baska besin alacagi alternatif yok, Hal boyle olunca da bebeğiniz kilo almamaya başlıyor, haftasindan geri kaliyor, dogumunuzla ilgili biseyler söylemedi mi bu durumda. Çünkü önemli bir konu.

cnm bende de hiç yoktu ilkinde 2 gün sonunda sağa sağa geldi, sağmak çok işe yarıyor özellikle gece uyandıkça sağ göreceksin gelir stres olma ben lansinoh marka elektrikli pompa almıştım hiç gelmiycek derken gece uyuyakalınca yataklara akar hale geldi bebeğin güçlü çekemiyorsa ondan gelmemiştir sen pompayı hiç bırakma
Bende bugün satmaya başladım canım az az da olsa geliyor çok şükür göğüs uclarim yara oldu ama olsun bebeğime mama verdiğimde çok vicdan azabı çekiyordum arada emiyor arada sağip şırınga ile veriyorum bakalım artık buna da şükür

X