2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Çok şükür bana bişey olmadı. Daha önce de almıştım narkoz. Histereskopi. kürtaj ve yumurta toplama operasyonlarında. Kusma hiç yaşamadım. Aslında cesaret edebilsem spinal isterim ama cesaretim yok
Aslında çok daha rahat bir yöntem.zaten bebeği 5 dk ya çıkarıolar sonrasındada hafif sakünleştirici veriolar anlamıosun bitene kadar.
Korkutucu gibi görünüyo ama inan değil.
Tabiki yinede kendin bilirsin nasıl rahat edeceksen.bende genelden korkuyorum mesela.

Ay hiç deme 39+2 ilk dogum artk karnıma yolda, garip garip bakıyorlardı. 🙄 Bende pek o zamana, gelmek istemiyorum şuan bile çok zor geliyor 😑. Mayıs annesi Olcam ben bananeeee🤪😂
Bende ilk doğumu 39+4 te yapmıştım.
Derin nefes alsam doğurcak gibiydim.
O değilde ozamana kadar bekleyip sonunda sezaryenle alın dedim doktora ,keşke sabretseydim az daha normal deneseydim şimdi şimdi öyle düşünüom hep nedense.
Gönlüne göre olsun canım herşey🥰

Aslında çok daha rahat bir yöntem.zaten bebeği 5 dk ya çıkarıolar sonrasındada hafif sakünleştirici veriolar anlamıosun bitene kadar.
Korkutucu gibi görünüyo ama inan değil.
Tabiki yinede kendin bilirsin nasıl rahat edeceksen.bende genelden korkuyorum mesela.
Beni sonradan bayıltmak zorunda kalırlar. 🙈 Boşuna spinal olurum herhalde. Yine genel isticem bakalım Dr ne diyecek

Beni sonradan bayıltmak zorunda kalırlar. 🙈 Boşuna spinal olurum herhalde. Yine genel isticem bakalım Dr ne diyecek
🤣 benimde kardeşim ayakları uyuşunca panik olmuş anestezicinin kolunu sıkmış çok sert ,anestezicide bi güzel haşlamış bizimkini ama baya acıtmış yani çizmiş tırnağı ile deli.
Yani elbette kolay değil hiçbiriside bakalım hakkımızda hayırlısı artık 🤲

Benimde hep duzenli cikardi dun kontrolde 13 e 8 cikmisti sinirda dedi 14 e 9 olursa hemen gel dedi yuksek cikmasi erken dogumu tetikliyormus sanirim dikkat et canim
Bana da buna sınır dedi üstü çıkarsa hemen ara haber ver dedi numarasını da verdi bakalım yarın ölçümler nasıl çıkacak. Erken dogumu nasıl tetikliyor acaba kasılma felan, mı yapıyor bi belirtisi var mı dogumu başlatıyor mu yoksa doktor bebeğe zarar gelmesin diye alıyor mu sezaryene

Bende ilk doğumu 39+4 te yapmıştım.
Derin nefes alsam doğurcak gibiydim.
O değilde ozamana kadar bekleyip sonunda sezaryenle alın dedim doktora ,keşke sabretseydim az daha normal deneseydim şimdi şimdi öyle düşünüom hep nedense.
Gönlüne göre olsun canım herşey🥰
Canm nasipten öteye gidilmiyor belki kaka yapardı bilemezsin ki riske girerdin bende bekledim son haftalar sancı üstüne sancı çektim Kesem patladı 7cm açıklıkla gittim ona rağmen baya bi kesi attılar dikiş attılar kıvrandım resmen sezaryen olaydım dedim, yani açıkçası. Hepsi ayrı imtihan maalesef. Sağlıklı olalalım da bebeklerle nasıl gelecekleri belli olmuyor. Arkadaş da ilki normaldi ikinci yine normal gitti doguma ıkındı ıkındı yok doğuramadı bi türlü o kadar zorlanmış ki gözlerine pıhtı gibi kaç yerde kan toplanmıştı en son sezaryene aldılar onca seyi de bosuna çekmiş oldu o kan da baya bi kaldı gözünde bi kaç ay

Bana da buna sınır dedi üstü çıkarsa hemen ara haber ver dedi numarasını da verdi bakalım yarın ölçümler nasıl çıkacak. Erken dogumu nasıl tetikliyor acaba kasılma felan, mı yapıyor bi belirtisi var mı dogumu başlatıyor mu yoksa doktor bebeğe zarar gelmesin diye alıyor mu sezaryene
Doktor hemen aliyor diye biliyorum tam detayini bilemesem de cocuga bor zarari oluyormus sanirim

Tanidigimiz biri sirf bu tansiyon yuzunden acil 7 aylik sezeryana alinmis 1800 kg mis bebek mesela

Benimde hep duzenli cikardi dun kontrolde 13 e 8 cikmisti sinirda dedi 14 e 9 olursa hemen gel dedi yuksek cikmasi erken dogumu tetikliyormus sanirim dikkat et canim
Buraya yazmiştim, benimde 14 9 cikti bi kez hastanedeyken. Doktorum evde ölç sürekli boyle cikarsa haber ver önemli olan süreklilik demişti. Hani bikaç gun daha devam ederse demişti. Sonra 13e Indi sınırda olduğunu söyledi hepde öyle devam ediyor bende dikkat ediyorum Allaha emanetiz yani bi kez oyle cikti diye hemen doğum alacaklarini falan sanmıyorum

Kizlar sezeryan konusunda bende genel anestezi düşünüyorum. Sizin bahsettiğiniz anestezi biçimleri hakkinda arastirma bile yapmadim. Isimlerini bile bilmiyorum çünkü cok korkuyorum belden uyuşturunca bicok sorun olabilecegini riskli olabileceğini duydum

Kizlar ben 2 hafta sonra sezeryan olcam dişlerimin arkasindan diş teli var ameliyatta her seyi cikariyolar ya toka vs. Teller sorun oluyor mu bugun kontrolum vardi doktora sormayi unuttumda
Ben alt üst tüm çenede tel varken genel anestezi ile ameliyat olmuştum, tellere bir şey yapmadılar.
Ama tel tedavisi yapan doktorum şaşırmıştı, bazen ameliyat öncesi bu telleri çıkarmaya çalışıyorlar mahvediyorlar hastaları, iyi sana bir şey yapmamışlar demişti

Gittiğinizde yine de sorun aklınızda kalmasın

Ha bak bir de aklıma geldi, benim alt çenede arkada altı dişin üstünde teller hala duruyor, iki sene önce yine ameliyat oldum bir sorun olmadı

Şimdi bizim bu gebelik şekeri ne zaman sona erer ki ne zaman baktırmak lazım acaba doğumdan hemen sonra yiyemiyor muyuz ya
Endokrin doktoru bana doğumdan 2 ay sonra gel dedi. Yine yükleme yaparak bakılacakmış. Kalıcı mı geçmiş mi diye. İlkinde de demişti ben gitmemiştim. Doğumdan hemen sonra hergün neredeyse tatlı yemiştim ama yükselmemişti hiç🙈

Onu da süreyim diyorum her gün ama unutuyorum hep ya. Sürsem iyi olacak. Arkadaşının niye oldu ki acaba? Umarım biz sıramızı savmışızdır🙈 çevredekiler hep umutlu konuştu
Bilmiyorum ama ben krem alıcam diyince gerek yok bizim ikinciler diyordu bu o da. O doğum yaptı ben daha yapmadım tabi. Şimdi bana diyo ki kesinlikle al ve kullan bin pişmanım☺️

Endokrin doktoru bana doğumdan 2 ay sonra gel dedi. Yine yükleme yaparak bakılacakmış. Kalıcı mı geçmiş mi diye. İlkinde de demişti ben gitmemiştim. Doğumdan hemen sonra hergün neredeyse tatlı yemiştim ama yükselmemişti hiç🙈
Kimse tutamaz beni nasılsa karnimda bebek yok bende yiyecem çok zor dayandım 😁

Ben genel anestezi ile dışgebelik ameliyatı olmuştum bana çok dokunmuştu çok kusmuştum,ama çıkardıktan sonra direk kendime gelmiştim.ay hepsi zor da dayancaz yapcak bişe yok🥴
Bende genel anestezi ile dış gebelik ameliyatı olmuştum açıkçası sonrasinda zorlanmadım ins buda öyle geçer diye ümit ediyorum

X