2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ya benim doktorum pazartesi sabah 10da alacak sezaryene.dediki sabah enson 7de hafif bişeyler yiyebilirsin.kardeşimde aynı doktora oldu oda kahvaltı yaptı ,bi sorunda olmadı.önceden ameliyat öncesi geceden aç olunması istenirdi.
Hadi ya biseyler yiyiliyor mu ben kime sorduysam sabah olacak olanlar gece 12 den sonra bişey yemiyoruz demisti

Benimkini geçen sefer farklı ölçtü bence o zaman 2 haftada 600gram almış oluyordu o kadar, almamıştır. Yani arada sapmalar oluyor yada bebeklerin her haftası birbirini tutmuyor.
Muhtemelen öyle. Oğlumda da, doktor demişti son haftalarda boy kilo ölçümleri yanlış çıkar diye. En son 3400 ölçmüştü bi doğdu 3175gr

Son zamanlar hep böyle geçiyor gerilim filmi modunda 🤭 hele bi de 39-40.haftalarda görsen. Gerçi bizde kimse o haftalara gelemeyecek herhalde herkes erken doğuruyor 😅
Ay hiç deme 39+2 ilk dogum artk karnıma yolda, garip garip bakıyorlardı. 🙄 Bende pek o zamana, gelmek istemiyorum şuan bile çok zor geliyor 😑. Mayıs annesi Olcam ben bananeeee🤪😂

Benim arkadaşımında aksine ikincide yara oldu. Bende korkumdan kalkan aldım. Şimdiden de lansinoh sürüyorum günde bi kere
Onu da süreyim diyorum her gün ama unutuyorum hep ya. Sürsem iyi olacak. Arkadaşının niye oldu ki acaba? Umarım biz sıramızı savmışızdır🙈 çevredekiler hep umutlu konuştu

Aynen daha teknik birşeymiş.
Anestezi ekibinin çok uzman olması gerekiyormuş.
Spinal daha basitmiş.
Israr etmediğin iyi olmuş bencede.
Spinal genel bile fark ediyor kızlar. Benim spinal olacaktı mesela. Doğum 5 ten sonraya kalınca genel yaptılar spinal anestezi uzmanı çıktı diye.
Epidural daha da uzmanlık ister bence.

Bence anneler ilkinki kadar sallamıyor enazından etrafı sallamıyorlar kendi doğrularını yaptıkları için süreç daha güzel ilerliyor.
Bilmiyorum ki canım ya. Bana karışan da yoktu pek. Ama düşünüyorum da becerememişim en başlarda. Gerçekten çekiyor mu çekmiyor mu onu bile anlamamışım. Dudak ucuyla tutuyordu zaten ben parmağımı sokup açıyordum dudaklarını

Ben yiyememiştim yasaktı. Çorba verdiler. Sabah kahvaltıya açık çay petibör bisküvi falan 🙈 kaç öğün öyle yedim bilmiyorum ama wc ye çıkana kadar ona dikkat ediyorlardı sanırım. K Korkak ogretmen
Anam budamı farklı her hastanede yaw.
Bana serbestti sadece katı gıda wc yi geciktirir ona göre demişti doktor ama ben yemiştim🥴
Beni zaten büyükwc ye çıkmadan çıkardılar hastaneden gaz çıkışı yeterli dedi.5.gün falan çıkmıştım tuvalete doktor normal demişti.

Anam budamı farklı her hastanede yaw.
Bana serbestti sadece katı gıda wc yi geciktirir ona göre demişti doktor ama ben yemiştim🥴
Beni zaten büyükwc ye çıkmadan çıkardılar hastaneden gaz çıkışı yeterli dedi.5.gün falan çıkmıştım tuvalete doktor normal demişti.
Evet gerçekten farklı baksana. Valla bana ayrı yemek refakatçi me ayrı yemek gelmişti. Sormuştu ablam hatta yiyebilir mi diye yok yemesin dediler. Ama yiyen yiyordur yine bence

Spinal genel bile fark ediyor kızlar. Benim spinal olacaktı mesela. Doğum 5 ten sonraya kalınca genel yaptılar spinal anestezi uzmanı çıktı diye.
Epidural daha da uzmanlık ister bence.
Ben genel anestezi ile dışgebelik ameliyatı olmuştum bana çok dokunmuştu çok kusmuştum,ama çıkardıktan sonra direk kendime gelmiştim.ay hepsi zor da dayancaz yapcak bişe yok🥴

Hadi ya biseyler yiyiliyor mu ben kime sorduysam sabah olacak olanlar gece 12 den sonra bişey yemiyoruz demisti
Genel anesteziyi bilmiyorum bence geceden sonra yenmez ama spinal sezaryen için doktor bana sabah 7 gibi enson hafif yiyebilirsin dedi.ben yinede yemeyi düşünmüyorum.herdoktor her hastane farklı bilemedim hangisi doğru hangisi yanlış..mesela sezaryenden sonrada bişey yenip içilmezdi bi süre ,kardeşime direk hafif hafif su bisküvi gibi yiyebilirsin dedi.gerçektende sorun yaşamadı.

32 de 1900 dü 34 olduk 2100 dedi sonra sadece, 200 gr mı almıs dedim üzgün bi şekilde 2200 dedi hocam benim için artırmayın neyse o dedim 2200 dedi bilmiyorum 🤷‍♂️ kan idrar vermiştim 2hafta önce de hepsi temiz ilk kez tansiyon sınırda çıktı hep normaldi bu zamana kadar ne oldu ise 2 haftada oldu galiba 😏😔. Bu idrarda 24saat de, protein çıkan biri vardı bana da, demişti, doktor onu yaptırmadı o zaman. Bugün de ekstra, bi tahlil istemedi ilaç da, yazmadı, 140 a90dan, yukarı çıkarsa bans haber ver dedi. 1hafta düzenli günde 2 kez ölç dedi, işte pazartesi de randevu aldım gidecem bakalım nasipse.
Benimde hep duzenli cikardi dun kontrolde 13 e 8 cikmisti sinirda dedi 14 e 9 olursa hemen gel dedi yuksek cikmasi erken dogumu tetikliyormus sanirim dikkat et canim

Ben genel anestezi ile dışgebelik ameliyatı olmuştum bana çok dokunmuştu çok kusmuştum,ama çıkardıktan sonra direk kendime gelmiştim.ay hepsi zor da dayancaz yapcak bişe yok🥴
Çok şükür bana bişey olmadı. Daha önce de almıştım narkoz. Histereskopi. kürtaj ve yumurta toplama operasyonlarında. Kusma hiç yaşamadım. Aslında cesaret edebilsem spinal isterim ama cesaretim yok

X