2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ya inş olmaz çok korkuyorum ben de. Gümüş kalkan aldım Bi umut son dakika 😊 denemediğim Bi o var. İnş yarar işe. İkinciler de ilki kadar yara olmuyormuş öyle diyorlar. Anne tecrübeli diye sanırıö
Benim arkadaşımında aksine ikincide yara oldu. Bende korkumdan kalkan aldım. Şimdiden de lansinoh sürüyorum günde bi kere

Benimde tansiyonum yüksek seyrediyor ama 24 saatlik idrar bakmadı hiç belki önceden de tansiyonum olması sebebiyledir bilmiyorum ama şuan her hafta normal idrar tahlili veriyorum. Onda da hiç çıkmadı . Belki sizinki de takibe göre yükseliş devam ederse ilaç falan verecektir.
Öyle muhtemelen günde 2 kez ölç dedi bundan yüksek çıkarsa beni haberdar et dedi hayırlısı bakalım

Aslında haftasına göre kilosu iyi gibi. Bi de doktor yanlış ölçmüş de olabilir. Bugün bana doktor öyle dedi bebek 3kg dedi ama daha fazla olabilir hatalı ölçmüştür cihaz kesin diyor 🤦🏻‍♀️ 24 saatlik idrarı ben söylemiştim ☺️ preklamsi riski varsa bebeğe giden kan akışında da zamanla sıkıntı oluyor bebeğin kilo alımı yavaşlıyor o yüzden kan sulandırıcı başlatıyor doktorlar genelde ondan sordum. Ama bi dahaki kontrolde ne çıkacak bakalım o önemli. Belki düzelir, belki doktor yanlış ölçmüştür
Valla gülo bilemedim bende ne yapacak bugün başka ölçmedim yarın bi kahvaltı yapıp ölçcem bide akşam üstü ölçerim not alayım bakalım. Hiç test istemedi canm bende bişey demedim artk pazartesi belli olur 😌

Kizlar bugun randevum vardi hastaneye gittim..bebek donmemisti sükür donmus dogum pozisyonuna..ama kilosu biraz dûsük dedi doktor..36 ci haftamdayim suan bebegimin kilosu 2.360 gr baya moralim bozuldu ya😔😕 yapack bir sey yok sagliklida besleniyorum ama tabi az yiyorum gebelik sekeri oldugundan
Benim doktor 2500 civarı olsun kilosu yeterli diyor. O yüzden canını sıkma az vaktin kalmış zaten doğunca kilo alır.

Hehe para senin keyf senin canım bence epiduralde taksınlar mis valla.
Evet daha fazla vakit isteyen bir durum anestezist ve doktorların işine pek gelmio sanki.spinal hemen 5 dk da uyuşuyo hemen işleme başlıyorlar pratik onlar için.
Aman daha önce taktılar en fazla 15 dk fark ettirmiştir niye abartıyorlar anlamadım. Doktorum hep spinal yapıyoruz deyince acaba epidural konusunda yeterince tecrübeleri yok mudur diye kafama takıldı ondan ısrar edemedim 😬

Aman daha önce taktılar en fazla 15 dk fark ettirmiştir niye abartıyorlar anlamadım. Doktorum hep spinal yapıyoruz deyince acaba epidural konusunda yeterince tecrübeleri yok mudur diye kafama takıldı ondan ısrar edemedim 😬
Hangisi iyi diyosunuz kızlar bende ona göre söyliyim doktora. Epidural bin tl daha pahalı ikisini birden istemem ağır gelir belki bana.

Valla gülo bilemedim bende ne yapacak bugün başka ölçmedim yarın bi kahvaltı yapıp ölçcem bide akşam üstü ölçerim not alayım bakalım. Hiç test istemedi canm bende bişey demedim artk pazartesi belli olur 😌
Aynen canım pazartesi belli olur. Zaten bebeğin kilosu da normal bence hiç stres yapma.

Benimkide 2 haftada 100gram almış boyuda 2cm uzamış banada çok az geldi geçen sefer yanlış ölçülmüş olabilir dedi.
O zaman normal mi ya 😕 boyu benimkinin 4cm uzamış 42 den 46 olmus 2haftada eşim de boya vermiş o zaman dedi kiloyu. gerçekten uzadığı belliydi kaburga kemiklerimi ittirip duruyor sürekli öne eğilemiyorum o derece.

O zaman normal mi ya 😕 boyu benimkinin 4cm uzamış 42 den 46 olmus 2haftada eşim de boya vermiş o zaman dedi kiloyu. gerçekten uzadığı belliydi kaburga kemiklerimi ittirip duruyor sürekli öne eğilemiyorum o derece.
Benimkini geçen sefer farklı ölçtü bence o zaman 2 haftada 600gram almış oluyordu o kadar, almamıştır. Yani arada sapmalar oluyor yada bebeklerin her haftası birbirini tutmuyor.

Cnm bende baş ağrısı falanda olmadı.
Hatta önceden birde spinal anestezi ile hemoroid ameliyatıda olmuştum ondada olmadı.
Ben ikisindede sert şekersiz kahve içtim yarım bardak kadar.tedbir amaçlı.aklında olsun seninde.
Bende ikisi bir arada Nescafe almıştım hafif mi kalır diyorsun kahve mi alayım işte bende laparoskopi olmuştum genel anestezi almıştım benimde uyanınca sürekli annem kahve vermişti sıkıntı olmadı ama sezeryan daha ağır tabi bakalım nasıl gececek

Evt canim ya..peki neden falan soyledi mi doktor?
İlk oğlum da da 35den sonra kilo alımı yavaşlamıştı böyle..34-35 lere kadar haftasıyla uyumlu giderken böyle oluyor, genetik yapıdan kaynaklı dedi..çok şükür sorunsuz giden bi hamileliğim vardı..sağlıklı olsunlarda zayıf olsunlar 😊

çok güzell.. darısı bize inş.. bir şey sormak istiyorum sütün hemen geldi mi bir de bebeğin sarılık olmadı değil mi? benimki de 38. haftada alınacak acaba bu sorunlarla karşılaşır mıyım diye merak eeiyorum açıkçası. erken alınınca bu tarz şeyler olabişiyormuş
çok güzell.. darısı bize inş.. bir şey sormak istiyorum sütün hemen geldi mi bir de bebeğin sarılık olmadı değil mi? benimki de 38. haftada alınacak acaba bu sorunlarla karşılaşır mıyım diye merak eeiyorum açıkçası. erken alınınca bu tarz şeyler olabişiyormuş
Bebegim premature oldugu icin haftasinda dogan bebeklere gore sarilik olma ihtimali daha yuksekti. Sutum hemen gldi bebek de aldi. Sadexe emzirirken kac ml aldi bilelim diye kendi sutumu sagip eds yaptim.

X