2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evet hatırladım. Ne güzel tesadüf böyle. Bebeğime alışmaya anlamaya çalışıyorum her anın keyfini çıkarıyorum. Dopamin seratonin ve doğal olarak prolaktin tavan😍
Bebeğini sağlıkla kucağına almana çok sevindim. Merak edip adını aradığımda gördüm 🙂 bende hatırlarmısın Ekim annelerindendim . Sağlıkla büyüt inşallah 🙂

Kızlar 26 nisanda doğumum var nasipse.
Korku heyecan var aşırı.
Herşeye rağmen o gün bian önce gelsin istiyorum çok yoruldum ,koronadan çıktım zaten doğum enerjimi koronaya harcadım😫
Aşırı mide yanması sizdede var mı ya ?
Son 1 hafta ama iyice arttı yanmam ,rennie duo da fayda etmemeye başladı 🤕
Benim de 1 mayıs. Ben de çok sabırsızım. Çok yordu beni bu hamilelik her açıdan.
Mide yanması bende de var. Eskisi gibi yiyemiyorum da zaten. Soda gaviscon içiyorum ama pek faydası yok. En iyi yol yememek oluyor 🥴

Valla memede memelikten çıkmış kahverengi tuhaf bişi olmuş idare edecek artık 😁
Öyle oluyor zaten. O emdikçe açılacak rengi.benim de kahverengi kısmı büyüdü iyice. Oğlumda bu kadar olmamıştı. Ama birkaç ay sonrada bembeyaz olmuştı o kahve kısım. Eski pembeliiği bile kalmamıştı 😁🙈

Ben mide bulantısı için 7.haftadan beri prilam kullanıyorum hala içiyorum içmezsem hiçbişey yiyemiyorum.ona ek olarak rennie duo içmezsem mahvoluyorum 1 şişe 1 gün anca yetiyor.nyse sabır az kaldı inşallah🤲
Ben de birkaç haftaya kadar prilam içiyordum içmesem kötü oluyordum tek tek azalttım sonra iki günde bire düşürdüm. Sonra tamamen bıraktım Ay resmen bağımlılık gibi olmuştu ya.

kızlar özel hastanelerde doğum için ne kadar odeceyeceksiniz? ben hastane degistirdim. normal sezeryan farketmeden 4bin tl dediler. doğum için doktorunu çağırmak +750tl dediler. tamam dedik neyse yapcak bişey yok. ama eşine demişler ki bebekte bir sorun olur da hastanede yatarsa günlük 400tl ücreti var demişler. çok saçma değil mi? yenidoğan yoğun bakımları devlet karşılıyor diye biliyordum ben?

kızlar özel hastanelerde doğum için ne kadar odeceyeceksiniz? ben hastane degistirdim. normal sezeryan farketmeden 4bin tl dediler. doğum için doktorunu çağırmak +750tl dediler. tamam dedik neyse yapcak bişey yok. ama eşine demişler ki bebekte bir sorun olur da hastanede yatarsa günlük 400tl ücreti var demişler. çok saçma değil mi? yenidoğan yoğun bakımları devlet karşılıyor diye biliyordum ben?
Ben doğum paketi yaptırdım 6.500 tlye gebelik boyunca tum muane ücretsiz kan tahlili nts doğum hastanede yatış süresi vs hep içinde

Normal yatış mı dediler yoğun bakımda yatış mı dediler?

Öyle oluyor zaten. O emdikçe açılacak rengi.benim de kahverengi kısmı büyüdü iyice. Oğlumda bu kadar olmamıştı. Ama birkaç ay sonrada bembeyaz olmuştı o kahve kısım. Eski pembeliiği bile kalmamıştı 😁🙈
Benimkide pembeydi böyle oldular. Koltuk altımda falan kararma olmadı memeler kahverenginin elli tonu oldular.

Ahh 😢 her bebek farklı kimi emmek için kuş gibi ağzını açıyor kimini de uyandıramıyorsun bile emmesi için ki oğlum öyleydi çok zor bi durum. Ama ilk başlar memeyi bilemiyorlar sen tutturuyorsun sürekli hatta tutturuyorsun göğüs yarası oluyorsın o en acısı tavsiyem en güzel sekilde hemşirelerden öğrenmeden hastaneden asla çıkma canm.
Herkesin bebeği farklı ne soru sorsam çok farklı cevaplar geliyor. 😅
Benim sürpriz yumurtam nasıl doğunca görücez artık.

Günaydın kızlar gece uykularım nerdeyse hiç yok. 1 saat uyumamısımdır.barız ağrıyan bir yerim de yok niye böyle oluyor ya
Merhaba bende öyleydim geceleri kalkıp geziyordum evin içinde. Ama 1 haftadır mucizevi bi şekilde uyuyorum. Her yerim ağrıyor tabi uyuduğumda da ama olsun uyuyayımda diyorum😀

Sana bi ilginç bilgi daha. Meme ucunun etrafında pütür pütür bişiler var ya ordan bi sıvı salgılanıyormuş o sıvı amniyon sıvısı gibi korkuyormuş bebeklerde bu tanıdık kokuya gidiyormuş hemen emmek için 🥰
Bende o pütürlük yok 😁 suyum gelince ordan bi kaba doldurmaya çalışayım 😂 hastanede de 2 gün kalcam o zamana kadar öğrenirim heralde emzirmeyi ama bebekle de alakalıymış bakalım umarım beni yormaz.

Ben daha hastaneyle konuşmadım bile😀 bi kere görüştük daha çok var diye ön bilgi verdiler. 9 bini buluyordu sanırım. 1 gece kalmak ve bebeğin ilk yapılacak işlemleri. Açıkçası bu saatten bu saatten sonrada dr ve hastane değiştirme fikrimiz olmayınca sormadık. Bu hafta görüşeceğiz inşallah.

Bende o pütürlük yok 😁 suyum gelince ordan bi kaba doldurmaya çalışayım 😂 hastanede de 2 gün kalcam o zamana kadar öğrenirim heralde emzirmeyi ama bebekle de alakalıymış bakalım umarım beni yormaz.
Benim kızımda ilk gün çok iyi tuttu. Sonra çocuk doktoru geldi emmesi güçlü dedi ama göğüs ucun küçük diyip silikon uç aldırttı neyse biz başladık silikon uca. Ama demedi ki bi süre sonra bırak. İlk zamanlar saatlerce memedeydi. Bu sefer brbek alıştı silikon uca. Bıraktıramadım bi türlü çünkü hep uyuyordu da aynı zamanda zorla uyandırıyordum. Uyandırıp emzirmeye başlıyordum bu seferde bıraktıramıyordum😄 kilo alımı iyi değildi mama ver dedi dr. Onu vereyim dedim onu da almadı. Yani lohusalığım kabustu. İnşallah bunda yaşamam böyle şeyler. Yanımda kimsemde olamayacak. O stresi tek başıma yaşamak istemiyorum ☺️

eşim konuştu onu sormadım tam olarak. normal yatis dediginiz nedir tam olarak?
Yoğun bakıma ihtiyaç olmuyor ama hastanede yatış veriyorlar.
Yoğun bakım ücretsiz devlet karşılıyor. Bebek sağlıklıysa öyle bir şeye ihtiyaç olacağını sanmam bilgi vermek amaçlı söylemiş olabilirler.

Evet cnm kızlar 36 haftalık doğmuştu annemde diyor ilk doğum nasılsa ikincide genelde öyle oluyor korkma diye de işte ister istemez stres oluyor insan bide bnm doktor sağolsun felaket tellalı her kontrolde canımı sıkacak birşey söylüyor bugün bana yalandan sancilandigimi bile ima etti düşünün artık ben sadece kendimi düşünüyor musum bebeği düşünsem daha çok dikkat eder misim cins kadın
Sıkmayın canınızı Sühendan Hanim hep öyle sizde benim gibi doğumdan sonraki kontrolünüzü olup birdaha yanına ugramazsiniz İnşallah ,kendinize rutin jinekolojik muayeneler için başka bı doktor bulun beni doğum masasından bile sinir etmişti kadın doktorluğu iyi olabilir ama insan ilişkileri kötü eşim o kadar cok hastanede kalıyor ki bu kadın sosyallesmeyi unutmuş diyordu haklıydı hayatı hastane olmuş oradaki hemşireler kendi cocuklarini bile göremiyor diye konuşuyorlardı aralarinda bakabileceginden fazla hasta alıyor malesef

X