2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Zaten bebek çok kilolu değil diye yiyorum ne yalan söyleyeyim😁 diğer bebeğimde şeker olmasına rağmen normal doğmuştu.
Benimkide şekere rağmen normal doğdu şükür.
Zaten doktorumda insülin kullanıp hala 200-300şekere çıkıosa bebek ozaman etkilenmeye başlıyor demişti.

Yok artık hiç duymadım öyle bişey 😬 binde bir olan bi şeyden filan bahsediyor herhalde. Ya acaba seni rahat filan mı sandı, şunu az korkutayım da fazlaca dikkat etsin mi dedi ki 😬 insana hamileliğin son haftaları yaşatılacak stres mi bu ya. Bence başka bir doktora daha muhakak git başka bi görüş daha al en azından kafam rahatlar. Ben kızımdayken iki doktora gidiyorum biri devlet biri özel iki farklı görüş iyi oluyordu
Valla bilmiyorum ne düşündü ama aksine çok panik biriyim

diyet listesinde ciğer görünce şaşırdım biraz. ne zamandır canım istiyor ama hamilelikte yenilmemesi gerekiyor diye okuduğumdan yemiyordum

İnşallah 😍😍😍 herhangi bir sağlık sorunları olmasın da varsin biraz minik olsun🥰 ama işte insan demoralize oluyor. 2 haftada sadece 50 Gr almış. Bir de bir tur kordon dolanmis boynuna🥺 inşallah sorunsuz geçsin su süreç. Yoruldum..
Kordon dolanmasi bircok bebekte oluyor sonradan aciliyor bir sekilde yerlerinde duramadiklari icin benim kizimdada olmustu acilmisti sonra, sabah kahvaltida kasarli yumurta tuket mumkunse diger kontrolde farki az cok gorursun, kucagina alinca yorgunluk falan kalmaz annesi surada ne kadar zamanimiz kaldi ki 🥰

Benim doktor 4 defa ölç diyor. Sabah aç karın ile 1 saat kahvaltıdan sonra. Öğlen yemeğinden 1 saat sonra. Akşam yemeği için yine 1 saat sonra. Mesala bu gün öğlen yüksek çıktı. Sadece öğlen 5/6 defa ölçtüm. 🥺bazen makinadan sorun çıkabilir dedi doktorum. Onun için dedi yüksek çıkarsa tekrar ölç. Resmen artık parmaklarım ağrıyor 😔
Canım yanlış anlama ama bu seni çok strese sokar.doktorun neden böyle bir yol izlemiş anlamadım.benimkide arkadaşınki gibi günde 1 kere 1 öğünü ölç diyor.(1 saat sonrası).enson randevumda doktorum,illaki dikkat etsende arada kaçamak olur vicdan yapma , ünsülin kullanıp hala dikkat etmeyenlerde 200-300çıkıyor ozaman bebek etkilenmeye başlıyor dedi.bence aşırı strese gerek yok.ilk gebeliğimde 180civarıydı şekerim.elimden geldiğince dikkat ettim ama kasmadımda.şükür bebeğim sağlıkla doğdu.tabiki dikkat et doktorunun dediklerine uymaya çalış ama aşırı stres şekeri etkiler.

Bana haftada bir iki yediriyor onu yiyince çocuk iyi kilo alıyor bilmem diyetisyen yazdı çok zararlı olsa yazmazdı
anladım canım yine de kadın doğumcuna sor istersen. ciğerde a vitamini fazla oluyormuş o da gebelikte çok iyi değilmiş gibilerinden bir şeyler okudum. ben de sorcam haftaya doktoruma. inşallah yasak değildir de ben de yiyebilirim :)

anladım canım yine de kadın doğumcuna sor istersen. ciğerde a vitamini fazla oluyormuş o da gebelikte çok iyi değilmiş gibilerinden bir şeyler okudum. ben de sorcam haftaya doktoruma. inşallah yasak değildir de ben de yiyebilirim :)
Doktorum biliyor haftada bir iki yiyebilirsin dedi

Canım yanlış anlama ama bu seni çok strese sokar.doktorun neden böyle bir yol izlemiş anlamadım.benimkide arkadaşınki gibi günde 1 kere 1 öğünü ölç diyor.(1 saat sonrası).enson randevumda doktorum,illaki dikkat etsende arada kaçamak olur vicdan yapma , ünsülin kullanıp hala dikkat etmeyenlerde 200-300çıkıyor ozaman bebek etkilenmeye başlıyor dedi.bence aşırı strese gerek yok.ilk gebeliğimde 180civarıydı şekerim.elimden geldiğince dikkat ettim ama kasmadımda.şükür bebeğim sağlıkla doğdu.tabiki dikkat et doktorunun dediklerine uymaya çalış ama aşırı stres şekeri etkiler.
Valla canım beni çok iyi anlamışsın. Gerçekten geçen doktorum ile konuştum. Kendiside diyor stres yükseltir. E maddem öyle niye neredeyse günün her saatinde ölç diyorsun be adam. işimizi garantiye almak için diyor. Adına çok sevindim inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza. Valla bencede benimki çocuğu zaman stresten oluyor. Kafam rahat olduğu zaman gayet iyi çıkıyor. Hatta bazen midem çok dolmuş hissi oluyor. Kesin diyorum çok yedim benim şeker fırlamıştır. Gayet iyi çıkıyor. Başka zaman resmen yemekten aç kalkıyorum. Hooop o gün yüksek çıkıyor.

Valla canım beni çok iyi anlamışsın. Gerçekten geçen doktorum ile konuştum. Kendiside diyor stres yükseltir. E maddem öyle niye neredeyse günün her saatinde ölç diyorsun be adam. işimizi garantiye almak için diyor. Adına çok sevindim inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza. Valla bencede benimki çocuğu zaman stresten oluyor. Kafam rahat olduğu zaman gayet iyi çıkıyor. Hatta bazen midem çok dolmuş hissi oluyor. Kesin diyorum çok yedim benim şeker fırlamıştır. Gayet iyi çıkıyor. Başka zaman resmen yemekten aç kalkıyorum. Hooop o gün yüksek çıkıyor.
Bak bende de bu oluyor. Karnım aç kalkıyorum şekerim yüksek. Bazende yeriklerim tıka basa dolduruyor midemi kesin yüksek diyorum düşük çıkıyor

Doktor kendini garantiye alıyor.
Eğer şekerle alakasız bile olsa bir problem çıkarsa , doktorunu suçlama diye.senin yapacağın şey , önce sakin olmak.elinden geldiğince dikkat edip günde 1 kere ölçüm yapmak.valla ben dayanamayıp ölçüyodum anneme yolladım aleti.ölçmüyorumda artık.bazı şeylere dikkat etmeye gayret edyorum.şükür bebeğimi kilosu normal sınırlarda,suyuda normal sınırlarda.eğer onlarda bir gariplik olsaydı ozaman şeker konusunda daha daha özverili olurdum ama stres yapmak sadece bana ve şekerime zarar verio 🥴

Bak bende de bu oluyor. Karnım aç kalkıyorum şekerim yüksek. Bazende yeriklerim tıka basa dolduruyor midemi kesin yüksek diyorum düşük çıkıyor
Ben size şöyle anlatayım.
Babanem gençliğinde şeker hastasıymış bilmiyormuş.8-9tane gebelik geçirmiş.
3 tanesi aşırı kilolu doğduğu için (5-6) vefat etmişler.diğerleri sağlıkla doğmuş.yani şekeri 3 çocugunu etkilemiş ama anne karnında aşırı kilo alımı olmuş şekerden dolayı.zaten perinatologumda öyle diyor ,şeker bebeği etkilemeye başladığında suyunda artış başlar bebek kilosu normalin üzerinde seyretmeye başlar çoğu zaman diyor(genetikte olabilir lütfen kimse paniklemesin) en önemli belirtisi suyunda artış.hepimiz dikkat etmeye çalışalım yediklerimize.ama ben stresin daha fazla etkilediğini düşünüyorum ilk gebeliğimdede tecrübe ettim.

Kizlar merhaba. 32. Haftada bebeğinin kilosunu bilen var mı? Benim 32. Hafta kilosu 1650 Gr😢 duyunca demoralize oldum çünkü 2 hafta önce yani 30. Haftada 1600 gramdi. 2 haftada sadece 50 gram almış :KK43: doktora da sordum( kendi doktorum değildi gittiğim, daha önce ayrıntılı için gittiğim doktordu) yani evet biraz az, minyon da olabilir dedi. Protein ağırlıklı beslen vs dedi. 15 gün sonra kendi doktorumda randevum olduğunu soyledim. O da beslenmene dikkat et bakalım ara kapanacak mı bak dedi. Normalde de çok iştahlı değildim ama dikkat etmeye çalışıyodum. Niye böyle oldu bilmiyorum.

Kizlar merhaba. 32. Haftada bebeğinin kilosunu bilen var mı? Benim 32. Hafta kilosu 1650 Gr😢 duyunca demoralize oldum çünkü 2 hafta önce yani 30. Haftada 1600 gramdi. 2 haftada sadece 50 gram almış :KK43: doktora da sordum( kendi doktorum değildi gittiğim, daha önce ayrıntılı için gittiğim doktordu) yani evet biraz az, minyon da olabilir dedi. Protein ağırlıklı beslen vs dedi. 15 gün sonra kendi doktorumda randevum olduğunu soyledim. O da beslenmene dikkat et bakalım ara kapanacak mı bak dedi. Normalde de çok iştahlı değildim ama dikkat etmeye çalışıyodum. Niye böyle oldu bilmiyorum.
Merhaba, bugun tam 32+0 oldum ve randevum vardi özellikle yazmak istedim, 1957 gr geldi bebegim cok sükur hersey yolunda ve sağlığı iyi bildiğimiz kadari ile. Benim de doktorum minyon bir bebek olmayacak dedi, bende biraz ona takıldım, yani çok mu iri olacak, doğumu nasil olacak, allah korusun bu duruma bagli başka sıkıntı olma ihtimali olacak mi vs diye ama munkun oldugunca icimizi rahat tutmak en iyisi sanirim, çünkü stresin asla yarari olmayacak bize. Diger taraftan 32 haftalik bebek kg konusunu internette arattigimda 1700-1750 gr olmali gibi bilgiler gordum ben de, sizin bebeğiniz cok da zayif kalmiyor bu durumda, kaşar peyniri direkt bebege kilo aldiriyormus diye biliyorum, belki düşünürsunuz..

X