Ben de sizin dr kontrollerinizden sonra neler yasadiginizi cok merak ediyorum ama tabi herkesin hamileligi kendine ozel geciyor bir yandan da. Turkiye'de olmadigim icin de oradaki gebelik takiplerini sizden duymak iyi oluyor cunku ailemden de cevremden de pek hamile tanidigim da yoktu. Yasadigim yerde de takip de yok deneyim de yok dolayisiyla
Mesela bu doktorlarin, bebegin kilosu veya annenin kilosu su kadar olmali, sunlari asla yeme sunu illa ye diye yonlendirmelerine cok sasiriyorum. 33. haftama girdim kimse kilomu not almadi, bana sormadi, bebege de ayni sekilde, 30+5'te keyfi gittigimde ben sordum hemen kac kilo olmus diye, 20. haftadan doguma kadar bakilmayacakti yoksa. Bebegin basina ve vucuduna, organlarina uyumuna bakiyoruz dediler. Annemden de etkilenmistim biraz, merak edip duruyordu o da kilosunu. Buradakiler kiloyu dikkate almayinca benim de aklima gelmez oldu. 2 haftada bir gram gram kilo takibi uzerinden bebegin gelisimine yorum yapmak biraz da evhama tesvik ediyordur mutlaka.
Bariz bildiginiz bir rahatsizliginiz varsa o ayridir tabi ama yoksa rutin kontrollerde odemdir kilodur bunlar surekli degismez mi, azalir cogalir. Bence Turkiye'de hamileligin, dogumun, normal seyriyle ilgili korkulari olan kesinlikle anneler degil doktorlardir, anneleri de etkiliyorlar. Herkes ayni degildir tabi ki, dikkatimi cekti, icimi doktum.