2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ingiltere'deyim. Eger riskli bir durumun yoksa sadece 12 ve 20. haftada ultrason var baska yok. Sonrasinda ayda bir kere ebe gorusmeleri oluyor eger arada gerekirse de doktor konsultasyonu ayarlaniyor. Ben tiroid degerine bakilsin diye zoraki israrlarim sonucu bir kan tahlili yaptirabildim. Benim gecmiste riskli gebeligim olmadi, herhangi bir gebelik hikayem de olmadi, ilk tecrubem. Farkli bir hikayem olsaydi farkli da bir takip olurdu muhtemelen.
Normal sorunsuz giden bir gebelige gore kisisel gorusum, bu takip yetersiz bir takip. Ozellikle ilk 12 hafta cok zorlandim. Bu grupta cinsiyet ogrenmis insanlar vardi ben daha evde cubukla hamile oldugumu ogrendigimle kalmistim. Bakilmasi gereken zorunlu seyleri minimumda tutuyorlar bu mantikta dusununce bebegin veya annenin kilosu onem sirasinda geri planda kaliyor, dikkate almiyorlar o yuzden ben de dusunmez oldum kilo islerini. Eger onemli gorulseydi bebegin kilo takibi yapilirdi cunku hicbir saglik sistemi kendini, annenin bebegin sagligini riske atmaz.
Ve ilk 12 hafta icinde kanamalarim olmustu14. haftaya kadar siyah kahve telvesi seklinde akintilara donuserek devam etti. Bense ilk ultrasona kadar sabirla bekledim hala hamile oldugumu umit ederek. Her sabah, her gun surekli evde yapilan testleri yenileyip cift cizgiyi gorup rahatlamaya calisiyordum. Ilk kan testini de ikili test yaptiklarinda aldilar. Kan testi yaptirman icin cook gecerli bir sebebin, olmasi gerekiyor, rasgele kontrol amacli olmuyor. Herhangi bir hormon veya ilac onermediler. Turkiye'de olsa muhtemelen progesteron hor,onu verirlerdi diye tahmin ediyordum. Sonra ilk gozlemde ogrenildi ki 2 kese varmis ve birinde kalp atisi yokmus, saglikli kalp atisi olan embriyoya zarar vermeyecegini soylediler. Kendimce o akintilari ve kanamayi diger keseye yordum. Kanamalar da o da kendiliginden kayboldu.

Benimde ikinci doğum bende deli gibi korkuyorum valla.busefer üzüntümde var ,ya bana bişey olursa ve kızım bensiz büyürse gibi gibi.halbuki doğumda olmaz ,sonrada olabilir bu öncesindede.yinede bi hüznüm var onu geride bırakıp doğuma girmek düşüncesi ağlamama sebep oluyor zaman zaman.bugünleri hatırlayıp gülümseyeceğiz ama işte şuan idrak edemioz.Rabbim sağ salim bebeklerimize ve evimize kavuştursun sağlıkla🤲

O bende de oluyor maalesef annesin işte bir evlat can daha dogurmak için gidiyorsun ama aklın bir diğer canında kalıyor işte.. Halbuki taş, çatlasa, 1saat onu da, dısarda ailen, bekliyor, zaten işte ana yüreği ama geçemiyorsun. Bende düşünüyorum eşim kalacak, yanımda o gece kime Bırakacaz ya kaynanam ya kuzenime artk bilmiyorum üzülür ki ağlar annesi, babası, olmazsa,, şimdi, içime gene dert oturdu onu iyice, bi düşüneyim ben olmadı, bakıcı bulurum kendime o, gece, kalmaya 😔

Benim de düşüncem hep kızımda yoğunlaşıyor. O gece evde kiminle kalacak? Babasıyla kalsın desem hastanede annem benimle kalır ama bu pandemi ortamında yaşlı kadını riske mi atmış olurum? Anneannesiyle evde kalsın eşim benimle hastanede kalsın desem, kızım hem anne hem babadan ayrı nasıl duracak? Vs vs
Bir de doğumdan sonra tabi ki bebekle ilgilenilecek daha çok. Kızım bir anda ilgisiz kalacak en çok bunu düşünüyorum.

Benim de düşüncem hep kızımda yoğunlaşıyor. O gece evde kiminle kalacak? Babasıyla kalsın desem hastanede annem benimle kalır ama bu pandemi ortamında yaşlı kadını riske mi atmış olurum? Anneannesiyle evde kalsın eşim benimle hastanede kalsın desem, kızım hem anne hem babadan ayrı nasıl duracak? Vs vs
Bir de doğumdan sonra tabi ki bebekle ilgilenilecek daha çok. Kızım bir anda ilgisiz kalacak en çok bunu düşünüyorum.
Kiziniz hic annanesiyle bas basa kalmadi mi? Dogum oncesi alistirabilirsiniz belki. Hem baba da hastanede size destek olur. Ne guzel aileden birileri dogum sonrasinda da yakin cevrenizde olabilecekmis, kizinizin ilgisiz kalacagini sanmiyorum. Onlar cok akilli degisime hemen uyum saglarlar.

Benimde ikinci doğum bende deli gibi korkuyorum valla.busefer üzüntümde var ,ya bana bişey olursa ve kızım bensiz büyürse gibi gibi.halbuki doğumda olmaz ,sonrada olabilir bu öncesindede.yinede bi hüznüm var onu geride bırakıp doğuma girmek düşüncesi ağlamama sebep oluyor zaman zaman.bugünleri hatırlayıp gülümseyeceğiz ama işte şuan idrak edemioz.Rabbim sağ salim bebeklerimize ve evimize kavuştursun sağlıkla🤲
O kadar kötü düşünme ya hiç bişeycik olmayacak inşallah. Ama 1 gün bile olsa kızımdan ayrı kalacak olma düşüncesi beni de üzüyor. Daha ana kuzusu o da 19 aylık, daha benden ayrı hiç kalmadı. Başka birine emanet etmeye de çekiniyorum, çok evhamlıyım eşimden başkasına güvenemiyorum 😬 hatta eğer yanıma refakatçi kimseyi ayarlayamazsam eşime kızımı da alalım üçümüz kalalım hastanede dedim 😅

Çanta hazırlamadım ama elbiseleri yıkayıp ütüledik.diş macun fırça ıslak mendil vs gibi bikaç gerekli gördüğüm şeyleri aldım ,bezi yenidoğan 1 paket aldım.mama seçmeye çalışıyorum nolur nolmaz alacağım yanıma.kolonya kapıt havlu vs vs ufak tefek aklıma gelen eksikleride 35.haftaya kadar tamamlayacağım inşallah.kardeşim 36.haftada doğurunca evham yaptım.gerçi ilk doğumumda 28.haftamda herşey hazırdı 🤣bunda bi tık daha rahatım tecrübeden sanırım 🦋
Kızımda bebelac, bebelac gold ve aptamil dönüşümlü kullandım memnunduk bi sıkıntı olmadı. Ama inşallah gerek kalmaz yaa. Ben almayacağım. Kızımda hastanede verdiler ihtiyaç olunca. İnşallah ihtiyaç olmaz.

O bende de oluyor maalesef annesin işte bir evlat can daha dogurmak için gidiyorsun ama aklın bir diğer canında kalıyor işte.. Halbuki taş, çatlasa, 1saat onu da, dısarda ailen, bekliyor, zaten işte ana yüreği ama geçemiyorsun. Bende düşünüyorum eşim kalacak, yanımda o gece kime Bırakacaz ya kaynanam ya kuzenime artk bilmiyorum üzülür ki ağlar annesi, babası, olmazsa,, şimdi, içime gene dert oturdu onu iyice, bi düşüneyim ben olmadı, bakıcı bulurum kendime o, gece, kalmaya 😔
Benzer durumdayız 🤦🏻‍♀️ ben eşime kızım üçümüz kalalım hastanede diye bile düşündüm 😬 bazı sebeplerden annem müsait olamayabilir, kv anti depresanlar kullandığı için uykusu çok ağır kızım uyansa ağlasa duymayabilir, diğer akrabalarım uzak sayılır. Kızım da daha küçük ya 19 aylık ☹️

Aynı dertlerden muzdaripmişiz meğer 😬 yatıp kalkıp dua ediyorum annem doğum zamanı müsait olsun yanıma rafakatçi gelsin diye. Odadan dışarı pek çıkmayacakları için covid riski fazla olmaz diye umuyorum. Annem yanıma gelirse eşim de kızımla evde kalır benim de içim rahat olur

Hepimizde aynı kaygılar var 😥😥 hastanede ablam kalacak benim yanımda. İlk doğumda da öyle oldu. Eşim oğlumun yanında olmalı. Bizsiz hiç kalmadı çünkü. Hatta bensiz 😒 eşim annem falan olur yanında. Ama pandemi dönemi tabi. O zamana ne oluruz bilinmez. Biz geçirdik ama ailem covid geçirmedi. Onlara öyle Bi durum olursa ablam annem gelemez. hastanede yalnız bile kalabilirim. Allah korusun tabi ama her şey geliyor aklıma. 3. Dalgaya girdik çünkü. Ablam babam herkes çalışıyor. Umarım sorunsuz atlatırız hepimiz bu süreci ya

Benzer durumdayız 🤦🏻‍♀️ ben eşime kızım üçümüz kalalım hastanede diye bile düşündüm 😬 bazı sebeplerden annem müsait olamayabilir, kv anti depresanlar kullandığı için uykusu çok ağır kızım uyansa ağlasa duymayabilir, diğer akrabalarım uzak sayılır. Kızım da daha küçük ya 19 aylık ☹️
Hastaneler kabul etmez ama öyle Bi durumu. Bir de 19 Ay daha kolay olur emin ol. Rahat ol o konuda. Biberonla besleniyorsa tabi. Meme varsa o zorlar ☹️O aylarda oğlumu bırakıp çıkardım ben bazen annemlere.ama şimdi ödi mümkün değil markete bile gidemiyorum. Ağlıyor bırakmıyor. Gizlice gitsem yıkar ortalığı eminim.

Günaydın benim oğlum 4 yaşında doğum ne zaman olur hangi vakite denk gelir bilmem ama oğlum ve eşim yanımda olacak 🤷🏻‍♀️

Merhaba, bugun tam 32+0 oldum ve randevum vardi özellikle yazmak istedim, 1957 gr geldi bebegim cok sükur hersey yolunda ve sağlığı iyi bildiğimiz kadari ile. Benim de doktorum minyon bir bebek olmayacak dedi, bende biraz ona takıldım, yani çok mu iri olacak, doğumu nasil olacak, allah korusun bu duruma bagli başka sıkıntı olma ihtimali olacak mi vs diye ama munkun oldugunca icimizi rahat tutmak en iyisi sanirim, çünkü stresin asla yarari olmayacak bize. Diger taraftan 32 haftalik bebek kg konusunu internette arattigimda 1700-1750 gr olmali gibi bilgiler gordum ben de, sizin bebeğiniz cok da zayif kalmiyor bu durumda, kaşar peyniri direkt bebege kilo aldiriyormus diye biliyorum, belki düşünürsunuz..
Teşekkür ederim. Evet ben de bakmıştım 1700 civarı normal diyor 32. Hafta için. Fakat burdaki asıl nokta 2 hafta önce 1600 Gr olmasiydi. Yani koskoca 2 haftada sadece 50 Gr almış. Bu kısma çok takıldım. Bir de kordon dolanması üstüne tuz biber oldu. Doktor zaten kendi doktorum değil, arada ayrintiliya gittigimiz perinatologdu. Neyse bakicaz bakalım🙁

Benimki yurtdışı. Biz burda doğuma giderken bebek için hiç birşey götürmüyoruz yanımızda. Ordan kaç gün kalırsan bebeğin bezi elbiseleri, şampuan masaj kremleri dahil herşey hastahane veriyor. Sadece hastahane çıkışı için 1 kat alıyoruz. Bunların herşeyi anne içinde geçerli. Ped iç çamaşırı. Her sabah temiz havlu. Orda anne ile bebek için lazım olan herşeyi veriyorlar.
Bende yurtdisindayim buradada ayni sekilde herseyi hastane veriyor sadece hastaneden cikarken uzerine giymek icin birseyler aliyorsun okadar

Kordon dolanmasi bircok bebekte oluyor sonradan aciliyor bir sekilde yerlerinde duramadiklari icin benim kizimdada olmustu acilmisti sonra, sabah kahvaltida kasarli yumurta tuket mumkunse diger kontrolde farki az cok gorursun, kucagina alinca yorgunluk falan kalmaz annesi surada ne kadar zamaniz kaldi ki 🥰

Benim kafama takılan şey bı de şu, şimdi ben bu perinatologa daha evvel 2 kere gittim, ilkinde ikili testim yüksek riskli çıktığında ve bir de 22. Haftada. Bu gidişim tamamen keyfi olacakti, bebeğimizi görelim biraz uzun bakılsın ultrasonda diye. Çünkü 2 kontroldur gittiğim doktorda bebegi gormuyoduk, ultrasonda siyah ekranda 1 dk bakıp her şey normal yolunda diyodu, ben de o anın heyecanıyla hiç aklıma gelmiyodu resim istemek. Şimdi benim kafama takılan şey, şimdi diyelim biz bu perinatologa gitmemis olsaydık, bu kordon dolanmasini diğer doktor görecek miydi? Çünkü hani ekranda mavi kırmızı seritli biseyler cikiyo ayrintilida, onu biz diğer doktorda hiç görmedik. Yani o bir tuşa basılarak yapılan bişey değil mi? Niye bakılmıyor. Bu ihmalkarlik midir? Eşim de canımı çok sıktı. Çünkü ben bu doktora 27. Haftamda geçtim zor bela, ilkinden çok mutsuzdum. Ne güzel iyi ki geçmişim diye sevinirken bu durum tadımı çok kaçırdı:KK43:

Hastaneler kabul etmez ama öyle Bi durumu. Bir de 19 Ay daha kolay olur emin ol. Rahat ol o konuda. Biberonla besleniyorsa tabi. Meme varsa o zorlar ☹️O aylarda oğlumu bırakıp çıkardım ben bazen annemlere.ama şimdi ödi mümkün değil markete bile gidemiyorum. Ağlıyor bırakmıyor. Gizlice gitsem yıkar ortalığı eminim.
Allahtan artık pek emmiyor, gündüz idare edilir de gece uyanınca illa beni arar babası bile gece zor sakinleştiriyor. Bi tarafım aman abartma altı üstü 1 gece diyor diğer tarafım bir sürü evham yapıyor 😬 hayır sezeryan olucam o halde tek başıma wc ye bile gidememiştim yoksa tek kalayım bile derdim

Günaydın benim oğlum 4 yaşında doğum ne zaman olur hangi vakite denk gelir bilmem ama oğlum ve eşim yanımda olacak 🤷🏻‍♀️
Beraber mi kalıcaksınız hastanede? Doktora söyledin mi kabul ettiler mi? Son çare ben de bunu düşünüyorum ama kabul ederler mi bilmiyorum

Teşekkür ederim. Evet ben de bakmıştım 1700 civarı normal diyor 32. Hafta için. Fakat burdaki asıl nokta 2 hafta önce 1600 Gr olmasiydi. Yani koskoca 2 haftada sadece 50 Gr almış. Bu kısma çok takıldım. Bir de kordon dolanması üstüne tuz biber oldu. Doktor zaten kendi doktorum değil, arada ayrintiliya gittigimiz perinatologdu. Neyse bakicaz bakalım🙁
Kordon dolanmasına takılma canım ben bir sürü kadın doğumu takip ediyorum instagramda çoğu bebek boynunda kordon dolanmış olarak doğuyor hatta doktorlar espiri yapıyor kolyesi ile geldi filan diye. İnşallah kilo alımı da bu hafta normalde döner. Bebeğe kötü bişey olmaz kilo alımı az diye hiç korkma en kötü ihtimal biraz erken doğum olur

Kordon dolanmasına takılma canım ben bir sürü kadın doğumu takip ediyorum instagramda çoğu bebek boynunda kordon dolanmış olarak doğuyor hatta doktorlar espiri yapıyor kolyesi ile geldi filan diye. İnşallah kilo alımı da bu hafta normalde döner. Bebeğe kötü bişey olmaz kilo alımı az diye hiç korkma en kötü ihtimal biraz erken doğum olur
İnşallah her şey yolunda gider🙁 ama işte takildigim şey biz ultrason için gitmemis olsaydık başka doktora, kendi gittigim doktor kordonu görmeyecek miydi? 1 dk bakıyor sadece ultrasonda. Sizde de öyle mi? O mavi kırmızı seritli şeylere de bakmıyor. Baştan saviliyo gibiyim. Muayene ücreti de az değil 250 TL. Ve 4 boyutlu bile göremedik ikidir.

İnşallah her şey yolunda gider🙁 ama işte takildigim şey biz ultrason için gitmemis olsaydık başka doktora, kendi gittigim doktor kordonu görmeyecek miydi? 1 dk bakıyor sadece ultrasonda. Sizde de öyle mi? O mavi kırmızı seritli şeylere de bakmıyor. Baştan saviliyo gibiyim. Muayene ücreti de az değil 250 TL. Ve 4 boyutlu bile göremedik ikidir.
Kordon dolanmasi bebeklerde cok sik rastlanan bir sey. Gün içinde dolanıp tekrar çözülebiliyormuş bile, belki de siz perinatologa gittiğiniz gün oldu kordon olayı? Eger doktorunuzu seviyorsanız düşüncelerinizi açık açık söyleyin resim istediğinizi dört boyutlu görme imkanınız olup olmadığını. Bu süreçte doktora güven çok önemli. Biizm usg muayenelerimiz daha uzun sürüyor hikayemden ötürü ama daha bir kez olsun şöyle çerçevelik keyfi bi fotograf alamadık cünkü bebek yüzünü tam göstermiyor.

Benim kafama takılan şey bı de şu, şimdi ben bu perinatologa daha evvel 2 kere gittim, ilkinde ikili testim yüksek riskli çıktığında ve bir de 22. Haftada. Bu gidişim tamamen keyfi olacakti, bebeğimizi görelim biraz uzun bakılsın ultrasonda diye. Çünkü 2 kontroldur gittiğim doktorda bebegi gormuyoduk, ultrasonda siyah ekranda 1 dk bakıp her şey normal yolunda diyodu, ben de o anın heyecanıyla hiç aklıma gelmiyodu resim istemek. Şimdi benim kafama takılan şey, şimdi diyelim biz bu perinatologa gitmemis olsaydık, bu kordon dolanmasini diğer doktor görecek miydi? Çünkü hani ekranda mavi kırmızı seritli biseyler cikiyo ayrintilida, onu biz diğer doktorda hiç görmedik. Yani o bir tuşa basılarak yapılan bişey değil mi? Niye bakılmıyor. Bu ihmalkarlik midir? Eşim de canımı çok sıktı. Çünkü ben bu doktora 27. Haftamda geçtim zor bela, ilkinden çok mutsuzdum. Ne güzel iyi ki geçmişim diye sevinirken bu durum tadımı çok kaçırdı:KK43:
Turkiyede ultrason kontrolleri nasil yapiliyor hicbir fikrim yok malesef benim yasadigim ulkede ayri ultrason doktoru bakiyor her defasinda baktigi her bolgenin fotografli ciktisini veriyor aciklamalariyla beraber daha sonra doktorumuza gosteriyoruz. Ama kan akisina , suyuna kordon vb. gerekli seylere bakmasi gerekli diye dusunuyorum.

Kordon dolanmasi bebeklerde cok sik rastlanan bir sey. Gün içinde dolanıp tekrar çözülebiliyormuş bile, belki de siz perinatologa gittiğiniz gün oldu kordon olayı? Eger doktorunuzu seviyorsanız düşüncelerinizi açık açık söyleyin resim istediğinizi dört boyutlu görme imkanınız olup olmadığını. Bu süreçte doktora güven çok önemli. Biizm usg muayenelerimiz daha uzun sürüyor hikayemden ötürü ama daha bir kez olsun şöyle çerçevelik keyfi bi fotograf alamadık cünkü bebek yüzünü tam göstermiyor.
Evet o da var, ne zaman dolandı bilemiyoruz. Bu doktora 27. Haftamda geçtim ve henüz iki kere gittik. İkisinde de sadece bir iki dakika sürdü ultrason kontrolü. Ve 4 boyutlu görüntü hiç açmadı. İki gidisimde de heyecandan sormayı ve istemeyi unuttum. Off ne bileyim ya😢 doktordan yana hiç şansım gülmedi başından beri 🙁

X