- 3 Şubat 2021
- 486
- 546
- Konu Sahibi KirazHanim
- #37.981
Ve ilk 12 hafta icinde kanamalarim olmustu14. haftaya kadar siyah kahve telvesi seklinde akintilara donuserek devam etti. Bense ilk ultrasona kadar sabirla bekledim hala hamile oldugumu umit ederek. Her sabah, her gun surekli evde yapilan testleri yenileyip cift cizgiyi gorup rahatlamaya calisiyordum. Ilk kan testini de ikili test yaptiklarinda aldilar. Kan testi yaptirman icin cook gecerli bir sebebin, olmasi gerekiyor, rasgele kontrol amacli olmuyor. Herhangi bir hormon veya ilac onermediler. Turkiye'de olsa muhtemelen progesteron hor,onu verirlerdi diye tahmin ediyordum. Sonra ilk gozlemde ogrenildi ki 2 kese varmis ve birinde kalp atisi yokmus, saglikli kalp atisi olan embriyoya zarar vermeyecegini soylediler. Kendimce o akintilari ve kanamayi diger keseye yordum. Kanamalar da o da kendiliginden kayboldu.Ingiltere'deyim. Eger riskli bir durumun yoksa sadece 12 ve 20. haftada ultrason var baska yok. Sonrasinda ayda bir kere ebe gorusmeleri oluyor eger arada gerekirse de doktor konsultasyonu ayarlaniyor. Ben tiroid degerine bakilsin diye zoraki israrlarim sonucu bir kan tahlili yaptirabildim. Benim gecmiste riskli gebeligim olmadi, herhangi bir gebelik hikayem de olmadi, ilk tecrubem. Farkli bir hikayem olsaydi farkli da bir takip olurdu muhtemelen.
Normal sorunsuz giden bir gebelige gore kisisel gorusum, bu takip yetersiz bir takip. Ozellikle ilk 12 hafta cok zorlandim. Bu grupta cinsiyet ogrenmis insanlar vardi ben daha evde cubukla hamile oldugumu ogrendigimle kalmistim. Bakilmasi gereken zorunlu seyleri minimumda tutuyorlar bu mantikta dusununce bebegin veya annenin kilosu onem sirasinda geri planda kaliyor, dikkate almiyorlar o yuzden ben de dusunmez oldum kilo islerini. Eger onemli gorulseydi bebegin kilo takibi yapilirdi cunku hicbir saglik sistemi kendini, annenin bebegin sagligini riske atmaz.