2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Senin iyiymiş benim ki 900 gr dedi ayın birinde nasıl olacaksa 🤣34 hafyada tüm ilaçları bırakacakmışım sonra dogum serbest olacakmış iki gün önce 1650 idi birine 2500 olacakmış bakalım inşallah
Sağlıkla doğursak bi hesap yapa yapa bi hal olduk artık günlük ne nde protein aldım ne nde şu içtim bebek ne nde kilo aldı yada almalı yakında takacağım kafaya huniyi bide malum iki ablamız var daha yeni 20 aylıklar Allah hepimizinde yardımcısı olsun inş

Kızlar iştahı azalan kesilen var mı benim gibi.
Yani yiyorum tabi ama öyle hani hamilelerin son ayları aşırı iştah olur ya,o gitti karnımı doyurcak kadar yiyorm.iyi mi kötü mü bilemedim bebek ya az beslenirse falan🥴ay hesaplar kitaplar yapa yapa bi hal olduk sağ salim kavuşalım artık geç zaman geeeç😫

Ben de sizin dr kontrollerinizden sonra neler yasadiginizi cok merak ediyorum ama tabi herkesin hamileligi kendine ozel geciyor bir yandan da. Turkiye'de olmadigim icin de oradaki gebelik takiplerini sizden duymak iyi oluyor cunku ailemden de cevremden de pek hamile tanidigim da yoktu. Yasadigim yerde de takip de yok deneyim de yok dolayisiyla 🙃
Mesela bu doktorlarin, bebegin kilosu veya annenin kilosu su kadar olmali, sunlari asla yeme sunu illa ye diye yonlendirmelerine cok sasiriyorum. 33. haftama girdim kimse kilomu not almadi, bana sormadi, bebege de ayni sekilde, 30+5'te keyfi gittigimde ben sordum hemen kac kilo olmus diye, 20. haftadan doguma kadar bakilmayacakti yoksa. Bebegin basina ve vucuduna, organlarina uyumuna bakiyoruz dediler. Annemden de etkilenmistim biraz, merak edip duruyordu o da kilosunu. Buradakiler kiloyu dikkate almayinca benim de aklima gelmez oldu. 2 haftada bir gram gram kilo takibi uzerinden bebegin gelisimine yorum yapmak biraz da evhama tesvik ediyordur mutlaka.
Bariz bildiginiz bir rahatsizliginiz varsa o ayridir tabi ama yoksa rutin kontrollerde odemdir kilodur bunlar surekli degismez mi, azalir cogalir. Bence Turkiye'de hamileligin, dogumun, normal seyriyle ilgili korkulari olan kesinlikle anneler degil doktorlardir, anneleri de etkiliyorlar. Herkes ayni degildir tabi ki, dikkatimi cekti, icimi doktum.

Sağlıkla doğursak bi hesap yapa yapa bi hal olduk artık günlük ne nde protein aldım ne nde şu içtim bebek ne nde kilo aldı yada almalı yakında takacağım kafaya huniyi bide malum iki ablamız var daha yeni 20 aylıklar Allah hepimizinde yardımcısı olsun inş
Yav sen tecrübeli annesin, sakin ol daha bi de bunun doğumdan sonrası var. Bu doktorlar da bi tuhaf. Benim kız doğumdan sonra 300 gram verdi diye doktor bana fırça kaymış tı hastaneye yatırırım bu bebeği diye tehdid etmişti Ayyy ne üzülmüştüm. Meğer normalmiş bebekler ödemini atarmış ilk günler

Yani yiyorum tabi ama öyle hani hamilelerin son ayları aşırı iştah olur ya,o gitti karnımı doyurcak kadar yiyorm.iyi mi kötü mü bilemedim bebek ya az beslenirse falan🥴ay hesaplar kitaplar yapa yapa bi hal olduk sağ salim kavuşalım artık geç zaman geeeç😫
İştahım gitmedi ama çok pis boğaz moddaydım ne görsem canım çekiyordu o gitti çok şükür 😅 sen faydalı besinler tüket yeter çok yememe gerek yokki

Kızlar çok canım sıkıldı bugün kontrolüm vardı 30+2 haftalık olduk bebek 1500 gr olmuş 2 hafta da sadece 200 gr almis bebek doktor az kilo alımı dedi ben 2 haftada 2 kilo almışım çok kilo almışsın dedi ama ödemim var ayaklarım hep şiş sen çok kilo almışsın dedi protein alımını artır ekmek yok hamur işi yok makarna yok pirinç yok tuz zaten hiç kullanmıyorum 20 gündür sıfır tuz yiyorum ztn nefes darlığı çekiyorum ciğerlerinde de ödem var dedi ödemin artarsa bebek beslenemez erken almak zorunda kalırız bebek zarar görür dedi bir sürü olumsuz şey söyledi çok moralimi bozdu :KK43:
Bana gore kilosu gayet normal geldi uzulmeyin benimde 29+5 1355 gr demisti doktor normal kg sinirlari icinde bir sorun yok gayet saglikli dedi moralinizi bozmayin tansiyon probleminiz yoksa limonlu soda icin odeminize iyi gelir

Canm bende öyle iştah kapanmadı bende de var maalesef çok yiyemiyorum bi kaç aydır diyet felan da yapmıyorum sekerim de yok yani. Midem çok yanıyor acaba ondan da mı azaldı yeme isteğim zaten çok yemiyordum ama bilemiyorum ama gerçi oğlumda da böyleydi bakalım 5hafta olcak gitmeyeli salı günü gitcem ne diyecek merak ediyorum gelişimde bi sıkıntı yoktu 2güb öndeydi hep en son 6gün önr geçmişti bakalım ne dicek merak ediyorum 1ayı geçti gitmeyeli.

Bebegin kilo almasini istiyorsan ekmek muz ve kasar ye bol bol kilo alacaktir bebis

Yav sen tecrübeli annesin, sakin ol daha bi de bunun doğumdan sonrası var. Bu doktorlar da bi tuhaf. Benim kız doğumdan sonra 300 gram verdi diye doktor bana fırça kaymış tı hastaneye yatırırım bu bebeği diye tehdid etmişti Ayyy ne üzülmüştüm. Meğer normalmiş bebekler ödemini atarmış ilk günler
Doktor insanı öyle korkutuyor ki cnm sakin kalmak ne mümkün kadın bana ödemin artarsa beyninde de ödem olur dedi ya sakinlestirecek yere insani tedirgin ediyor strese sokuyor iyice

Kızlar bende bısey sormak istiyorum hastane cıkısında ameliyathane vermek uzere ıc zıbın dıs patikli tulumu sapladı eldiveni, ve penye battaniye yerine muslın bez versek ıncemı olur, Izmir mayıs sonunda cok sıcak oluyor, ztn hasta odasında sıcak olucak odaya gelinceye kadar muslın yeterlimı sızce

X