- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #37.781
Yok yaa zaten kapıda eşin ailen vs birileri olur bebek çıkınca hepsi peşinde oluyor foto çekmek içinBen uyuyamam kızlar ya bebeğim karışırsa diye doğar doğmaz yüzünü görüp tanımam lazım
Bende eğer ayakta bisüre durabileceğimi anlarsam , belden aşağıyı yıkatıcam busefer nasipse.insan hafifliyor.Su geçirmez band var onu yapıştırıyorlar ben hastanede duş almadım ama belden aşağımı yıkamıştım kan vs temizlensin diye
Benim ilki sezaryen.Merhaba kızlar Dün kontrolümüz vardı Her şey yolunda çok şükür
Doktora ilk doğum sezaryen, bu nasıl olur acaba falan dedim. Kesinlikle sezaryen dedi. Arası 3 yıl yeterli değil, 5 yılda bile zor oluyor vs vs dedi. Ben de illa normal doğum deneyeceğim diye tutturmadim aslında ama en azından kafamda bir yerde o duruyordu. Doktor öyle konuşunca baya moralim bozuldu. İlk sezaryen sonrası aşırı zordu benim için. Aynı şeyleri tekrar yaşayacak olmakgece düşünmekten gözüme uyku girmedi
Kızlar ikinci doğumu da sezaryen mi yapacaksınız? İkinciyi normal deneyeceğim diyen var mı?
Dolunay22 canım seninle ilk bebisler aynı zamanda doğmuştu. İlk doğum senin nasıldı? Şimdi ne düşünüyorsun?
Maalisif artk evde kese timeAynen aynen. Keşke imkan olsa ama nerdeee. Hem pandemi hem bebeğe bakacak biri olacak da çok zor yani
Hakkınızda ne hayırlısı ise o olsun o zaman İnşaAllah nasip sağlıkla gelsin deTeşekkürler canım Ama İstanbul'da değilim küçük bir ilcedeyim burda bir devlet bir özel hastane var zaten. Devlette lafını bile ettirmezler de özelde de böyle dedi.
Benim de en çok korktuğum şey oydu. Brn karışmışım hastanede bebekken. Bu yüzdne sanırım. Tabi Allahtan annem fark etmiş. Hatta ameliyathaneye kimseyi almıyorlardı özellikle sormuştum eşim falan da giremedi. . Bu yüzden hiç düşünmemiş olmamıza rağmen doğum fotoğrafçısı tuttuk. Normalde spinal yapılacaktı. Ama saat 5 i geçtiği için onu yapan anestezi uzmanı çıktığı için mecburen genel oldu. İyi ki De öyle olmuş. Çok korkuyordum zaten kesilme anı vs hissediliyormuş öyle demişlerdi. Tırsıyordum. Şimdi de genel isticemBen uyuyamam kızlar ya bebeğim karışırsa diye doğar doğmaz yüzünü görüp tanımam lazım
Yok yaa zaten kapıda eşin ailen vs birileri olur bebek çıkınca hepsi peşinde oluyor foto çekmek içinçoğu yerde doğum olunca hemen fotosu filan da çekiliyor. Karışma şansı çok düşük
Ben ev tipi anakucağı kullandım. Çok rahat oluyor. Diğerini kullanmadım hiç. Ne gibi Bi artısı olur bilmiyorum ama uyumayan bebekler için sanırım sallama açısından. Hamak alan arkadaşlar olmuştu bu yüzdne.
Kaç gün duruyor o bant?
Kaç gün sonra dikişler geçiyor rahatça duş alabiliyoruz?
Birde saçımızı yıkamak için kolumuzu kaldırıp hareket ettiğimizde dikiş yerleri acımıyor mu?
bende de takarken canım yandı çıkarırken heralde başka şeylere odaklıydım acı hatırlamıyorum ama bir iki belki üç ay idrar tutukluğu oldu bende, uzun süre idrara sıkıştığımı hissedemedim hiç yokmuş gibiydi ama gelmiştir diye gidiyodum tuvalete. senin doktorun anne konforunu da düşünmüş demek ne güzel benimki direkt bebek odaklı çalışıyor onu en kısa zamanda alayım da annenin canı yanmış filan farketmez :)Benim de en büyük korkumdu o. Daha önce Bi rahim ameliyatı olmuştum. Ameliyat sonrası o sondadan dolayı çok acım olmuştu. Takarlarken ve çıkarırlarken uyuduğum halde. Eğer sezaryen öncesi yeltenselerdi karşı çıkacaktım hazırlamıştım kendimibenim de genel anestezi bu arada. Ama tek hatırladığım ameliyat haneye girişim doktorumun beni selamlaması ve kolumun bağlanması. Sonrası yok hiç.
bizim hastanede bir ameliyathanede bir hasta olabiliyor içerde tek ben vardım oranın kapısında da eşim dedeler anneanne babaanne bekliyordu oğlumu ameliyathanenin yeşil bezine sarılı getirmişler annem alıp giydirmiş. karışma şansı yok yani :) ama şaka bi yana büyük hastanelerde aynı anda bir kaç doğumun gerçekleştiği ameliyathanelerde olsam ben de korkabilirdim belki..Ben uyuyamam kızlar ya bebeğim karışırsa diye doğar doğmaz yüzünü görüp tanımam lazım
benimki tam bir tepikçi :) çok asabi dönüş ve tekmeleri var beni şaşırtıyor ilk oğlum da hareketliydi ama bu bildiğin can yakıyor Allahım mesaneme gelmesin diye dua ediyorum mesaneme gelince iki büklüm oluyorum. artık yeri daralmış olabilir sizin yapınıza bağlı olarak o zaman daha az ve yavaş hareket eder. ben ilkinde 34. haftadan sonra baya endişelenmiştim ne oluyor neden hareket az diye ama şimdi az çok biliyorum sürecin nasıl geçeceğini. hareket az da olsa varsa endişe etmeyin bence. bir kaç saat hiç hareket yoksa kontrol ettirmek gerekebilir..Mrb kizlar sizde bebek hareketleri nasil? Bnm bebis 3 4 gundur pek hareketli degil
ben park yatak aldım beşik gibi sallanıyor zaten o yüzden ikinci gereksiz geliyor bana. gün içinde uyanıkken de kullanmak için biz bişeyler yaparken oturma pozisyonuna yakın etrafı görebileceği sallanıp yaylanabileceği bişey daha kullanışlı olur diye düşünüyorum. o yüzden ilki daha yakın bana ama ben de hala tam karar verip alabilmiş değilim.
Sonda takmak çok uzun Bi işlem değildir Sanırım yani bikaç sn ile bebeğe çok etkisi. Olacağı düşünmüyorum ben de. Umarım aynı şekilde bu defa da yaparlar.bende de takarken canım yandı çıkarırken heralde başka şeylere odaklıydım acı hatırlamıyorum ama bir iki belki üç ay idrar tutukluğu oldu bende, uzun süre idrara sıkıştığımı hissedemedim hiç yokmuş gibiydi ama gelmiştir diye gidiyodum tuvalete. senin doktorun anne konforunu da düşünmüş demek ne güzel benimki direkt bebek odaklı çalışıyor onu en kısa zamanda alayım da annenin canı yanmış filan farketmez :)
Benimki aksine bugünlerde çok hareketli. Hatta karnım aşağı inmiş gibi geliyor banaMrb kizlar sizde bebek hareketleri nasil? Bnm bebis 3 4 gundur pek hareketli degil
Aynen aynen, anneyi unutuyorlar hatta herkes bebek peşindeSeraa0606 aynen o da var. Annem babam eşim hepsi önünde bekliyormuş giydirirlerken görmüşler. Hatta eşimin kucağına ilk veriliş anının falan fotoları var
Bak biz de bu tip bişey vardı anne dizi diye geçiyor. Hem yan sallana biliyor hem öne arkaya. Gazlı geçen aylarda çok işimize yaradı. Bazı gecelerde eşimle salonda yattık bi kanepede o bi kanepede ben ortamızda bununla bebek, sıra sıra salladık durduk gece. Hatta eşim ip bağlamıştı ipi çeke çeke sallıyordu