- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #37.761
Her doktor her hastane her uygulama farklı,banada 3 gün su değdirme demişti.Ben hastanede duş almıştım. Sütüm gelmeyince duş al demişlerdi hemşireler
Ben ishal olmuştum bi deYok canım zorlandığımı hatırlamıyorum hiç valla. Ablam vardı dediğim gibi o çekiyordu pijamayı falan Allah razı olsun. Bi de çok sık wc ye gitmedim sanırım
Su geçirmez ama iğrenç derecede gergin bi bant yapıştırıyorlar duş alabiliyorsun.Sezaryen yeri vücudun tam ortasında oraya su değdirmeden yıkanmak imkansız sanırım.
Ben de 2.yi sezeryan yapacağım mecburen çünkü arası 2 sene bile değil 20 ay olacakMerhaba kızlar Dün kontrolümüz vardı Her şey yolunda çok şükür
Doktora ilk doğum sezaryen, bu nasıl olur acaba falan dedim. Kesinlikle sezaryen dedi. Arası 3 yıl yeterli değil, 5 yılda bile zor oluyor vs vs dedi. Ben de illa normal doğum deneyeceğim diye tutturmadim aslında ama en azından kafamda bir yerde o duruyordu. Doktor öyle konuşunca baya moralim bozuldu. İlk sezaryen sonrası aşırı zordu benim için. Aynı şeyleri tekrar yaşayacak olmakgece düşünmekten gözüme uyku girmedi
Kızlar ikinci doğumu da sezaryen mi yapacaksınız? İkinciyi normal deneyeceğim diyen var mı?
Dolunay22 canım seninle ilk bebisler aynı zamanda doğmuştu. İlk doğum senin nasıldı? Şimdi ne düşünüyorsun?
Canım benim sezaryendi. Çatı basıklığı olduğu için bebek de 4 kilodan fazla çıkınca omzunun çatlama ihtimali vardı. O yüzden riske girmedik. Doğum sonrası doktor normsl de yapman çok zormuş zaten o kadar sancı çekmene rağmen açılman sadece 4 cm di dedi.
Bu defa 4 kilodan az olsa acaba normal olur mu diye düşündüm ben de ama araştırdım biraz. Baya riskli oluyormuş. İç dikişler için özellikle. İç kanamaya neden olabilirmiş.doktorlae riske girmiyor bu yüzden.ben doktoruma sormadım bile bu yüzden.39. Haftayı bile geçirmiyorum ikinci sazeryen için dedi. Demek ki riskli Bi durum olabiliyor. Bu arada benim de çok zordu sezaryen ya. Ameliyathane sonrası grip oldum Bi de. 15 gün çektim öksürük hapşırma falan.
Hmm anladım teşekkür ederim metromall e bakayım bi orda vardı suwenBen suwenden 4 takım aldım. Evde de pijama giyiyorum o yüzden bana çok lazım oluyor. Tabi bedeninizden büyük alın pamuklu olduğu için ilk yıkamada çekiyor.
Canm bizim ilk bebeklerimizde 2018 haziran anneleriydik. Sonra ordaki arkadaşımın biri ssvd ile dogum yaptı bu kasımda. Yani 2.5sene sonra. Bence sen başka doktorlarla da görüs derim İstanbulda isen doktorun adını sorayım senin için. O doktor bu dogum türünü çokça yapıyorMerhaba kızlar Dün kontrolümüz vardı Her şey yolunda çok şükür
Doktora ilk doğum sezaryen, bu nasıl olur acaba falan dedim. Kesinlikle sezaryen dedi. Arası 3 yıl yeterli değil, 5 yılda bile zor oluyor vs vs dedi. Ben de illa normal doğum deneyeceğim diye tutturmadim aslında ama en azından kafamda bir yerde o duruyordu. Doktor öyle konuşunca baya moralim bozuldu. İlk sezaryen sonrası aşırı zordu benim için. Aynı şeyleri tekrar yaşayacak olmakgece düşünmekten gözüme uyku girmedi
Kızlar ikinci doğumu da sezaryen mi yapacaksınız? İkinciyi normal deneyeceğim diyen var mı?
Dolunay22 canım seninle ilk bebisler aynı zamanda doğmuştu. İlk doğum senin nasıldı? Şimdi ne düşünüyorsun?
Aslında çok ihtiyacımız bu toksinleri yağı kiri pası o siyah lekelerin gitmesi için lohusalıktan sonraBekleme canım.benim vücudumdaki karalıklar öyle geçti. Doğum sonrası o göbek inince daha Bi siyah olmuştu deri toplanınca. Eskiden lohusalık bitince hamama götürürlermiş ya. bence bu yüzden de götürüyor olabilirler
Ay evet çok zor o zaman. Sen de ters etkisi olmuş genelde kabız olur insan. Wc ye çıkmasını beklerler. İnş bu defa olmazBen ishal olmuştum bi desürekli wc ye gittim canım yana yana nasıl travma yaptıysa.
Aslında öyle Bi durumda suni sancı ile başlatıyorlar doğumu. Arkadaşımın öyle olmuştu. Bence şimdi de hiç riske girme sen. Normal doğumun nasıl geçer bilinmez. Kolaylaştırmak isterken daha da zor olmasınBen de 41+0'da artık ne sancı ne açılma hiç hareket olmayınca kendi isteğimle sezaryen oldum. o zamanki Mayıs anneleri grubunda en sona kalan iki kişiden biriydim hatta Hazirana sarkmıştı bizim doğumDktor birkaç gün daha bekle vs dedi ama başka korkular oluşmuştu artık bende. Hey gidi günler... üç sene oldu bile
Aynen aynen. Keşke imkan olsa ama nerdeee. Hem pandemi hem bebeğe bakacak biri olacak da çok zor yaniAslında çok ihtiyacımız bu toksinleri yağı kiri pası o siyah lekelerin gitmesi için lohusalıktan sonrayada iyice bi keseye ihtiyaç var evde
Suni sancıya da çok zor diyorlarAslında öyle Bi durumda suni sancı ile başlatıyorlar doğumu. Arkadaşımın öyle olmuştu. Bence şimdi de hiç riske girme sen. Normal doğumun nasıl geçer bilinmez. Kolaylaştırmak isterken daha da zor olmasın
Kaç gün duruyor o bant?Su geçirmez ama iğrenç derecede gergin bi bant yapıştırıyorlar duş alabiliyorsun.
Aynen ben de ters etki yaptı karnım bütün gece gurul guruldu feciydiAy evet çok zor o zaman. Sen de ters etkisi olmuş genelde kabız olur insan. Wc ye çıkmasını beklerler. İnş bu defa olmaz
O kadar detayını hatırlayamıyorum ama benim yapıştırma gibi bişeydi sanırım dikiş alma olmadı sadece kontrol oldu. Bi de o bant bi süre durdu diye hatırlıyorum çünkü o bantla evde de duş aldım. Süt gelmesi için evde duş alın diyorlar. Dikiş ağrısı konusunda ben kötü örneğim benim dikişler uzun bi zaman ağrıdı acıdı. 1 ayda anca geçmeye başladı. Yaşlı teyzeler gibi 2 büklüm durdum hep dikişler yüzünden. Ama çok çabuk toparlıyor çoğu kişiKaç gün duruyor o bant?
Kaç gün sonra dikişler geçiyor rahatça duş alabiliyoruz?
Birde saçımızı yıkamak için kolumuzu kaldırıp hareket ettiğimizde dikiş yerleri acımıyor mu?
Canm bizim ilk bebeklerimizde 2018 haziran anneleriydik. Sonra ordaki arkadaşımın biri ssvd ile dogum yaptı bu kasımda. Yani 2.5sene sonra. Bence sen başka doktorlarla da görüs derim İstanbulda isen doktorun adını sorayım senin için. O doktor bu dogum türünü çokça yapıyor
evet maalesef uyuşturmadan hatta ameliyathaneye girmeden taktılar ilk doğumumdan kalan en büyük kabusum bi sonda bi de meme başı yarası zaten. ben genel anestezi istedim çünkü bilincim açık ameliyat olacağımı hayal dahi edemiyorum travma olur benim için. genel anestezi olunca bebeğe ilaç gitmeden en hızlı şekilde onu almak için doktorum her şey yapılıp neşteri eline aldıktan sonra ver anesteziyi dedi uzmana. o yüzden suçlayamıyorum da şimdi onu, aynı sıkıntıyı tekrar yaşıycam maalesef, başka sıkıntı olmasın ne yapalımBen sezaryen oldum ama hiç ihtiyacım olmadı geceliğe.yanımda da vardı aslında. Geceliği Normal doğum olursa diye arkadaşlar tavsiye etmişti. Sezaryen olunca gerek kalmadı. Ama ablam vardı yanımda. Sanırım o giydirdi beni. Çok bulanık o zamanlar. Sondayı uyuşturmsdan mı taktılaren büyük korkum o. Allahtan bana ameliyathanede takmışlar uyuduktan sonra.
Evet zormuş ama verilmeyen yok nerdeyseSuni sancıya da çok zor diyorlar
Benim de en büyük korkumdu o. Daha önce Bi rahim ameliyatı olmuştum. Ameliyat sonrası o sondadan dolayı çok acım olmuştu. Takarlarken ve çıkarırlarken uyuduğum halde. Eğer sezaryen öncesi yeltenselerdi karşı çıkacaktım hazırlamıştım kendimievet maalesef uyuşturmadan hatta ameliyathaneye girmeden taktılar ilk doğumumdan kalan en büyük kabusum bi sonda bi de meme başı yarası zaten. ben genel anestezi istedim çünkü bilincim açık ameliyat olacağımı hayal dahi edemiyorum travma olur benim için. genel anestezi olunca bebeğe ilaç gitmeden en hızlı şekilde onu almak için doktorum her şey yapılıp neşteri eline aldıktan sonra ver anesteziyi dedi uzmana. o yüzden suçlayamıyorum da şimdi onu, aynı sıkıntıyı tekrar yaşıycam maalesef, başka sıkıntı olmasın ne yapalım
Ben uyuyamam kızlar ya bebeğim karışırsa diye doğar doğmaz yüzünü görüp tanımam lazımBenim de en büyük korkumdu o. Daha önce Bi rahim ameliyatı olmuştum. Ameliyat sonrası o sondadan dolayı çok acım olmuştu. Takarlarken ve çıkarırlarken uyuduğum halde. Eğer sezaryen öncesi yeltenselerdi karşı çıkacaktım hazırlamıştım kendimibenim de genel anestezi bu arada. Ama tek hatırladığım ameliyat haneye girişim doktorumun beni selamlaması ve kolumun bağlanması. Sonrası yok hiç.