2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Iyi geceler olsun, merak ettigim bir sey var. Yeni dogan bebek alt degistirme bakim videolarina bakiyordum, kiz bebekler icin ilk dogdugu gunlerde yogun vajinal akinti olabilir makata dogru silmeye ozen gosterin diyordu. Bir de ilk gunlerde hormon yogunlugundan regl de gorulebiliyormus. Kiz bebek bakim tecrubesi olanlar boyle bir sey yasadiniz mi, kac gun surdu nasildi?
Bnm iki kızım var öyle birşeyle karşılaşmadım ama enfeksiyon kapmasın diye temizlik her zaman makata doğru yapılmalı zaten

Kızlar günaydın bişey soracaktım siz uyurken hep sol tarafiniza mi uyuyorsunuz ben artık sol tarafim ağrıyor sağ tarafıme dönüp uyuyorum netten baktım sağ tarafina uyumak ve sırt üstü uyumak bebeğe kan dolaşımı yönünden sıkıntı çıkarır diye okudum ama sürekli sola yatamıyorum sizde durumlar nasıl
Canim bn sola hiç yatamıyorum sola yatınca bebek bırakmıyor uyuyayim resmen durtup duruyo dön ben rahat değilim diye :)

Ben bebeğe normal tulumlar aldım zaten. Birde altı yuvarlak gibi tulumlar var hangisinden kullanıyorsunuz?
Ayyy benim içim rahat etmicek sanırım bebeği yorgana sarıp sarmalamadan 🤣
:) ben öyle yaptım yaz bebesiydi zaten kızlar temmuz doğumlu üstleri açık uyudular yazın hep izmir sıcağı malum kışın 4-5 aylık 'tan sonra hep yün yorgan kullandım çok şükür birşey de olmadı

Banada annem diyor nasıl yani bebek üşür üstüne bişi örtmicek misin sen yine de al dursun diyor 😂
Hazır yün yorganlar ince oluyor olmadı yazlık pamuk kışlık yün alıyım.
Aynı benim annem 😅 şimdi bu uyku tulumunu giyince üstünü örtmeyecek misin üşümez mi diyor 🤭 bırak üşümeyi bazen terlediğini bilirim. Uyku tulumunun kendisi ince bir yorgan gibi zaten. Bi de bebekler çok sıcak sevmiyor hafif serin olunca daha iyi uyuyorlar

Ben bebeğe normal tulumlar aldım zaten. Birde altı yuvarlak gibi tulumlar var hangisinden kullanıyorsunuz?
Ayyy benim içim rahat etmicek sanırım bebeği yorgana sarıp sarmalamadan 🤣
Kızım kışın 3-4 aylıktı welsoft tarzı bir uyku tulumu alıp üstüne örgü battaniye örttüm. Bu sene lcw den şu tip bi uyku tulumu aldım yine ince bir örgü battaniye örtüyorum bazen ama açıyor üstünü 10 dk durdurmuyor. Şimdiden uyku tulumu almana gerek yok zaten kışa doğru alırız

Eklentiler

• Screenshot_20210315_211228_com.lcwaikiki.android.jpg
    Screenshot_20210315_211228_com.lcwaikiki.android.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 74
:) ben öyle yaptım yaz bebesiydi zaten kızlar temmuz doğumlu üstleri açık uyudular yazın hep izmir sıcağı malum kışın 4-5 aylık 'tan sonra hep yün yorgan kullandım çok şükür birşey de olmadı
Ankara soğuk canım evler sıcak ama olsun yine de içim rahat etmez ben yorganla uyumayı severim belki oda seviyodur 😅

benim kızım 6 yaşında. hiç yorgan örtemem. hep uyku tulumu ile yatırırım. hem üstünü açtı derdim olmaz. hem de küçükken yorgandan nefes alıyor mi diye düşünmeme gerek kalmazdı.
kızlar ben de size başka bişey sorcam. malum artık zaman azalıyor. bebeklerin sarılık olmamasi icin ne yapabiliriz. ben kziimda mama vermemeistim ama bunda sutum gelene kadar siringa ile mama versem mi diye düşünüyorum

Yok kuzum o regl akıntısı değil iyi beslenememe belirtisiymiş.yani sarılık başlayacak haberiniz olsun belirtisi.kızımda pembe leke geldi 2 kere.doktorumuza danıştık beslenme problemi belirtisi dedi,gerçektende mama vermemek için direnip emzirmeye çalıştım olmayınca bebek acıkmaya başlamış vucut su direnci düşmüş.doğum sabah 8 de olmuştu , pembe leke gecesine geldi.kardeşiminde kızı var onda gelmedi leke falan.akıntı falan gelmedi bizde başka.mama vermeye başlayıncada pembe leke kesildi.bidaha gelmedi.alt temizleme evet makata doğru olacak.idrar yaptığı yere kaka yada çiş bulaşmaması için.
Anladim, beslenmeden kaynakli olanlar ve hormon sebebiyle olanlar farkli farkli sanirim.
Beslenme demisken bugun aylik rutin ebe kontrolum vardi. Once bebegi emzirmeyi isteyip istemedigimi sordu. Istiyorum tabi dedim -bazilari tercih etmiyormus- 36. haftadan itibaren her gun elimle mememe masaj yapmami soyledi, gosterdigi masaj memeyi elle hafif sagar gibiydi. Dogum oldugunda kolostrum ve sut gelmesini kolaylastiracak dedi. Masaj yaptigimda da gelirse onlari saklamam icin iki siringa verdi, bazen gelir bazen gelmez, doldur buzluga at dogumda yaninda getir dedi. Ben de kolostrum ziyan, kayip olmasin diye bu on hazirligi yapmak istemiyorum dedim. O da peki, dogum sonrasi denersin hemen gelmezse merak etme hastanede bebek ac kalmaz zaten, tercih senin dedi. Dogum olduktan sonra anneyle bebegi refakatcisiz bir odada yalniz birakacaklarmis, o zaman sana anlatilir nasil sagilir nasil tutulur gibi seyler anlatti.
Yine aylik rutin kontrolde sadece konustuk. Bebeginle bol bol konus, babasi da konussun iletisim kurun, sesleri ayirt ediyor dedi, dedi de dedi, bildik seyler...

Kızlar günaydın bişey soracaktım siz uyurken hep sol tarafiniza mi uyuyorsunuz ben artık sol tarafim ağrıyor sağ tarafıme dönüp uyuyorum netten baktım sağ tarafina uyumak ve sırt üstü uyumak bebeğe kan dolaşımı yönünden sıkıntı çıkarır diye okudum ama sürekli sola yatamıyorum sizde durumlar nasıl
Ben hiç dikkat etmiyorum ona. Ne yönde rahatsam oraya dönüyorum. Sırt üstü yatamıyorum zaten. Nefesim kesiliyor. Sürekli Bi yöne yatınca bir süre sonra ağrı oluyor zaten dönüyorum hemen

benim kızım 6 yaşında. hiç yorgan örtemem. hep uyku tulumu ile yatırırım. hem üstünü açtı derdim olmaz. hem de küçükken yorgandan nefes alıyor mi diye düşünmeme gerek kalmazdı.
kızlar ben de size başka bişey sorcam. malum artık zaman azalıyor. bebeklerin sarılık olmamasi icin ne yapabiliriz. ben kziimda mama vermemeistim ama bunda sutum gelene kadar siringa ile mama versem mi diye düşünüyorum
Aslında doğru emzirebilirsek mamaya hiç gerek kalmaz. Oğlumda bir arkadaşımın önerisiyle vermiştim mama. Ama sarılığa belirgin bir etkisi. Olmadı. Uzun süren anne sütü sarılığı oldu. Bir süre sonra da geçti kendiliğinden. Bu defa emzirme durumumuza göre mama takviye verebiliriz. Tecrübesizken emiyor mu çekiyor mu anlamıyordum yaralar da vardı zaten. Bu defa anlarım inş yeterince tecrübe kazanmışımdır umarım.

Uyku tulumu hiç görmedim netten baktım sadece ne olduğuna.
Sizler alınca nasıl bir model olduğunu bizimle de paylaşın.
Ben bunlardna kullanıyorum. İçi elyaflı. Bu lcw ama hm ve e bebekte falan da var. Onları da kullandım. 1.7 tog bu. Aşırı kalın değil. Yalnız bebekten bebeğe değişiyor bu durum. Bazı bebekler aşırı terliyor. Bizde o sorun olmadı alıştığı için belki bilmiyorum. Pazen ve yün tulumlar var Bi de. Kullanmadım hiç. 300-400 TL ye bile tulum var yünden yapılıyor sanırım. Belli markalar var. Bi de evin sıcaklığı da çok etkili. Sıcak Bi eviniz varsa yorgana bu tulumlar gerek bile olmayabilir.

Eklentiler

• Screenshot_20210315_230513_com.huawei.browser.jpg
    Screenshot_20210315_230513_com.huawei.browser.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 54
Ay ne korkmuştum ben bi hastalığı mı var acaba dedim doktora sorana kadar.erkek bebeği olanlarda karşılaşılan durumlar varsa burdan önceden söylesinler bari hazırlıklı olalım 😝 bilmemek zor valla 🤕
Beslenme yetersizliğinden aynı durum erkeklerde de oluyor canım aklında olsun. Bi de kızında kolik durumu yaşamadıysan eğer erkek bebeklerin kolik olma olasılığı çok yüksek. 20 gün sonrası biz hastaneye koşturmuştuk. Resmen nefesi kesilir gibi olmuştu elimde kaldı öylece. 🥴 Ama kolik olduğu içinmiş. Gaz ilacı verip yolladılar. Elimizden pek Bi şey gelmedi. Kucak bebesi oldu. Beyaz gürültü de göğsümde yatırdım hep. Akşam 8 de başlayıp gece 2 ye kadar ağladı durdu. İnş aynı şeyleri yaşamayız

Magnezyum kullanıyorum. Kan sulandırıcı kullanıyorum. Bunun huzursuz bacak sendromu olduğunu bilmiyordum. Diğer gebeliğimde de olmuştu☹️
neyse minnoşlarımız iyi olsun da:)
Sizinle aynı sorunu yaşıyorum uykuya dalan kadar kaç kez bacaklarımı yumrukluyorum doktor magnezyum verdi kullanıyorum ama uykuya dalerken hala sıkıntı yaşıyorum 🤦
çok geçmiş olsun🙏 bu gece varis çorabıyla uyumayı deneyeceğim, aynısını yaşayan bi arkadaş gebeliğinde çok fayda görmüş, işe yarayıp yaramadığını yazarım burdan

X