2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar selam
Boğazlarım şiş, öksürük halsizlik ne ararsan var. Kızımda da öksürük var. Ailecek hastayız. Halsizlik çok çok var ama azcik kipirdasam yoruluyorum.
Kızlar bebişin hareketleri azaldı gibi son günlerde. Dün epey bekledim bekledim gece ben yatarken anca hareket etti. Gün içinde çok fark etmiyor olabilir miyim diye de düşünüyorum. Sizde hareketler nasıl

Benimkinde de bariz azalma var

Merhabalar herkese çok fazla yazmıyorum okuyorum genelde. Doğumunuzu nasıl düşünüyorsunuz? Normal mi sezeryan mı? (Ekstrem mecburi durumlardan bahsetmiyorum ) birde daha önce normal doğum yapanlara sormak istiyorum vajina genişliyor mu? Cinsel ilişkiyi etkiliyor mu bu durum?

gecenlerde aynı olaya tanık oldum, bir baba hastanede pusetten mermere düşürdü ve gözüm korktu açıkçası.

Bende memoriale gidiyorum ama A plus olarak geçen hastaneler hep bu fiyatlardı.
Sizinki uygunmuş gerçekten eşimin memleketi küçük bi yer orda bile 120tl muayene.
Tabi memorial de pahalıdır. Orta halli Bi hastane bizimki işte. Ama yılların kadın doğum hastanesi. Doktorlar falan hep eski.

Peki zayıflarken sarkma oluyor mu?
Ben hiç çok kilo alıp vermedim bu ilk olacak
Sarkma yaşamadım ben genel olarak ama malesef bir sezaryen göbeği vardı. Çok zsyıflamadım ben ama. Çok zayıflasam nasıl olur bilmiyorum. Vücut yapısı da etkili. Kiminin eti yumuşak sarkmaya meyilli olabilir.

Yalnız değilsiniz, nihayet kendim gibi birisini buldum ben de bu forumda kilo konusunda

Hay maşallah 35 mi gerçi 40 kilo alanı bile duydum ben. Çok haklısın öncelik sağlık. Bebek iyi şükür. Sadece kilo fos ağırlık yapıyor işte. Sonra verme derdi var. Onu da hallederiz inş.
Valla ben doğumda 8 kilo verdim 2aya kadarda hepsi gitmişti bebekle uğraşırken veriliyo kilolar ,uykusuz geceler yarım kalan yemekler

Valla ben doğumda 8 kilo verdim 2aya kadarda hepsi gitmişti bebekle uğraşırken veriliyo kilolar ,uykusuz geceler yarım kalan yemekler
Yok ben veremedim hele o ilk zamanlar süt olsun diye yenilenler içilenler. Emzirince de sürekli yeme derdi. İçim kıyılıyordu.bence kilo açısından hamilelik sonrası çok riskli bir dönem. Dikkat etmek lazım. Çok kişi söylendiğinin aksine kilo alıyor Bi de.

Heh işte olay bence o ben emzirmedim oyüzden olabilir.neyse tek doğru var ,oda sağlıkla doğsunlarda gerisi birşekilde olur gider

Eds yi basıl yapıyorsun. Bende mecbur kalırsam diye öğrenmek istiyorum
Beslenme sondası diye uzun ince boru gibi bişey satılıyor ondan alıyorsun. Sağılmış süt veya mamayı bir kapa (biberonda olabilir) alıp bu beslenme sonrasının bir ucunu onun içine koyuyorsun diğer ucu meme ile birlikte bebeğin ağzına veriyorsun. Bebek memeyi emerken aynı pipetten çeker gibi sonda dan sağılmış sütü (veya mamayı) çekiyor. Süt geldiği için emmeye devam ediyor, hem emerek memeyi uyarıyor süt üretimine faydası var hem de meme reddini engelliyor. Yalnız 2 tip sonda var biri gri uçlu biri yeşil. Gir uçlu olan daha dar onu almak lazım diğer yeşil uçlu daha geniş olduğu için daha kolay daha bol süt geliyor zamanla o da meme reddi yapabilirmiş. Bir de sondayı bi elle muhakkak tutmak lazım bebek çok güçlü çekerse boğazına kaçabilir (çok düşük ihtimal).

Ben de az kilo almayanlardanım. Gebelik öncesi kilom az olduğu için aldığım her kilo belli oluyor. Şimdiden yuvarlanma aşamasına geçtim maalesef

Kızlar medikal parkta doğum yapacak olan var mı? Doğum için konuştunuz mu hastaneyle? Neler dahil doğum paketine, neler veriyorlar bilginiz var mı? (bebek için ilk kıyafet, mama ya da anneye hasta bezi falan veriyorlar mı acaba)

Bende oğlumda sadece 5kilo aldım dogumdan sonra 8 kilo verdim sonra hemen onu geri aldım 82 olarak devam ettim çok canm çekiyordu çikolata ekmeğe sürdüm yedim o yüzden geri aldım gitmedi bi 79 a düştüm sadece. Sonra bi ara 75 oldum geri 79la hamile kaldım şuan 84 olmusum +5kilo ile devam ediyorum İnşaAllah daha fazla almam boy kaldırıyor da bundan sonrayı boy da kaldırmaz

Canım dönem dönem hareketler değişir.
Gece artıp gündüz azalabilir.
Ya da tam tersi ,gündüz fazladır ,ayakta farketmiyorsundur.
Onlarda kendilerine göre düzen belirliyorlar artık.
Birde konumları ile alakalı.
Belki ayak ve elleri karnına doğru değildir.
İlk gebeliğimde hareket etmiyo diye çok acile gittim çok ağladığım zamanlar oldu.
Buseferkinde şükür çok endişelendircek kadar hareketsiz kalmadı inşallah böyle devam eder.
Gece uyanınca illa kıpırdamasını bekliyorum bende yoksa tekrar dalamıyorum ay bi sağlıkla sağ salim doğuraydık

Valla yine iyi almışsın. Ben 70 le kaldım ona rağmen uçmuşum resmen Keşke ben de daha az alabilseydim. Görenler çok almamışsın diyor ama ben biliyorum ya o yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…