- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #36.341
Bendede hiç kötü his oluşmadı okurken.Selam kızlar nasıl gidiyor. Hepinizin geçmiş regaip kandili mübarek olsun. Dun akşamı ibadetle geçirdim. Hepimiz için dua ettim hayırlı ve kolay doğum, sağlıklı evlatlar diledim. Ben som haftam çok stresli cok aglamakli geçti. Çok berbat bir hafta yaşadım ama çok şükür bu perşembe kendi doktorumda için biraz rahatladı. Geçen hafta perinatoloji randevum vardı. Doktor 20 25 dk ayrıntılı gibi muayene etti ve beynin sol tarafında genişleme gördü. 10.05 mm ölçtü. 10mm sınırmış. Bütün olasiliklari söyledi. detaylı ultrasonda beyinle alakalı bir sorun çıkmamıştı. Bağırsak parlaklığı vardı bir tek o da tek başına çok risk değil diye çok endişeli değildim ama sorunlar iki olunca beni korkular endişeler aldı. Doktor fetal mr istedi. 30.haftada cekilicem. Perşembe günü de kendi ozeldeki doktoruma gittim. Doktorum korkmamami sadece sınırda ölçüldüğünü söyledi. Kendisi de 9.6 mm ölçtü. Tek taraflı olduğunu, bebegin kemik gelişiminin iyi göründüğünü, omuriliğin iyi göründüğünü genişleme ilerlemiş ben daha küçük ölçtüm diyerek genişleme büyümediği sürece hic korkmamami söyledi. Tek taraflı olduğu için yapısal da olabilirmiş. Ben bir slrun çıkacağını düşünmüyorum Ama içimiz rahatlasın fetal mr çektir dedi. Biraz olsun rahatladım en azından ilerleme yok. Ve beyin ameliyatı için falan 15 mm in üstünde olması falan gerekirmiş. Genelde erkek bebeklerde de 12 mm kadar normal kabul.eden araştırmalar varmış araştırdığım kadarıyla. Ben duanın gücüne gerçekten inanıyorum. Çünkü rabbim bugüne kadar birçok duamı kabul etti ve yine inancım güvenim sonsuz
Rabbim beni kapısından eli boş cevirmeyecek duamı kabul edecek inşallah. Içimdeki ses hep sağlıklı olacak diyordu eşimin de öyle biraz o his sarsıldı şu son haftada ama hala inanıyorum sağlıklı olacağına. Sadece rabbim daha fazla dua etmemi daha fazla huzuruna gelmemi istedi diye düşünüyorum. Çünkü bu duyduğumuz haberler ile bir çok kişinin dua etmesine vesile oldu benim bebeğim. Bir çok kişinin yasin okumasına vesile oldu. Hem o kişiye sevap kazandırdı hem dualarla dünyaya gelmeye hazırlanıyor. Ben babası her namazda daha fazla dua eder daha fazla secdede durur olduk. Tesbih elimden düşmüyor. Erkek kardeşim bebeğim için kuran hatmi yapacak şimdi. Rabbim.bizi bebegimizin etrafında dua çemberinde birleştirdi. Annelik babalık zormus gerçekten ama bir bilinmezlik ile beklemek daha zormus. Elbette rabbimden gelene raziyiz her zaman ama kimin yüreği dayanır ki minicik bedenin acı çekmesine hasta olmasına. O yüzden hep hayırlısını ve sagliklisini diliyoruz ya. Rabbim benden isteyin diyor ya bizde ondan istiyoruz. Rabbim.evladimizdan yana cümlemizin yüzünü güldürsün inşallah. Hepimize hayırlı ve kolay doğumlar, salih hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Kimsenin icini yakmasın rabbim. Uzun konuştum ama çok dolmuşum sanırım. Hakkınızı helal edin
Insallah kuzum. Rabbim sağlıcakla kucağımiza almayı nasip etsinCanım geçmiş olsun canını sıkma beyninde boşluk olan yada sıvı biriken bebekler duymuştum sağlıklı doğan çok var. Hatta doktor sık karşılaştığımız bir vaka demişti benden önceki hamile bayanın bebeğinde vardı.
Çok teşekkür ederim canım allah razı olsun. InşallahBendede hiç kötü his oluşmadı okurken.
Merak etme sağlıkla doğacak
Amin canım benim inşallahCok gecmıs olsun dualarımız seninle ve bebegı nle hatta tum bebeklerle canım ıcını ferah tut ınsallah Rabbım sıfa verıcek tir
Cnm tansiyonunu ölç sürekli ödem ve şişme varsa.Allah korusun preeklemsi gibi erken doğum belirtisi olabiliyor(korkutmak için değil tedbirli olmak için sölüyorum yanlış anlmayın)arkadaşım ödemi gebeliktendir normaldir diye beklemiş acil doğuma aldılar yüksek tansiyondan olmuş meğer.Kızlar ödem başladı mı sizde? Benim bugün eller ayaklar şişmiş. Alyansım olmadı, ayakkabılar sıkıyor
Evet ben de tuzu keseceğim artık ama daha önce kızımda da protein kaçağı kaynaklı olmuştu yine mi ondan acaba diye tedirgin oldumBende olmadı hala aynı elim ayağım yüzüm. Ödem için tuz tüketimini azaltın diyorlar ama ne kadar etkili bilmiyorum
Evet sucuk yükseltmiş olabilir, sonuçta o da hazır gıda kim bilir içinde neler var. Ben de tuzu keseceğim artıkBende bir ara olmuştu o sıra annenlerdeydim. Sanırım benden tuzlu yapıyordu yemekleriŞuan yok. Tamamen tuzsuz değilde az tuzlu yersen ve bol su tüketirsen ödem azalır ya da olmayabilir.
Benimde şekerim yüksek çıktı moralim bozuldu. Ama sucuk yedim ondandır değil mi
İkisi de vardı diye hatırlıyorum. Epidural muhakak yaptır derim sezeryan sonrası çok ağrı oluyor epidural in o an çok faydası oluyor. Damardan verilen ağrı kesiciler ağrımı kesmemişti de epidural anca kesmiştiKızlar ben spinal ve epidural sezaryen arasındaki farkı anlayamadım.
Siz hangisini oldunuz?
Evet ben de ondan size sordum zaten. Aynı sorun kızımda da oldu. Önce protein kaçağı çıktı sonra tansiyon yükselmeye başladı tansiyon ilacı kullandım doğuma kadar. İnşallah yine aynı seneryo değildirCnm tansiyonunu ölç sürekli ödem ve şişme varsa.Allah korusun preeklemsi gibi erken doğum belirtisi olabiliyor(korkutmak için değil tedbirli olmak için sölüyorum yanlış anlmayın)arkadaşım ödemi gebeliktendir normaldir diye beklemiş acil doğuma aldılar yüksek tansiyondan olmuş meğer.
Tedavisi varken tedbirli olmakta fayda var bende ilk gebelikte tansiyon ilacı içmiştim.sağlıkla kavuşalım bebeklerimize
Sizin mesajlarınızı okudukça sizi çok iyi anlıyorum ve kendimi görüyorum. Ben de içimi ferah tutmaya çalışıyorum inanıyorum sağlıklı doğacaklar. Doğduktan sonra sağlıkla eve geldik diycez ve bu mutluluğu hep birlikte paylaşcaz.Insallah kuzum. Rabbim sağlıcakla kucağımiza almayı nasip etsin
Anladim canim bezmi alemde oldugunu biliyorum ama bir haftalik vakit var sayilir randevu almak biraz zor malesef nisa hastanesini aradim 610 fiyat verdi bir arkadas yardimi ile buldum cok sukur hekimoglunda 400 tl mis cok tesekkur ederim ilgin ve yorumun icin Allah razi olsun kolay dogumlarimiz olsun cumleten insAllahDoktorumun cihazı gelişmiş ultrason cihazlarından. Nisa hastanesi. Muayene sonrası en sonunda renkli şekilde bakıp resim veriyor. Doopler mi oluyor bilmiyorum ama. Bir de detaylı ultrasonu bezmi alemde çekildim. Orda da renkli baktılar en son.
Bende arkadaşımın yaşadıklarına şahit oldugumdan 3haftalık gebe bile görsem hemen aman tansiyona dikkat diomEvet ben de ondan size sordum zaten. Aynı sorun kızımda da oldu. Önce protein kaçağı çıktı sonra tansiyon yükselmeye başladı tansiyon ilacı kullandım doğuma kadar. İnşallah yine aynı seneryo değildir
Gittiğim hastanede epidural uygulanıyormuş.Seraa0606
Canım ben epidural sezaryen oldum ,kesinlikle çok çok memnundum.epiduralde sezaryen sonrası ayakta uyuşma falan olmuyor.epidural belinde hastaneden çıkana kadar duruyor enufak ağrında hemen saniyede kesiliyor ki bende hiiç ağrı olmadı.hemen ayağa kalkabiliosun 1 saat sonra.
Spinal sezaryen ile hemoroid ameliyatı olmuştum.
Ameliyat bitince 4saat ayakların uyuşuk kalıyor kıpırdatamıyorsun , 2 saatten sonra hafif açılma başlıyor ama tam açılma 4saat.uyuşma geçince otomatik ağrın başlıyor ,sondan da ozaman çıkarılıyor 15dk kadar ağrı mecbur çekiosun ama ondan sonra hemen ağrıkesicin yapılıyor ve rahatlama başlıyor.
Eğer iyi bir hastanede doğum yapacaksan epidural sezaryeni şiddetle tavsiye ediyorum.
Spinal ,ameliyat sonrası konforu daha az bir yöntem.
Ama kardeşim spinal ile doğum yaptı.inan bana ağrım var dediği süre 15dakikayı geçmez.
Sonra hep düzenli ağrıkesici ile kontrol altında tutuldu.
Epidural sezaryen daha uzmanlık gerektiren bir yöntem oldugu için , her hastanede yapılmıyor.donanımlı bir anestezist gerekliymiş çünkü.spinal daha pratik doktor ve anestezici için oyüzden daha çok uygulanıyor.
Bence erken değil canım ben doğum paketi yaptırdım. Keşke burda olsaydım hamileliğin başında tüm kontrolleri, tahlilleri yaptırmış olurdum geç bile kaldım çoğu şeyden yararlanamadım.Dogum İcin hastane arayısı ve fiyat alımına basladınızmı hanımlar yoksa daha erkenmı cunku pandemı den dolayı hergun fiyat degısıyor, izmirde olan varsa hastane paylasimı yaparsa sevınırım
Izmırdekı ler ucuk cok cogu da dogum paketi yapmıyor pandemı den dolayı her hafta ucret degısıyor fırsattan istifadeBence erken değil canım ben doğum paketi yaptırdım. Keşke burda olsaydım hamileliğin başında tüm kontrolleri, tahlilleri yaptırmış olurdum geç bile kaldım çoğu şeyden yararlanamadım.
Burdada muayene ücreti 500 tl. Biraz daha orta halli özellerde 250 den başlıyor.Izmırdekı ler ucuk cok cogu da dogum paketi yapmıyor pandemı den dolayı her hafta ucret degısıyor fırsattan istifade
Ben Ztn özel muayenehaneye gidiyorum drun anlasmalı oldugu yerler var kabataslak 10bın civarı dogum, aynen bebek yb olsun her ihtimale karsıBurdada muayene ücreti 500 tl. Biraz daha orta halli özellerde 250 den başlıyor.
Ben bebek yoğun bakım ünitesi olan bir hastane seçtim ödedik mecburen.
Ben 13. Haftamdan beri İzmir Medical Parka gidiyorum. Doktorumdan da hastaneden de memnun kaldığım için doğumu orda yapmaya karar verdim. Sen özel muayenehaneye gidiyorsun sanırım. Yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan bir hastane olmasına dikkat ettim ben. Bir de muayenelere babayı almalarına.Dogum İcin hastane arayısı ve fiyat alımına basladınızmı hanımlar yoksa daha erkenmı cunku pandemı den dolayı hergun fiyat degısıyor, izmirde olan varsa hastane paylasimı yaparsa sevınırım