- 8 Mayıs 2015
- 4.919
- 6.177
- Konu Sahibi KirazHanim
- #36.081
Bende normal doğumu deneyimlemek istiyordum ama sezaryen olacak gibi görünüyor. Önemli olan bebeğin sağlığı.annem normal doğum olacaksa zaten belli olur 2-3 saate doğurur kalkarsın diyor o zaman tabi ki normal doğum diyor, ama açıklık yeterli değilse suni sancıyla filan olacaksa 2-3 dikişlikten büyük kesi olacaksa ki 24 dikişi olan duydum kesinlikle sezaeryen diyor. zorlu normal doğumlarda bebeğin çeşitli tehlikelerini göz önünde bulundurarak tabi, kuzenimin bebeğinin omuz sinirleri ezilmişti de 6 ay bebişin kolu cansız gibiydi mesela. ben ilk gebeliğimde çok istedim hep normal doğuracağım dedim doktorum da annemin eski. mesai arkadaşıydı gülüyolardı bana acele etme karar vermekte diye. bebeğim 7. aya geldiğinde iri olduğu için normal doğurman zor gibi demişti. dediği gibi de oldu 37. haftaya girdiğim gece yarısı ağrı ve kasılmayla gittim hastaneye ertesi gün akşamüstüne kadar bekledim kasılmalar yeterli değildi doktor doğum başladı diyene kadar, 1 cm bile açıklık yoktu. yani normal doğum elbette öncelikli tercih ama olacaksa belli oluyor olmayacaksa bebeği ve anneyi tehlikeye atmanın anlamı yok, erkenden karar vermenin de öyle:)
Anneminde 16 dikişi varmış. Normal doğururken bebeği oksijensiz kalıp ölende var. Herşey olabiliyor Allah bize yardım etsin hepimiz sağlıkla atlatırız umarım bu süreci