2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
annem normal doğum olacaksa zaten belli olur 2-3 saate doğurur kalkarsın diyor o zaman tabi ki normal doğum diyor, ama açıklık yeterli değilse suni sancıyla filan olacaksa 2-3 dikişlikten büyük kesi olacaksa ki 24 dikişi olan duydum kesinlikle sezaeryen diyor. zorlu normal doğumlarda bebeğin çeşitli tehlikelerini göz önünde bulundurarak tabi, kuzenimin bebeğinin omuz sinirleri ezilmişti de 6 ay bebişin kolu cansız gibiydi mesela. ben ilk gebeliğimde çok istedim hep normal doğuracağım dedim doktorum da annemin eski. mesai arkadaşıydı gülüyolardı bana acele etme karar vermekte diye. bebeğim 7. aya geldiğinde iri olduğu için normal doğurman zor gibi demişti. dediği gibi de oldu 37. haftaya girdiğim gece yarısı ağrı ve kasılmayla gittim hastaneye ertesi gün akşamüstüne kadar bekledim kasılmalar yeterli değildi doktor doğum başladı diyene kadar, 1 cm bile açıklık yoktu. yani normal doğum elbette öncelikli tercih ama olacaksa belli oluyor olmayacaksa bebeği ve anneyi tehlikeye atmanın anlamı yok, erkenden karar vermenin de öyle:)
Bende normal doğumu deneyimlemek istiyordum ama sezaryen olacak gibi görünüyor. Önemli olan bebeğin sağlığı.
Anneminde 16 dikişi varmış. Normal doğururken bebeği oksijensiz kalıp ölende var. Herşey olabiliyor Allah bize yardım etsin hepimiz sağlıkla atlatırız umarım bu süreci 🤗

Süt için bol su ve yeşil yapraklı sebzeler yiyin diyorlar bu sefer öyle dene bence.
Yapış yapış şekerli helvayı yiyemem sevmiyorum ben 😅
Ben tatlı hastasiyim canım keşke bende sevmesem ama nerdeee tatlı olsun başka birşey istemem diyenlerdenim malesef :) süt oldum olası icemem midemi bulandırıyor yeşillik seviyorum mesela dereotu çok süt yapıyor diyorlar bence en etkili yöntem su gerisi hikaye canım günlük şu içimini 3-3.5 litreye çıkarmayı düşünüyorum şuanda 2.5 falan içiyorum zaten

Ben tatlı hastasiyim canım keşke bende sevmesem ama nerdeee tatlı olsun başka birşey istemem diyenlerdenim malesef :) süt oldum olası icemem midemi bulandırıyor yeşillik seviyorum mesela dereotu çok süt yapıyor diyorlar bence en etkili yöntem su gerisi hikaye canım günlük şu içimini 3-3.5 litreye çıkarmayı düşünüyorum şuanda 2.5 falan içiyorum zaten
Sen doğum yapıp çok güzel kilodayken tekrar hamile kalmışsın boyun kilon gayet orantılı hiç bozma bence fiziğini tatlı falan yiyerek 😁

Bebek benim iştahımı açmadı canım özellikle birşey istemiyor. Hatta metabolizmamı hızlandırdı 😁
Abur cubur çikolata tatlı normalde de pek yemezdim.
Kızlar da çok iyi ilerlemişsin bence dikkat etsen yine düzene sokarsın.
Biraz da hareketsizlikten oluyor kilo sanırım kızlar da günlük yürüyüş yapardım bunda evden çıkamıyoruz hem pandemi yüzünden hemde iki bebekle gözüm kesmiyor tek başıma dışarıya çıkmayı haftasonu desen yasaklar yüzünden çıkamıyoruz derken tombis hamisler kervanına katılmaya adayım

Benim bünyem kilo almaya çok müsait asla millet gibi rahat rahat yiyemem hemen kilo yapar.
Ben aynı besleniyorum bebek kalori yaktırıyor ondan kilo almadım sanırım.
Gelişimi herşeyi iyi bebeğin şekerli, karbonhidratlı yiyip onunda bünyesini yormak istemiyorum.
Söylediğin gibi emzirme dönemi dikkat ederim inşallah.
Bence sende toparlayabilirsin geç kalmadın henüz bundan sonra dikkat edebilirsin 😌
Misafirler var onların gitmesini bekliyorum sonra bi çeki düzen vericem yeme içme olayına inşallah. Benim kızımda bu aylar çok hızlı kilo almıştı kilosu hep önden önden gitmişti son haftalar yavaşlamıştı normal haftası ile uyumlu hale gelmişti sanırım o yüzden son haftalar pek kilo almamıştım. İnşallah bunda da öyle olur

Misafirler var onların gitmesini bekliyorum sonra bi çeki düzen vericem yeme içme olayına inşallah. Benim kızımda bu aylar çok hızlı kilo almıştı kilosu hep önden önden gitmişti son haftalar yavaşlamıştı normal haftası ile uyumlu hale gelmişti sanırım o yüzden son haftalar pek kilo almamıştım. İnşallah bunda da öyle olur
İnşallah canım hamileyiz diye kendi sağlığımızı ihmal etmeyelim.
Kilo vermekte çok zor ben çok zor veriyorum.

Sen doğum yapıp çok güzel kilodayken tekrar hamile kalmışsın boyun kilon gayet orantılı hiç bozma bence fiziğini tatlı falan yiyerek 😁
Canım ünideyken 51 kiloydum üni bitti 1 yıl sonunda 55 oldum evlendim 1 yıl sonra 63 gördüm 4 yıl boyunca hep aynı kilodaydım dogumdan iki hafta sonra 65 dim fakat emzirme falan derken 68 i gördüm tam 64 oldum hop tekrar hamileyim ama bu süreçte beslenmem hiç değişmedi ( hamilelik hariç kızlara hamileyken tatlıdan nefret etmiştim sadece limon yiyordum) baya uzattım ama insanın bunyesiyle alakalı bir durum ben hep çok tatlı yiyen biri oldum açıkçası 30 yaşını değişene kadar da çok kolay kilo veriyordum ve zor kilo alan biriyim ama simdi 33 yasindayim ve yas ilerledikçe zorlaşıyor kilo vermek bunu anladım

İnşallah canım hamileyiz diye kendi sağlığımızı ihmal etmeyelim.
Kilo vermekte çok zor ben çok zor veriyorum.
Ben aslında eskiden kolay kilo veriyordum ama bakalım 2.bebekten sonra ne olacak. Eski doktorum kiloya çok karşıydı ayda 1buçuk kilodan fazla alırsam çok kızıyordu o yüzden bende çok dikkat ediyordum ama şimdiki doktorum tartmıyor bile doğru düzgün 😬

Kan değerin düşükse içmen gerek evet.yani sezaryen kişiye göre değişiyor aslında çok rahat geçirende var ,zorlananda.ama normalde yapsan sezaryende yapsan en zor geçen bi 6-7saatin oluyor.sonrası ağrı kesicilerle katlanır hale geliyor.
İlk defa biri güzel yorum yaptı sezeryan herkes korkunçmuş gibi anlatıyor normal doğum dada 40 gün dikişkerim düşmemişti ağrısı olmuştu hayırlısıyla tamamlarız inşallah

Aynen yaaa yeme içme ile hiç alakası yokmuş sütün bunu iyice anladım. Sağlıklı ve dengeli beslenme yeterli.
Dengeli beslenme ve bol sıvı tüketimi önemli anne olmak zor iş bnm kızlar emmedi sütüm olmadı sadece 6 ay sut verebildim oda sağarak zorla endokrin uzmanına gidiyorum yılda bir troid kontrolü için gitmiştim ilaç yazacaktı süt veriyon mu diye sordu dedim emmediler üzülüyorum ohh iyi olmus yeter somurmusler vucudundaki vitaminleri dedi kadın bakakaldım :)

Dengeli beslenme ve bol sıvı tüketimi önemli anne olmak zor iş bnm kızlar emmedi sütüm olmadı sadece 6 ay sut verebildim oda sağarak zorla endokrin uzmanına gidiyorum yılda bir troid kontrolü için gitmiştim ilaç yazacaktı süt veriyon mu diye sordu dedim emmediler üzülüyorum ohh iyi olmus yeter somurmusler vucudundaki vitaminleri dedi kadın bakakaldım :)
Bazı doktorlar öyle ya. Benim de eski doktorum yeniden hamile kaldığımı duyunca hemen emzirmeyi kes dedi kızım daha 12 aylıktı. Halbuki artık tandem emzirme çok desteklenen bişey, hele ki pandemi zamanı. Kesmedim ama azalttım. Sende ne güzel uğraşmışsın 6 ay bile olsa anne sütü almışlar. İkiz olunca daha zor. Benim de kızım 5 ay emmemek için çabaladı ben emzirmek için 🤦🏻‍♀️ sonunda ben kazandım ama hamile kaldım. Önce çok emsin diye uğraştım sonra az emsin diye 🤦🏻‍♀️

Bende normal doğumu deneyimlemek istiyordum ama sezaryen olacak gibi görünüyor. Önemli olan bebeğin sağlığı.
Anneminde 16 dikişi varmış. Normal doğururken bebeği oksijensiz kalıp ölende var. Herşey olabiliyor Allah bize yardım etsin hepimiz sağlıkla atlatırız umarım bu süreci 🤗
amin inşallah... dediğin gibi önce bebekler ve anneler sağlıklı olsun da zorluklar unutulur gider...

İlk defa biri güzel yorum yaptı sezeryan herkes korkunçmuş gibi anlatıyor normal doğum dada 40 gün dikişkerim düşmemişti ağrısı olmuştu hayırlısıyla tamamlarız inşallah
Herkes sezaryene korknç der ama etrafımızda nerdeyse normal yapanda pek kalmadı.evet adı üstünde normal yani olması gereken o , ama sezaryen olanda normal yapanda illaki sıkıntı çekiyor bisüre ,kolaymı bi insan çıkarıyoruz içerden.şimdiki ilaçlar okadar etkili ki ,zaten çok fazla ağrı acı çekmene izin vermiyorlar.eğer yardımcınız varsa 'anneniz ablanız gibi, herşey daha kolay oluyor o ayrı.
Zaten bebeğinizi sağlıklı görünce herşeyi unutuyorsunuz,aynen rabbim sağlıkla süreci tamamlamamızı nasip etsin inşAllah🤲
normal isteyen normal yapsın sezaryen isteyen sezaryen.isteyen emzirsin ,zorda olan mama versin...artık annelere yüklenilmesin ve bitsin bu muhabbetlet..

Kızlar merhaba instagramda ilkadımlarım takip ederseniz zoom uzerınden ucretsıx cok Guzel egıtımlerı oluyor yada canlı yayın bilginiz olsun ıstedım
teşekkür ederim haber verdiğiniz için artık bu sanal ortamda eğitim almaktan başka çare yok ilkadımlarımda bu konuda çok iyi

Ben de 168 im 80i gördüm 🙈 ama ben önceki doğumdan sonra emzirme dönemi bayağa kilo almıştım tam diyete başladığım zaman hamile kaldım 🤦🏻‍♀️ çok iyi gidiyorsun maşallah, bebeğin aldığı kilo da iyiyse aynen devam et. Vitamin, mineral yönünden zengin beslendikten sonra çok kilo almanın bi espiri yok. Doğumdan sonra zaten ödemler filan inince 1-2 haftaya genelde 6-8 kilo civarı gidiyor. Yani doğumdan sonra eski kiloda hatta belki daha da zayıf olursun 😉 beni yaptığım hatayı yapıp sakın süt yapsın abartılı yeme. Aahh ahhh hep o kompostolar, incirler, bulgur pilavları, helvalar mahfetti beni hamilelikte almadığım kiloyu aldım
Ben sut yapmasi icin dogumdan sonra tutam tutam dereotu yedim hem cok kg verdim bu sekilde ( 10 kg kadar ) hemde cok sutum oldu akiyordu resmen

Meraba hanımlar 24. Haftada şeker yüklemesi yaptırdım 50 lik yükleme de değerim yüksek çıktı sonra 100 lük yaptırdım onda hepsi normal çıktı sonucu böyle çıkanlar var mı sonrasında nasıl beslendiniz diyet yaptınız mı yine de
Benim de 50 lik yükleme sonucum en fazla 140 olması gerekirken 160 çıktı. Ama açlık şekerim normal ve a1c dedikleri kandaki 3 aylık şeker hareketi testi düşük çıktı. Doktor takip edeceğiz ara ara açlık şekerini dedi. Ben hali hazırda yedilerime dikkat ettiğim halde böyle çıktığı için evde kendim de takip etmeye başladım. Benim hatam öğün aralarını çok uzun tutmakmış, yediklerimi gün içine yaydım. Günlük karbonhidrat, protein ve yağ ihtiyacını tam karşılayan gün içine yayılmış bir beslenme işe yarıyor gibi şimdilik. Herkesin alışkanlık haline getirdiği yanlışlar ve herkesin bünyesi farklı. Kişi kendini daha iyi bilir. Genel olarak glisemik indeksi düşük besinlerin şekeri dengelemenin anahtarı olduğunu öğrendim.

X