2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende doktor ultrasonda bakarken sessizce bakıyorsa konuşmadan sürekli gözlerini izliyorum acaba kötü bi şey mi gördü diye anlamaya çalışıyorum.
Inan aynen bende oyleyim
Kadin dogumcum cok konuskan gordugunu soyler, perinatolog um da tam tersi mimiklerinden gozlerinden ben anlamaya calisiyorum. Sonrasi detayli soyluyo ama usg de zaman duruyo o konusmadikca

İyi yapmışsın canım öyle yapmakla

Kızlar 20li haftalarda takıldık kaldık valla bak biri ayların hızı ile oynadı kesiin,yok 30u bulamadım ben bin yıldır,sanki bi milyon yıl daha var 38e gibi gibiiii...böyle içi şişen , öööööfff diye bağırası gelen bi ben miyim Allah aşkına..şiştiiim hem fiziksel hem ruhsal

Gunaydın hanımlar aranızda kahve tüketen varmı?
Ben. Evde bi bebek daha olunca uykusuzluğa iyi gelen tek şey kahve oluyor ama 1-2 fincanı geçmiyorum. Çaylarımı da çok açık içiyorum. İlk gebeliğimde haftada 1-2 fincan içerdim veya kafeinsiz nescafe içerdim

Ingiltere'deyim, bebegin olcumleri sadece 12. ve 20. haftada yapiliyor sonra doguma kadar yok. Bebegin ve annenin kilosu takip edilmiyor cok bariz ve ciddi bir problemin yoksa.
ben de almanyadayım burda da kadın dr unda 3 ultrason ve 1 detaylı ultrason yapılıyor sadece. sizde doğum esnasında kendi kadun doğum dr unuz mu yapıyor doğunu yoksa hastanede ki herhangi bir ebe mi. bizde hastanedeki ebeler yaptırıyor

Kızlar benim gönlüm ne sezaryen ne de normal doğumdan yana ikisi de çok zor.
Sezaryen olucam büyük ihtimal bebek gelmezse. Kaç günde toparlandınız?
Ya o kişiden kişiye değişiyor. Hemen ertesi gün ayağa kalktık diyen de var benim gibi nevri dönen de 1 hafta oturmak kalkmak yatmak işkenceydi 10 gün filan iki büklüm gezdim dikişler harektlerimi kısıtladı ağrı yaptı. Tamamen düzelmem nerdeyse 40 günü buldu. Ama annem normal doğumda alttan dikiş olursa o da sıkıntı veriyor sonrasında diyor. Dediğim gibi kişiden kişiye değişiyor sanırım

Masallah minike benim de 26+6 da 947 gram di☺ ben de hep heyecan yapiyorum her muayanede. 30 32. Haftalarda ayrintiliya girecek misin? 22. Haftada gittigim perinatologdan cikarken bir daha ne zaman gelelim hocam demistim, 30 32 hafta arasi dedi. Ama simdi gittigim doktor da bir daha ayrintiliya girmeme gerek olmadigini soyledi. Fakat bebisi en az bi 20 dk ayrintili inceledigi icin mutlu oluyorum, o yuzden gitmek istiyorum

İyi günler güzel anneler
Herkes iyidir inşallah
Uzun zamandır yazamadım.
Geçen hafta memlekete gittik geldik, değişiklik iyi oldu ama yol fena yordu, her yerim şişti.
Artık ağırlaşmaya başladım galiba. Kızımla da zor ilgileniyorum, her fırsatta yatmaya çalışıyorum, çok fena bel ağrım var.

Geceleri en az iki kez uyanıyorum ve uykuya dalmak tam bir işkence oluyor, saatlerce uyuyamıyorum.
Genelde kızımı öğlen uykusuna yatırınca ben de onunla yatıyorum.
Bebekten sonra nasıl bir düzenimiz olacak bakalım

Sizler nasılsınız
Her şey yolunda mı

Senemisback sen bana hep sık gidiyorsun diyordun bak ben de artık gitmiyorum mutlu ol
Özel doktoru bırakınca üç haftada ya da ayda bir gitmeye başladım.
En uzun arayı verdim bu kez.
En son 12 Ocak’ta gitmiştim, doktor üç hafta sonra gel dedi ama ben nedense biraz salladım 19 şubata aldım randevuyu

Bu arada ebebekte
Babjem chicco lansionoh urunlerinde indirim var kizlar. Ben chicco nun tarak firca seti ,babyjem agiz mendilini aldim. Nette bayg urun var indirimde bakmanizi oneririm
Bazi urunlerdeki indirimlere inanmiyorum ben ya. Kucuk seyler degil de buyuk parcalar. Mesela chicco olala bebek arabasi yuzde 28 indirimle 1300 liraya inmis sozde. Ben ayni arabanin baska sitede ekran resmini almistim bikac hafta once ve baktim 1299 tl. imis. O zaman da inandiriciligi kalmiyo indirimin.

Bende bi kere ameliyat oldum çok zor toparlandım. O yüzden rahat geçeceğini sanmıyorum
Normal doğuma zor diyende çok benim anneminde çok dikişi varmış sonra açılmış çok sıkıntı çekmiş.

Bence meyve yariyor cunku ben saglikli olarak yesillik arada sut ve gunluk baya meyve yiyorum demekki yariyor yoksa hep ekmek tuketiyorum
Bende basta ekmege ve tatliya cok abandim baktim bebek degil ben aliyorum. Ekmegi biraktim artik yemiyorum pilav ve makarna cok canim cekerse maksimum 2 - 3 kasik yiyorum ve aksam sadece buyuk kase salata yiyorum onuda saat 5 civarinda aksam otururken kuruyemis falan yetiyor bu sekilde kiloyu sabitledim ben almiyorum bebek aliyor sadece.

Kizim ozbekistanda dogdu doktorun yonlendirmesiyle ebeler dogum yaptirdi suan thailanddayim burada nasil olur bilmiyorum bende

Subat annelerinden birine suana dek bebek kiz demisler kadin doguma girecek bu bebek erkek demisler yazik kadin herseyinide kiza gore hazirlamis hadi onuda gec psikolojik olarak kendini hazirliyorsun kizim olacak diye

Su ana kadar herhangi bir dr gormedim. Ultrasona bakanlar alaninda uzman insanlardi ama dr degillerdi. Kasim ayinda kan tahlillerinin sonucunu ogrenmek icin telefonda doktorla konusmustum sadece. 20. haftadan sonra mahalli ebeler aylik karindan elle kontrol ediyor ama dogumuna onlar girmiyor. Dogumu da sadece ebeler yaptiriyor, evde veya hastanede nereyi tercih edersen. Evde istersen eve ebe geliyor yardima. Suda evde dogum cok ama cok yaygin. Dosya hazirlanirken bana ilk sorduklari soru nerede dogum yapmak istersin olmustu, bir an afallamistim tabi ki hastanede demistim. Sezaryen anneye sorup karar verilen bir sey degil. Ben de simdiden perinal masaj yapabilecegim yaglar aldim. 34. haftadan sonra vulva ve makat arasina elle masaj yapiyorsun derinin yumusak ve esnek, dogumun rahat olmasi icin.

Son düzenleme:
Genetik başından beri kaç kilo aldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…