- 28 Nisan 2020
- 302
- 391
- 39
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #30.381
Değerim bu çıkmasına rağmen direk dahiliyeye yönlendirdi doktorum, sanırım benim dr biraz pimpirikli yakın arkadaşımız olduğu içinAynen oyle cok degisken gercekten degerlerBencede cok onemli olsaydi whatsappdan 3 aralikta yazdigimda beni uyarirdi sanirim, randevu gunu soyledi sadece ona da baksinlar bundan sonra diye Her ay rutin gebelik testi istiyorum demekte fayda var ama saglik ocagina ne var ne yok baksinlar artik
Ben muayene için 250 ödüyorum. Zaten bundan sonra çok yüksek tutarlı tahliller yok. Olursa da sağlık ocağında yaptırırım. Doğum için de iki hastane var aklımda biri 7500 diğeri 10000. 7500 olan sadece kadın doğum hastanesi ebeler, hemşireler çok ilgili ve bilinçliymiş. Diğeri Acıbadem o da iyi.Hastane tabiki cok onemli ztn benim yaknmdaki hastanenin yorumlarida bayag iyi bakalim icime sinmezse onuda degistiririm ztn suan bi arayis modundayim sen muayeneye ve doguma ne kdr odiceksin peki
Peki mesela normal doğumda epidural isteyip istemediğimize önceden mi karar verip fiyat belirleniyor.Canim ben kozyatagi acibadem de gidersem diye cem oncuoglunun dogum ucretini sormustum 8812 normal, 10485 epidudal normal, 11430 anestezili sezeryan demislerdi. Bu senenin fiyatlariymis ama bir pazarlik yapilabilir belkihic gitmedim ama yorumlari iyi baya degistirirsem doktorumu ona gitmeyi dusunuyorum son sans olarak
Zamanla yukarıya çıkar inşallah, benim de başlarda aşağıdaydı geçen ayrıntılı ultrasonda perinatolog olması gereken yere çıkmış dedi, sürekli dinlendim ve ağır kaldırmadım umarım yakın zamanda sizinkide çıkar
Bende şuan enfeksiyon için ilaç kullanıyorum canım inşallah tetiklemezAslında kaşıntım olduğunu doktora söylememiştim, yani ondan olabileceğini düşünmemiştim, doktor kendiliğinden bakmış karaciğer enzimlerime orda biraz yüksek olduğu ortaya çıkınca ben internetten araştırınca sadece biraz tedirgin oldum ve bütün ilaç ve vitaminleri kullanmayı bıraktım, haftaya tekrar tahlil yapılacak umarım düşmüştür, biraz mantar için antibiyotik kullanmıştım dr oda tetiklemiş olabilir dedi,
Canım benim de asagda ama 26. Haftaya kadr yukarı çıkar dedi doktor inşallah dediği gibi olurKızlar selam
bugun ayrıntılı ultrasona girdim, her şey yolunda şükür Ama en son doktor dedi ki: bebeğin eşi olması gerekenden aşağıda, ama bu hiç telaslanacak bir şey değil, zamanla yukarı çıkar Ben seni doğuma kadar takip edecek olsam bunu şuan söylemezdim bile. Kendi doktorun da söylememiştir (evet söylemedi) ama sadece gördüğüm için söylüyorum hiç önemli değil.
Tabi hiç takma vs demesi bana etki etmedi Telaş yaptım Bu haftalarda böyle söylenilen oldu mu aramızda ? Kendi doktorum ayrintilidan bir ay sonra gelirsin bana demişti ama o kadar bekleyeceğimi sanmıyorum.
Canım ağrım oluyo diye mecbur içiyorum magnezyum daha iğneyi bıraktı bu hafta bide 5 günde bir onu vurduruyodm mide ilacı mecbur alcam çok rahatsz oluyorm bu arada TSH için aç karnina mi gitmek gerekiyoBaya ilaç kullanıyormuşsun kuzu, inşallah progestan falan durum tamamen düzelir kesinleşir de bırakırsın, magnezyum da kramp olursa iç olmadı dicem ama doktoruna danış bana düşmez. Mide insanı çok etkiliyor ama mide ilacını kullan, arkadaşlarım çok kullandı sıkıntı olmadı çok şükür.
Benim daha önceki haftalardaydı, 20 den sonra çıktı, size doktorun söyledikleri iyi gelecektir o zamanİnşallah canım
Ama doktor hiç dinlenmekten vs bahsetmedi Hatta muayene öncesi biraz gezdik, sehirdisina çıkmıştık çünkü bu doktor için, ama bir saat sokaklarda gezdik diye sağ tarafıma ağrı girdi hemen. Onu anlattım. Normalde yürüyüş yapmıyorsun ondan böyle oluyor aslında her gün yürüyüş yapmalısın dedi. Yani dinlenmeyi bırak her gün yürü dedi bana
Herkesete olacak diye bir şey yok canm, normalde gebelerin % 2 veya 3 üçünde rastlanıyormuş, internette öyle yazıyor, yoktur inşallah bir şey, şu hamilelikte ne kadar olumsuz şey varsa yaşadımBende şuan enfeksiyon için ilaç kullanıyorum canım inşallah tetiklemez
Canım benim de asagda ama 26. Haftaya kadr yukarı çıkar dedi doktor inşallah dediği gibi olur
Canım ağrım oluyo diye mecbur içiyorum magnezyum daha iğneyi bıraktı bu hafta bide 5 günde bir onu vurduruyodm mide ilacı mecbur alcam çok rahatsz oluyorm bu arada TSH için aç karnina mi gitmek gerekiyo
Bora hoca ali ipek’i Veya ali ergünü önerdi canım. Livde daha yüksek fiyata yapıyomuş sanırım öyle bişey demişti. Bi de bora hocanın kendisi yapmıyomuş ayrıntılı usg. Livde yaptırsam da sigorta karşılamayacaktı öyle olunca dışarda yaptırmış olduk.Liv de yaptırmak istemedin mi canım
Canım benim de asagda ama 26. Haftaya kadr yukarı çıkar dedi doktor inşallah dediği gibi olur
Acibadem nasil 10 bin oluyo cnm ya sen istanbulda degildin di mi ondan herhalde ama kadin dogum hastanesi olmask cok iyimis gercekten bende muayene icin 250 yi gecmesin istiyorum 400 verdigimdede aynisi oldu bi fark yok cunku . Temiz taktesekkullu bi hastanr olsun ilgili bi doktor olsun yeter ama iste denk gelemedi banaBen muayene için 250 ödüyorum. Zaten bundan sonra çok yüksek tutarlı tahliller yok. Olursa da sağlık ocağında yaptırırım. Doğum için de iki hastane var aklımda biri 7500 diğeri 10000. 7500 olan sadece kadın doğum hastanesi ebeler, hemşireler çok ilgili ve bilinçliymiş. Diğeri Acıbadem o da iyi.
Çok teşekkürler. Evet evet aldılar eşimi deGözünüz Aydın canımEşleri alıyorlar mı
Canim yazamadim ultrasonun iyi gecmis cok sevindim darisi girecek olanlarin ve tabi benim basima diyelim :)Çok teşekkürler. Evet evet aldılar eşimi de
Canim yazamadim ultrasonun iyi gecmis cok sevindim darisi girecek olanlarin ve tabi benim basima diyelim :)
Çok şaşırdım hiç bir fikrim yoktu bu konuda doğum paketi aldığım için hiç doktorun kim olduğunu sorgulamamıştım hatta sen Ali İpek deyince çok şaşırdım ve sevinmiştim çünkü kendisini Atatürk eahastanesinden tanıyorum çok iyi doktordur özel hastaneden bile hep yönlendiriyorlardıBora hoca ali ipek’i Veya ali ergünü önerdi canım. Livde daha yüksek fiyata yapıyomuş sanırım öyle bişey demişti. Bi de bora hocanın kendisi yapmıyomuş ayrıntılı usg. Livde yaptırsam da sigorta karşılamayacaktı öyle olunca dışarda yaptırmış olduk.
C
anım benn bunu geçirdim gebekikten önce. Bir virüse yakalanmış vücudum ve karaciğerimi yormuş sonra geçmii. Hepatit b den şüphelendiler ama benim zaten aşım olduğu için antikorum vardı. O yüzden sonra düzeldi. Bazı ilaçlar da karaciğeri yorabilir bunun dışında. Kullandığın ilaçları doktoruna danış istersen
Değerim bu çıkmasına rağmen direk dahiliyeye yönlendirdi doktorum, sanırım benim dr biraz pimpirikli yakın arkadaşımız olduğu içinlütfen sizde ihmal etmeyin, önemsemeyince belki yükselmeye devam edebilir, en azından erkenden önlem alınır
Peki mesela normal doğumda epidural isteyip istemediğimize önceden mi karar verip fiyat belirleniyor.
Spring05 belirtilerim ise karın ağrısı ve mide bulantısıydı
Evet canım Bursa Acıbadem benim bahsettiğim. Doktorun orayla da anlaşması var sezaryen de normal de 10000 dediAcibadem nasil 10 bin oluyo cnm ya sen istanbulda degildin di mi ondan herhalde ama kadin dogum hastanesi olmask cok iyimis gercekten bende muayene icin 250 yi gecmesin istiyorum 400 verdigimdede aynisi oldu bi fark yok cunku . Temiz taktesekkullu bi hastanr olsun ilgili bi doktor olsun yeter ama iste denk gelemedi bana
Herkese yapıyorlarmış aşırı kilo olmadığı sürece tabi isteğe bağlı. 4 cm açıklıktan sonra eğer anne sancıya dayanamıyorum yapın derse yapıyoruz dedi benim doktorum. Ama mesela o an istemedik vazgeçtik yine de baştan ödeme yaptığımız için o fiyat değişmiyor heralde.Bence biz hepsinden fiyat alip bir sozlesme imzaliyoruz cunku o gun bebekte bir sey gerceklesip sezeryanda olabilir ona gore odeme yapiyoruz diye dusundumepidural icin 4 cm aciklik olmasi lazimmis baska fizyolojik olarak bir seyi var mi hic bilmiyorum. Kemik yapina filan mi bakiyorlar acaba herkese mi yapiyorlar emin degilim nasil bir sey