Offf 5 te gelip 1 de mi gittiler, masallah demek istiyorumKizlar misafirlerim pat diye oglen 5 de geldielr hic bakamadim evde yuruyus yapiyordum yarida bırakıp giyinmeye kostum onlar gelince daha yeni gittiler cok yorulmusum napiyosnz
Hahah hayal ettim donusunuAy canım senin yazıyı okurken tam sırt üstü yatıyordum nasıl sola çevirdim kendimi anlatamam. Bende genelde sola yatmak iyi diye biliom ama genelde hep sağa yatarım. Senin sorun bende de var napcam bilmiom bende.
Rabbim gönlüne göre versin canımOğlumda da ben erkeğe işaret rüyalar görmüştüm keza kızımda da kıza işaret
Napalim alistiricaz artik kendimizi, yapacak bisi yokValla yöntem vs yok canım aslında bebeği düşünüp sol yatıyorum genelde tabi dönüyorum arada ama yoksa bende en çok yüzüstü yatmayı severim
Evet yaNapalim alistiricaz artik kendimizi, yapacak bisi yok
Amin hepimizinRabbim gönlüne göre versin canım
Kuzum bebiş için demiştimBende bulamiyorum her seferinde moralim bozulup cikiyorum hicbisiy yakismamayada basladi boğazımda cok kiloda aliyorum hamile pantolonlarida hic guzel olmuyo begenmedim hamile taytlarida incecik ic gosteriyo cesitde yok valla kışın nasil giyincez bende bilemedim
Bende oldum olası sırt üstü yatmazdım bu konuda zorlanmıcam. Ama hala yüz üstü yattığım oluyorKizlar bisi soylicem ve akil danisicam. Doktorum dedi ki artik kendini yavas yavas sirt ustu yatmamaya alistir, ya saga ya da sola donerek yat ki tavsiyem sola donerek yatman olur dedi. Soyle bir sorunumuz var ben hep sirt ustu yatarim diger zamanlarda da hep saga donerdim hic sevmem sola donerek yatmayi. Ama Sirt ustu yatmak da bebege zararliymis, rahat nefes alamiyormusDoktor dediginden beri dikkat edeyim diyorum, alistirayim kendimi diyorum ama kendimi hep sirt ustu yatar buluyorum bir cozumu, kolay alismak icin biz yontemi var midir yaa??
Benim gibi ilk hamileliği olanlar, her hangi bir kitap aldınız mı? Ben bu kitabı çok duydum. Bunu alcağım büyük ihtimal. Birde uyku eğitimi için Kim West in kitabını düşünüyorm. Farklı alternatifi olanlar var mı?
Kuzum bebiş için demiştimsen Bugün mü gidiyordun perinatoloğa
göbişler büyüdükçe biz de sırt üstü yatmakta zorlanacakmışız ağırlık beli zorladığı için. Muhtemelen 20. Haftalara doğru yastıklarla desteklicez alıştıracağız kendimizi canım
Yuz ustu yatmak da tehlikeli mi acaba? Hic yatmadigim icin bilemedim onu benBende oldum olası sırt üstü yatmazdım bu konuda zorlanmıcam. Ama hala yüz üstü yattığım oluyor
Güzel haberler ile gel inşallah canımBiz hastaneye gidiyoruz insallah cinsiyetimizide öğreniriz
O kadar nadir yan yatarım ki. Sürekli yüz üstü ondan daha çok sırt üstü yatıyorum.Hahah hayal ettim donusunucok keyifli bisi sirt ustu yatmak seven icin neyse Allahtan gobek buyudukce alisacakmisiz canim insallah Ben simdiden beynimi sartlamaya basladim tabi
Aminn canım insallahhGüzel haberler ile gel inşallah canım
Kızım emerken o kadar çok uyanıyor du ki bir gece 11 defa uyandı dedim bugün iyi uyudum düşün. Ağlayarak doktora gittim uyku yok yani doktor 6 aylık olunca biz gece beslenmesini keseriz dedi kestim ve hayata gözlerimi yeniden açtımbu kitap benim ilk doğumda nerdeyse psikolojimi bozuyordu ki başlarım kitabına da dedim , easy diye bir yöntem sunuyor , E(at)A(ctivity) S(leep) Y(our time) , besle , oynat, uyut, kendine zaman ayır diye , çocuk uyumadıkça delleniyordum simdi uyuman lazım , 2 saat uyutmaya çalış çocugu hepsi yalan oluyor tabi , sonra aldım attım kitabı da , benim çocugun modeli bu demek ki dedim , kendine göre büyüdü , okuyun tabi ama okurken her çocuğun farklı oldugunu da unutmayın kendinize yüklenmeyin kitaba göre büyütemedim diye , kim west yöntemi de herkese uygun olmuyor , uyku eğitimi çok başka bir konu , ben veremedim , şimdi olsa verir miydim , sanırım y,ne vermezdim , memede uyurdu (ki bu hiç bir uzman tarafından tavasiye edilmiyor) 2 yasında memeyi kestim memesiz uyumaya başladı ve her gece 85 kere memeye kalkan çocuk , meme kesildikten sonra kesintisiz uyumaya başlamıştı , planladığım gibi gider bir sağlık sorunu olmazsa allah korusun , gece beslenmesini bu bebekte erken kesmeyi düşünüyorum
ayy up uzun tam istediğim okuyacağım birazdanbebek için de yenidoğan yazanlardan çok almayın , 2 kere ancak giydirdim ben ilk çocuguma yenidoğan olanları , hastane çıkışı çok aşırı gerekli bir şey değil ancak hepsi bir arada ve takım oldugu için alınabilir , eğer onlşardan almak istemezseniz kendiniz de oluşturabilirsiniz , çıtçıtlı atletler çok kullanışlı oluyor , mesela eldiven , ilk çocugumda doktor asla takmayacaksın dedi, kendini tanıyacak çocuk dedi , hiç takmadık gerçekten , bebek çantası diyince mesela fiyatlar uçuyor , onun yerine ihtiyacımız olan , sırt destekli 2-3 bölmeli bir sırt çantası , ateş ölçer temazsız hiç sevmedim ben ve kullanmadık,yogırt mayalarken sütün ısısına bakmak için kullanmış olabilirim, onun yerine alından ateş ölçer almıştık loobex hastaneninkiyle hep aynı ölçüyordu , bebek kamerası da yine isminde bebek geçtiği için fahiş fiyatlı , onun yerine xiaomini falan kablosuz kameraları var 200 -300 tl ye onlardan alabilirsiniz, kamera benim elim ayagım oldu , baya kullandım , bez stoklamayın derim , hangisi pişik yapacak hangisi iyi gelecek deneyerek öğreniyorsunuz , ben yenidoğdugunda primanın yenidoğan için olanlarından kullanmıştım , premium care idi galiba , süt sağma makinası mesela aldım ama hiç kullanmadım , ne biberon aldı ne sağdığım sütü kaşıkla içti , zaten de makina asla bebek gibi olmuyor , makinadan çıkan süte bakan benim çocugu doymuyor sanardı , bebek arabasında da önceliğinizi belirleyin , bizim arabamızın bagajı küçüktü , ona göre bir tercih yaptık , ağır olmasın , tek elle katlansın ,benim önceliklerim bunlardı , yatak olarak park yatak aldık , 4 sene park yatagı kullandı , aklıma geldikçe yine yazarım , hastaneye giderken de doğum çantasına minik hurçlarla koydum , bezileri benim kıyafetlerim onun 2 takım kıyafeti olarak , bulması çok kolay oldu o şekilde tavsiye ederim
İlerde istesende yatamazsın diyorlar canım bilmiyorum kiYuz ustu yatmak da tehlikeli mi acaba? Hic yatmadigim icin bilemedim onu ben