bebek için de yenidoğan yazanlardan çok almayın , 2 kere ancak giydirdim ben ilk çocuguma yenidoğan olanları , hastane çıkışı çok aşırı gerekli bir şey değil ancak hepsi bir arada ve takım oldugu için alınabilir , eğer onlşardan almak istemezseniz kendiniz de oluşturabilirsiniz , çıtçıtlı atletler çok kullanışlı oluyor , mesela eldiven , ilk çocugumda doktor asla takmayacaksın dedi, kendini tanıyacak çocuk dedi , hiç takmadık gerçekten , bebek çantası diyince mesela fiyatlar uçuyor , onun yerine ihtiyacımız olan , sırt destekli 2-3 bölmeli bir sırt çantası , ateş ölçer temazsız hiç sevmedim ben ve kullanmadık,yogırt mayalarken sütün ısısına bakmak için kullanmış olabilirim, onun yerine alından ateş ölçer almıştık loobex hastaneninkiyle hep aynı ölçüyordu , bebek kamerası da yine isminde bebek geçtiği için fahiş fiyatlı , onun yerine xiaomini falan kablosuz kameraları var 200 -300 tl ye onlardan alabilirsiniz, kamera benim elim ayagım oldu , baya kullandım , bez stoklamayın derim , hangisi pişik yapacak hangisi iyi gelecek deneyerek öğreniyorsunuz , ben yenidoğdugunda primanın yenidoğan için olanlarından kullanmıştım , premium care idi galiba , süt sağma makinası mesela aldım ama hiç kullanmadım , ne biberon aldı ne sağdığım sütü kaşıkla içti , zaten de makina asla bebek gibi olmuyor , makinadan çıkan süte bakan benim çocugu doymuyor sanardı , bebek arabasında da önceliğinizi belirleyin , bizim arabamızın bagajı küçüktü , ona göre bir tercih yaptık , ağır olmasın , tek elle katlansın ,benim önceliklerim bunlardı , yatak olarak park yatak aldık , 4 sene park yatagı kullandı , aklıma geldikçe yine yazarım , hastaneye giderken de doğum çantasına minik hurçlarla koydum , bezileri benim kıyafetlerim onun 2 takım kıyafeti olarak , bulması çok kolay oldu o şekilde tavsiye ederim