2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizde de boy kilo maşallah iyi gidiyor ama doktor 5. Ay kontrolünde artık tadımlara başlayabilirsiniz demişti. Henüz tadımlara başlamadık ama günlerdir araştırıyorum, bikaç tane de kitap aldım. Sanırım blw yöntemiyle başlicam, yapanlar çok memnun görünüyor. Bu yöntemi uygulayan var mı?

Mama sandalyesi olarak da oğlan daha 1 aylıkken chicco polly 2 start mama sandalyesi almıştım, yatar pozisyonda kullanıyorduk, 3,5 aylıkken doktor artık yavaş yavaş oturtabilirsin diyince kademe kademe yükselterek kullanmaya devam ettik, artık tam oturur pozisyonda kullanıyoruz, otururken biraz öne eğiliyor ayaklarına bakıyor sürekli ama destekli olarak oturuyor 😄

Kızlar bebekleriniz den dis çıkaran oldu mu yaklaşık 4-5 gündür benim kız sol kulağını çekiyor ateş yok ama inanılmaz mızmız herşeyi ağzına hiddetle götürüyor diş etleri kabarmış. Ben yinede yarın için randevu aldım belki kulak enfeksiyonudur diye.
Biberon kullanıyorsanız kulağa mama veya süt kaçma olayı oluyor o olabilir, ağrı kaşıntı yapar

Yani daha doğrusu uzanarak beslendiğinde oluyor, benim kızım sürekli kulağıyla oynuyordu götürdüm doktor uzanarak emzirme kulağa süt kaçıyor 1 yaşına kadar dikkat et demişti atlattık sonra zaten
Kızlar bebekleriniz den dis çıkaran oldu mu yaklaşık 4-5 gündür benim kız sol kulağını çekiyor ateş yok ama inanılmaz mızmız herşeyi ağzına hiddetle götürüyor diş etleri kabarmış. Ben yinede yarın için randevu aldım belki kulak enfeksiyonudur diye.

Yani daha doğrusu uzanarak beslendiğinde oluyor, benim kızım sürekli kulağıyla oynuyordu götürdüm doktor uzanarak emzirme kulağa süt kaçıyor 1 yaşına kadar dikkat et demişti atlattık sonra zaten
Olabilir de gerçekten bizim meme biberon reddimiz var yattığı yerden emiyor, içiyor bir tek sol kulağını çekiyor sadece çünkü soluna yatıp emiyor.

Benimki 4. Ayın başında yüzüstü Bi kaç döndü sonra bıraktı dönecek gibi oluyor yana atılırken hoop şurda kaşınan Bi damak vardı Bi onu karşıyayım diyor sonra tekrar eski halini alıyor dönmek istemiyor yerde de baya durdurdum ama bu aralar onu da yapmıyor sürekli cıyaklama halinde al beni diyor yani bırak geri sırt üstü dönmeyi yüz üstüne bile uğraşmıyor 😑
Başta benimkide öyleydi. Dönmeye erken basladi ama pratikleşmesi uzun sürdü. Bugünde kurtaramadigi kolunu kurtarmayı öğrendi.
Damak olayiniza cok güldüm 😂 birebir yaşıyoruz😄 Çok cabuk sıkılyor bebisler yakında alışır annesi 😍
Ben salıversem yuvarlanıp gidiyor bi yerden bir yere 😅
Kıvrıla kvrıla baya gidiyor bizimkide. Ben hayret ettim sakin bebek bekliyordum nebileyim bana benzer saniyordum babasina benzemis sanirim çok kıpırdak anca uyuyunca dinleniyor😂

Başta benimkide öyleydi. Dönmeye erken basladi ama pratikleşmesi uzun sürdü. Bugünde kurtaramadigi kolunu kurtarmayı öğrendi.
Damak olayiniza cok güldüm 😂 birebir yaşıyoruz😄 Çok cabuk sıkılyor bebisler yakında alışır annesi 😍

Kıvrıla kvrıla baya gidiyor bizimkide. Ben hayret ettim sakin bebek bekliyordum nebileyim bana benzer saniyordum babasina benzemis sanirim çok kıpırdak anca uyuyunca dinleniyor😂
Benimki daha 40 çıktıktan sonra yüz üstü yatarken sırt üstü dönmüştü ondan sonra bir daha dönmeyi denemedi ama 3 aylıkken dönmeye sürünmeye başladı, yatakta sürünüyor, ayaklarıyla kendini ittiriveriyordu. Şimdi 5 aylık olacak emekleme çalışmalarına başladı. Kendini iki kolu üzerinde kaldırıp geri geri gidiyor, ileri gitmeye çalışıyor ama yapamıyor. Şuan emeklemeye hazırlık aşamasında yavru kuşum. Çok hareketli, çabuk sıkılıyor, ek gıdaya geçtim bende. Maşallah yemesi iyi. Emiyorda bir yandan çok şükür. 🤲🏻 Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın. Damakları uzun süredir kaşınıyor, kaö aylıkken çıkar acaba, salya vs de oluyor kaşınırken.

Benimki daha 40 çıktıktan sonra yüz üstü yatarken sırt üstü dönmüştü ondan sonra bir daha dönmeyi denemedi ama 3 aylıkken dönmeye sürünmeye başladı, yatakta sürünüyor, ayaklarıyla kendini ittiriveriyordu. Şimdi 5 aylık olacak emekleme çalışmalarına başladı. Kendini iki kolu üzerinde kaldırıp geri geri gidiyor, ileri gitmeye çalışıyor ama yapamıyor. Şuan emeklemeye hazırlık aşamasında yavru kuşum. Çok hareketli, çabuk sıkılıyor, ek gıdaya geçtim bende. Maşallah yemesi iyi. Emiyorda bir yandan çok şükür. 🤲🏻 Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın. Damakları uzun süredir kaşınıyor, kaö aylıkken çıkar acaba, salya vs de oluyor kaşınırken.
Masallah arkadasimin bebisi de 6 aylik gibi emekledi sonra 9 aylık bile degildi yürüdü o aklima geldi.😄 disler ne kadar gec ckarsa o kadar iyi umarim erken gelmezler.

Alerjik bebegi olan annelere sorum olacak. Dün yoğurt yiyordum dayanamadim mini minnacık kızıma da verdim. 1 çay kasiginin 1/4ü kadar belki. Dün 4 kere kaka yapti 4.ye kadar dikkatimi ceken birsey olmadi ama o son kakada ufacik bir kan vardı. Bebegimin alerjisi olabilir mi? Alerjisi olsaydi benim yedigim içtiğimden de sıkıntı yaşardı diyorum bir yandan. Bu neyin nesi anlayamadım. Bilgisi olabilecek biri yardımcı olabilir mi🤔

Çok geç gelmesi de iyi değil bence,uzun süre damak kaşıntısı, ateş, salya ve huzursuzluk çekeceğine erken çıksın daha iyi. Eltimin kızı 15 aylık olacak tek bir dişi bile yok.
Masallah arkadasimin bebisi de 6 aylik gibi emekledi sonra 9 aylık bile degildi yürüdü o aklima geldi.😄 disler ne kadar gec ckarsa o kadar iyi umarim erken gelmezler.
,

X