- 4 Ağustos 2010
- 10.681
- 14.340
Doğduğundan itibaren hep su verdiniz mi ?Yok cok sukur olmadi hic
Evet canim benim bebekler anne sutu almadilar doktorumuz mamadan sonra bi kac cay kasigi verin su dedi.Doğduğundan itibaren hep su verdiniz mi ?
Doktor günde 4 kere 120 ver dedi ama benimki de genelde 2 kere anca iciyor. Bugün sabah 120 içti sonra öğlen 60 içti o uyurken ben süt sağayım dedim 2 3 saat beni emmemişti 130 cc çıktı ama 120 cc icti aksamda 90 cc mama icti. Gündüzde mama aralarinda emzirmeye calisiyorum ama mama çok tok tutuyor beni az emiyor.Ne yazik ki benim.bebisime şu aralar bi kerede 120 cc yedirmek imkansiz. Sanirim sicaktan boyle oluyor. Doktor da 6. Ayina kadar en az 7800 gr olmali dedi iyice stres oldum. Daha cok var cunku o kilolaraUmarim benimki de beslenmeye baslar artik
Aynen canim. Ben de zaten benimki az kilo aliyor eger gerek yoksa bir kac lokmada olsa su yerine sütle dolsun midesi diye vermeme peşindeyimAynen oyle.maksat midesi suyla dolmasın, emmekten vazgecmesin vermeyin demelerindeki amaç.
Stres yapma canim insallah alacaktır kilo o kadar gayretin var gerisi Allah a kalmış. Kizim uzun zaman alamamıştı kilo ama boyu cok uzundu sizin bebegin boyu nasil? Gelişim.geriligi olmaması icin boya da önem veriyor doktorlarDoktor günde 4 kere 120 ver dedi ama benimki de genelde 2 kere anca iciyor. Bugün sabah 120 içti sonra öğlen 60 içti o uyurken ben süt sağayım dedim 2 3 saat beni emmemişti 130 cc çıktı ama 120 cc icti aksamda 90 cc mama icti. Gündüzde mama aralarinda emzirmeye calisiyorum ama mama çok tok tutuyor beni az emiyor.
Bize de doktor 6. Aya kadar 7500 yapmamiz lazim 8 olsa harika olur ama çok zor dedi. Seninle ayni durumdayiz
Aynen canim. Ben de zaten benimki az kilo aliyor eger gerek yoksa bir kac lokmada olsa su yerine sütle dolsun midesi diye vermeme peşindeyim
Kızımda tam 6. Ayda başladım.ek gidaya temkinli yaklaştım zor geçirdim bu sefer insallah aynı geçmez bu aksam yoğurdun tadına baktı gecen karpuzun suyundan verdim damak kasimasi icin havuç veriyorum kasmamaya çalışıyorum kendimi bu verdiklerin cok degil dudağına degdiriyoruz bakalim .suya da başladım gun icinde 4/5 cay kaşığı kadar veriyorum.Evet canim benim bebekler anne sutu almadilar doktorumuz mamadan sonra bi kac cay kasigi verin su dedi.
Hatta benim dogumum ani oldugu ve premature dogduklari icin premature mama alin dedi doktorumuz eczaneler siparis edip getiriyor hazir bulunmuyor bu tur ozel mamalar ictikleri ilk sey sekerli su oldu mama gelene kadar
Amin inşallah alır.Stres yapma canim insallah alacaktır kilo o kadar gayretin var gerisi Allah a kalmış. Kizim uzun zaman alamamıştı kilo ama boyu cok uzundu sizin bebegin boyu nasil? Gelişim.geriligi olmaması icin boya da önem veriyor doktorlar
Ben de yavas yavas basliyorum bakalim ek gidaya dedigin gibi tadimlik suan icinKızımda tam 6. Ayda başladım.ek gidaya temkinli yaklaştım zor geçirdim bu sefer insallah aynı geçmez bu aksam yoğurdun tadına baktı gecen karpuzun suyundan verdim damak kasimasi icin havuç veriyorum kasmamaya çalışıyorum kendimi bu verdiklerin cok degil dudağına degdiriyoruz bakalim .suya da başladım gun icinde 4/5 cay kaşığı kadar veriyorum.
Benim bebekler 5 ayliklar ve 6 kilo ancaklar canim senin doktorun neden bu kadar takildi ki kiloya acaba bizim doktor normaller dediAmin inşallah alır.Boyunun çok güzel uzadigini söyledi doktorumuz. Son 1 ayda 4 cm uzamis.
48 cm dogdu suan 62 cm
Bebisler dogumdan itibaren ayda kac kilo aldilar kuzum?Benim bebekler 5 ayliklar ve 6 kilo ancaklar canim senin doktorun neden bu kadar takildi ki kiloya acaba bizim doktor normaller dedi
İlk 2 ay 1er kilo civarinda aldilar kuzu 3.ay 700 gr gibi son 2 ayda 500 gr civari aldilar premature dogduklari icin belki normal karsilamistir dogru diyosunBebisler dogumdan itibaren ayda kac kilo aldilar kuzum?
Benimki sadece ilk ay güzel aldı. Doktorumuz 2 aydir az aliyordu yinede birsey demiyordu ama bu ayda az alinca üzerine düstü.
6. Aydan sonra kilo aldırmak zor olacak az kilo alacak. 6ya kadar kilo alma potansiyelleri daha fazla o yüzden toparlarsak iyi olur dedi. 2 aydır büyüme çizgisi paraleldi ama bu ay artik asagi düsmeye basliyor düzeltelim onu dedi.
Maşallah kuzucum güzel almışlar hep böyle devam eder umarım.İlk 2 ay 1er kilo civarinda aldilar kuzu 3.ay 700 gr gibi son 2 ayda 500 gr civari aldilar premature dogduklari icin belki normal karsilamistir dogru diyosun
Ikiz mi yoksaEvet canim benim bebekler anne sutu almadilar doktorumuz mamadan sonra bi kac cay kasigi verin su dedi.
Hatta benim dogumum ani oldugu ve premature dogduklari icin premature mama alin dedi doktorumuz eczaneler siparis edip getiriyor hazir bulunmuyor bu tur ozel mamalar ictikleri ilk sey sekerli su oldu mama gelene kadar
Sagligi yerinde olsun da annesi bi kac aya toparlar eminim benim 2200 dogan bebegim 4.aydan sonra 2500 dogani yakaladi sukur eminim bu ay senin bebis de atak yapacakMaşallah kuzucum güzel almışlar hep böyle devam eder umarım.
Bizim ilk ay 930 gr 2. Ay 500 3. Ay 640 4. 550 gr aldı sadece.Bakalim 5. Ay kac olacak umarim mamayla biraz toparlar
İkizler teyzesiIkiz mi yoksa
Ikiz bebekse bakımları zor olur ama beraber büyümeleri cok güzel şimdi buyumuslerdir ☺
Bende bastan beri su veriyorum pamukcuk olmasın diye ilk tecrübem çocuk bakımı konusunda cani acısın yansın istemiyorum hiç pamukcuk oldumu cok zormus temizlemesi emmesi zorlaşıyor muş emmek istemiyormuş duydugum kadariyla.
Ya ikiz bebekler cok güzel oluyor beraber oynamaları ama bakımı elbette zordur yardım edenin varmı canımSagligi yerinde olsun da annesi bi kac aya toparlar eminim benim 2200 dogan bebegim 4.aydan sonra 2500 dogani yakaladi sukur eminim bu ay senin bebis de atak yapacak
İkizler teyzesi
Bakimlari zor evet canim yorucu oluyor uyudu azicik dinleneyim yok donusumlu uyuma huylari varcok sukur 5 aylik oldular buyudukce kolaylasiyor sukur
Kesinlikle bizim doktorumuz da mamadan sonra su ver mutlaka dedi
Zor ama canlari sagolsun zorlugu da guzelligi de 2 kat oluyorYa ikiz bebekler cok güzel oluyor beraber oynamaları ama bakımı elbette zordur yardım edenin varmı canım
İkiside kızmı peki
Cok sirin ya bi kız bi erkek ikisinide tattirmis rabbim saglik sıhhat versin evlatlarımızaZor ama canlari sagolsun zorlugu da guzelligi de 2 kat oluyor
Biri kiz biri erkek teyzesi
Annem yardim ediyor sagolsun
Cok sukur canim aminnnnCok sirin ya bi kız bi erkek ikisinide tattirmis rabbim saglik sıhhat versin evlatlarımıza
Geceleri nasıl biri uyaninca diğeri de uyanıyor mu :)
Özellikle merak ettigim ikizlerde gece uyurken illaki birbirine değmeden uyuyamiyormus doğrumu:))
Emzik emiyorlardir muhtemelen birbirlerinin ağzından aldıkları oluyor mu ikiz cocuklari okadar çok seviyorum ki böyle sirinliklerini düşündükçe Allahm banada nasip et diyorum ☺Cok sukur canim aminnnn
Birbirlerinin sesine uyaniyolar evet gece gunduz
Yok canim zaten ayni yataga sigmiyolar artik ayri park yataklarda uyuyolar ama oyle bi durum hic olmadi
İnsallah canim benimSagligi yerinde olsun da annesi bi kac aya toparlar eminim benim 2200 dogan bebegim 4.aydan sonra 2500 dogani yakaladi sukur eminim bu ay senin bebis de atak yapacak
Çırpınıyor hemen su vereceğim zamanYaa tepki veriyor mu suyayerim onu benn. Aynen bir zarari olmaz ben gerek yoksa bosuna vermeyeyim diye dusunuyordum sadece ek gidaya bile yeri geliyor baslanmasi gerekiyor bu ayda. Su verince ne olacak sanki