4. Ayda kilo alimi yavaslarmis zaten ilk uc ay kadar olmayabilirmis bizim doktorumuz oyle dedi. Artik dış uyaranlar daha cok ilgilerini cekiyor emmeye olan istekleri azaliyor dedi. Tabi 400-500 gr en az almak gerekmis sizin reflu de olunca demek iyice yavasladi kilo alimiKızlar mrb. Cok fazla giremesem de bakmaya çalışıyorum. Gecen cumartesi memleketime geldim. oğlumda kalbinde 2 delik vardı 1 aylıkken kontrole gittiğimizde 1 yaşında gelin demişti okadar büyük deil kilo aldıkça kapanır demişti.memlkete geldik şehir hastanesinde çok iyi cocuk kardiyoloji Dr varmıs bide ona gösterelim dedik maşallah 1i kpanmıs diğeri de kapanacak az bşy kalmıs dedi. Sünnet için sıkıntı olmaz dedi. Kilosunu ölçtük 20 günde hiç kilo almamıs üstüne 100 grm vermiş bile. Dr şuan kilosu iyi tartıdan tartıya değişir dedi. Doğduğundan beri kusması var ona rağmen maşallah güzel kilo almıstı ilk 3ay.ama son 20 gün almayınca cocuk dr una gittik oda reflü dedi ilaç verdi ama fayda etmedi yine kusması var.Kilo alımı neden durdu ki sizce
Kaşık mama önermiyor formül mamaları öneriyor 1 numara mamalarin içeriğini de çok zengin bulduğunu söyledi hatta 2 numara mamaya geçilecegi zaman elinizde 1 numara olursa önce onları bitirmesini isterim 2 numaradan daha iyi falan diye anlatmisti. Doktor görüşleri farklı oluyor genelde ama görüyorum ki çocuk doktorlarının görüşleri daha da ayrılıyorEvet guzel emerken alabiliyordu kilo. Simdi emmek istemiyor. 500 gr da az degilmis. Bizim doktorumuz kasik mamalar var 4 ay olanlar onlardan verebilirsin demisti. Bugun seftali ve muz puresi olani verdik 3 kasik o 1 numara mamaya gore daha iyi yedi. En azindan yedi yani. Sizinki de mamayi sevmemis ya Belki doktorunuza danisip kasik mama deneyebilirsiniz
Masallah kalp deligi kapanmis digeride kapanır Allahin izniyle. Üzülme ama reflüsü olan bebekten aman aman kilo almasını bekleme canim besledin biraz yatr hemen kaldırma eğimli olsun canim yatağı. Ilaclar insallah şifa olur. Kizimda cok yaşadım . Ek gıda da bile az az yedir ki kusmasın oluk oluk kusardı kizimKızlar mrb. Cok fazla giremesem de bakmaya çalışıyorum. Gecen cumartesi memleketime geldim. oğlumda kalbinde 2 delik vardı 1 aylıkken kontrole gittiğimizde 1 yaşında gelin demişti okadar büyük deil kilo aldıkça kapanır demişti.memlkete geldik şehir hastanesinde çok iyi cocuk kardiyoloji Dr varmıs bide ona gösterelim dedik maşallah 1i kpanmıs diğeri de kapanacak az bşy kalmıs dedi. Sünnet için sıkıntı olmaz dedi. Kilosunu ölçtük 20 günde hiç kilo almamıs üstüne 100 grm vermiş bile. Dr şuan kilosu iyi tartıdan tartıya değişir dedi. Doğduğundan beri kusması var ona rağmen maşallah güzel kilo almıstı ilk 3ay.ama son 20 gün almayınca cocuk dr una gittik oda reflü dedi ilaç verdi ama fayda etmedi yine kusması var.Kilo alımı neden durdu ki sizce
Bazen boya gidiyor bebekler.kizima hep az alıyor demişti doktorda sağlık odağındaki ebede ama boyu hep en üst seviyede çıkıyordu sonra pes ettiler. Birde reflüsü vardi o da kilo alımını engelliyordu. Mama da meme de almak istemezdi bebek kustuğu icin .Boyunu ve bas cevresini olcmedi bilehep olcerdi 200 gr aldigini gorunce hic oralara bakmadi cok az dedi. Bir de bezine bakti idrari cok sari az emdigi icin susuz kaliyor takviye yapalim dedi hava da cok sicak
Hiç almamıs.. Ama 3 ay baya baya kilo almıstı. Şu 1 ay daha bakcam Dr mamaya başlatabılırmiş. İnşallah kg alır.4. Ayda kilo alimi yavaslarmis zaten ilk uc ay kadar olmayabilirmis bizim doktorumuz oyle dedi. Artik dış uyaranlar daha cok ilgilerini cekiyor emmeye olan istekleri azaliyor dedi. Tabi 400-500 gr en az almak gerekmis sizin reflu de olunca demek iyice yavasladi kilo alimi
İnşaAllahh CNım. Aynen emer emmez oluk oluk kusuo.Masallah kalp deligi kapanmis digeride kapanır Allahin izniyle. Üzülme ama reflüsü olan bebekten aman aman kilo almasını bekleme canim besledin biraz yatr hemen kaldırma eğimli olsun canim yatağı. Ilaclar insallah şifa olur. Kizimda cok yaşadım . Ek gıda da bile az az yedir ki kusmasın oluk oluk kusardı kizim
Kaç kilo şu an kuzum? belki bu ay böyle olmuştur bebkler ilk aylar kadar almıyor artık kiloHiç almamıs.. Ama 3 ay baya baya kilo almıstı. Şu 1 ay daha bakcam Dr mamaya başlatabılırmiş. İnşallah kg alır.
İnşaAllahh CNım. Aynen emer emmez oluk oluk kusuo.
7 kilo canım maşallah sübhanAllahKaç kilo şu an kuzum? belki bu ay böyle olmuştur bebkler ilk aylar kadar almıyor artık kilo
Canim kilosu az degil aslinda ama dogum kilosuna gore mi degerlendiriliyor kac kilo dogmustu kuzucukYaa öyle mi cogu kisi sma demiş ben de sma yı deneyecegim. Bu zamana kadar sütümü de sagip veriyordum fırsat buldukca. Ama suan o biberonu da kabul etmiyor yine süt sagdim yok istemiyor yani biberon. Ne yapacagim bilemedim. 5500 şuan kilosu
Bende hipp veriyorum cok sevdiOy maşallah ya zaman nasil geçiyorinsallah atlatirlar kolik annelerini görüyorum gercekten sabır işi.
Yaa öyle mi cogu kisi sma demiş ben de sma yı deneyecegim. Bu zamana kadar sütümü de sagip veriyordum fırsat buldukca. Ama suan o biberonu da kabul etmiyor yine süt sagdim yok istemiyor yani biberon. Ne yapacagim bilemedim. 5500 şuan kilosu
Panik degilim aslinda ama 6. Aydan sonra zaten kilo alimlari baya düşecek o yüzden o aya kadar biraz toparlasa güzel olacak. Hicbir mamayi sevmeyecek heralde endişesine kapildim sanki ondan öyle yansıdı sanirim
Öyle mi. Ben de hipp mi alsam diyordum ama birçok kisi sma demis sanirim onu deneyecegim
Kalp deliğinin kapanmasına çok sevindim :) çok şükür :)Kızlar mrb. Cok fazla giremesem de bakmaya çalışıyorum. Gecen cumartesi memleketime geldim. oğlumda kalbinde 2 delik vardı 1 aylıkken kontrole gittiğimizde 1 yaşında gelin demişti okadar büyük deil kilo aldıkça kapanır demişti.memlkete geldik şehir hastanesinde çok iyi cocuk kardiyoloji Dr varmıs bide ona gösterelim dedik maşallah 1i kpanmıs diğeri de kapanacak az bşy kalmıs dedi. Sünnet için sıkıntı olmaz dedi. Kilosunu ölçtük 20 günde hiç kilo almamıs üstüne 100 grm vermiş bile. Dr şuan kilosu iyi tartıdan tartıya değişir dedi. Doğduğundan beri kusması var ona rağmen maşallah güzel kilo almıstı ilk 3ay.ama son 20 gün almayınca cocuk dr una gittik oda reflü dedi ilaç verdi ama fayda etmedi yine kusması var.Kilo alımı neden durdu ki sizce
Zeytin yağı falan verdin mi hiç ?Nisan ayından beri oglum büyük tuvaletini 4 5 gunde bir hatta bazen haftada bir yapmaya basladi.gecen ayki doktor kontrolünde doktor normal dedi.
Pzt baska doktora gittik ona da sordum.hergun yapmasini isteriz dedisurup ve makata lavman verdi.3 gun surup kullan yapmazsa lavmani yapicaksin dedi.bgn lavman yaptik suruba da devam dedi.
Huzursuz olmasini buna da bağlıyorum ben.umarim duzene girer tuvaleti.
3000 kg doğmuştu kızım. Her bebek ayni degildir tabii ama bana da her ay sanki az aliyor gibi geliyordu doktor 2 aydir az alsada mama önermedi ama bu ayda ayni olunca basladik bakalim insallah biraz toparlar ek gidaya kadarCanim kilosu az degil aslinda ama dogum kilosuna gore mi degerlendiriliyor kac kilo dogmustu kuzucuk
Öneriler üzerine sma aldık aksam. Aptamil sevmedi asla ama sma sevdi çok şükür. Sevmeyeseydi hipp alacaktik mamalarda cok pahali sevmeyecek diye korktumBende hipp veriyorum cok sevdi
Damla deil cnm reflü için şurup verdi geçen salıdan beri kullanıoz günde 3 kez. Dr bu rahatlatır demişti ama yok yine aynı kusuo.Kalp deliğinin kapanmasına çok sevindim :) çok şükür :)
Damlayı ne zamandır kullanıyorsun belki geç etki ediyordur.
Cnm bizde ilk ay mama hipp vermiştik sütüm okadar cok deildi sonradan şükür geldi. Gerçekten nekadar pahalı ya.. 850 grm sma aldık 1 kere verdim sonra kaldı ben acılan mamanın okadar kısa ömürlü oldgunu bilmiyordum buzdolabına koydum kardeşim doğum yapınca ona götüreyim die onun da ömrü 3 haftaymıs atacağım mecbur. Ama şuan sanki yine sütüm azaldı gögüslerim yumuşak hep. Sanırım yine mamaya başlıcaz.Biz de bugün 4. Ay kontrolüne gittik. 2 hafta sonra yavaştan ek gıdaya başlayabilirsin dedi.
Ben de hipp organik combiotic kullanıyorum. Sütüm olmadı pek. 1 aydır da tamamen yokvez koymuyo da mamaya yetişemiyoruz çok pahalı 1 ayda 5 kutu gidiyor
Benim ikiz sen dusun mama ve beziBiz de bugün 4. Ay kontrolüne gittik. 2 hafta sonra yavaştan ek gıdaya başlayabilirsin dedi.
Ben de hipp organik combiotic kullanıyorum. Sütüm olmadı pek. 1 aydır da tamamen yokvez koymuyo da mamaya yetişemiyoruz çok pahalı 1 ayda 5 kutu gidiyor
Memelerinin sert veya yumusak olmazdı na göre değerlendirme canim bebeğin kustuğu icin kilo alamıyor inan bu durumu ben yaşadım cok zor. Emek veriyordum güç bela emzirdigimde kusuyordu o kusturica ben korkuyordum bazen çığlık atıyordum birden fışkırtarak kusuyordu.Damla deil cnm reflü için şurup verdi geçen salıdan beri kullanıoz günde 3 kez. Dr bu rahatlatır demişti ama yok yine aynı kusuo.
Cnm bizde ilk ay mama hipp vermiştik sütüm okadar cok deildi sonradan şükür geldi. Gerçekten nekadar pahalı ya.. 850 grm sma aldık 1 kere verdim sonra kaldı ben acılan mamanın okadar kısa ömürlü oldgunu bilmiyordum buzdolabına koydum kardeşim doğum yapınca ona götüreyim die onun da ömrü 3 haftaymıs atacağım mecbur. Ama şuan sanki yine sütüm azaldı gögüslerim yumuşak hep. Sanırım yine mamaya başlıcaz.
İnşaAllahh canım ya. Mama hiç istemiyorum vermeyi. Zaten biberon almıo asla. Omzuma yaslayıp gazını cıkarıom. Fışkırta Fışkırta kusuo. İnşallah geçicidir. Bide 2 3 gündür emmek istemio eliyle ittirio. Acaba 4 ay sendromu mu acabaM Melekogretmencnn kilosu da gayet iyiymiş reflü etki etmiş demek ki. Emdikten Hemen sonra dik tutarak gezdir bir süre gazını çıkarmaya çalış.uyurken belden yukarısını yüksek tut inşallah geçicidir kuzum
Evet evet geçen hastanede tam hemşire oksijen ölçeceğinde Bı fışkırttı. İnsan korkuo. İşte kusmasına okadar takılmamıştım taki kilo kaybedince ye kadar. Bide 2 3 gündür emmek istemio 1 2 dk emip eliyle ittirio.Memelerinin sert veya yumusak olmazdı na göre değerlendirme canim bebeğin kustuğu icin kilo alamıyor inan bu durumu ben yaşadım cok zor. Emek veriyordum güç bela emzirdigimde kusuyordu o kusturica ben korkuyordum bazen çığlık atıyordum birden fışkırtarak kusuyordu.