2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İnşaAllahh canım ya. Mama hiç istemiyorum vermeyi. Zaten biberon almıo asla. Omzuma yaslayıp gazını cıkarıom. Fışkırta Fışkırta kusuo. İnşallah geçicidir. Bide 2 3 gündür emmek istemio eliyle ittirio. Acaba 4 ay sendromu mu acaba

Evet evet geçen hastanede tam hemşire oksijen ölçeceğinde Bı fışkırttı. İnsan korkuo. İşte kusmasına okadar takılmamıştım taki kilo kaybedince ye kadar. Bide 2 3 gündür emmek istemio 1 2 dk emip eliyle ittirio.
Evet canım 3-4 aylıkken meme reddi oluyor maalesef bizde de var aynı durum

Damla deil cnm reflü için şurup verdi geçen salıdan beri kullanıoz günde 3 kez. Dr bu rahatlatır demişti ama yok yine aynı kusuo.

Cnm bizde ilk ay mama hipp vermiştik sütüm okadar cok deildi sonradan şükür geldi. Gerçekten nekadar pahalı ya.. 850 grm sma aldık 1 kere verdim sonra kaldı ben acılan mamanın okadar kısa ömürlü oldgunu bilmiyordum buzdolabına koydum kardeşim doğum yapınca ona götüreyim die onun da ömrü 3 haftaymıs atacağım mecbur. Ama şuan sanki yine sütüm azaldı gögüslerim yumuşak hep. Sanırım yine mamaya başlıcaz.
Bu aydan sonra göğüsler terbiye old. İçin eskisi gibi şiş olmaz diyorlar ama kilosundan belli olur bebişin gerçekten azalmış mı umarım azalmamıştır :))

Bu aydan sonra göğüsler terbiye old. İçin eskisi gibi şiş olmaz diyorlar ama kilosundan belli olur bebişin gerçekten azalmış mı umarım azalmamıştır :))
Canım 20 günde hiç kilo almamıs üstüne üstlük kilo vermiş. Anlamadım ki ayda hemen hemen 1 kiloya yakın alıyor Du. Önceden de kusması vardı hatta Dr kilo alımı iyi die daha önceleri ilaç falan vermemişti. Memleketteki Dr şurup verdi rahatlatır bu die. Günde 3 kere hatta Dr rahatlayınca günde 2 ye düşür demişti. Yok Bi değişiklik. Mesela 3 aydan sonra en az 500 alması gerek diyorlar ama bizim oğlan hiç almamıs. Şaşkınım şuan valla ya.

Canım 20 günde hiç kilo almamıs üstüne üstlük kilo vermiş. Anlamadım ki ayda hemen hemen 1 kiloya yakın alıyor Du. Önceden de kusması vardı hatta Dr kilo alımı iyi die daha önceleri ilaç falan vermemişti. Memleketteki Dr şurup verdi rahatlatır bu die. Günde 3 kere hatta Dr rahatlayınca günde 2 ye düşür demişti. Yok Bi değişiklik. Mesela 3 aydan sonra en az 500 alması gerek diyorlar ama bizim oğlan hiç almamıs. Şaşkınım şuan valla ya.
Peki şurup işe yaramadı diye tekrar konuştun mu drla belki başka bi seçenek vardır

Yok cnm konusmadık bidaha. Köye annemlere geldik merkezde o Dr.
Gaviscon vermişti bize ama hic faydası olmadi zamanla mide kapakçığı geliştikçe düzeliyor canim. Boyu uzamıştır canim sağlıklı olsunlar da yeterki.bu ay takip edersin emme sürelerini doymuyorsa belli.olur zaten canim huysuzlugundan

3000 kg doğmuştu kızım. Her bebek ayni degildir tabii ama bana da her ay sanki az aliyor gibi geliyordu doktor 2 aydir az alsada mama önermedi ama bu ayda ayni olunca basladik bakalim insallah biraz toparlar ek gidaya kadar

Öneriler üzerine sma aldık aksam. Aptamil sevmedi asla ama sma sevdi çok şükür. Sevmeyeseydi hipp alacaktik mamalarda cok pahali sevmeyecek diye korktum 😑
Sma yi biz de deneyelim. Yarasin bebisinize😊. Hipp hic sevemedi bizimki.
Mamayi nasil veriyorsunuz her emzirmeden sonra mi yoksa basli basina bir öğün olarak mi ve de kac ml?
Biz telastan doktorumuza bunlari hic soramadik

Sma yi biz de deneyelim. Yarasin bebisinize😊. Hipp hic sevemedi bizimki.
Mamayi nasil veriyorsunuz her emzirmeden sonra mi yoksa basli basina bir öğün olarak mi ve de kac ml?
Biz telastan doktorumuza bunlari hic soramadik
Amiin işallah sizinki de sever.😍 Ben hipp alacak gibiydim ama baktım herkes sma önerdi onu alayim dedim. Hatta doktorumuz bircok mama saydı ben de sadece birini önerirseniz hangisini alalim dedim o zaman sma alın bebeklerinde damak tadı var sonucta dedi. Ona ragmen gidip aptamil denedik tabi biz hata ettik başta😄

Mama miktarı konusuna gelecek olursak doktorunuz bebeginizin gidişatına göre öneride bulunacaktır muhtemelen ama bize günde 4 defa verin dedi. Normalde 4. Ayda bebekler daha fazla süt icer ama bizimkinin midesi ufak bu yüzden 120 ile baslayin baktiniz içiyor arttırın dedi. Mamaların ikisini verebilirseniz gece verin dedi gün icinde sürekli biberonla haşır neşir olsun istemedi ama ben gece sadece 1 kere verebiliyorum.. 3 defa gündüz sabah öğle akşam veriyorum. Eğer emmek isterse mamadan sonra emziriyorum ama pek emmiyor tabi. Mama icmedigi bosluklarda da sık sık emzirmeye çalışıyorum

Amiin işallah sizinki de sever.😍 Ben hipp alacak gibiydim ama baktım herkes sma önerdi onu alayim dedim. Hatta doktorumuz bircok mama saydı ben de sadece birini önerirseniz hangisini alalim dedim o zaman sma alın bebeklerinde damak tadı var sonucta dedi. Ona ragmen gidip aptamil denedik tabi biz hata ettik başta😄

Mama miktarı konusuna gelecek olursak doktorunuz bebeginizin gidişatına göre öneride bulunacaktır muhtemelen ama bize günde 4 defa verin dedi. Normalde 4. Ayda bebekler daha fazla süt icer ama bizimkinin midesi ufak bu yüzden 120 ile baslayin baktiniz içiyor arttırın dedi. Mamaların ikisini verebilirseniz gece verin dedi gün icinde sürekli biberonla haşır neşir olsun istemedi ama ben gece sadece 1 kere verebiliyorum.. 3 defa gündüz sabah öğle akşam veriyorum. Eğer emmek isterse mamadan sonra emziriyorum ama pek emmiyor tabi. Mama icmedigi bosluklarda da sık sık emzirmeye çalışıyorum
Sizin dr un ölçüleri bizimkinden çokmuş benim oğlan 2 haftadır sabah 120 ml içiyor sadece. Diğer öğünler 90. Düşünün daha önceki aylarda çok daha az içiyordu ona rağmen mamayı azaltalım dedi hep. Bi tek dünkü kontrolde mamayı azaltalım demedi. 3 aylıkken 60 içiyordu ona bile çok diyordu dr. Ben oğlum kaç ml de doyarsa o kadar veriyorum doyunca biberonu çıkarıyor zaten.

Emzik ver bile dedi. Yok dedim mama istiyosa emziği kabul etmiyor o mama gelene kadar ağlıyor dedim :KK70: 10 ml eksik kalsa onu bile arıyo çocuk napayım ağlatayım mı. Bi de 1,5 2 saatte bi acıkıyor dedim o da çok sık oluyormuş 🤷‍♀️

Sizin dr un ölçüleri bizimkinden çokmuş benim oğlan 2 haftadır sabah 120 ml içiyor sadece. Diğer öğünler 90. Düşünün daha önceki aylarda çok daha az içiyordu ona rağmen mamayı azaltalım dedi hep. Bi tek dünkü kontrolde mamayı azaltalım demedi. 3 aylıkken 60 içiyordu ona bile çok diyordu dr. Ben oğlum kaç ml de doyarsa o kadar veriyorum doyunca biberonu çıkarıyor zaten.

Emzik ver bile dedi. Yok dedim mama istiyosa emziği kabul etmiyor o mama gelene kadar ağlıyor dedim :KK70: 10 ml eksik kalsa onu bile arıyo çocuk napayım ağlatayım mı. Bi de 1,5 2 saatte bi acıkıyor dedim o da çok sık oluyormuş 🤷‍♀️
Bizimki bugün mesela sabah 120 cc icti öğlen 60 cc içti akşam 120 cc içti birazdan tekrar yapacagim uykuda verecegim ama uyurken 120 bitiremez tahminimce. Dün gece uyurken 60 içmişti. Bana 3 saatte bir doyur dedi geceleri bile öyle yapmami istedi ama gece uykusunu bölemem her 2 3 saatte bir 🙈 sonra alìsirsa kötü olur 😂 Dedigin gibi bebekler zaten doyunca zorlasanda icmiyor bende icmek istedigi kadar veriyorum

X