Bez konusunda bende aynıyım 8 9 kere değiştiriyorum en az 5 7 değiştirmeye normal diyorlar ama anlamadım bende sürekli bebeğim aç mı diye düşünüyorum çoğu zaman mamayı kusuyor fazla geliyor heralde işin içinden çıkamadım bir türlüBen de günde 3 4 defa ilk zamanlar 30 mlden toplamda 120 ml veriyordum doktor iyi kilo almış demişti. Sonra 3700 olunca da gayet iyi almış demişti. Mamayı azalmıştık hatta günde sadece 60 ml filan veriyorduk 3700 olduğunda. Daha sonra ben hastalandım bir kaç gün çok kötüydüm doğru düzgün yemek yiyemedim aç kaldım vs çocukta huzursuzdu, son zamanlarda az kilo almasını ona bağlıyorum. Aslında kendi doktorumuza da gitmedik biz, devlet hastanesinde başka bşr doktora gittik, özelde çok para alıyorlar diye.
Doymayan çocuk günde 10 11 bez değiştirir mi anlamıyorum, bezlerin 2 3 tanesi kakalıysa gerisi çişli oluyor. Dün 4 kere kaka yaptı hemde dolu dolu. Anlayamadım gitti.
Iyiyiz bizde canim yorucu ve çabuk geciyo günler ☺Denemediğim şey kalmayacak bu gidişle ise yarasın da çabuk bitsin
Iyiyim çok şükür kuzum mete de iyi alıştık artık birbirimizesen nasılsın seninkiler nasıl
Kilo alımı iyiyse hiç düşünme canim doyuyo mu doymuyo mu evde tartı varsa önce sen çık sonra meteyle çık ben evde öyle tartildim sağlık ocagindada aynı çıktı kilosuBez konusunda bende aynıyım 8 9 kere değiştiriyorum en az 5 7 değiştirmeye normal diyorlar ama anlamadım bende sürekli bebeğim aç mı diye düşünüyorum çoğu zaman mamayı kusuyor fazla geliyor heralde işin içinden çıkamadım bir türlü
Benimde haziran ortası bitiyor özelde.çalışıyorum ücretsiz izin sorun olur mu bilmiyorum birde evden çalışmayı taleo edeceğimPazartesiden itibaren analik iznim.bitiyor kizlar yillik.iznimi kullanacagim, benim gb izni biten var mi ?
Takibini yapan ebe yok ki?? Devlette doğum yaptm diyemi mesela 1 aylık kontrol diyorlar bizi çağrmadılarTakibini ve aşılarını yapan ebe söyler size. 2. Ay kalça ultrasonu 3. Ay da göz muayenesi var.
Anladm cnm SaolAslında rutini 3 veya 4 ten sonra da bazen bazı durumlarda ilk aylarda da yapılabiliyor. Eksik bilgilendirdim kusura bakmaYani bebişin gözünde bahsettiğin şey çok da önemli değilse çocuk doktorunun görmesi yeterliyse, göz muayenesine gerek yok şimdi.
Benim de 13 mayısta bitiyor canım. Yani bayram sonrası başlamam gerek ama önce yıllık izinlerimi kullanacağım. Sonra da ücretsiz izin alırım.Pazartesiden itibaren analik iznim.bitiyor kizlar yillik.iznimi kullanacagim, benim gb izni biten var mi ?
Aile hekimindeki ebeyi hemşireyi kastediyor canım.onlara sorabilirsin.kontrollere de kendin gideceksin çağırmalarina gerek yok canım.Takibini yapan ebe yok ki?? Devlette doğum yaptm diyemi mesela 1 aylık kontrol diyorlar bizi çağrmadılar
2 saatte bir bebek hiç emmeden ve siz hiç sağım yapmadan önce toplam 90 ml çıkarsa çok iyi yeterli olur dediler benim bebeğimde zaten her 2,5 saatte bir 90 ml mama ile besleniyor sütüm şuan yetersiz ama sütüm olsa bile doktor mama+anne sütü 2,5 saatte bir toplam 90 ml den fazla yemesin çok yeterli olur biz çok kilolu olsun istemeyiz bebek durursa 3 saatte bir bile yeterli dediTek göğüste mi 90 ml yoksa iki göğüste 90 ml mi?
Bebek emdikten sonra mı yoksa sadece iki saat sonra sağıp çıkan süt mü 90 ml olması gerekiyormuş canım?
Kuzm kontrollerin oldgnu bilmyorm ki kendim gideym mesela benmi sağlık ocgna gidip dicem bi aylık olduk diye kontrol olsnAile hekimindeki ebeyi hemşireyi kastediyor canım.onlara sorabilirsin.kontrollere de kendin gideceksin çağırmalarina gerek yok canım.
Canim ben ikinci el aldım casual cadillac air tek elle kapatip acabiliyosun tek elle surebiliyosn sürümü felan çok rahat bende ilk oglumdan kalani kullanmadım bu yüzden çok hantal geldi bunu surunceMerhaba arkadaşlar.
Benim ilk çocuğumdan kalan travel sistem bebek arabam var. Zaten oğlum arabayı sevmediği için çok az kullandık, sıfır gibi.
Fakat ergonomik açıdan çok kullanışlı değil. Evet çok rahat ama büyük. Velhasıl ben yeni araba almayı planlıyorum.
Kullanımı kolay, katlanınca olabildiğince küçülen, bebek için rahat bir araba tavsiyesine ihtiyacım var.
Sizler hangi arabaları kullanıyorsunuz, tavsiyeleriniz neler olur acaba?
Saglik ocağı aşıya felan çağırmadı mi seni yani topuk kanı aldırmaya gitmedin mi o zaman bana 1 Ay sonra gel dedi mesela ben öyle gittimKuzm kontrollerin oldgnu bilmyorm ki kendim gideym mesela benmi sağlık ocgna gidip dicem bi aylık olduk diye kontrol olsn
Canim kolik bebek demekki kolik olunca aynı saatte ağlar gaz sancısı ceker yapacak bisey yok agliyo diye sürekli emzirme daha çok gaz yapar bebeğe 2 saatte bi emzir yeter karnına masaj yap gaz damlası kullaniyo musunKızlar bnm kızımn sürekli bi saati var ikindi vakti ve akşam namazna kadr gaz sancısı çekiyor herhalde bilyorm sürekli synı saatlerde huzursuz ve aglyor süt versemde her sekil huzursz uyumuyor asla ve kendini sıkıp bırakıyor snra Taki kendi kendine dalsna kadr kusuyor yediğini neden benm etrfmda bir tane adam akıllı bana bişy diyen yok cok tecrübeszm uykuszluk hat safda ne yapym ben anlamdm
Mamayla birlikte kilo alımı da normale döndü canım evde hergun tartıyorum dediğin gibi hemen hemen aynı çıkıyor ams nedense içime o korku düştü ya aşamıyorum bir türlüIyiyiz bizde canim yorucu ve çabuk geciyo günler ☺
Kilo alımı iyiyse hiç düşünme canim doyuyo mu doymuyo mu evde tartı varsa önce sen çık sonra meteyle çık ben evde öyle tartildim sağlık ocagindada aynı çıktı kilosu
Büyük ihtimalle gazi oluyordur arkadaşlar birçok şey tavsiye ettiler aslında tam olarak bilmiyorum ama gaz giderici damlalar falan var sanırım sorunun ne olduğunu anlayıp çözmeye çalışmalısın.Kızlar bnm kızımn sürekli bi saati var ikindi vakti ve akşam namazna kadr gaz sancısı çekiyor herhalde bilyorm sürekli synı saatlerde huzursuz ve aglyor süt versemde her sekil huzursz uyumuyor asla ve kendini sıkıp bırakıyor snra Taki kendi kendine dalsna kadr kusuyor yediğini neden benm etrfmda bir tane adam akıllı bana bişy diyen yok cok tecrübeszm uykuszluk hat safda ne yapym ben anlamdm
Bende bebek arabası almadım hala öyle ortalama birşey almayı düşünüyordum ama sen ondan memnun olunca bi kafam karıştıCanim ben ikinci el aldım casual cadillac air tek elle kapatip acabiliyosun tek elle surebiliyosn sürümü felan çok rahat bende ilk oglumdan kalani kullanmadım bu yüzden çok hantal geldi bunu surunce
Saglik ocağı aşıya felan çağırmadı mi seni yani topuk kanı aldırmaya gitmedin mi o zaman bana 1 Ay sonra gel dedi mesela ben öyle gittim
Canim kolik bebek demekki kolik olunca aynı saatte ağlar gaz sancısı ceker yapacak bisey yok agliyo diye sürekli emzirme daha çok gaz yapar bebeğe 2 saatte bi emzir yeter karnına masaj yap gaz damlası kullaniyo musun
Teşekkür ederim canım, bakayım hemen.Canim ben ikinci el aldım casual cadillac air tek elle kapatip acabiliyosun tek elle surebiliyosn sürümü felan çok rahat bende ilk oglumdan kalani kullanmadım bu yüzden çok hantal geldi bunu surunce
Saglik ocağı aşıya felan çağırmadı mi seni yani topuk kanı aldırmaya gitmedin mi o zaman bana 1 Ay sonra gel dedi mesela ben öyle gittim
Canim kolik bebek demekki kolik olunca aynı saatte ağlar gaz sancısı ceker yapacak bisey yok agliyo diye sürekli emzirme daha çok gaz yapar bebeğe 2 saatte bi emzir yeter karnına masaj yap gaz damlası kullaniyo musun
Bence bebek arabası elzem. Birinci oğlumu 1 yaşına kadar kucakta taşıdım. Sonra artık bastona geçtik. Baston harika birşey elim ayağım oldu resmen 4 yıldır.Bende bebek arabası almadım hala öyle ortalama birşey almayı düşünüyordum ama sen ondan memnun olunca bi kafam karıştıçok kullanmam gibi geliyor ama kullanırsam da yokuştan kolay çıkarabileceğim hafif birşey olmalı
Kucakta zor gerçekten alacağım ama çok kullanır miyim bilmiyorum baston kullanmak daha mı kolay 1 yaşından önce kullanılmıyor muBence bebek arabası elzem. Birinci oğlumu 1 yaşına kadar kucakta taşıdım. Sonra artık bastona geçtik. Baston harika birşey elim ayağım oldu resmen 4 yıldır.
Her ay rutin hastanede çocuk doktoruna götürülüyor aylık kontrole geldik diye. Dr söylüyor ztn su ay göz muayenesi su ay kan tahlili vs gibi. Aile hekimine de aşıdan aşıya.o da kilo boy baş cevresi bakıyor.asi zamanı arayıp hatirlatiyor aile hekimi.ben kızımda öyle yapmıştım.Kuzm kontrollerin oldgnu bilmyorm ki kendim gideym mesela benmi sağlık ocgna gidip dicem bi aylık olduk diye kontrol olsn
Yok canm demedi ama ben yine götüreymm demiCanim ben ikinci el aldım casual cadillac air tek elle kapatip acabiliyosun tek elle surebiliyosn sürümü felan çok rahat bende ilk oglumdan kalani kullanmadım bu yüzden çok hantal geldi bunu surunce
Bende gaz diyorm bazıları kolik diyor ama bilmyorm damlada verdiler zinco aldm bi veryorm bi vermiyorm anason önerdiler aktarcı açık yok alsam çok faydasını gören olmş yaniMamayla birlikte kilo alımı da normale döndü canım evde hergun tartıyorum dediğin gibi hemen hemen aynı çıkıyor ams nedense içime o korku düştü ya aşamıyorum bir türlü
Büyük ihtimalle gazi oluyordur arkadaşlar birçok şey tavsiye ettiler aslında tam olarak bilmiyorum ama gaz giderici damlalar falan var sanırım sorunun ne olduğunu anlayıp çözmeye çalışmalısın.
Aslında gebelikten itibaren ebe kontrol ediyor ama sen sağlık ocağına haber vermemiş miydin? Doğumdan sonra tekrar topuktan kan alınıyor kilosu boyu baş çevresi ölçümü vs yapılıyor aşıları oluyor ebe takip ettiği için arayıp hatırlatıyor.
Doğumdan 1 hafta sonra hastanede yeni doğan kontrolü yapılıyor sonra doktor yönlendiriyor şu zaman kontrol diye