- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.579
ayy şükür benim burnımdan falan gelmiyor ama halsiz bırakıyor ister istemez. Bide safra hem midemi hem boğazımı yakıyor. Allahım inşallah uzun sürmez yaBenim ilk bastiriyodu simdi ondanda yavas yavas koku hissetmeye basladim dun cok zor tuttm bugun cok şükür bi tik daha iyiyim dun bi saatin icinde 7 kere falan cikardim birde burnumdanda geliyo benim oda genzinmi cok yakiyo dun hep yattim. Bugun bi tik daha iyym hala surekli bulaniuoda yine cok sukur
Benim 6.haftada tam anlamı ile başladı canım. Bugün 7.hafta ve hala devam ediyorImeraferaa K KurkmantoluS kızlar allah yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede atlatıp hamileliğin keyifli kısmına geçiş yaparsınız. birşey sormak istiyorum kaçıncı hafta başladı acaba bulantılarınız ?
merhaba ne iğnesi kullanıyorsunuz .kan sulandırıcı mı. ben oksapar kullanıyorum her sabah karnımdan kendim yapıyorum iğneyi. aile hekiminin yanındaki hemşireden rica etmiştim nasıl yapılacağını öğretmesini. yapıyorum ama hala pimpirikliyim doğru mu yapıyorum yanlış mı acaba diye.Hadi ya valla doğrudur bende iğne vurulduğum için gün aşırı hastaneye gidiyorum akşam vurulduğum için genelde sakin oluyor ama bazende acil çok yoğun oluyor inanılmaz korkuyorum ya. Bu dönemde hamile kaldık çok şükür kaldık ama randevulara gidip gelmek inanılmaz korkutucu allah kolaylık versin hepimize.cuma gününe inşallah hafifler hafiflemese bile doktorun inşallah ilaç verir kuzum
Insallah kuzu. Besinci haftanin sonlarinda bulaniuodu ara ara kusmuyodum ama 6 da tam basladi cikarmalarimImeraferaa K KurkmantoluS kızlar allah yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede atlatıp hamileliğin keyifli kısmına geçiş yaparsınız. birşey sormak istiyorum kaçıncı hafta başladı acaba bulantılarınız ?
Insallah kuzu insallahayy şükür benim burnımdan falan gelmiyor ama halsiz bırakıyor ister istemez. Bide safra hem midemi hem boğazımı yakıyor. Allahım inşallah uzun sürmez ya
Benim 6.haftada tam anlamı ile başladı canım. Bugün 7.hafta ve hala devam ediyor
Selam kızlar nasılsınız.
Sizler günlük olarak beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz.
Mesela kahve tüketiyor musunuz.
Biraz bilgi verebilir misiniz aramızda ikinci gebeliği olanlarda varken hazır onlardan yararlanalım☺
Kızlar Anadolu yakasında önerebileceğiniz bir dr varmı. Benim daha öncesinden üç başarısız gebelik olmuştu ya nöbetçi bir doktor bana gebe kaldığımda hem corasprin hemde kan sulandırıcı iğne kullanacağımı söylemişti. Şimdi kendi drum perşembe günü bu yönde bir şey söylemezse başka bir dr a daha görünmek istiyorum. bu arada benim mthfr c677t heterezigot çıkmıştı aranızda gen testi yaptıran varmı bilmiyorum ama biraz o yüzdende kafamda soru işaretleri var
Ohh süper canım.Canim bu haftalarda bebegin beyin gelisimi cok önemli oldugundan özellikle cevizi hic aksatmadan yemelisin. Benim henüz bulantilarim başlamadigindan istedigimi yiyebiliyorum. Örnek günlük
Sabah 07.30 4 ceviz 3 4 fındık 1 cay bardagi ılık süt
Kahvalti 10.30 1yumurta 2 parça kaşar peyniri 2 parca beyaz peynir 1 tatlı kasigi dogal bal veya keciboynuzu pekmezi ,4 aztuzlu zeytin domates salatalik 1 dilim ekmek 1 bardak açık cay limonlu
Ara 12.00 1 türk kahvesi
Öğle 14.00 sebze yemegi veya kurubakliyat yemegi salata bol yesillikli
Ara 10 15 tane kiraz (kan pırtilasmam oldugundan kani sulandursin diye yiyorum)
Aksam ya balik ya 2 köfte ya 2 parca tavuk 1 dilim ekmek
Gece gece midem kaziniyor 1 tas yogurt yiyorum.
Ben haftada en azindan 1 sefer balık ve en az 3 öğün kıymalı yesil mercimek yiyorum.
Kaşar peyniri ve yesil mercimek bebege kilo aldiriyor.
Ekmegimi 1 yıldır kendim yapiyorum. Tam buğday ekmegi ve mısır ekmegi yapiyorum.
Elinden geldigi kadar tuzu sekeri hamur islerini azalttim. konserve ve kutu gıda ve süt yogurtlarini tüketmiyorum. Kola meyve suyu icmiyorum onun yerine mevsim meyvelerinden komposto yapiyorum. ögün sayımı arttirdigimdan ögünlerdeki porsiyonlarimi az tutuyorum.
Yaa öylemi diyorsun. Keseyi gördükten sonramı başlanmalı. Sen istanbulda mısın bana istanbul anadolu yakasında bir dr önerisi lazımBendede heterezigot cikti canim. 4 kimyasal gebeligim oldu o yüzden gebelik öncesi ciraspin 100 lük hamileligim kesinlesir kesinkesmezde kan sulandirici iğnelere basladik. Eger igne vermezse muhakkak periontologa görün
Anneler kazanacakDeniyorm kuzu içmeye calisiyorum saolsn
Kaçıncı haftadasınız acabaBugun sabah yine ac karnina 2 kez cikardim sonra kahvalti yaptim cok sukur simdi yatyorm midemde tutmak icin bugun dune gore bi tik daha iyiyim
Ohh süper canım.
Bende daha önce hanile kaldığımda sabahları bir yumurta yemeye dikkat ediyordum ama hep negatife döndüğü için sonuçlar bu gebeliğimde keseyi bebeği görmeden bişe yapasım gelmiyor.
Ama verdiğin öneriler için teşekkürler bende bu yönde dikkat edeceğim ☺
Ekmeğimi kendim yapmıyorum ama yoğurdu kendim yapıyorum. Ceviz fındık dikkat edeceğim. ☺
Yaa öylemi diyorsun. Keseyi gördükten sonramı başlanmalı. Sen istanbulda mısın bana istanbul anadolu yakasında bir dr önerisi lazım
Göbek deliğinin 4 parmak sağı ve solundan vurabilirsin merak etme yanlış vurmuyorsundurmerhaba ne iğnesi kullanıyorsunuz .kan sulandırıcı mı. ben oksapar kullanıyorum her sabah karnımdan kendim yapıyorum iğneyi. aile hekiminin yanındaki hemşireden rica etmiştim nasıl yapılacağını öğretmesini. yapıyorum ama hala pimpirikliyim doğru mu yapıyorum yanlış mı acaba diye.
Canım ben regli başından beri temkinli davranıp corasprine başladım kullanıyorum şuan. Dr uma gittiğimde söylicem zaten bakalım ne dicek. Şuan 5+0 gözüküyorum bakalım ne dicekBence coraspinede baslamaliydi. Corapsin 8.haftaya kadar koruyormus. Ben beta hcg de pozitifi görür görmez ignelere basladim keseyi beklemedik. cünkü benim heo beta hcg biraz yükselip tutunamayio düsüyordu. Bence sen acilen iyi bir doktora git.
Canım ben regli başından beri temkinli davranıp corasprine başladım kullanıyorum şuan. Dr uma gittiğimde söylicem zaten bakalım ne dicek. Şuan 5+0 gözüküyorum bakalım ne dicek
Kızlar merhaba bugün doktora gittik keseyi gördük çok şükür 1 haftta sonraya bebeği görmek için gidicez şimdiden okadar mutlu oldum ki rahime yerleşmiş kese çok şükür dış gebelik yok inşallah bebeği görürüm kalp atışını duyarım 5 haftalık şuanda karından gördü keseyi dua edin kızlar bana lütfen
hayırlı olsun. Sağlıkla gelsin bebişin. Dualarım seninleKızlar merhaba bugün doktora gittik keseyi gördük çok şükür 1 haftta sonraya bebeği görmek için gidicez şimdiden okadar mutlu oldum ki rahime yerleşmiş kese çok şükür dış gebelik yok inşallah bebeği görürüm kalp atışını duyarım 5 haftalık şuanda karından gördü keseyi dua edin kızlar bana lütfen