- 27 Ağustos 2019
- 856
- 1.248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Son 1 kutu bulmuş eşimdeEsim de 2 kutu almış. Benim koyacak yerim de yok evde o yüzden şimdilik yeterli senin varsa al tabiki uygunken.
Benim de aynı sebepten 34+5te dogdu 2.5 kiloydu kızım. Zordu ama atlattık şükür. Insallah 2.ler zamanını doldurup gelir saglikla
Şimdi çıktım doktordan nerdeyse 20 dakika sürdü baktı ropor verdi herşey yolunda dedi bir sıkıntı yok şükür inşallah hepimiz guzeo sonuçlar alırız 19+5 haftaligim 300 Gr olmuş bebeğimBursa şehir hastanesi canım. Bi arkadaşım Eskişehir şehir hastanesinden memnundu bende alayım dedim ama sonuç böyle oldu .
Siz yanlis bilgi veriyorsunuz. Bazi durumlarda alttan miayene mecbur alttan muayene derken zaten cok derine girmeyen bir aletle bakiliyor. Hersey karindan guzelce gozukmuyor doktorunuzdan daha iyi bilemezsinkzKesinlikle alttan muayene yapılmamalı asla kabul edilir bir durum değil. Kanamalı gebelikte vajinal muayene asla yapılmaz. Lütfen dr unuza ısrarcı olun ve kabul etmeyin. Daha iyi görünüyor diye bir durum yok bilgi kirliliği olmaması adına düzeltmek istedim. Karından her türlü muayene yapılabilir ve görülür. Plasenta aşağıdayken vajinal muayene doğumu ve kanamayı tetikler olacak iş değil şaşırdım. Belki de kanamanız o nedenle olmaya devam ediyor. Sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum
Ben bu konuyla ilgili kaynak aradım ama hiçbir yerde böyle bir makale bulamadım. Siz hangi hocadan okudunuz?Kesinlikle alttan muayene yapılmamalı asla kabul edilir bir durum değil. Kanamalı gebelikte vajinal muayene asla yapılmaz. Lütfen dr unuza ısrarcı olun ve kabul etmeyin. Daha iyi görünüyor diye bir durum yok bilgi kirliliği olmaması adına düzeltmek istedim. Karından her türlü muayene yapılabilir ve görülür. Plasenta aşağıdayken vajinal muayene doğumu ve kanamayı tetikler olacak iş değil şaşırdım. Belki de kanamanız o nedenle olmaya devam ediyor. Sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum
Kesinlikle diyerek başkalarını yönlendirmeyin lütfen. Kesin şekilde yazıyorsanız bir kaynak göstermeniz lazım. Vajina ayrı bir yer, rahim ayrı bir yerEvet kesinlikle alttan muayene kabul etmeyin. Kanamayı tetikler plasenta aşağıdayken hele hiç!sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Kanama olacak diye de bir şey yok her bünye farklı.
Çok şiddetli olmasa da birkaç hafta önce benim de kaşıntım olmuştu. Sonra kendi kendine geçti. Kan da verdim enzimlerime baktırdım. Gebelikte kaşınmanın getirebileceği tek tehlike karaciğer enzimlerinin yükselmiş olma ihtimali. Gidip kan verin karaciğer enzimlerinize baktırın. Alerji vs de olabilir ama olmayabilir de. Bunu anlamanın tek yolu kan vermekMerhaba kızlar bu durumu yaşayan veya bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi göbeğim küçük küçük sivilce tarzı şeyler doldu ne uyku var ne rahatım sürekli kaşınıyorum hastaneye de gidemedim henüz çok kötüyüm
BelkidePlasenta aşağıdayken vajinal muayanenin tehlikeli oldugunu bende okumustum. Belki arkadaş onu kastetmiştir. Zaten nete yazilinca da çıkıyor böyle bi yazı..
Elle yapilan muayene evet tehlikeli ama ultrason icin olan tehlikeli degil cnmPlasenta aşağıdayken vajinal muayanenin tehlikeli oldugunu bende okumustum. Belki arkadaş onu kastetmiştir. Zaten nete yazilinca da çıkıyor böyle bi yazı..
Hims o kadar detaylı bilmiyorumElle yapilan muayene evet tehlikeli ama ultrason icin olan tehlikeli degil cnm
Evet sezeryan zorunlu eger yer degismezse.. fakat ultrason muayenede alttan bakilma yapilabiliyor bizzat arkadasim yasadi bu durumuEvet kinalikadin doğru söylüyor.ilk 12 haftada yapılan alttan muayene ayrı. 20. Haftadan sonra yapılan ayrı. Çünkü özellikle previa totalis tanısı 20.haftadan sonra kesinleşir.
Bir-çok gebe ilk 12 hafta alttan muayene ediliyor evet ama zaten ilk aylarda plasentanın aşağıda olması normal karşılanıyor
Asıl tehlike 20.haftadan sonra hala aşağıda olması.
Zaten previa durumunda hele hele totalis olanda, sezeryan zorunlu.hatta sezeryanin da cok iyi bir cerrah mümkünse jinekolojik onkologlar tarafından yapılması gerekiyor.
Onunki previa totalis değildir.marjinal previa olabilir veya yarim cm bile olsa rahim ağzından uzaklaşmış bir plesentadir.Evet sezeryan zorunlu eger yer degismezse.. fakat ultrason muayenede alttan bakilma yapilabiliyor bizzat arkadasim yasadi bu durumu
İnşaallah birşey çıkmaz canım. Ben daha yaptırmadım geç te kalıyorum aslında. Umuttepede de mi perinatolojiden randevu alacaksın?Umuttepe’ye gideceğim canım
Evet canım ama randevu bulamadım ara ara arayın dediler çarşamba Aybala hanıma randevum var onlada bi görüşeyim bakalım inşallah birşey çıkmaz hakkımızda hayırlısı canım sen nerde çektireceksinİnşaallah birşey çıkmaz canım. Ben daha yaptırmadım geç te kalıyorum aslında. Umuttepede de mi perinatolojiden randevu alacaksın?
Bende uzmanlara gidicektim ama gidip gitmeme konusundada kararsızım niyeyse. Testleri de yaptırmamıştım zaten kesin bilgi olmadan sana dedikleri gibi birşey denir aklım kalır diye de çekiniyorum. Pek güvenemiyorum burada ki doktorlara. O yüzden şimdi bir arkadaş da umuttepeye gidiyordu memnundu orayı mı düşünsem dedim. Mhrsden baktım perinatoloji göremedim kadın doğumdan mı sevk alınıyor dedim ondan sana da sordum :) yarın bende bi arayayım orayı bakayım bulacakmıyız. Aybala hanım zaten 4d gibi bakıyor bir sorun yok ama detaylıyı yaptırmazsanız da sorun değil biz devam ederiz muayenelere demiştiEvet canım ama randevu bulamadım ara ara arayın dediler çarşamba Aybala hanıma randevum var onlada bi görüşeyim bakalım inşallah birşey çıkmaz hakkımızda hayırlısı canım sen nerde çektireceksin
Kızlar bugün özelde detaylı ultrason yaptırdım ancak bana ne fotoğraf verdiler ne başka bişey sizde de öyle mi oldu fotoğraf istediğimde veremiyoruz dediler çok üzüldüm