2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Bazı durumlar dediğiniz nedir? Alttan muayene kalp atışı karından duyulamayacak kadar erken haftalarda belki? mecburdur. Ve açılma var mı yok mu gibi rahim ağzı ölçümü için doğuma yakın zamanda yapılabilir. Yanlış bilgi veriyorsunuz diyerek başka arkadaşları yanlışa yönlendirmeyin bilmediğiniz açık. Siz plasenta previa hakkında bilgi sahibi misiniz? Olmadığınız çok açık. Yıllardır bu işin içinde ve fazlaca deneyim sahibi biri olarak uyardım ister vajinal ister karından muayene ettirin siz kendinizi. Ama başka arkadaşları etkilemeyin bilip bilmeden. Onlarca dr la görüştüm siz dr dan iyi bilemezsiniz alttan muayene kanama da ya pıl maz..
Asil siz yanlis yönlendiriyorsunuz insanlari. Burda kulaktan dolma bilgilerle gelip insanlari yanlis yönlendirmeyin. Siz tecrubeliyseniz bende tecrubeliyim bundan emin olabilrisin. Ayrica sizle tartismaya giremicem .

hamileler doktorlarina guveniyorsa doktoru gerektiginde alttanda muayene eder karindanda!

Plasenta rahim ağzını tam olarak kapatmıştı birkaç hafta önceye kadar. Her gidişimde vajinal ultrasonla bakıldı. Çok okudum, hiçbir yerde bakılmaz yazmıyor
Bu konuda katiliyorum! Bizzat kendimde sahit oldum arkadasimda ve doktorumda bazi durumlardq gerektigini soyledi.

Plasenta rahim ağzını tam olarak kapatmıştı birkaç hafta önceye kadar. Her gidişimde vajinal ultrasonla bakıldı. Çok okudum, hiçbir yerde bakılmaz yazmıyor
Yoo google a yazınca çıkıyor.Çok aramaya gerek yok. Plasenta aşağıdayken vajinal muayane bakılmaz diye.. Hemde ilk başlarda.Konuyla ilgili bilgim yok. Ama yazınca çıktığını gördüm.

Yoo google a yazınca çıkıyor.Çok aramaya gerek yok. Plasenta aşağıdayken vajinal muayane bakılmaz diye.. Hemde ilk başlarda.Konuyla ilgili bilgim yok. Ama yazınca çıktığını gördüm.
Google’a yazınca her palavra çıkıyor. Ben bilimsel bir makale sordum. Google scholar’da öyle bir makale yok.

Doktorun kendi sitesi de bilimsel makaledir değil mi? Kk daki bayanların yazılarini okumadim bende. Hayir okumadiysaniz iddialaşmayın bari yok diye te Allahım ya..
Google’a yazıp da bulduğunuz hiçbir şeye güvenmeyin. Ben Google’da aradım, bulamadım demedim ki.

Çok saçmaliyosunuz:)) Konuştukça batan tipsiniz..
Google hiçbir işe yaramaz diyorum. Sakın oradan sağlıkla ilgili araştırma yapmayın diyorum. Bu mu saçmalamak?

Kör cahilsiniz. Bilimsel araştırma yapıyorum diye gülmüştünüz geçen gün de. Sizi görmezden geliyorum. Boşuna yazmayın artık

Google’a yazıp da bulduğunuz hiçbir şeye güvenmeyin. Ben Google’da aradım, bulamadım demedim ki.
Ben bu konuyu yaşayan biri olarak çok araştırdım.Doktor Banu çiftçi,doktor irfan Tarhan gibi bir kaç doktorun makalesinde vajinal muayene kesinlikle yapılmaz yazar.İnternetten bakabilirsiniz.Plesenta previa teşhisi koyulduktan sonra bu söylenenler.Gebeliğin ilk 10 haftasında zaten aşağıda olduğu için teşhis edilmez.Yani o zamanlar bakılır ama sonrasında teşhis kesinleştiyse alttan kesinlikle bakılmaz şeklinde yazılar mevcut.

Google hiçbir işe yaramaz diyorum. Sakın oradan sağlıkla ilgili araştırma yapmayın diyorum. Bu mu saçmalamak?

Kör cahilsiniz. Bilimsel araştırma yapıyorum diye gülmüştünüz geçen gün de. Sizi görmezden geliyorum. Boşuna yazmayın artık
Pardon size güvenmeliyiz doğru:)) ne de olsa siz çok bilmiş ukala bir eğitimcisiniz

Vajinal muayeneyi sizin doktorunuzun yapmış olması mutlak doğru olduğu anlamına gelmez veya yapmamış olması mutlak yanlış demek değildir. Bilimsel makaleler de çoğunlukla başka başka görüşleri savunur. Bazı konularda bilim ortak bir noktada kavuşur, bazen ise farklı yaklaşımlar benimsenir.

Eminim hekimlerin çoğu da vajinal muayene yapsın yada yapmasın bu konudaki tercihini sizin kadar katı bir biçimde savunmuyordur.
Çünkü her hastada her hastalıkta durum farklı olabilir, sizde çok normal olan bir şey başka bir vakada riskli olabilir.

Bu haziran grubunda nedendir bilemem hep bir gerginlik. Diğer aylara bakıyorum ne güzel anlaşıyorlar.

Eminim hekimlerin çoğu da vajinal muayene yapsın yada yapmasın bu konudaki tercihini sizin kadar katı bir biçimde savunmuyordur.
Çünkü her hastada her hastalıkta durum farklı olabilir, sizde çok normal olan bir şey başka bir vakada riskli olabilir.

Bu haziran grubunda nedendir bilemem hep bir gerginlik. Diğer aylara bakıyorum ne güzel anlaşıyorlar.
Cok guzel yazmissiniz

E Elayagiz senin nasıldı muaynelerin peki gerçi yukarı çıktı diyordun, çıkana kadar nasıldı? Acıbademdeki dr sana sezeryan demişti değil m?
Evet böyle giderse sekizinci ayda sezaryanla aliriz fazla durmaz demisti ama o dr cinsti sevmemiştim zaten normale döndü yavas yavas çok şükür

Ben bu konuyu yaşayan biri olarak çok araştırdım.Doktor Banu çiftçi,doktor irfan Tarhan gibi bir kaç doktorun makalesinde vajinal muayene kesinlikle yapılmaz yazar.İnternetten bakabilirsiniz.Plesenta previa teşhisi koyulduktan sonra bu söylenenler.Gebeliğin ilk 10 haftasında zaten aşağıda olduğu için teşhis edilmez.Yani o zamanlar bakılır ama sonrasında teşhis kesinleştiyse alttan kesinlikle bakılmaz şeklinde yazılar mevcut.
Evet.cunku durdurulamayan bir kanama Allah korusun zorunlu gebelik sonlandırmaya bile sebep olabilir.
Ben de previa totalisim şuan ve gerçekten çok temkinli doktorlar.
2 doktorun takibundeyim.ikisi de aynı yaklaşımda.
Aman valla konu cOk önemli.ilerde burayı okuyan birinin aklında kalsın.ilk 3 aydan sonra alttan muayene olmayın.

Kesinlikle alttan muayene yapılmamalı asla kabul edilir bir durum değil. Kanamalı gebelikte vajinal muayene asla yapılmaz. Lütfen dr unuza ısrarcı olun ve kabul etmeyin. Daha iyi görünüyor diye bir durum yok bilgi kirliliği olmaması adına düzeltmek istedim. Karından her türlü muayene yapılabilir ve görülür. Plasenta aşağıdayken vajinal muayene doğumu ve kanamayı tetikler olacak iş değil şaşırdım. Belki de kanamanız o nedenle olmaya devam ediyor. Sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum🙏🏻🌸
Öncelikle çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için benim doktorum 12 senelik doktorum neredeyse ona çok güvenirim gerek olmadığı sürece zaten asla alttan bakmaz hem normal doktorum hem tüp bebek doktorum oğlumda da ayni sorun vardı hep alttan muayene oldum ve şükür bir sorunu olmadı alttan bakması gerek kanama rahim azından mi Yoksa plesentadan mi geliyor bunu yukarıdan görmesi imkansiz şükür şuan iyiyiz inş sonradan bir daha kanamamız olmaz

Öncelikle çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için benim doktorum 12 senelik doktorum neredeyse ona çok güvenirim gerek olmadığı sürece zaten asla alttan bakmaz hem normal doktorum hem tüp bebek doktorum oğlumda da ayni sorun vardı hep alttan muayene oldum ve şükür bir sorunu olmadı alttan bakması gerek kanama rahim azından mi Yoksa plesentadan mi geliyor bunu yukarıdan görmesi imkansiz şükür şuan iyiyiz inş sonradan bir daha kanamamız olmaz
Peki alttan ultrasonla mi bakıyor spekulum ile mi ?

Peki alttan ultrasonla mi bakıyor spekulum ile mi ?
Hem ultrason la hemde spekulum le bakiyor kızım 8 sene sonra tüp bebek yoluyla sahip oldum tek denememde tuttu çok şükür sonra diğer çocuklarıma hamile kaldım zaten ultrasyon da bakacağız zaman en ince ayrıntısına kadar ne yapacağını anlatıyor izin istiyor ben okeylersem bakıyor hiçbir zararı olmadığını zaten böyle bir şey olsa asla bakmayacağını her şeyi anlatıyor onayimı alıp Ondan sonra bakıyor kendisine zaten çok güveniyorum yaklaşık 12 seneye yakın tup bebek Doktorum kızım da hep kanamalı geçti Benim 9 ay boyunca hep kana malıydı ve hiç üstten Muayene oldugumu Hiç hatırlamıyorum Elhamdülillah şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım ama başka bir Hastaneye gittiğimde hiçbir şekilde alttan hiç kimseye güvenip de baktırıyorum zaten bütün dogumlarimi o yaptırdı artık oğlumla kapanışı yapicam inş baglaticam 38 yaşındayım rabbim yavrularima uzun ömürler versin cümlenin evladiyla

X