2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Biz ailelerden uzakta yaşıyoruz, burda akraba var ama uzak doguma gelmezler heralde. Annem yetisebilirse doguma o gelir olmazsa esim kızım ücümüz gitmemiz gerekecek. Bende bu muayenede soracagım hastaneye ücümüzün kalması icin uygun oda var mı diye.

Kizlar merhabalar. Insallah guzel bir haftasonu olur bizim icin.
Cok sukur bugun distan da artik belli ediyor yavrum kendini. Cok heyecanlandim. Sabahtan beri karnim acik, hareket ettigi an kacirmayayim diye. 20. Haftaya girdik bugun aybars imla.
Ama size birsey sormak istiyorum, sabahtan beri sol kasik hizamda bi agri var, ama kasik agrisidegil sanki damarim agriyor. Dinleniyorum ama bi öneriniz var mi. Sizde de oluyor mu.
Korktumacikcasi biraz.
Canım o bazı günler bana da oluyor genişlemeden felandır diye düşünüyorum ben açıkcası

Ay evet erkekler ne arıyor gerçekten. Medicalparkta tüp bebek yaptırdık. Girişte kimse sormuyor. Kasım’da 7 haftalık olana kadar da oraya devam ettim, eşimi de içeri aldılar hep. Hazirana kadar biraz azalır inşallah. Kızımın hastaneye gelmesini istiyorum

kızını da sokarsın rica ederek o ayrı bir şey bence. Benim de ilk çocuğum olsa hastanede görmesini isterim.

Lohusa şerbeti ben içerim gerçekten sütü artırıyor tavsiye ederim ılık içmek lazım illa gıda boyalı olmak zorunda değil

LOHUSA ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER​

5 lt. lohusa şerbeti için gerekli malzemeler:

• 1 adet kare Lohusa Şekeri (Baharatçılarda “Kızamık Şekeri” şekeri olarak satılır.)
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker (Bu oranı şekeri ne kadar sevdiğinize bağlı olarak değiştirebilirsiniz.)
  • 20 Su Bardağı Su
  • 4 Adet Çubuk Tarçın
  • 20-25 Adet Karanfil
  • 1 kök havlıcan
  • 1 kök zencefil
  • 2 kök zerdeçal
  • 1 Adet Muskat
  • Anne sütünün artması için birkaç adet ısırgan yaprağı kullanmanızı öneririz.

LOHUSA ŞERBETİ NASIL​

Aktardan alınan hazır şeker boyalıdır diye düşündüm. Normal meyvelerin şekersiz kompostosonu içmeyi tercih ederim. Zaten çiğ meyve yiyemeyeceğimiz için bol bol hoşaf içeriz

Kızlar bende misafir alınacağını düşünmüyorum alınsa bile zaten ben kimseyi istemiyorum
Eşim kalıcak Yanımda
Kızımdada 2 hafta kadar hastanede kalmıştım doğum öncesiyle birlikte hep eşim kaldı yanımda
Kızımada şimdiden anlattım durumu görüntülü konuşuruz anne öyle gösterirsin kardeşimi diyor
Ben de misafir istemem bir de mutasyonlu virüs falan cikti malum ne gerek var riske girmeye. Eşimle kızım girer ayri oda olacağı için. Ama yanımda kizkardesim kalacak gece .
Kizlar merhabalar. Insallah guzel bir haftasonu olur bizim icin.
Cok sukur bugun distan da artik belli ediyor yavrum kendini. Cok heyecanlandim. Sabahtan beri karnim acik, hareket ettigi an kacirmayayim diye. 20. Haftaya girdik bugun aybars imla.
Ama size birsey sormak istiyorum, sabahtan beri sol kasik hizamda bi agri var, ama kasik agrisidegil sanki damarim agriyor. Dinleniyorum ama bi öneriniz var mi. Sizde de oluyor mu.
Korktumacikcasi biraz.
Ben cok yürüyünce oluyor canim dun mesela hastaneye gec kaldık yetiseyim derken biraz kosturdum igne batar gibi agri oldu yürüyemedim dinlenince geçti şükür.

Biberon kullanacaklara gaz önleyici biberonlar var tavsiye ederim. Kızımda dr.brown kullanmistik simdi e bebekte baska marka vardi onu aldim tommee tippee markası. Indirim var bugun 50ye düsmüs ben haftaici 70e almıstım. Icinde kucuk bir borusu oluyor cocuk hava yutmasın diye.

Biberon kullanacaklara gaz önleyici biberonlar var tavsiye ederim. Kızımda dr.brown kullanmistik simdi e bebekte baska marka vardi onu aldim tommee tippee markası. Indirim var bugun 50ye düsmüs ben haftaici 70e almıstım. Icinde kucuk bir borusu oluyor cocuk hava yutmasın diye.
Bende kızımda de.brown kullanmıştım çok memnundum ama fiyatlar uçmuş ya zaten e bebekte yok internetten araştırayım dedim ama çok pahalı
Bende geçenlerde trendyolda indirim olduğunda avent anti kolik biberonundan aldım inş memnun kalırız

Bende kızımda de.brown kullanmıştım çok memnundum ama fiyatlar uçmuş ya zaten e bebekte yok internetten araştırayım dedim ama çok pahalı
Bende geçenlerde trendyolda indirim olduğunda avent anti kolik biberonundan aldım inş memnun kalırız
Evet bende drbrowni cok pahalı görünce ebebkten aldım onu da pahali almısım.
Insallah memnun kalırız teknolojileri benzerdir heralde. Eskiden bi tek drbrown vardı boyle borulu olan simdi cok var

Çiğ meyve ve sebze, süt ürünleri, bakliyatlar, bulgur gaz yapıyor
Bakliyatlarda özellikle kimyon kullanırsanız gazını alır. Bulgur pilavı+ayran emzirme döneminde çok güzel süt yapardı ben çok yerdim, o bende hiç gaz yapmadı

Bende kola fanta vs onlari içmedim onun dışında özellikle sut yapacak her seyi yedim.
ben de gazlı içecekleri çok tüketmem zaten ama demeye çalıştığım özel bir listem yoktu beslenmeme normal bir şekilde devam ettim. bu kadar ayrıntı bana abartı geliyor meyve sebze falan ne bileyim.🤪

Yaz meyvelerinden yemezsem çatlarım heralde 😃şimdi saymayım ama hepsi birbirinden güzel
Daha şimdiden mutlu oluyorum yaz geliyor yaz meyveleri çıkacak diye 😃
Meyvelerin bir şey yapacağını düşünmüyorum bende
Kızımı emziremedim gaz yapıp yapmadığını bilmiyorum ama herkesin bünyesi farklı tabi

X