2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
yani bi de o var hemen süt gelecek mi bilmiyorum.
100 tl gibi fiyatı var. Pahalı mıdır sence böyle bir ürün için? Çünkü sadece ilk hafta, hastane değil tabi her emzirdiğinde diğer memeyi toplayacak.
Canım benim süt kanallarım çok genişmiş. Birinden emzirirken diğeri hep akıyordu. Sağı emziriyorsam sol kolumu sol göğsüme dayıyordum. O zaman akması kesiliyordu. Ama herkesin geniş olmuyor. Bir de o kapta süt biriktirip biberona koyup ısıtıp çocuğa içirmektense normal memeden süt emmesi daha sağlıklı. Biberon hem ruhsal olarak hem fiziksel olarak sağlıklı değil bilirsin.

Bir de sürekli biberon yıkaması, kaynatması var. Yani eğer diğer göğsünden süt akarsa bir göğüs pedi koy, boşta olan kolunla göğüs ucuna bastır kesiliyor.
Ama pompa yerine ben mochi alayım dersen sen bilirsin. Belki de sana o kullanışlı gelecek

Canım hastane tipi sağma makinesi memeyi tutamayan ve hep biberondan süt içen bebekler için kullanışlı. Ya da sen hemen işe başlayıp her gün sen işteyken bebek biberondan içecekse kullanışlı ama sen yanında olacaksan, arada bir bırakıp dışarı çıkarsan normal bir pompa yeterli

13 haftada özel kıza benzetti kızımın doktoruda oydu ve kızımıda kıza benzetmişti bizde kesin diye düşündük. 16 haftalıkken devlet erkek dedi.
Benimde 14 haftalikken erkek dedi kizimin dr oldugu icin guvendik 15 haftalikken baska dr da erkek dedi kesin gozu ile baktik artik 16 haftada tam belli olmustur herhalde canim kontrolun yakinsa ins gonlundekini soylerler

bana hastanedeki hemşirem sütü arttıran en önemli şeyin bebeğin göğsü uyarması olduğunu söyledi. ne kadar çok meme emerse yada memede kalırsa o kadar çok süt artıyormuş. benim kızım ilk günler hep göğsümde uyuyordu. burnunu sıkıp uyandırıyordum emmeye başlıyordu. ilk gün sütün hemen gelmeme ihtimaline karşı hastanem mama verdirmişti. daha sonrada bol bol emzirerek devam ettik. daha doğrusu emzirmeye çalışarak bebekle boğuşarak.

ben pek takilmiyorum balim disari cikarken pembe giydirmem soran oluyor cunku ama evde uykuda sorun olmaz bende kizimin herseyini dagittigim icin bir iki parca kaldi oda battaniye uyku tulumu gibi o yuzden bende sifirdan aliyorum malesef iyi dagitmisim yoksa elimde kalacakti

Benimde 14 haftalikken erkek dedi kizimin dr oldugu icin guvendik 15 haftalikken baska dr da erkek dedi kesin gozu ile baktik artik 16 haftada tam belli olmustur herhalde canim kontrolun yakinsa ins gonlundekini soylerler
Pazartesi günü konturolüm var. İnşallah sıkıntısız geçer.

Bol emzirmek, bol su, bol uyumak hepsi sütü artırıyor. Ama bazen bebek küçük doğuyor memeyi tutamıyor. Kızım kuvvetliydi, rahatça emdi. İlk ay 1.6 kilo almıştı. İnşallah bu sefer de öyle olur. Olmazsa da sağıp veririm yeter ki sağlıklı olsun

Ya benim yeni doğan yok ama kızımın sıfır gibi elbiseleri gelinlikleri minnoş minnoş cicileri var. En çok onlara üzülüyorum dağıtmak içimden gelmiyor. Başka çocuk da düşünmüyoruz. ( biz plan yapıyoruz ama nasip sonuçta) belki olursa diye o güzellikleri giydirmek için saklayasım var.

Aynen öyle. Benimde senin gibi kanallarım çok geniş durduk yere bile göğsümden süt akardı hep benimde en büyük sıkıntım çocuğun boğulması korkusu aniden kaynayan sütüm hep boğazına kaçardı. Elimle sıka sıka azaltmaya çalışırdım ama yinede olurdu. ‍♀

çok şükür iyisen. Dikkat et kendine
Sen nasılsın detaylı ne zamandı
Evet bebek hık dese alıp emzirmek lazimmis
Birde bol su dinlenme ve yiyecek olarak dereotu çok faydalı imiş süte

Elektrikli pompa almak zorundayım işe başlayacağım için. İş yerinde mecburen pratik bir şeyle çabuk çabuk yapmam lazım. Manuelle olmaz mochi ile hiç olmaz.
esas sorunum bebek doğduktan 15 gün sonra kaynanama bırakıp düğüne gideceğim. Kuzenim evleniyor. Annem bırakırsın yea nolucak diyor ama o konu bende gerginlik.
En önemlisi o güne süt biriktirmem lazım aslında ben ona panik oldum.
mochi anladığım kadarıyla sadece gelen sütü alıyor mesela sağma işlemi yapıp bebeğin bir sonraki öğünününden almıyor. O an gelen akan emmediğisütü toplamak için mantıklı olur gibi geldi süt biriktirebilmek açısından.

Yoksa işe başlayana kadar elektrikli pompa kullanmak istemiyorum senin anlattığın sebepten dolayı.

Evet bebek hık dese alıp emzirmek lazimmis
Birde bol su dinlenme ve yiyecek olarak dereotu çok faydalı imiş süte
inşallah o zamanlar da gelsinde beraber burda neler neler tavsiye edilir yapılır denenir. ben önceki topiklerdeki doğumları takip ediyorum ya doğuma hoşav kek kahve makinesi falan götürenler var. hoşavı bende mantıklı buldum.

15 günlük bebek bırakılıp düğüne gidilmez canım. Sütü olsa bile senin kokunu özler. Yakın bir yere mi gideceksin? Ağlama krizine girerse hemen dönebilecek misin?

Emzirirken diğer göğüsten akmaya başlayınca benim pantolonum bile ıslanıyordu. Yani göğüs tamamen boşalıyordu. Herkesin Farklı tabii. Benim normalden çok genişmiş. Bir arkadaşımın da o kadar darmış ki sağma makinesiyle hiç gelmiyormuş.

Evet ben de Doğumdan önceki gün kuru kayısıdan hoşaf yaptım, İki kase içtim, gerisini hastaneye götürdüm. Ayağa kalkar kalkmaz tuvalete çıktım. Her operasyondan sonra en önemli şey tuvalete çıkmak. Metabolizmanın olağan çalıştığını gösteriyor. O sayede bana serum bile vermediler. Bir şişeye de dut pekmezini sulandırıp götürdüm. Hem kan yapsın hem süt yapsın diye

10 km mesafe hemen dönebilirim bir şey olursa ama strese girmeme gerek var mı yani milletin gönlünü eğlicem diye bilmiyorum. Annem gidebilirsin çok nazlanıyorsun diyor bana

Kizlar dogum yapacaginiz hastanede karar kildinizmi birde mesafe uzakmi yakinmi ben kararsizim esim kararli ben avrupa yakasinda oturuyorum hastane anadolu yakasinda 1 bucuk saat bazen iki saat suruyor yol yani on bucukda cikarsam 12. 20 de orada oluyorum yetisebilirmiyim bunlar icin erken ama kafama takiliyor zamanda hizla akiyor malum

10 km mesafe hemen dönebilirim bir şey olursa ama strese girmeme gerek var mı yani milletin gönlünü eğlicem diye bilmiyorum. Annem gidebilirsin çok nazlanıyorsun diyor bana
tabiki tamamen senin kararın ama böyle konularda ben göze nazara çok inanıyorum. kem gözlü biri fesatça bir laf eder sonradan sıkıntı yaşarsınız. daha 15 günlük bebekden ayrı kalmak bence senide çok zorlar. en azından 40 kının çıkması daha iyi olur diye düşünüyorum kendimce.

Evet ya bende bunun için istiyorum hatta bende kayısı hoşavı yapıcam ama kurudan hiç denemedim. Bide ben lohusa şerbeti hiç içmedim o da süt yapıyor mu acaba bilgin var mı.

Max 2-3 saat ama işte hazırlığı var giyin süslün kuaföre git. Yakınımın düğünü sıradan elbise giyip gidemem. Gitmesem daha beter ay valla arada kaldım. Neyse o gün gelsin de erken doğarsa biraz çözülür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…