2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Kizlar dogum yapacaginiz hastanede karar kildinizmi birde mesafe uzakmi yakinmi ben kararsizim esim kararli ben avrupa yakasinda oturuyorum hastane anadolu yakasinda 1 bucuk saat bazen iki saat suruyor yol yani on bucukda cikarsam 12. 20 de orada oluyorum yetisebilirmiyim bunlar icin erken ama kafama takiliyor zamanda hizla akiyor malum

hangi hastane anadolu yakasında? Neden bu tarafı tercih ettin ki, avrupa yakasında dolu hastane var anadolu daha kısıtlı.
benimki bayağı yakın eve. Yetişememek değil de istanbul malum bir de trafiğini çekmek sıkabilir o gün. Yoksa yetişirsin. Sadece kendi kendine stres yapabilirsin işte.

Max 2-3 saat ama işte hazırlığı var giyin süslün kuaföre git. Yakınımın düğünü sıradan elbise giyip gidemem. Gitmesem daha beter ay valla arada kaldım. Neyse o gün gelsin de erken doğarsa biraz çözülür 😂
Rabbim gönlüne göre versin inşallah. Umarım sıkıntısız atlatırsınız olmadı bebeğinide yanında götürürsün belki. Hiç birimiz birebir aynı hayatları yaşamıyoruz belki daha öncede böyle bir şey yaşayan olmuştur. ❤

Rabbim gönlüne göre versin inşallah. Umarım sıkıntısız atlatırsınız olmadı bebeğinide yanında götürürsün belki. Hiç birimiz birebir aynı hayatları yaşamıyoruz belki daha öncede böyle bir şey yaşayan olmuştur. ❤

yanımda götürmeyi çok isterim bebek odası gibi bir yer varsa mekanda kaynanamla giderim o odada oturur bebekle ara ara uğrarım valla.
He bi de pandemiden düğünün iptal edilme olayı var belli olmaz bu işler.

Evet ya bende bunun için istiyorum hatta bende kayısı hoşavı yapıcam ama kurudan hiç denemedim. Bide ben lohusa şerbeti hiç içmedim o da süt yapıyor mu acaba bilgin var mı.
Ben de hiç içmedim çünkü gıda boyası vardır gibi geldi. İçinde karbonhidrat ve su olan her şey süt yapıyor ama en çok uyumak süt yapıyor

Kizlar dogum yapacaginiz hastanede karar kildinizmi birde mesafe uzakmi yakinmi ben kararsizim esim kararli ben avrupa yakasinda oturuyorum hastane anadolu yakasinda 1 bucuk saat bazen iki saat suruyor yol yani on bucukda cikarsam 12. 20 de orada oluyorum yetisebilirmiyim bunlar icin erken ama kafama takiliyor zamanda hizla akiyor malum
Ben büyük ihtimalle şehir hastanesinde doğum yapıcam. Orası ne uzak ne yakın arabamız var çok şükür. Sen eğer uzakdaki hastanede yapacaksan sancın başladımı hemen çıkarsın yola ne olur ne olmaz ikincileri daha çabuk doğuyor diyor herkes. 🤭😅

Evet ben de Doğumdan önceki gün kuru kayısıdan hoşaf yaptım, İki kase içtim, gerisini hastaneye götürdüm. Ayağa kalkar kalkmaz tuvalete çıktım. Her operasyondan sonra en önemli şey tuvalete çıkmak. Metabolizmanın olağan çalıştığını gösteriyor. O sayede bana serum bile vermediler. Bir şişeye de dut pekmezini sulandırıp götürdüm. Hem kan yapsın hem süt yapsın diye 😊
Evet bende buzluğa sert olan kuru kayısılari.attım zamani gelince az şekerle yapariz
10 km mesafe hemen dönebilirim bir şey olursa ama strese girmeme gerek var mı yani milletin gönlünü eğlicem diye bilmiyorum. Annem gidebilirsin çok nazlanıyorsun diyor bana 🙄
Bence 15günlük bebeği bırakıp gitme canım ya kim ne derse desin gitme

yanımda götürmeyi çok isterim bebek odası gibi bir yer varsa mekanda kaynanamla giderim o odada oturur bebekle ara ara uğrarım valla.
He bi de pandemiden düğünün iptal edilme olayı var belli olmaz bu işler.
Zaten böyle şeylerde plan yapınca hiç tutmaz. Benimkilerde iki bayram arası diye sıkıntı çıkarıyor. Köye gitmek istiyorlar birinde doğdu doğacak birinde yeni doğum yapmış olucam ben gidemem deyip kestirip attım valla.🤭

hangi hastane anadolu yakasında? Neden bu tarafı tercih ettin ki, avrupa yakasında dolu hastane var anadolu daha kısıtlı.
benimki bayağı yakın eve. Yetişememek değil de istanbul malum bir de trafiğini çekmek sıkabilir o gün. Yoksa yetişirsin. Sadece kendi kendine stres yapabilirsin işte.
Canim kizimin dr o tarafa gecis yapmis esimde birtek ona guveniyor goztepe medicalpark hastanesi bende bahceli evler medicalparkda yapmisdim yine orada yapariz diyorum ikna olmuyor o dr guvendi birkere

Ben büyük ihtimalle şehir hastanesinde doğum yapıcam. Orası ne uzak ne yakın arabamız var çok şükür. Sen eğer uzakdaki hastanede yapacaksan sancın başladımı hemen çıkarsın yola ne olur ne olmaz ikincileri daha çabuk doğuyor diyor herkes. 🤭😅
Bende sehir hastanesini dusunmusdum ilk zamanlari ama akrabam orada dogum yapti hic tavsiye etmiyor birde yorumlara bakinca korktum acikcasi galiba sanci gelir gelmez hemen cikmam gerekiyor yola yoksa aracda dogum olur

Zaten böyle şeylerde plan yapınca hiç tutmaz. Benimkilerde iki bayram arası diye sıkıntı çıkarıyor. Köye gitmek istiyorlar birinde doğdu doğacak birinde yeni doğum yapmış olucam ben gidemem deyip kestirip attım valla.🤭

ay ben kurban bayramına da eşimin memlekete gideceğim. Neredeyse 40ı çıkmış oluyor kurbana benim. Heralde hallederiz. Oradan da ailem bambaşka bir şehirde oraya geçeceğiz güya. Planlar planlar.
Ama bende güç kuvvet olacak mı hiç bir fikrim yok. Kimse tepişmeyecek ben çocuğu ordan oraya süreceğim 😂😂

Canim kizimin dr o tarafa gecis yapmis esimde birtek ona guveniyor goztepe medicalpark hastanesi bende bahceli evler medicalparkda yapmisdim yine orada yapariz diyorum ikna olmuyor o dr guvendi birkere

benim eşim de çok sever karışmayı bu işlerime bir şey diyemedim o yüzden 🙄
Doktorunuz kim? Benim de aklımda bulunsun madem.

Bende sehir hastanesini dusunmusdum ilk zamanlari ama akrabam orada dogum yapti hic tavsiye etmiyor birde yorumlara bakinca korktum acikcasi galiba sanci gelir gelmez hemen cikmam gerekiyor yola yoksa aracda dogum olur
🤭 ay aman dikkat et arabada olmasın.🤣

Arkadaşlar bende size philips avent elektirikli süt sağma makinası hakkında sormak istiyorum ,çok kullanışlı olduğunu duydum ,bebek doğduktan sonra mı almak gerekir yoksa önceden alıp bulundurmak iyi mi her durumda lazım oluyor mu ?
Ben çalışmadığım için uygun fiyatlı manuel pompa almayı düşünüyorum, sonra bir şekilde ihtiyaç olursa Allah korusun (meme reddi, kuvözde kalma gibi) o zaman elektrikli alırım diye düşünüyorum
Benim arkadaşım da kesinlikle hastane tip sağma makinesi kiralamayı önerdi. 3 aylık kiralama fiyatı da 200 tl gibi bir şeymiş galiba . çekim kuvveti kuvvetliymiş. bu arada çatlak için biooil aldım kızlar normalde tatlı badem kullanıyordum bir şişe bitmek üzere kaşınmaya başladı ara ara çok tırstım :KK12:hemen araştırma yapıp yenisini aldım :ıslık:
Ben çatlak için bir yağ karışımı kullanıyorum kayısı çekirdeği yağı, avokado yağı, aynı safa yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı
Tarifi bu siteden aldım ama aromatik yağları koymadım içine

Ben şehir hastanesine gidiyorum doğumu orda yaparım bir aksilik olmazsa, evime en yakın hastane orası uzağa gitmeye cesaret edemiyorum açıkçası. Hastaneden de herkes memnun tek sorun doktorum doğumuma giremeyebilir hiç tanımadığım bir doktor gelebilir

Canım benim süt kanallarım çok genişmiş. Birinden emzirirken diğeri hep akıyordu. Sağı emziriyorsam sol kolumu sol göğsüme dayıyordum. O zaman akması kesiliyordu. Ama herkesin geniş olmuyor. Bir de o kapta süt biriktirip biberona koyup ısıtıp çocuğa içirmektense normal memeden süt emmesi daha sağlıklı. Biberon hem ruhsal olarak hem fiziksel olarak sağlıklı değil bilirsin.

Bir de sürekli biberon yıkaması, kaynatması var. Yani eğer diğer göğsünden süt akarsa bir göğüs pedi koy, boşta olan kolunla göğüs ucuna bastır kesiliyor.
Ama pompa yerine ben mochi alayım dersen sen bilirsin. Belki de sana o kullanışlı gelecek
Cnm biberon ruhsal ve fiziksel iyi degil demissin ama ben inanmiyorum buna. Ben hem emzirdim hemde biberonla verdim hatta cogunlukla sagdim stokladim sutumu en guzeli buydu benim icin. Ona bakarsan sezeryanda bebek icin hic iyi degil bebek sok yasiyormus ama mecbur kalindimi yapiliyor.

X