-
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #23.481
Geçmiş olsun yeniden bol bol dinlenip moral depolamaya çalış derimGünaydın hanımlar. Ben birazdan taburcu oluyorum, dr vajinal usg ile rahim ağzı uzunlugunu ölçtü 32 mm normal dedi. Erken doğum riskim varmi bundan sonra dedim, o belli olmaz risk bi olup gecebilir devam da edebilir ama kasılma önleyici ilacı bıraktıramayiz dedi, günde 3 kez devam edicez. Hafif enfeksiyon sebebiyle antibiyotik ve ishal icin de probiyotik verdi, ishalim geçti aslında ama bağırsak florası icin verdi sanırım. Haftaya kontrol dedi, simdilik hersey yolunda çok şükür. Sabah da ikinci doz ciğer geliştirici yapıldı..
Aman dikkat edin kendinize ve ishali önemseyin derim bunun korkusu bile cok zormus
Doktorlar vurun diyor anlamıyorum nasıl söylüyorlar. Arkadaşım Almanya’da hamile asla biontech vurulmasına izin verilmemiş kanıtlanmış incelenmiş çalışma yok. Zaten onlara başka aşı hazırlanıyormuş kendi halkına. Halkını denek yapmıyorVaka sayıları arttığı için korkup asi olmaya karar verdim .yakın bir arkadaşımla aynı haftada devam ediyoruz.2 tane prof ve kendi doktorum istersen biontec ol hastalanmaktan iyidir dedi..allah korusun evden çıkmıyorum ama yinede korktum ..ya doğum zamanı okullar açılacak hastanede falan kaparsam diye endişe edip dün akşam asi oldum .3 aydan sonra olabilirsin dedi tüm doktorlar..sadece sağlık ocağı doktorum olma falan dedi..ama duamı edip oldum.4.pik aşı olmayanlar arasında olacakmış..allah korusun lohusayken falan covid olmak istemiyorum
Biz evden çıkmasak bile eşlerimiz çıkıyor ve eve geri geliyor. Ben de son zamanlarda hiç olmadığım kadar endişeliyim covid konusunda, sürekli aklımda, aşı konusunu hem kendi doktoruma hem bir riskli gebelik uzmanına sordum, etkilerini bilmiyoruz olun ya da olmayın diyemeyiz dediler, riskli gebelik uzmanı olan doğuma kadar beklemenin daha iyi olacağını söyledi. Bir fikir birliği yok yani kimsede, olmuyorum o yüzden ama çok da korkuyorum. Doğumdan sonra hemen randevu alacağım.Vaka sayıları arttığı için korkup asi olmaya karar verdim .yakın bir arkadaşımla aynı haftada devam ediyoruz.2 tane prof ve kendi doktorum istersen biontec ol hastalanmaktan iyidir dedi..allah korusun evden çıkmıyorum ama yinede korktum ..ya doğum zamanı okullar açılacak hastanede falan kaparsam diye endişe edip dün akşam asi oldum .3 aydan sonra olabilirsin dedi tüm doktorlar..sadece sağlık ocağı doktorum olma falan dedi..ama duamı edip oldum.4.pik aşı olmayanlar arasında olacakmış..allah korusun lohusayken falan covid olmak istemiyorum
Ben de 2 doz sinovac vurundum bionteci hicbi doktor onermedi bana pihtilasmayi cok arttiriyor ben de kan sulandirici kullaniyorum zatenVaka sayıları arttığı için korkup asi olmaya karar verdim .yakın bir arkadaşımla aynı haftada devam ediyoruz.2 tane prof ve kendi doktorum istersen biontec ol hastalanmaktan iyidir dedi..allah korusun evden çıkmıyorum ama yinede korktum ..ya doğum zamanı okullar açılacak hastanede falan kaparsam diye endişe edip dün akşam asi oldum .3 aydan sonra olabilirsin dedi tüm doktorlar..sadece sağlık ocağı doktorum olma falan dedi..ama duamı edip oldum.4.pik aşı olmayanlar arasında olacakmış..allah korusun lohusayken falan covid olmak istemiyorum
Cok sukur guzel haberlerle gelmissin darisi bizlere insallahBende kontrolden çıktım kızlar. 2200 olmuş bebeğim. Her şey yolunda dedi. Yürüyüşe devam dedi.. şişlikler ödemler için normal yorumunda bulundu.. nst de normal çıktı. Artık her hafta gideceğim. Sadece bir sonraki için 10. Güne çağırdı bakalım
Cok sevindim canim hadi gozunaydin erken teshis olup tedavi etmeleri cok iyi olduGünaydın hanımlar. Ben birazdan taburcu oluyorum, dr vajinal usg ile rahim ağzı uzunlugunu ölçtü 32 mm normal dedi. Erken doğum riskim varmi bundan sonra dedim, o belli olmaz risk bi olup gecebilir devam da edebilir ama kasılma önleyici ilacı bıraktıramayiz dedi, günde 3 kez devam edicez. Hafif enfeksiyon sebebiyle antibiyotik ve ishal icin de probiyotik verdi, ishalim geçti aslında ama bağırsak florası icin verdi sanırım. Haftaya kontrol dedi, simdilik hersey yolunda çok şükür. Sabah da ikinci doz ciğer geliştirici yapıldı..
Aman dikkat edin kendinize ve ishali önemseyin derim bunun korkusu bile cok zormus
Bana doktorum oraya disardan bile sabun ya da herhangi bir sey degdirme dediVajina yıkama derken ben içini kastetmiyorum zaten duş jeli le köpuk yapıyorsun her yerini tek fark sabunla yapılması yanlış anlaşılmasın görunmeyen yerleri nasıl yıknacaköyle tehlikeli şeylerden bahsetmemştim
Ben hamile kaldigimdan beri hic iliski yasamadik bizKızlar sanırım ilişki konusu da beni düşündürmeye başladı bu haftalarda. Bir şey olacak diye korkuyorum, kimi de doğumu kolaylaştırır iyidir diyor ama ben sanki her seferinde risk yaratıyormuş gibi hissediyorum ya. Son haftalar gerçekten zor, hayırlısıyla bir geçse
Evet ya önceden de hiç belirti vermiyor, ishal başladı kasılma başladı yani önceki günlerden beri devam eden bi ishal de değildi. Çok şükür atlattim Allah kimseye yaşatmasınGeçmiş olsun yeniden bol bol dinlenip moral depolamaya çalış derimbundan sonra da tedbirlerle bir şey olmaz inşallah. Bişey çıktı mı malesef pat diye çıkıyor hepimiz için geçerli bu risk durumu
Benimde bazen çok hareketli böyle karın bosluguma doğru eli ya da ayağı geliyor fark ediyorum bendeBenimki çok hareketli, bazen artık tam neresi bilemiyorum ayağı mı, dirseğimi elime geliyorküçük hareketleri, tekmeleri de oluyor, daha büyük sanki yer değiştirirmiş gibi hareketleri de. Çıplak gözle görebiliyorum artık göbeğimi indirip kaldırışını :) Karnımda hem midede, hem alt kısımda bombe oluyor genelde, son günlerde pek büyümedi de karın çapım, bakalım doktor kontrolde neler diyecek..
Amin canmCok sukur guzel haberlerle gelmissin darisi bizlere insallah
Biz de öyle ve en doğrusu. Kuzenım bu yüzden erken doğum yapmıştı önümüzde kötü örnek vardı mümkün değildiBen hamile kaldigimdan beri hic iliski yasamadik biz
Esim beni gorunce kaciyo resmen bebege bisi olacak benim zevkim yuzunden diye
Evet, maalesef normalde de kesi yapılıyormuş yani her ikisinde de kesileceğimize göre sezaryen bana daha cazip geliyorKorkunun ecele faydası yok.ya bir de normalde kesi yapıyorlarmış. Zaten ben baktım kendimce kontrol ettim.ikinsam da kesmeden çıkmaz cocuk dar öyle geniş bir hal almamış ki
doktorlar eğer özel bir problem yoksa cinsel ilişki zararlı demiyorlar. İlk haftalar ve son günler riskli, bazı gebeliklerde komple yasaklanabiliyor ama bir gerekçesi olması lazım:) Ben sonlara yaklaştığımız için artık korkuyorum biraz, yakında yasağı kendim koyacağımBen hamile kaldigimdan beri hic iliski yasamadik biz
Esim beni gorunce kaciyo resmen bebege bisi olacak benim zevkim yuzunden diye
Artık fasülyem değil sırık fasülyem diceksinŞimdiden böyleler 4 5 hafta vardaha da uzayacak napcaz bilmiyorum. Nasıl sığacak fasülyem
A bak bunu hiç düşünmemiştim iyi fikir ben de koyayım çantayaBugün eşim araç muayenesine gitti, sanayi tarafındaki bimlerde olur diye umutlu, ben dün sürekli bundan bahsedince o da dayanamadı. Yine bulamazsak çok uç fiyatlarla olmazsa mağazadan bakarım, yoksa da normal küvet seti alırım artık. Maşrapa bile çok kullanışlı. Yıkayıp, katlayıp hastane çantama koyacağım. Hastanede de pamukla altını silmeyi düşünüyordum. Çok kullanışlı olacak.
Canım benim çok şükür taburcu olmanıza sevindim. Sende dikkat et ani hareketler yapmamaya çalış. Sanırım salgın olabilir herkes dikkat etsin bol bol su içelimm.Günaydın hanımlar. Ben birazdan taburcu oluyorum, dr vajinal usg ile rahim ağzı uzunlugunu ölçtü 32 mm normal dedi. Erken doğum riskim varmi bundan sonra dedim, o belli olmaz risk bi olup gecebilir devam da edebilir ama kasılma önleyici ilacı bıraktıramayiz dedi, günde 3 kez devam edicez. Hafif enfeksiyon sebebiyle antibiyotik ve ishal icin de probiyotik verdi, ishalim geçti aslında ama bağırsak florası icin verdi sanırım. Haftaya kontrol dedi, simdilik hersey yolunda çok şükür. Sabah da ikinci doz ciğer geliştirici yapıldı..