- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #19.681
Benim ki için de normal diyor doktorlarım . Bana şöyle bir açıklama yaptı ,,o kadından kadına değişiyor bazı kadinlarda 10cm bazı kadınlarda 15 cm normamldır ama 23 ten sonrası riske giriyor ,, dedi ama internette cm olarak bulamıyorum ml olarak yazıyor normalde 28 haftalarda 1000ml kadar ulaşıyor yazıyorVallahi bende bilmiyorum bilen varsa yazsin hergun degisik olcuyo. ama seninkide cokmuş sekerden dolayıdır benimkinide yeterli diye not aldırıyor asistanina
Benim içinde normal dedi doktorum çunku bu kadina gore değisiyormus diye anlati bazi kadinlarin 10 cm da yeterli bazilarinin 15 dedi ama risk 22/23 cm dan sonra basliyor dedicanım benimde akıntım çok oluyor doktora hepbir panikle gidiyorum acaba suyum mu diye. en son gittiğimde suyumu olçtürdüm 160 ml çıktı normal dedi yani seninki de normal 240 ml kadar normal üstü fazla su diyoruz dedi.suyun gelse azalîrdi suyun falan dedi biraz rahatladım ama hala akintim g3liyor iç çamaşırımı islatiyor.serviks uzunluğu da 41 ölçtü insallah normaldir .
Canim hic korkma ya bazen dilimizde boyle hassasiyet olabiliyor bi muddet sonra gecerDilimde bademciklerime doğru kabarcık çıkmış. Siğil gibi duruyo
Başına gelen var mı ? Nedir bu şey neyin nesidir şimdi durduk yere
Keçiboynuzu pekmezi içtim yatarken o mu dokundu acaba diyorum.
öğleden sonra gidicem doktora
Bana ilk gittiğim doktor ultrason önermedi hamilelikte olmaz dedi şimdi başka doktor ile devam ediyorum o önemli böbreklerde genişleme olabilir, kum ya da kristal olur dedi. Bakalım önümüzdeki hafta randevu alabilirsem gideceğim varsa bi şey tedbir almak en iyisi.Ben böbreklerden ultrasonda girdim hamileyken sürekli olduğu için ürünler sistem usg diyolar. Taş yoktu kumu ultrasonda göremiyolarmış
Şu akıntı konusu hep bi muamma. Gün içinde bir iki damla geliyor sürekli biraz yol yürüsem ya da terlesem falan artıyor. Her gün panik halindeyim. Bir de benim bi ara suyumda azalma vardı sonra normale döndü. Son kontrolde de az gibi dedi yarım saat sonra tekrar baktı bebek pozisyonundan dolayı az görünüyormuş bak şimdi normal dedi. Doktoruma da söyledim akıntı geliyor diye anlattım ama sızdırma öyle olmaz çamaşırın baya ıslanır dedi. Suyunda azalma olsa bebek gelişimi etkilenir dedi. Plasantaya da baktı iyi dedi. Ama akıntı geliyor idrar kaçırma mı acaba diyorum bazen. Bir de özellikle idrar yaptıktan sonra ayağa kalkınca bi damla geliyor hemen. Anlamadım gitti içim hiç rahat değil.canım benimde akıntım çok oluyor doktora hepbir panikle gidiyorum acaba suyum mu diye. en son gittiğimde suyumu olçtürdüm 160 ml çıktı normal dedi yani seninki de normal 240 ml kadar normal üstü fazla su diyoruz dedi.suyun gelse azalîrdi suyun falan dedi biraz rahatladım ama hala akintim g3liyor iç çamaşırımı islatiyor.serviks uzunluğu da 41 ölçtü insallah normaldir .
Ben de oyeyim. Hatta bu konu bugun dikkatimi cekmisti tesaduf sizin paylasimi gordumKizlar hepinize iyi aksamlar
Artik bebegin hareketlerini tekme seklinde degil de itme seklinde hissediyorum normal mi acaba, sizde de oyle mi? Cok nadiren tekme seklinde hissediyorum.
Canım ben de öyleyim, biraz fazla ayakta kalayım, terleyim ya da tuvalete sıkışayım hemen şu gibi akintim oluyor. Baslarda korkuyordum ama alıştım artık.Şu akıntı konusu hep bi muamma. Gün içinde bir iki damla geliyor sürekli biraz yol yürüsem ya da terlesem falan artıyor. Her gün panik halindeyim. Bir de benim bi ara suyumda azalma vardı sonra normale döndü. Son kontrolde de az gibi dedi yarım saat sonra tekrar baktı bebek pozisyonundan dolayı az görünüyormuş bak şimdi normal dedi. Doktoruma da söyledim akıntı geliyor diye anlattım ama sızdırma öyle olmaz çamaşırın baya ıslanır dedi. Suyunda azalma olsa bebek gelişimi etkilenir dedi. Plasantaya da baktı iyi dedi. Ama akıntı geliyor idrar kaçırma mı acaba diyorum bazen. Bir de özellikle idrar yaptıktan sonra ayağa kalkınca bi damla geliyor hemen. Anlamadım gitti içim hiç rahat değil.
kızlar kontrolden geldik Dr herşey normal diyor ama yine ölçümler uymuyor birbirineBende 29+5 haftalığım kilo 1300 grm
BPD 29+3
AC 28+3
Fl 30+2
İnş cnm yaaCanım ben de şimdi doktordan geldim ben ölçümleri bilmiyorum bana verdiği fotoğrafta da yazmıyor 29+4 üm 1300 küsürdü kilosuBak ölçümlerin çok iyi benim de fl bir hafta geride diye hatırlıyorum diğerlerini hiç bilmiyorum doktor kötü bi şey olsa mutlaka söyler bir haftadan hiçbi şey olmaz rahatla
Çok haklısın ben seni anlıyorum benim oğlan da biraz geriden geliyor FL uzunluğu olarak diğerleri de belki geridir bilmiyorum ve hep içerdeki hastanın çıkmasını beklerken acaba büyüdü mü büyümesi devam ediyor mu diye tedirgin oluyorum yani buna engel olamıyorum bana kilo aldırmasını biliyor ah bide benden alsa kendi biraz daha büyüse boncuğumİnş cnm yaa
ne bilim yaa doğana kadar endişe üzerine endişe hayırlısıyla doğursaydık
Bu arada doktorum dedi ki benim 32+0 ım sanırım 10 hazirana denk geliyormuş çalışabilir raporunu devlet hastanesinden alıcakmışız gitmişken bir de o doktora muayene olup orda ölçüm yapasım var benim de bir de farklı bir göz görsün diyeŞimdilik Dr da öyle diyor 2 hafta sonraya çagırdı tekrar ama benim haftaya devlette de randevum var bakalım oradaki ölçümler nasıl çıkacak
Alir annesi alırÇok haklısın ben seni anlıyorum benim oğlan da biraz geriden geliyor FL uzunluğu olarak diğerleri de belki geridir bilmiyorum ve hep içerdeki hastanın çıkmasını beklerken acaba büyüdü mü büyümesi devam ediyor mu diye tedirgin oluyorum yani buna engel olamıyorum bana kilo aldırmasını biliyor ah bide benden alsa kendi biraz daha büyüse boncuğum
Daha erken döner o merak etmeKızlar hepinize selamlar
bir şey sormak istiyorum sizebu hafta kontrolüm vardı her şey yolunda gidiyor ancak bebeğin pozisyonu ile ilgili bir sıkıntımız var
Bebiş karnımda yatay duruyor doktor her gün konuşarak dönmesini sağla başka çaresi yok dedi başına gelen var mı ? Karnımın şekilde bebişimin yatay pozisyonda olması sebebiyle bi yayvan ekvatordan basık kutuplardan şişkin gibiyim
daha doğuma vakit var illa ki aşağıya döner mi ki
Görsel ekliyorum benim durum 3. Oluyor
Transvers duruş diye geçiyor internetten biraz araştırdım çokta bilgi yok ve çözüm önerileri bebeğin dönmesini sağlamak için
Aşağıdan ışık tutmak, müzik dinletmek vs yazıyor tabiki deneyeceğim ama komikte
Eki Görüntüle 2858007
Geçmiş olsun canım umarim sıkıntısız atlatırsın. Bence yaptir kimse görmese de sen göreceksin pek hoşmuş. Ben de yaptiracagim :)Bu hafta benim için de iyi geçmedi kum varmıs idrarda, üzerine kanla karisik gelen vajinal akinti sebebiyle fakulte hastanesinin perinatoloji bolumune gittim rahim agzinda polip ciktigini ve vajinal enfeksiyon oldugunu ogrendim. Simdi fitil ve progestan kullaniyorum, bol bol da su iciyorum. Rahim agzi uzunlugum iyiymis ama sukurbiraz once instagramda şu kapı süslerinden gordum kizima koyacagim isim cikti bir de tesadüf, sizler yaptiracak misiniz? Hastaneye gelen giden olmayacak eve de gelen giden olmayacak ama cok hosuma gitti hatira kalsin diye yaptirsam mi dedim. Eki Görüntüle 2857997 Eki Görüntüle 2857996
Bebeğede ultrasonla bakıyorlar sıkıntı olmaz dediler bna aynı bebeğe bakar gibi bakıyorlar röntgen felan yasakBana ilk gittiğim doktor ultrason önermedi hamilelikte olmaz dedi şimdi başka doktor ile devam ediyorum o önemli böbreklerde genişleme olabilir, kum ya da kristal olur dedi. Bakalım önümüzdeki hafta randevu alabilirsem gideceğim varsa bi şey tedbir almak en iyisi.
Konuşarak dönmesini sağla derken nasıl yaniKızlar hepinize selamlar
bir şey sormak istiyorum sizebu hafta kontrolüm vardı her şey yolunda gidiyor ancak bebeğin pozisyonu ile ilgili bir sıkıntımız var
Bebiş karnımda yatay duruyor doktor her gün konuşarak dönmesini sağla başka çaresi yok dedi başına gelen var mı ? Karnımın şekilde bebişimin yatay pozisyonda olması sebebiyle bi yayvan ekvatordan basık kutuplardan şişkin gibiyim
daha doğuma vakit var illa ki aşağıya döner mi ki
Görsel ekliyorum benim durum 3. Oluyor
Transvers duruş diye geçiyor internetten biraz araştırdım çokta bilgi yok ve çözüm önerileri bebeğin dönmesini sağlamak için
Aşağıdan ışık tutmak, müzik dinletmek vs yazıyor tabiki deneyeceğim ama komikte
Eki Görüntüle 2858007
İnşallah canım sağlıkla alalım kollarımızaAlir annesi alırşu son dönemlerde alırlar . Tam yaz meyveleri de çıktı bol bol yeriz artık