2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar belmde ağrı vardı tam ortasında burayada yazmıştım. At kestanesi kremiyle ağrıyan yeriniz varsa masaj yapabilir yada yaptırabilirsiniz çok iyi geliyo belki işine yarayan olur.

Geçmiş olsun canım umarim sıkıntısız atlatırsın. Bence yaptir kimse görmese de sen göreceksin pek hoşmuş. Ben de yaptiracagim :)
Tesekkur ederim insallah 🙏🏻 Moraller bozuldu tabi biraz ama olsun geçecek sadece normal doğum planları suya düştü 😁

Ya evet dogru soyluyorsun ilk doğum bir de insan heves ediyor yaptiracagim galiba ben de 😊 asarım odasına bari hatira kalsin

Benim oldu, hem de cvs yaptırdığım için iki defa oldu.
Testle pozitif negatifliğe bakıyolar. Test ok ise bile koruma amaçlı 28. Haftada yapılıyor. Ama pozitiflik varsa o zaman iğne yapılıp tekrar testle kontrol ediliyor negatife döndü mü diye. Bazen tekrar iğne gerekiyor diye biliyorum
Benimki negatif çıkmış bugün akşam üzeride uyuşmazlığı ignemi vuruldum

Kızlar belmde ağrı vardı tam ortasında burayada yazmıştım. At kestanesi kremiyle ağrıyan yeriniz varsa masaj yapabilir yada yaptırabilirsiniz çok iyi geliyo belki işine yarayan olur.
O jel mucize gibi bisey ama geçen gün tetanoz ignesinden sonra koluma surmeye kalkmistim agrisi icin, hamileyken zararli oldugunu ogrendim burda da bir arkadas yazdi hatta. Internette de okudum. Farmasininkini diyosun dimi hani yeşil mentollü olan.

Bendeki
O jel mucize gibi bisey ama geçen gün tetanoz ignesinden sonra koluma surmeye kalkmistim agrisi icin, hamileyken zararli oldugunu ogrendim burda da bir arkadas yazdi hatta. Internette de okudum. Farmasininkini diyosun dimi hani yeşil mentollü olan.
Bendeki farmasi mentöllü değil Gülhane at kestanesi kremi çokta ucuz bişey doktorum dedi banada al diye zararlı olsa demezdi heralde diye düşünüyorum daha çok belim boynum ve karnımın alt kısımlarında ağrı olduğunda ovalayark sürüyorum

Bendeki

Bendeki farmasi mentöllü değil Gülhane at kestanesi kremi çokta ucuz bişey doktorum dedi banada al diye zararlı olsa demezdi heralde diye düşünüyorum daha çok belim boynum ve karnımın alt kısımlarında ağrı olduğunda ovalayark sürüyorum
Hmm o krem hakkinda bilgim yok zararli degildir heralde doktor soylediyse. Benim bahsettigimi herkes biliyordur o zararliymis diye ogrendim.

Bu arada doktorum dedi ki benim 32+0 ım sanırım 10 hazirana denk geliyormuş çalışabilir raporunu devlet hastanesinden alıcakmışız gitmişken bir de o doktora muayene olup orda ölçüm yapasım var benim de bir de farklı bir göz görsün diye
Bende o niyetle gideceğim cnm bakalım o ne diyecek a

Bu arada doktorum dedi ki benim 32+0 ım sanırım 10 hazirana denk geliyormuş çalışabilir raporunu devlet hastanesinden alıcakmışız gitmişken bir de o doktora muayene olup orda ölçüm yapasım var benim de bir de farklı bir göz görsün diye
Bende o niyetle gideceğim cnm bakalım o ne diyecek a

Kızlar hepinize selamlar
bir şey sormak istiyorum size 😊 bu hafta kontrolüm vardı her şey yolunda gidiyor ancak bebeğin pozisyonu ile ilgili bir sıkıntımız var 🙃
Bebiş karnımda yatay duruyor doktor her gün konuşarak dönmesini sağla başka çaresi yok dedi başına gelen var mı ? Karnımın şekilde bebişimin yatay pozisyonda olması sebebiyle bi yayvan ekvatordan basık kutuplardan şişkin gibiyim 😂
daha doğuma vakit var illa ki aşağıya döner mi ki 🙈
Görsel ekliyorum benim durum 3. Oluyor
Transvers duruş diye geçiyor internetten biraz araştırdım çokta bilgi yok ve çözüm önerileri bebeğin dönmesini sağlamak için
Aşağıdan ışık tutmak, müzik dinletmek vs yazıyor tabiki deneyeceğim ama komikte 😅
Eki Görüntüle 2858007
Benim de son iki kontrolde yan olduğunu söylüyor doktorum gösteriyor özellikle kafası şurada ayaklar burda yan yatıyor diye tabi benim sezaryen olacağı için şeklinin pek önemi yok bir şey demedi😂
Tesekkur ederim insallah 🙏🏻 Moraller bozuldu tabi biraz ama olsun geçecek sadece normal doğum planları suya düştü 😁

Ya evet dogru soyluyorsun ilk doğum bir de insan heves ediyor yaptiracagim galiba ben de 😊 asarım odasına bari hatira kalsin
Çok güzelmiş ☺️ ben kendim yapmıştım keçeden yine öyle yaparım usenmezsem. Hala oğlumun odasında takılı kullanırım 🥰 yaptır bence güzel oluyor evde kapısına as ohh mis

Şu akıntı konusu hep bi muamma. Gün içinde bir iki damla geliyor sürekli biraz yol yürüsem ya da terlesem falan artıyor. Her gün panik halindeyim. Bir de benim bi ara suyumda azalma vardı sonra normale döndü. Son kontrolde de az gibi dedi yarım saat sonra tekrar baktı bebek pozisyonundan dolayı az görünüyormuş bak şimdi normal dedi. Doktoruma da söyledim akıntı geliyor diye anlattım ama sızdırma öyle olmaz çamaşırın baya ıslanır dedi. Suyunda azalma olsa bebek gelişimi etkilenir dedi. Plasantaya da baktı iyi dedi. Ama akıntı geliyor idrar kaçırma mı acaba diyorum bazen. Bir de özellikle idrar yaptıktan sonra ayağa kalkınca bi damla geliyor hemen. Anlamadım gitti içim hiç rahat değil.
benimde öyle canım özellikle sabahları uyanınca çok geliyor sonra damla gibi ama ayakta çok kalırsam ve yürürsem baya geliyor doktorum idrar dır diyor bilmiyorum bende hep panik halindeyim ama bebegin suyu iyi o konuda içim rahat

Kızlar hepinize selamlar
bir şey sormak istiyorum size 😊 bu hafta kontrolüm vardı her şey yolunda gidiyor ancak bebeğin pozisyonu ile ilgili bir sıkıntımız var 🙃
Bebiş karnımda yatay duruyor doktor her gün konuşarak dönmesini sağla başka çaresi yok dedi başına gelen var mı ? Karnımın şekilde bebişimin yatay pozisyonda olması sebebiyle bi yayvan ekvatordan basık kutuplardan şişkin gibiyim 😂
daha doğuma vakit var illa ki aşağıya döner mi ki 🙈
Görsel ekliyorum benim durum 3. Oluyor
Transvers duruş diye geçiyor internetten biraz araştırdım çokta bilgi yok ve çözüm önerileri bebeğin dönmesini sağlamak için
Aşağıdan ışık tutmak, müzik dinletmek vs yazıyor tabiki deneyeceğim ama komikte 😅
Eki Görüntüle 2858007
Cnm benimki de 3. resimdeki pozisyonda anneyi en çok rahatsız eden pozisyonlardan biri müzik ve ışığı bende deneyeyim.

canım karından mı ölçtü benimkini karından ölçtü
benimki ayrıntılı ultrasonda 33 mm çıkmıştı haftalar önce. Kısalmış mıdır acaba, ya da doktor her gittiğimde ölçüyo da bi sorun olmadan bişey demiyo mu bilemedim.
Çünkü yine ayrıntılıda iki tane küçük miyom görülmüştü, önemli değil demişlerdi, doktor sonuçları görünce miyomlardan hiç bahsetmemişti bana.

benimki ayrıntılı ultrasonda 33 mm çıkmıştı haftalar önce. Kısalmış mıdır acaba, ya da doktor her gittiğimde ölçüyo da bi sorun olmadan bişey demiyo mu bilemedim.
Çünkü yine ayrıntılıda iki tane küçük miyom görülmüştü, önemli değil demişlerdi, doktor sonuçları görünce miyomlardan hiç bahsetmemişti bana.
kısalsa muhakkak söylerdi heralde canım
ama ben özelikle soruyorum biraz bıktırıyorum doktorumu ama yapcak birşey yok yoksa benim içim rahat etmiyor

Benim cuma gunu vajinal usg ile 33 mm ölçülen uzunluk, dün 47 mm cikti yine vajinal usg ile. Cok degisken bisey 🤷‍♀️

Canım ben de öyleyim, biraz fazla ayakta kalayım, terleyim ya da tuvalete sıkışayım hemen şu gibi akintim oluyor. Baslarda korkuyordum ama alıştım artık.

benimde öyle canım özellikle sabahları uyanınca çok geliyor sonra damla gibi ama ayakta çok kalırsam ve yürürsem baya geliyor doktorum idrar dır diyor bilmiyorum bende hep panik halindeyim ama bebegin suyu iyi o konuda içim rahat
En iyisi akıntı konusunu kafaya takmamak olacak galiba. hemen hemen herkes aynı durumda gibi.

Benimki negatif çıkmış bugün akşam üzeride uyuşmazlığı ignemi vuruldum
Benim de eşimle kan uyuşmazlığım var, bugün indirekt coombs testi için kan verdim negatif çıktı acaba bende mi iğne olucam Dr randevuma da 13 gün var 29. Hafta bitmiş olacak geç mi olur bilemedim 🙄

mrb, ben de oksapar kullaniyorum,bir de ecopirin. Dr'niz hiç doğum şekliyle ilgili bir sey soyledimi? Normal dogum olmaz ya da sezeryan olmaz gibi. Kanama riski falan ? Bu aralar bunu dusunur oldum henuz kontrolume var benim de soracagim😊
Merhaba hayir soylemedi acikcasi daha erken 30 lu haftalari saglikla gorsem soracagim🤤

Ben de doktoruma sordum çok akıntı çok ıslaklık var dedim idrar tahlili henüz yaptırmadım ama bana da idrar olabilir suyun iyi dedi bana vajina florasını düzenlemek için fitil gibi bi şey yazdı

X