2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar Gyno-tardyferon Demir ilacını kullanan var mı ? Maltofer yazmıştı ilk zamanlar. Bulantı yaptığını okudum çokca. Ciddi fobim olduğundan kullanmamıştım. Son gittiğimde de bu ilacı yazdı doktor diğerini kullanamadım deyince.
İnşallah bulantı yapmaz 😬
Ben maltofer kullanıyorum canım. 1 aydır filan mide bulantısı yapmadı bende hiç. 😬

Kızlar merhaba, sağlık ocağından sizi arıyorlar mi? Mesela tetanoz aşısı ya da hamilelik takibi icin. Benim 20 hafta bitti ama hiç aranmadim, hamileliğin ilk zamanlarında gitmiştim tahlil için o zaman hemşire kaydımi almıştı. Haftama göre hiç aramamasi normal mi ya da erken mi?
Ben de gebelik başında gitmiştim kan vermiştim sağlık ocağına sonra geçen haftaya randevu vermişti arayarak hem kan idrar bakıldı hem tetanoz yapılacaktı ama ben tetanozu 20.hafta sonrasında yaptıracağım o yüzden bu hafta ya da haftaya giderim tekrar. Ve bir ay sonra gelirsin tekrar diyip gün verdi. Sen ara belki gözlerinden kaçmıştır canım

Ayy detaylı zamanı gelse de bende görsem miniğimi renkli renkli❤️ ay tabi bir de şu an kafamda cinsiyet olayı var kız demişti bana doktorum çok emin değişmez dimiii🤣 oğlumda detaylı fotosu coook guzeldi hatta doğduğunda çektiğimiz bir fotosuyla cokyda benziyordu❤️ o yüzden şimdi nasıl olacak diye çok meraktayim. Oğlumda 22+4 te gitmişim detayliya, bu kez 21 olacak gidişim güzel pozlarını bekliyorum ve sağlıklı oluşunun haberlerini🥰

Kızlar henüz şeker yükleme testi yaptıran yok sanırım. Peki Önceki hamileliğinde yaptıran var mı ?test nasıl yapılıyor ? Devlet hastanesinde yapılıyor mu? Birer saat arayla kan veriliyormuş sanırım. O sırada yine aç mı kalmak gerekiyor ?
İlkinde yaptırmamıştım ben. Bu yüzden bilgim yok.
Ben 50 mglık yaptırdım 20.haftamda. Doktorum yapılması gerekiyor dedi ben burda okuduğum için ısrarla 24.hafta yapılmıyor mu dedim yok şimdi yapacağız dedi 😒
Önceki yıllarda doktorum şekerden şüphelenmişti bende bu test yapılmıştı gebelik olmadan. Önce aç karınla kan veriliyor. Geçen sefer suyun içine bir ilaç döküp onu içiyordum diye hatırlıyorum ama bu sefer ben özelde yaptırdım şekerli su gibi bir ilaç verdiler bir şişede direk hazırdı yani bide limon aroması falan eklemişler bir dikişte içtim valla geçen sefer yaptırdığıma göre çok kolay geldi. İlaç bittikten sonra bir saat bekleyip (mümkünse su bile içmeden) tekrar kan verdim bu kadar. Yarın gideceğim tekrar detaylı ultrason için bu sefer erken gel de sabahtan açlık tokluk testi yapalım dedi. Benim bildiğim önce açlık tokluk sonra şeker yüklemesi yapması gerekirdi ama benim doktor bir garip ama çok güveniyorum kendisine o yüzden fazla sorgulamadan ne derse yapıyorum 🤭

Ben de zıbın takımlarını anne yanı yatağını aldım ama unisex dediğiniz gibi, tabi şimdi baya heveslendik kız olursa değiştircez mecbur ama benim de şimdiye kadar aldığım tek tedbir etiketleri çıkarmamak oldu sanırım😅🤣
Ben daha hiç birşey almadım bu ayın 20 sinde kontrole gideceğim orda da bi herşey normal desin doktor ondan sonra küçük küçük başlayacağim. Geçen internette bir iki birşey gördüm dayanamadım sipariş ettim 😁 arkadaşim var hamile onun da kızı olacakmış artık bana erkek fln derlerse ona hediye edeceğim ama doktorlar kesin kız diyor da ben kendim hamileliğin başından beri erkek hisediyorum rüyalarıma hep erkek bebek geliyor o yuzden inanamıyorum 😁

Ben daha hiç birşey almadım bu ayın 20 sinde kontrole gideceğim orda da bi herşey normal desin doktor ondan sonra küçük küçük başlayacağim. Geçen internette bir iki birşey gördüm dayanamadım sipariş ettim 😁 arkadaşim var hamile onun da kızı olacakmış artık bana erkek fln derlerse ona hediye edeceğim ama doktorlar kesin kız diyor da ben kendim hamileliğin başından beri erkek hisediyorum rüyalarıma hep erkek bebek geliyor o yuzden inanamıyorum 😁
Benim belirtilerim de ilk kızımdan çok çok farklıydı. Hamileliğim hala ilkinden çok farklı geçiyor🤓 hep erkek hissettim , kesin erkek dedim. İsmini bile düşünmüştüm ama fetal DNA testi kız dedi. Doktor değil yapan kurum söylediği için güvenemedim pek. Doktorumu değiştirdim , diğer doktorum da kız dedi. Dün detaylı ultrasonda da kız dediler. Artık tescillendi 🤣

Benim belirtilerim de ilk kızımdan çok çok farklıydı. Hamileliğim hala ilkinden çok farklı geçiyor🤓 hep erkek hissettim , kesin erkek dedim. İsmini bile düşünmüştüm ama fetal DNA testi kız dedi. Doktor değil yapan kurum söylediği için güvenemedim pek. Doktorumu değiştirdim , diğer doktorum da kız dedi. Dün detaylı ultrasonda da kız dediler. Artık tescillendi 🤣
😂 banada aynı şekilde 3 yerde kız dediler ama hala inanamıyorum 😂 benim için fark etmiyor ama hala erkek hisediyorum herhalde doğunca inanacağim.sağlıkla gelsinler de başka birşey istemem 🥰

Ahh canım ben de kız hissediyordum erkek erkek diye diye iç sesimi dinlememe izin vermediler resmen🤪 ultrasonda da birkaç kere annesi bak pipisi falan diye gösterince doktor 🤭😂 ama haklısın bekleyelim bakalım sonuna kadar senin erkek benim kız olursa bide büyük şok yaşarım bu işin sonunda 😂😂

Ahh canım ben de kız hissediyordum erkek erkek diye diye iç sesimi dinlememe izin vermediler resmen🤪 ultrasonda da birkaç kere annesi bak pipisi falan diye gösterince doktor 🤭😂 ama haklısın bekleyelim bakalım sonuna kadar senin erkek benim kız olursa bide büyük şok yaşarım bu işin sonunda 😂😂
Yarın için termin aldım biraz sarımsı akıntım var koku ile beraber 2/3 defa da kasılmalarım oldu bu geçen hafta belki yarın bebişe bakarlar yine cinsiyet soracağim 😁 cnm sende 22 hafta içindesin bebeğin hareketleri bazen canını acitıyormu kasıklara inince

Yarın için termin aldım biraz sarımsı akıntım var koku ile beraber 2/3 defa da kasılmalarım oldu bu geçen hafta belki yarın bebişe bakarlar yine cinsiyet soracağim 😁 cnm sende 22 hafta içindesin bebeğin hareketleri bazen canını acitıyormu kasıklara inince
Evet canım özellikle idrar torbama baskı yapıyor ve kasığımda batma oluyor koyu kıvamda sarımsı akıntı bende hep var cumayı bekliyorum ayrıntılıda sorcam tekrar 🤷🏼‍♀️

Evet canım özellikle idrar torbama baskı yapıyor ve kasığımda batma oluyor koyu kıvamda sarımsı akıntı bende hep var cumayı bekliyorum ayrıntılıda sorcam tekrar 🤷🏼‍♀️
Bana özel birşey değil demekki ilk hamileliğim olduğu için bilgisizim bu konuda ağrilarım olduğu için ağrı kesici alıyorum. Sarımsı skıntı 1 haftadır var bende normalde hep şefaf bi akıntım vardi o da geçen ay gitiğimde doktor normal demişti aka internette baktım sarımsı kokulu akıntı enfeksiyon olabilir yazıyordu riske atmak istemedim geçen burda baya riskli olduğu falan yazıldı iyice korku bastı inşallah birşey yoktur . Magnezyum beliki yeterli gelmiyor soracağim doktora artırıyımı diye hep zanediyordum ki ilk 3 ay riskli ondan sonrası rahat doktora bile demiştim 3 aytı atlatığımda başka problem yok demi diye o zamanda başka problemler başlıyor demişti ne demek istediğini anlamamıştım ama anlamaya başladım artık

Hanimlar merhaba. Bir sey soracagim. Market alisverislerinizi siz mi yapiyorsunuz. Yani market poseti vs tasiyormusunuz. Benim hep esim yaoardi. Bugun ben yaptim. Kendisi yoktu. Posetler cok agir da degildi ama kafama takildi. Ayiptir soylemesi biraz domates biber salatalik kucuk yogurt dolmalik biber vs vardi. Bir de kasaba gitmistim. Ama simdi strese girdim. Zarari var midir acaba? Bilen biri nolur bilgisini paylasabilir mi?

Kızlar bu haftalarda sizinde bebişler çok aktiv mi genelde ne tarafta dururlar benimki geziyo ama çoğunlukla ksıklarimda gezerken hafif ağri da oluyormu sizde de ?
Evet canım özellille akşamları hareketli dinlenme esnasında hatta dün babası eli karnımda onunla konuşurken 4 kere tepki verdi ilginç bir şekilde 🙈 kasıklarımda ara ara benimde ağrı oluyo gün içerisinde ama daha çok gazım olduğu zaman. Kalçamdan bacağıma uzanan kramplarda var artık magnezyum içmeme rağmen 😶

Hanimlar merhaba. Bir sey soracagim. Market alisverislerinizi siz mi yapiyorsunuz. Yani market poseti vs tasiyormusunuz. Benim hep esim yaoardi. Bugun ben yaptim. Kendisi yoktu. Posetler cok agir da degildi ama kafama takildi. Ayiptir soylemesi biraz domates biber salatalik kucuk yogurt dolmalik biber vs vardi. Bir de kasaba gitmistim. Ama simdi strese girdim. Zarari var midir acaba? Bilen biri nolur bilgisini paylasabilir mi?
Benim eşimin mesai saatleri pek uymuyor alışverişi birlikte yapmak için. Büyük kalemleri ona aldırıyorum işten gelirken ya da zamanı olduğunda.
sebze meyve gibi şeyleri ben alıyorum, çok fazla olmadığı sürece. Pazara da giderim arada. Aşırı yüklenmediğimiz sürece sorun yoktur diye düşünüyorum 🤔
Bende bu tür endişelere temizlik yaptıktan sonra kapılıyorum😕

X