- 17 Şubat 2015
- 7.485
- 19.604
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #14.421
Bana iki farklı doktor gaviscon içebilirsin dedi, iki farklı eczaneden hamilelik için gaviscon diye aldım (iki farklı şişe var) gebeliğin başında midem çok kötüydü o beni kurtardı. Bugünlerde yanma tekrar başladı, yine gaviscona düşeceğim gibi görünüyor.ben gaviscon alicaktim eczanede eczaci zararli dedi icmememi soyledibulanti icin prilam hayatimi kurtardi
Çok teşekkür ederim desteğin için. Takmamaya çalışıyorum ama doktor gerçekten çok içimi kararttı.Bu dönemde yapılan ölçümlere çok kafayı takmamanı öneririm kilo olsun boy olsun her hafta aynı gelişecekler diyebi şey yok ve benimki daha birkaç hafta önce ilerideydi yani bir ileri gidip bir geri düşmesinin çok normal olduğunu düşünüyorum ben detaylıya da bi gir çık ki bu benim detaylı sonucum arada 1 hafta fark var gördüğün gibi Ama ben takip edeceğim canım aradaki fark artarsa sorun olabilir yoksa sorun yok demektir stres yapma lütfenhic hata yapmayan kiz
Ben ayda bir gidiyorum hatta en son kendi doktoruma 16. Haftada gittim ondan sonra sadece detaylı yaptırdım geçen haftasonu benim doktorum ölçüyor mu bilmiyorum ama ultrason kağıdının kenarında fl (femur lenght) diye yazıyor baktım eski fotoğraflara hep öndeymiş hep istisnasız alet değişti bu bir, çocuklar her hafta aynı uzunlukta uzamaz büyümez bu iki . İçinizi ferah tutun fetal dna yapmışsınız yüzde 99 doğruluğu var zaten benim çevremde 46 cm doğup upuzun olan bebekler var bizimkiler de minik doğucak belki ki benin eşim çok küçük doğmuş şimdi 1.80 boyunda kilosu vs gayet dolgun çok normal , doktorumla da konuştum anormallik yok dedi gayetnormal dedi canınızı sıkmayın olmadı başka bir doktor daha görsün ama korkmayın inşallah canım fetal dna kesin tanı koymaz ama çok yüksek ihtimal hesaplıyor yanılacağını hiç sanmıyorum ben bu saatten sonra zaten aklımı bulandırmam ne gelirse gelsin hiç sorun değil öyle çok uzun doğup sonradan duran insanlar da var internete girip okudum neler neler demişler kk da var başlıklar femur lenght kısa olup iki üç hafta geri olup sağlıklı doğurmuş hepsiÇok teşekkür ederim desteğin için. Takmamaya çalışıyorum ama doktor gerçekten çok içimi kararttı.
bir de siz her doktora gittiğinizde bebeğin bacak boyunu ve karın çevresini ölçüyor mu acaba ? Benim doktorum bebeğin suyuna rahim ağzına bakar sadece. Max 3 haftada bir kontrole geliyorum ben. Hiç bu şekilde kontrol edilmemişti bebeğim.
Canım bende dün normal kontrole gitmiştim doktor ölçümlerini yapmıştı şimdi baktkm FL benimde haftasından geri de görünüyor. Dün gelişimi nasıl dedim bir sorun yok dedi. Herkeste olabilen bir durum sanırım. Kötü şeyler getirme, getirmeyelim aklımıza. Normaldir benceBenim gittiğim doktor down sendromu belirtileri arasına girer gibisinden bi cümle kurdu. Amniyosentez yapılmalıydı filan dedi. Çok çok üzgünüm. Benim değerlerim de şöyle Eki Görüntüle 2815478 Devlet hastanesi mi ? Çünkü bir kez benim bebeğimi 11 gün geri ölçtüler aklım çıktı hemen ertesi gün kendi doktoruma gitmiştim ikna olayım diye 2 kez ölçtü. Cihaz kaynaklı olabilir. Şimdiye kadar hep haftası ile uyumlu gidiyorsa birden böyle bir şey çıktıysa bir daha görün.
Fetal DNA yaptırdık bizde. Doktora söyledim o da tarama testi kesin sonuç vermez amniyosentez yapılmalıydı. Şu an artık çok geç yapamayız dedi. ölçümler kesin değil cihazdan kaynaklı olabilir filan diye de söylediklerini yumuşatmaya çalıştı. Benim gözlerim doldu ağlamaya başladım çünkü
birde evet devlet hastanesi. Özelde 3 doktor değiştirdikten sonra devlette devam etmek istedim. Pazartesi detaylıdaki sonuca göre doktor değiştiririm belki.
inşallah daha güzel haberler alırım
İçinizi ferah tutun bu forumda çok okudum devlet hastanesindeki ölçümlerde yapılan hataları. Sizinki de öyle bir durum bence. Bugün başka bir doktora gitseniz herşeyin normal olduğunu söyleyecektir.Benim gittiğim doktor down sendromu belirtileri arasına girer gibisinden bi cümle kurdu. Amniyosentez yapılmalıydı filan dedi. Çok çok üzgünüm. Benim değerlerim de şöyle Eki Görüntüle 2815478 Devlet hastanesi mi ? Çünkü bir kez benim bebeğimi 11 gün geri ölçtüler aklım çıktı hemen ertesi gün kendi doktoruma gitmiştim ikna olayım diye 2 kez ölçtü. Cihaz kaynaklı olabilir. Şimdiye kadar hep haftası ile uyumlu gidiyorsa birden böyle bir şey çıktıysa bir daha görün.
Fetal DNA yaptırdık bizde. Doktora söyledim o da tarama testi kesin sonuç vermez amniyosentez yapılmalıydı. Şu an artık çok geç yapamayız dedi. ölçümler kesin değil cihazdan kaynaklı olabilir filan diye de söylediklerini yumuşatmaya çalıştı. Benim gözlerim doldu ağlamaya başladım çünkü
birde evet devlet hastanesi. Özelde 3 doktor değiştirdikten sonra devlette devam etmek istedim. Pazartesi detaylıdaki sonuca göre doktor değiştiririm belki.
inşallah daha güzel haberler alırım
Benim her gittiğimde kafa, göbek, bacak, baş - popo ölçülüyor çok karşılaştırmamıştım ama kafası günüyle uyumluyken en son 2-3 gün önde çıkmıştı. Değişiyor sanırım bebeklerin ölçüleri bi videoda izlemiştim 2 haftadan fazla olmadıkça sorun olmayacağını bahsediyorduÇok teşekkür ederim desteğin için. Takmamaya çalışıyorum ama doktor gerçekten çok içimi kararttı.
bir de siz her doktora gittiğinizde bebeğin bacak boyunu ve karın çevresini ölçüyor mu acaba ? Benim doktorum bebeğin suyuna rahim ağzına bakar sadece. Max 3 haftada bir kontrole geliyorum ben. Hiç bu şekilde kontrol edilmemişti bebeğim.
Canım hiç takılma fetal dna %99 sonuç veriyor ben de yaptırdım, cihazdan kaynaklı yanılmadır o, Allah korusun öyle bir durum söz konusu olsaydı fetal dnada direk çıkardı, yani bazen varya resmen felaket tellalliği yapıyorlar ne kadar hassas olduğumuzu hiçe sayıpMerhaba hanımlar,
Dün sabahtan beri bebeğimin hareketlerini hissedemediğim için doktora geldim. Kendi doktorum yoktu başka bir doktora göründüm. Kalp atışını filan duydum. Hareket etti muayene olurken ama doktor bacak boyunun kafasına göre kısa olduğunu söyledi. Kafa ölçümü gebelik haftası ile uyumlu. 19+6. Ama bacak boyu 18+1 dedi. Down sendromu ihtimali olabilir ama cihazdan kaynaklı da olabilir dedi
fetal DNA yaptırdık düşük risk çıktı dedim %100 sonuç vermez amniyosentez de görmek lazımdı dedi. Şu an yapamayız artık ,haftası geçmiş dedi.
Bebeğin karın çevresi de 18+1 çıktı.
moralim çok bozuk.
detaylı ultrasona giricem Pazartesi günü. Bilmiyorum neler olacak
BanaCanım bende dün normal kontrole gitmiştim doktor ölçümlerini yapmıştı şimdi baktkm FL benimde haftasından geri de görünüyor. Dün gelişimi nasıl dedim bir sorun yok dedi. Herkeste olabilen bir durum sanırım. Kötü şeyler getirme, getirmeyelim aklımıza. Normaldir bence
Canım benim kızım 6 yaşında hala saklıyorum bütün usg fotoğraflarını su an onununda detaylı raporuna baktım kiziminda bas çevresi bir hafta kemik uzunluğu iki hafta geride çıkmış zaten kilo olarak doğana kadar hep düşüktü çok üzmüştü bu doktorlar beni ne kadar ağladığımı bir ben bilirim.ama benim güzel kızım evet 2 buçuk kilo dogdu ama 50 cm de boyu vardı boyu her daim 75 persentilde yani sakin bu değerlere bakıp sakin üzülme bak bebeğinde karnında etkileniyor bacak boyundan down teşhisi mi konulurmus sakin üzülmeyin dua edin inşallah.guzel haberler alacaksiniz kağan kocatepe diyorki gebelikte boyun önemi yok bizim için kilo önemli diyor litfen üzülme güzel anne tamam miMerhaba hanımlar,
Dün sabahtan beri bebeğimin hareketlerini hissedemediğim için doktora geldim. Kendi doktorum yoktu başka bir doktora göründüm. Kalp atışını filan duydum. Hareket etti muayene olurken ama doktor bacak boyunun kafasına göre kısa olduğunu söyledi. Kafa ölçümü gebelik haftası ile uyumlu. 19+6. Ama bacak boyu 18+1 dedi. Down sendromu ihtimali olabilir ama cihazdan kaynaklı da olabilir dedi
fetal DNA yaptırdık düşük risk çıktı dedim %100 sonuç vermez amniyosentez de görmek lazımdı dedi. Şu an yapamayız artık ,haftası geçmiş dedi.
moralim çok bozuk.
Sağlıklı olsunda nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsinMasallah canim çok sevindim darısi basımıza diyelim.benim oğlumda son günlere kadar normal gelişliydi son kontrolde bir baktık makat gelişli olmuş sezeryan olmustum. Seninkide her an normale dönebilir olmazsada sezeryan olursun .canı sağolsunda.
Teşekkür ederimHahahah rüyada görüp gerçekte zarar vermeyelim de gariplerimeben de bir gün baya kızıyordum eşime rüyamda
Yaaa çok sevindim geçen aklıma geldi acaba noldu durumları diye ama adını hatırlayamadığım için yaşamamıştım cook şükür çok sevindimsağlıcakla kavuşalım hepimiz inşallah
Fetal dna da yaptırmışsın bence hiç strese girme çoktan geçmiştir bile annesi detaylıda sizde rahat bi oh çekersiniz inşallahMerhaba, benim de bebegimin kafasinda kist ve kalbinde parlakllik var. Detayli ultrasona 2 hafta sonra girecegim, 10. haftada fetal DNA yaptirmistim ve temiz cikmisti. Doktorum o yuzden korkma gecer demisti ama gectigini gormeden icim bir turlu rahat etmiyor tabi. Mesajinizi gorunce cok sevindim, insallah benimki de gittigimde gecmis olur :) Sevgiler
Cok tesekkur ederim insallah oyle olurFetal dna da yaptırmışsın bence hiç strese girme çoktan geçmiştir bile annesi detaylıda sizde rahat bi oh çekersiniz inşallah
Ben detaylı yaptırdım doktor ne boyundan ne de kilosundan bahsetmedi ben merak edip kilosunu sordum hatta. DOktorlar Bebeklerin boylarının ölçülmesinin tahmini olduğunu net bir ölçümün olamayacağını zaten boyunun bu dönemlerde önemli olmadığını hep söylüyorlar. Kaldı ki devlet hastaneleri malesef hem cihaz olarak biraz iyi değiller hem de doktorlar gelişigüzel konuşmayı biraz seviyolar sizin moralinizi boşu boşuna bozmuşlar içinizin rahat etmesi için özelde bir doktora görününMerhaba hanımlar,
moralim çok bozuk.
Merhaba hanımlar,
moralim çok bozuk.
inş cnmİnşallah canım büyük bir stres gerçekten doktor bakarken içerde asistanıyla haberleşiyo o normal bu normal falan derken rahatlıyosun ama odaklanarak bakıp sessiz kalınca o sessizlik beni öyle bir gerdi ki.. umarım güzel haberle çıkarsınız
Merhaba hanımlar,
moralim çok bozuk.
Evet , eve geldiğimden beri araştırıyorum bende. Hepsi de sağlıkla almış kucağına. Darısı bize inşallah. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.Ben ayda bir gidiyorum hatta en son kendi doktoruma 16. Haftada gittim ondan sonra sadece detaylı yaptırdım geçen haftasonu benim doktorum ölçüyor mu bilmiyorum ama ultrason kağıdının kenarında fl (femur lenght) diye yazıyor baktım eski fotoğraflara hep öndeymiş hep istisnasız alet değişti bu bir, çocuklar her hafta aynı uzunlukta uzamaz büyümez bu iki . İçinizi ferah tutun fetal dna yapmışsınız yüzde 99 doğruluğu var zaten benim çevremde 46 cm doğup upuzun olan bebekler var bizimkiler de minik doğucak belki ki benin eşim çok küçük doğmuş şimdi 1.80 boyunda kilosu vs gayet dolgun çok normal , doktorumla da konuştum anormallik yok dedi gayetnormal dedi canınızı sıkmayın olmadı başka bir doktor daha görsün ama korkmayın inşallah canım fetal dna kesin tanı koymaz ama çok yüksek ihtimal hesaplıyor yanılacağını hiç sanmıyorum ben bu saatten sonra zaten aklımı bulandırmam ne gelirse gelsin hiç sorun değil öyle çok uzun doğup sonradan duran insanlar da var internete girip okudum neler neler demişler kk da var başlıklar femur lenght kısa olup iki üç hafta geri olup sağlıklı doğurmuş hepsibizimkiler de ondan olacak içinizi ferah tutun
İnşallah normaldir. Cihaz kaynaklı olduğunu düşünmek istiyorum.Canım bende dün normal kontrole gitmiştim doktor ölçümlerini yapmıştı şimdi baktkm FL benimde haftasından geri de görünüyor. Dün gelişimi nasıl dedim bir sorun yok dedi. Herkeste olabilen bir durum sanırım. Kötü şeyler getirme, getirmeyelim aklımıza. Normaldir bence
İnşallahBenim her gittiğimde kafa, göbek, bacak, baş - popo ölçülüyor çok karşılaştırmamıştım ama kafası günüyle uyumluyken en son 2-3 gün önde çıkmıştı. Değişiyor sanırım bebeklerin ölçüleri bi videoda izlemiştim 2 haftadan fazla olmadıkça sorun olmayacağını bahsediyordu
Canım hiç takılma fetal dna %99 sonuç veriyor ben de yaptırdım, cihazdan kaynaklı yanılmadır o, Allah korusun öyle bir durum söz konusu olsaydı fetal dnada direk çıkardı, yani bazen varya resmen felaket tellalliği yapıyorlar ne kadar hassas olduğumuzu hiçe sayıpBebişin sağlıklı annesi üzülme hisseder o da, pazartesi güzel haberlerle gel inş
Maşallah. Sağlıkla büyütün inşallah kızınızıCanım benim kızım 6 yaşında hala saklıyorum bütün usg fotoğraflarını su an onununda detaylı raporuna baktım kiziminda bas çevresi bir hafta kemik uzunluğu iki hafta geride çıkmış zaten kilo olarak doğana kadar hep düşüktü çok üzmüştü bu doktorlar beni ne kadar ağladığımı bir ben bilirim.ama benim güzel kızım evet 2 buçuk kilo dogdu ama 50 cm de boyu vardı boyu her daim 75 persentilde yani sakin bu değerlere bakıp sakin üzülme bak bebeğinde karnında etkileniyor bacak boyundan down teşhisi mi konulurmus sakin üzülmeyin dua edin inşallah.guzel haberler alacaksiniz kağan kocatepe diyorki gebelikte boyun önemi yok bizim için kilo önemli diyor litfen üzülme güzel anne tamam mi
Tüm olumsuz şeyleri söyledi. Ağlamaya başladım. Beni öyle görünce tabi bunlar tahmini. Cihaz hatası da olabilir , üzmeyin kendinizi dedi ama neye yaradı o an.Ben detaylı yaptırdım doktor ne boyundan ne de kilosundan bahsetmedi ben merak edip kilosunu sordum hatta. DOktorlar Bebeklerin boylarının ölçülmesinin tahmini olduğunu net bir ölçümün olamayacağını zaten boyunun bu dönemlerde önemli olmadığını hep söylüyorlar. Kaldı ki devlet hastaneleri malesef hem cihaz olarak biraz iyi değiller hem de doktorlar gelişigüzel konuşmayı biraz seviyolar sizin moralinizi boşu boşuna bozmuşlar içinizin rahat etmesi için özelde bir doktora görünün
Canım hiç üzülme burda kaç kişiye down olabilir deyipte güzel haber aln çok anne oldu. insanoğlunun yapmış olduğu Bi cihaz ve insan ölçümünden bahsediyoruz. benim Dr 3lğ tarama için ölçüm yaptığında tam 3 defa sonuç değiştirdi.Merhaba hanımlar,
moralim çok bozuk.
Yani ben içerikten bağımsız olarak bu noktaya takıldım. Onun dışında bacak boyu az ölçülmesi anormal gibi de gelmedi pek. Tabii ki bir standardı var bu değerlerin ama insan bu da sonuçta, ufak değişiklikler olması normal gibi. Bir de yanlış ölçüm ihtimali de var. Bence farklı birine tekrar ölçtürün. Mümkünse perinatolog ya da iyi cihazı olan biri ve ya bu konularda fazla hassas doktorlardan birine gidin ki gözden kaçan bir şey olmasın. Geçmiş olsun. Kendinizi çok üzmeyin muhtemelen bir sonraki muayanede her şey normal denecektir.
Fetal DNA yaptırdık deyince onu bile ciddiye almadı. Güvenmiyoruz biz ona deyince tuhaf buldum ve amniyosentez yapılamaz kısmı bana da tuhaf geldi. Çok didiklemek istemedim o an. Detaylıdan sonra daha iyi bir doktor ile devam etmeyi düşünüyorum. Çok teşekkür ederimMerhaba, benim anlamadığım amniyosentez neden yapılamıyor şu an? Gayet de yapılır. Bir önceki hamileliğimde 21. Haftada yapmıştık amniyosentezi. Bebekte organ problemleri olduğu için, sadece down değil bir çok şeye bakılmıştı. Fetal dna, trizomiler için (laboratuara bağlı olarak) %99a yakın tahmin koyar, doktorun dediği gibi tarama testidir. Tanı için erken haftalarda cvs, sonrasında amniyosentez yapılıyor.
Yani ben içerikten bağımsız olarak bu noktaya takıldım. Onun dışında bacak boyu az ölçülmesi anormal gibi de gelmedi pek. Tabii ki bir standardı var bu değerlerin ama insan bu da sonuçta, ufak değişiklikler olması normal gibi. Bir de yanlış ölçüm ihtimali de var. Bence farklı birine tekrar ölçtürün. Mümkünse perinatolog ya da iyi cihazı olan biri ve ya bu konularda fazla hassas doktorlardan birine gidin ki gözden kaçan bir şey olmasın. Geçmiş olsun. Kendinizi çok üzmeyin muhtemelen bir sonraki muayanede her şey normal denecektir.
İnşallah canımCanim benimde oglumda bacak boyu kısa demislerdi 9 ay agladim çok sükür heryeri tamdi. Sen yinede bütün tetkikleri yaptir Allah in izniyle bursey olmaz insallah