- 21 Haziran 2017
- 3.734
- 10.661
- 31
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #14.401
Cnm 9 ayda çekilmez yaa hele de havalar ısınmaya başlayınca Allah yardımcın olsunDoktora gidince başka bir ilaç isteyeceğim ilk zamanlar gaviscon iyi geliyordu ama artik işe yaramiyor. Belki farklı bir ilaç önerir. Ben ne yersem yiyim yaniyor . Az yesemde mideme çok fazla baskı oluyor. Oğlumdada 9 ay yandı midem.
Aynen benim oğlanda sarıydı o yuzden belli olmuyordu sacı hatta kaynanam bile sonradan o kadar miden ekşiyordu ama çocuk kel demek ki alakası yok o bile yılların bilgisinin yanlış olduğunun farkına vardı.Ayy aynisini yaşamısız . Banada aynisini söylediler . Bende bonus gibi saç bekliyordum. çocugun tek tel saçı yoktu. Bizimde 6.aydan sonra tek tek çıktı.sarışın olduğundan 1 yaşından saçi önce belli olmadi.
Cnm endişelenme dün duymus sun çok şükür sen saglık ocagı da ki alete takılma oğlumdada ebe 5 dk ugraştı ki kalp atışını almak için ve derinden geliyordu. Belki bebeşin uykudaydı, belki pozisyonu hiç müsait değildi ölçmeye, belki ölçen ebe beceremedi ve en önemlisi de kimbilir kaç yıllıktır o alet içini ferah tut sen bebeğin seninleKızlar günaydın.Tetanoz aşımı vuruldum az önce.Kalp atışı da bakıldı.Net duyamiyor daha dün doktordaydim gümbür gümbür kalp atışı duyuluyordu.
Sağlık ocağının kendi cihazı el cihazı gibi birşey.Ondan kaynaklımı anlayamadım.
Gecende de aynısı olmuştu diğer hemşire duymuştu.Aslinda sesi geliyor ama derinden az.
Birde benim bebek arka duvara yerlesmiş onunla alakası var mıdır rahat duyulmasının?
Daha dün duydum ama bu hemşire beni yine tedirgin etti ya
Endişelenme ama mümkünse daha ii Bi Dr görün gerçi detaylı da herşey ortaya çıkar da ben yerinde olsam başka Bi Dr gider sırf içimin rahat etmesi adına cumaya kadar endişe edeceğine başka Dr görün bence Hiç bişey de yoktur inşKızlar merhabaa, aranıza yeni katıldım 19 haftalık hamileyim kız bebeğim olucak kısmetse. 2 hafta önce doktora gittiğimizde bebek cok fazla hareket etmedi çikolata yedim yine baktık yine pek bi hareket yok. Doktorum sıvın az gibi dedicok üzülüyorum sizin bebekleriniz ultrasona girdiğinde nasıllar? 10 nisanda ayrıntılı ultrasonum var cok endişeliyim umarım sorun yoktur...
benimde cildim aşırııı kuru. Göz kapağın dahi kurudu egzamalaştı seninkinin tam tersi yani kremler de fayda etmiyorkızlar iyi gecelerr , blrsey sorucaktim sizinde cildiniz maf oldumu ? ben daha erginlikde bile yuzum vucudum bitane bile sivilce gormedim ama hamielligin ilk haftalarindan belli yuzum jollarim sivilce doldu . gecer ha gecti gecer diye birsey surmek istemedim ama cok kotu oldu artik ya minik minik sivilce doldu . selelut vs vs saymiyorum bile onlari artik ilerdeki zamanlarda care ariycam cunku 70 kiloyla ikizlere hamile kaldim 21 haftadayim ve 82 kilo oldum ama sivilcer maf etti ya
Günaydın canımmmBu arada herkese günaydın
Günaydın canım bende ilk asi olmaya gittiğimde duyamadık kalp atışını detaylidan sonra gel vuralım demişti ebe.birkac gün sonra gittim derinden de olsa duymuştu öyle yapmıştı pozisyonla alakası var bazen sırtlarını dönüyorlar öyle oturur halde oluyor bebekler o yüzden olabilir merak etme.Kızlar günaydın.Tetanoz aşımı vuruldum az önce.Kalp atışı da bakıldı.Net duyamiyor daha dün doktordaydim gümbür gümbür kalp atışı duyuluyordu.
Sağlık ocağının kendi cihazı el cihazı gibi birşey.Ondan kaynaklımı anlayamadım.
Gecende de aynısı olmuştu diğer hemşire duymuştu.Aslinda sesi geliyor ama derinden az.
Birde benim bebek arka duvara yerlesmiş onunla alakası var mıdır rahat duyulmasının?
Gözün aydın cnmKızlar dün bizde detaylı ultrasona girdik.. kalbin sol odacığında beyazlık var ve böbrek kanalında çok hafif bi genişlik var ama çok sağlıklı bi bebek görüyorum annesi dedi.. açıkçası kendime büyük dert edinmedim. Çünkü daha önce bir arkadaşımın bebeğine kalbinde parlama var dediler ama şu an 1.5 yaşında ve çok sağlıklı. Down sendromuyla ilgili diğer ayrıntılara da baktı ense kalınlığı burun kemik ölçümü normal çıktı serçe parmakta 1 tane eklem olmuyormuş sanırım bu rahatsızlığı olan bebeklerde ama onu da gösterdi başka bir şey önermedi amniyosentez vs.. Bi kaç arkadaş yine parlamadan bahsetmiş alıntılayamadım ama arkadaşlar içinizi ferah tutun bebeklerimiz sağlıkla gelecekler inşallah
Oluyor yatıp kalkınca bende de hatta bazen yere çömelip geçmesini bekliyorum olabilir demişti doktorumKızlar iyi akşamlar, ani baş dönmesi yaşayan var mı aranızda? Özellikle sırt üstü uzandığımda, aniden yataktan kalktığımda 2-3 saniye sanki yer ayağımın altindan kayıyor gibi oluyo, başım sanki çıkıp geri dönüyo panik ediyo beni. 2 gün önce tansiyonuma baktirmiştim normaldi. Endişelendim , evde de yalnizim kötü hissettim kendimi(
Ben de hala göbekten yapıyorum şükür bu hamileliğimde hiç beze oluşmadan devam ediyorum vurmaya inşallah olmaz beze. Göbeği tutamaz hale gelene kadar göbekten yaparımKızlar kan sulandırıcıyi nereden yapıyorsunuz göbek,kol,bacak?
Ben hala göbek devam ediyorum ama bazı günler çok çok acıyor ama ben diğer yerlere cesaret edemiyorum.
Boş gebelik oluşmuş muhtemelen canım bebek oluşmadığı için düşmüş kese kendiliğindenSlm kızlar size birşey soracağim bu ay arkadaşım gecikti test yaptı pozitiv doktora gitti keseyi gorduler 5 haftalık fln di bügün doktora gitti kese fln yok doktorda hamilelik yok demiş kan testi yapmişlar 3,7 çıkmış ne anlama geliyor bu şimdi bi bakabilirmisiniz 18.03 te adet gormesi gerekmiş gormemiş 23 te adet olmuş 25 te adet yokmuş doktora gitti 25.03 te keseyi görduler çok acayip anlayan varsa anlatabilirmi
Kimi zaman görüyorum inanılmaz kipirdiyor kimi zaman sakin uyuyor heralde diyorum her ultrasonda değişik oluyor endişelenmeKızlar merhabaa, aranıza yeni katıldım 19 haftalık hamileyim kız bebeğim olucak kısmetse. 2 hafta önce doktora gittiğimizde bebek cok fazla hareket etmedi çikolata yedim yine baktık yine pek bi hareket yok. Doktorum sıvın az gibi dedicok üzülüyorum sizin bebekleriniz ultrasona girdiğinde nasıllar? 10 nisanda ayrıntılı ultrasonum var cok endişeliyim umarım sorun yoktur...
Küçücük cihazla bakıyorlar oturur pozisyonda bakıyorlar normal bence bir de arka duvara tutulduysa daha da normal ordaki cihazla duyulmaması. Kontrolün yeni olmamış olsa endişelen haklısın derim ama kontrolünü olmuşsun hiç sıkma canınıKızlar günaydın.Tetanoz aşımı vuruldum az önce.Kalp atışı da bakıldı.Net duyamiyor daha dün doktordaydim gümbür gümbür kalp atışı duyuluyordu.
İnşallah canım büyük bir stres gerçekten doktor bakarken içerde asistanıyla haberleşiyo o normal bu normal falan derken rahatlıyosun ama odaklanarak bakıp sessiz kalınca o sessizlik beni öyle bir gerdi ki.. umarım güzel haberle çıkarsınızGözün aydın cnmsen bu stresten kurtuldun darısı da bizlere
Sezeryan doğumu ilk kez duydum canım bana gerek duymadı iğneyiSelam canım bende 4g\4g homozigot ve 677 heterozigot çıktım doktorum Hematologa yönlendirdi doğuma kadar kan sulandıcı iğne kullanacağım ve sezeryan doğum yapmalısın dedi
Kanama riski nedeniyle.
hangi markas kullaniyorsun, ben hic biai surmedim korkudan oldugu gibi biraktimHer sabah ve gece tonikle canım sonra da sür nemlendiricini ben en baştan beri tonikliyorum cildimi yağdan kirden arındırmak işe yarıyor bi nebze
benimde cildim aşırııı kuru. Göz kapağın dahi kurudu egzamalaştı seninkinin tam tersi yani kremler de fayda etmiyor
Canım merhaba ben de detaylıya girdim benimkinin de kafa ölçümü haftasından önce bacak boyu kısa çıktı haftasına göre ama bana sorun olmadığını söylediler kendi kağıdımı atıyorum bak biMerhaba hanımlar,
Dün sabahtan beri bebeğimin hareketlerini hissedemediğim için doktora geldim. Kendi doktorum yoktu başka bir doktora göründüm. Kalp atışını filan duydum. Hareket etti muayene olurken ama doktor bacak boyunun kafasına göre kısa olduğunu söyledi. Kafa ölçümü gebelik haftası ile uyumlu. 19+6. Ama bacak boyu 18+1 dedi. Down sendromu ihtimali olabilir ama cihazdan kaynaklı da olabilir dedi
fetal DNA yaptırdık düşük risk çıktı dedim %100 sonuç vermez amniyosentez de görmek lazımdı dedi. Şu an yapamayız artık ,haftası geçmiş dedi.
Bebeğin karın çevresi de 18+1 çıktı.
moralim çok bozuk.
detaylı ultrasona giricem Pazartesi günü. Bilmiyorum neler olacak
Devlet hastanesi mi ? Çünkü bir kez benim bebeğimi 11 gün geri ölçtüler aklım çıktı hemen ertesi gün kendi doktoruma gitmiştim ikna olayım diye 2 kez ölçtü. Cihaz kaynaklı olabilir. Şimdiye kadar hep haftası ile uyumlu gidiyorsa birden böyle bir şey çıktıysa bir daha görün.Merhaba hanımlar,
Dün sabahtan beri bebeğimin hareketlerini hissedemediğim için doktora geldim. Kendi doktorum yoktu başka bir doktora göründüm. Kalp atışını filan duydum. Hareket etti muayene olurken ama doktor bacak boyunun kafasına göre kısa olduğunu söyledi. Kafa ölçümü gebelik haftası ile uyumlu. 19+6. Ama bacak boyu 18+1 dedi. Down sendromu ihtimali olabilir ama cihazdan kaynaklı da olabilir dedi
fetal DNA yaptırdık düşük risk çıktı dedim %100 sonuç vermez amniyosentez de görmek lazımdı dedi. Şu an yapamayız artık ,haftası geçmiş dedi.
Bebeğin karın çevresi de 18+1 çıktı.
moralim çok bozuk.
detaylı ultrasona giricem Pazartesi günü. Bilmiyorum neler olacak
Bu dönemde yapılan ölçümlere çok kafayı takmamanı öneririm kilo olsun boy olsun her hafta aynı gelişecekler diyebi şey yok ve benimki daha birkaç hafta önce ilerideydi yani bir ileri gidip bir geri düşmesinin çok normal olduğunu düşünüyorum ben detaylıya da bi gir çık ki bu benim detaylı sonucum arada 1 hafta fark var gördüğün gibi Ama ben takip edeceğim canım aradaki fark artarsa sorun olabilir yoksa sorun yok demektir stres yapma lütfenCanım merhaba ben de detaylıya girdim benimkinin de kafa ölçümü haftasından önce bacak boyu kısa çıktı haftasına göre ama bana sorun olmadığını söylediler kendi kağıdımı atıyorum bak bi
Benim gittiğim doktor down sendromu belirtileri arasına girer gibisinden bi cümle kurdu. Amniyosentez yapılmalıydı filan dedi. Çok çok üzgünüm. Benim değerlerim de şöyleCanım merhaba ben de detaylıya girdim benimkinin de kafa ölçümü haftasından önce bacak boyu kısa çıktı haftasına göre ama bana sorun olmadığını söylediler kendi kağıdımı atıyorum bak bi
Fetal DNA yaptırdık bizde. Doktora söyledim o da tarama testi kesin sonuç vermez amniyosentez yapılmalıydı. Şu an artık çok geç yapamayız dedi. ölçümler kesin değil cihazdan kaynaklı olabilir filan diye de söylediklerini yumuşatmaya çalıştı. Benim gözlerim doldu ağlamaya başladım çünküBir de sanırım bahsettiğiniz fetal DNA değil ikili test o kesin sonuç vermiyor ama fetal DNA kesin sonuç veriyor.
İnşallah detaylıda çok çok güzel sonuçlar çıkar