2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kesinlikle olabilir ben de oyle sağ kasığımda hissediyordum hep meğer ayaklari ordaymis pitir pitir tekmeliyomus, doktor ultrason cihazini oraya yerlestirince anladim kafasi da yukardaymis bazen ordan da geliyor hareketler

Kızlar genital bölgenin az üstünde, alt karnımın sağ tarafında bir nokta var oraya bastırınca ağrıyor ve hafif sert gibi, sizce bu normal mi? oturup kalkarken de biraz ağrı oluyor. Orada küçük bi kist vardı o mu yapıyor acaba, yada bebekle ilgili bişey midir

Merhaba bana 12. Haftada kız dediler şimdi 15.haftadayım erkek diyorlar umarım değişmez
Bana 15. Haftada kız dediler dün gittim kesin kız o yüzden büyük ihtimal değişmez canım ama belli olmuyor bazen duyuyoruz değiştiğini bir sonraki randevunda daha netleşir

Bana da 12.haftada söylediler değişir diye her gittiğimde de sordum hala kız diyorlar. Bu haftaya geldik hala değişebilir diyorum
Bende kesin dimi diye sordum kız yazıp ultrason görüntüsünü verdi hakikaten boş yani o bölgede çıkıntı yok benim kız açık açık gösteriyor hiç saklayım filan demedi

Canım sen bilirsin ama hergün 4 bardak çay 1 fincan kahve cok gibi geldi bana. Ben doktoruma sorduğumda çok canın çekerse günde bir bardak çay haftada bir fincan kahve içebilirsin demişti. Öyle deyince madem zararı var diye bıraktım ben de.

Bana da sadece kahve de sınır koymuştu canım 1 fincan kahve diye. Çayla ilgili herhangi bir şey söylememişti. İşin ilginci önceden çayı çok aramazken şimdi arar oldum. Biraz kendime engel olmaya çalışayım

Bence vücudunun su ihtiyacı arttığı için çay aklıma geliyor olabilir. Sokma portakal suyu, ayran felan içersen onlar da karşılar aslında. Her zaman su içmek istemiyor insan bazen içi yanıyor başka bir içecek arıyor, ben öyle yapıyorum artık. Çayda hiç masum değil kafein miktarı azimsanamaz ayriyetten bir de demir emilimini baya azaltıyor. Internetten de baktım şimdi en fazla 1-2 bardak için diyor. Bence de engel olmaya çalış, azcık sabretcez bebişlerimizi kucagimiza aldığımızda hiçbirini önemsemeyeceğiz bile

Kesinlikle olabilir ben de oyle sağ kasığımda hissediyordum hep meğer ayaklari ordaymis pitir pitir tekmeliyomus, doktor ultrason cihazini oraya yerlestirince anladim kafasi da yukardaymis bazen ordan da geliyor hareketler
Yhaa ben anlamlandiramadim ilkin sonra dedim bu normal bagirsak hareketi olmaz yani suana kadar dikkat etmeme ragmen neden yoktu diye...saglikla alalim kollarimiza yeter

Bu kafein konusuyla ilgili olarak ben de doktoruma sormuştum. 1 kahve,1 çay içebilirsin demişti (bunu diyen perinatolog doktor.) Annem kayınvalidem falan çok şaşırıyor bu konuya, kendileri hamileyken bol bol çay kahve içmişler, o zamanlar yasak yokmuş bu konuda. Bir arkadaşımın annesi kaşık kaşık türk kahvesi yermiş, türk kahvesi aşeriyormuş. Yani 1 bardak kahve içildi diye ölümcül bir günah işlenmiş hissene kapılmaya gerek yok :)
Bazı doktorlar sıfır kafein istiyor riske atılmaması için. Yani çok aranız yoksa, olmasa da oluyorsa hiç içmeyin. Ben bi de şeker hastası gibi beslendiğim için baştan beri, kahve de içmezsem çok sıkıntıya giriyorum, bi noktadan sonrası kar zarar hesabı. Yatma saatim kalkma saatim her şeyim aşırı düzenli, her öğün sonrası spor yapıyorum falan bir de kahvesizliğe tahammül edebilecek noktada değilim.
İnternetten araştırdığım kadarıyla 200-300 mg kafein üstüne çıkmamak gerekiyormuş.
Bir bardak kahvede ortalama 140 mg, 1 bardak çayda ortalama 70 mg kafein var. Yani 200 ü buluyor ikisini içtiğinde. Çikolatada da kafein var mesela kakaoda da, bazı farklı yiyeceklerde de az miktarlarda olabiliyor, kakaolu tatlılarda vs. Böyle şeyler tüketildiği günler hem çay hem kahve yapmamak lazım. En azından üstüste değil de zaman aralığı koymak mantıklı.
Starbucks, tchibo gibi yerlerde decaffeined kahveler satılıyor. Bunlar da normal kahveye göre işlenmiş şeyler, kafeini sıfır değil, sadece azaltılmış. Ama alternatif olarak arada tüketiyorum aynı tadı vermese de, yine de öneririm.
Bir de az kafein içerikli sağlıklı sıcak içecek alternatifi olarak şekersiz kakaolu sıcak süt içiyorum. Tabii ki kahvenin yerini tutmuyor ama sıcak içecek için beni tatmin ediyor.

Sanırım kız bebek değilmi ramzi tutmadı yanii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…