2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bu kafein konusuyla ilgili olarak ben de doktoruma sormuştum. 1 kahve,1 çay içebilirsin demişti (bunu diyen perinatolog doktor.) Annem kayınvalidem falan çok şaşırıyor bu konuya, kendileri hamileyken bol bol çay kahve içmişler, o zamanlar yasak yokmuş bu konuda. Bir arkadaşımın annesi kaşık kaşık türk kahvesi yermiş, türk kahvesi aşeriyormuş. Yani 1 bardak kahve içildi diye ölümcül bir günah işlenmiş hissene kapılmaya gerek yok :)
Bazı doktorlar sıfır kafein istiyor riske atılmaması için. Yani çok aranız yoksa, olmasa da oluyorsa hiç içmeyin. Ben bi de şeker hastası gibi beslendiğim için baştan beri, kahve de içmezsem çok sıkıntıya giriyorum, bi noktadan sonrası kar zarar hesabı. Yatma saatim kalkma saatim her şeyim aşırı düzenli, her öğün sonrası spor yapıyorum falan bir de kahvesizliğe tahammül edebilecek noktada değilim.
İnternetten araştırdığım kadarıyla 200-300 mg kafein üstüne çıkmamak gerekiyormuş.
Bir bardak kahvede ortalama 140 mg, 1 bardak çayda ortalama 70 mg kafein var. Yani 200 ü buluyor ikisini içtiğinde. Çikolatada da kafein var mesela kakaoda da, bazı farklı yiyeceklerde de az miktarlarda olabiliyor, kakaolu tatlılarda vs. Böyle şeyler tüketildiği günler hem çay hem kahve yapmamak lazım. En azından üstüste değil de zaman aralığı koymak mantıklı.
Starbucks, tchibo gibi yerlerde decaffeined kahveler satılıyor. Bunlar da normal kahveye göre işlenmiş şeyler, kafeini sıfır değil, sadece azaltılmış. Ama alternatif olarak arada tüketiyorum aynı tadı vermese de, yine de öneririm.
Bir de az kafein içerikli sağlıklı sıcak içecek alternatifi olarak şekersiz kakaolu sıcak süt içiyorum. Tabii ki kahvenin yerini tutmuyor ama sıcak içecek için beni tatmin ediyor.
Evet eskiden bilinmiyormuş, şimdi annemlerle otururken onlar çay içiyorlar ben su istiyorum annemin garibine gidiyor 😂 çok çay içmiş hamileliğinde ama tabi eskiyle kıyaslamamak lazım, o zamanlar bilmezlik cahillik varmış, zaten günümüzde anne bebek ölümleriyle o zamanları kıyaslarsak cağ atlamışız. Tabi canımız çok isterse bizimki de can, bebeğe zarar vermeyecek şekilde tüketiyoruz ben de çikolataya dayanamıyorum mesela 🤗 kakaolu süt de öyle arada yapıyorum kendime.

KıZlar bugun baska perınatolaga gıttım onun cıhazı cok daha ıyıyı dıye gercekten oyleydı cok sukur amnıyotık bant yokmus sadece amnıyotık zar olusmus 🤲🏼Bebişimşn de tum organları saglammıs 320 gram olmus 23 cm 😍🥰👶🏻Tetenoz asısıda ol dedı 😊
Maşallah canım ne güzel haberler çok sevindim🥰benimde iki hafta sonra detaylı heyecanla bekliyorum😅

Kızlar valla bende canım birşeyler çektiğinde Kaan Kocatepeyi izliyorum rahatlıyorum.
Mesela geçen ilk defa ciğer yedim az.
Sucuklu tostta yedim.
Çiğköftede.Hamburgerde.
Umarım bir zararı olmaz ama Kaan Kocatepe mesela haftada bir hamburgeri gebelik tolere edemeyecek birşey değil diyor.Misal zaten gebeliğin gidişatı haftada bir yenen hamburgere yada binde bir yediğin ciğere kaldıysa o gebelik sagliksizdir diyor.
Tabi yinede biz abartmayalim.

Kızlar valla bende canım birşeyler çektiğinde Kaan Kocatepeyi izliyorum rahatlıyorum.
Mesela geçen ilk defa ciğer yedim az.
Sucuklu tostta yedim.
Çiğköftede.Hamburgerde.
Umarım bir zararı olmaz ama Kaan Kocatepe mesela haftada bir hamburgeri gebelik tolere edemeyecek birşey değil diyor.Misal zaten gebeliğin gidişatı haftada bir yenen hamburgere yada binde bir yediğin ciğere kaldıysa o gebelik sagliksizdir diyor.
Tabi yinede biz abartmayalim.
Bende her hafta yıyorum dayanamıyorum hep canım ıstoyor hamburger😂

Benimde özellikle canım çiğköfte çekmişti ve lahmacun hep onlardan yemiştim.
Annelerimiz hiç böyle dikkat etmezmiž benim annem çaykolik hamilelikte bol bol içmiş.
Ben anlamıyorum ne değişti.😬
Ay bende çiğ kofte dıye ölcem ya 😅bana doktorum kacak cay olmadıgı surece ıcebılrsın bırsey olmaz dedı

Kızlar hamile çekimi hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok istiyorum ama etrafımdakiler ar edep diyo😔
Ne alakası varmış canım arla edeple. İstiyorsan yaptır içinde kalmasın hamilelik insanın hayatında sürekli başına gelebilecek birşey değil ki. Zorluğunu çektiğimiz gibi keyfini çıkarmak da hakkımız.

Ay bende çiğ kofte dıye ölcem ya 😅bana doktorum kacak cay olmadıgı surece ıcebılrsın bırsey olmaz dedı
Banada abartmamak kaydıyla icebilirsin tabi dedi zaten çok açık iciyorum iş arkadaşlarım sıcak su içseydin o ne öyle diyorlar :))) nazende çay kahve içmek icin sütlü çikolata sahlep içiyorum ama onlarda çok tatlı geliyor bayıyor🤭

X