- 6 Aralık 2017
- 996
- 1.155
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #13.061
Evet eskiden bilinmiyormuş, şimdi annemlerle otururken onlar çay içiyorlar ben su istiyorum annemin garibine gidiyorBu kafein konusuyla ilgili olarak ben de doktoruma sormuştum. 1 kahve,1 çay içebilirsin demişti (bunu diyen perinatolog doktor.) Annem kayınvalidem falan çok şaşırıyor bu konuya, kendileri hamileyken bol bol çay kahve içmişler, o zamanlar yasak yokmuş bu konuda. Bir arkadaşımın annesi kaşık kaşık türk kahvesi yermiş, türk kahvesi aşeriyormuş. Yani 1 bardak kahve içildi diye ölümcül bir günah işlenmiş hissene kapılmaya gerek yok :)
Bazı doktorlar sıfır kafein istiyor riske atılmaması için. Yani çok aranız yoksa, olmasa da oluyorsa hiç içmeyin. Ben bi de şeker hastası gibi beslendiğim için baştan beri, kahve de içmezsem çok sıkıntıya giriyorum, bi noktadan sonrası kar zarar hesabı. Yatma saatim kalkma saatim her şeyim aşırı düzenli, her öğün sonrası spor yapıyorum falan bir de kahvesizliğe tahammül edebilecek noktada değilim.
İnternetten araştırdığım kadarıyla 200-300 mg kafein üstüne çıkmamak gerekiyormuş.
Bir bardak kahvede ortalama 140 mg, 1 bardak çayda ortalama 70 mg kafein var. Yani 200 ü buluyor ikisini içtiğinde. Çikolatada da kafein var mesela kakaoda da, bazı farklı yiyeceklerde de az miktarlarda olabiliyor, kakaolu tatlılarda vs. Böyle şeyler tüketildiği günler hem çay hem kahve yapmamak lazım. En azından üstüste değil de zaman aralığı koymak mantıklı.
Starbucks, tchibo gibi yerlerde decaffeined kahveler satılıyor. Bunlar da normal kahveye göre işlenmiş şeyler, kafeini sıfır değil, sadece azaltılmış. Ama alternatif olarak arada tüketiyorum aynı tadı vermese de, yine de öneririm.
Bir de az kafein içerikli sağlıklı sıcak içecek alternatifi olarak şekersiz kakaolu sıcak süt içiyorum. Tabii ki kahvenin yerini tutmuyor ama sıcak içecek için beni tatmin ediyor.
Maşallah canım ne güzel haberler çok sevindimKıZlar bugun baska perınatolaga gıttım onun cıhazı cok daha ıyıyı dıye gercekten oyleydı cok sukur amnıyotık bant yokmus sadece amnıyotık zar olusmusBebişimşn de tum organları saglammıs 320 gram olmus 23 cm Tetenoz asısıda ol dedı
Merhaba teşekkür ederiz. Benim iki hastane arası fark 1 hafta var. Kural değişmeden izne ayrılmak istiyprum 24+0 da ama sizce hangi hastabede devam etsem. Yani aleyhime olur mu ki. Dönüşte zorlupu olur gibi. Bi de bi hastaneye göre tam ayrılıyorum, 2 güne bayram24+0mış canım
Doldurulan haftaya gore kabul ediliyorKızlar 24. Haftada idari izin başlıyor ya, o 24. Hafta 23+1 Mı oluyor yoksa 24+1 Mı? Aynı şekilde analım izni de 32. Haftada başlıyor 31+1 Mı yoksa 32+1 Mı?
Evet kızzzSanırım kız bebek değilmi ramzi tutmadı yanii
Ilk erkek dedi arven ama sonradan istişare yapmistikSanırım kız bebek değilmi ramzi tutmadı yanii
Ama kesede ki konumu erkek gibi duruyor gerçektenIlk erkek dedi arven ama sonradan istişare yapmistikkıza benziyo demisti
Insalalh sende guzel haberler alacaksınMaşallah canım ne güzel haberler çok sevindimbenimde iki hafta sonra detaylı heyecanla bekliyorum
Bende her hafta yıyorum dayanamıyorum hep canım ıstoyor hamburgerKızlar valla bende canım birşeyler çektiğinde Kaan Kocatepeyi izliyorum rahatlıyorum.
Mesela geçen ilk defa ciğer yedim az.
Sucuklu tostta yedim.
Çiğköftede.Hamburgerde.
Umarım bir zararı olmaz ama Kaan Kocatepe mesela haftada bir hamburgeri gebelik tolere edemeyecek birşey değil diyor.Misal zaten gebeliğin gidişatı haftada bir yenen hamburgere yada binde bir yediğin ciğere kaldıysa o gebelik sagliksizdir diyor.
Tabi yinede biz abartmayalim.
Onlar kıskanıyordurKızlar hamile çekimi hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok istiyorum ama etrafımdakiler ar edep diyo
Benimde özellikle canım çiğköfte çekmişti ve lahmacun hep onlardan yemiştim.Bende her hafta yıyorum dayanamıyorum hep canım ıstoyor hamburger
Aynen bacak arası görmeden bende ıkna olmam cünkü cok degısıyor ve göstermeyınce dırek kız dıyorlarBacak arası görsem ben de ikna olurdum kimse göstermiyor bana
Çok istiyorsan yaptır canım boşver sen onları sonuçta her zaman yaşanılan duygular değilKızlar hamile çekimi hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok istiyorum ama etrafımdakiler ar edep diyo
Ay bende çiğ kofte dıye ölcem yaBenimde özellikle canım çiğköfte çekmişti ve lahmacun hep onlardan yemiştim.
Annelerimiz hiç böyle dikkat etmezmiž benim annem çaykolik hamilelikte bol bol içmiş.
Ben anlamıyorum ne değişti.
Ne alakası varmış canım arla edeple. İstiyorsan yaptır içinde kalmasın hamilelik insanın hayatında sürekli başına gelebilecek birşey değil ki. Zorluğunu çektiğimiz gibi keyfini çıkarmak da hakkımız.Kızlar hamile çekimi hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok istiyorum ama etrafımdakiler ar edep diyo
Banada abartmamak kaydıyla icebilirsin tabi dedi zaten çok açık iciyorum iş arkadaşlarım sıcak su içseydin o ne öyle diyorlar :))) nazende çay kahve içmek icin sütlü çikolata sahlep içiyorum ama onlarda çok tatlı geliyor bayıyorAy bende çiğ kofte dıye ölcem yabana doktorum kacak cay olmadıgı surece ıcebılrsın bırsey olmaz dedı
Bana da kız dediler şimdi erkekMerhaba bana 12. Haftada kız dediler şimdi 15.haftadayım erkek diyorlar umarım değişmez