2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Günaydın herkese. Bakladan başka hamileyken yenmemesi gereken yiyecek ya da içecek var mı? Bakla sevmiyorum zaten ama olumsuz etkisi olduğunu bilmiyordum şaşırdım

Günaydın herkese. Bakladan başka hamileyken yenmemesi gereken yiyecek ya da içecek var mı? Bakla sevmiyorum zaten ama olumsuz etkisi olduğunu bilmiyordum şaşırdım
Günaydın canım. Sucuk salam sosis gibi yiyecekler, bir de ciğer de dahil sakatat yenmemeli diye biliyorum. Civa orani yüksek balıklar da zararlıymış. Benim bildiklerim bunlar 🤷‍♀️

Günaydın canım. Sucuk salam sosis gibi yiyecekler, bir de ciğer de dahil sakatat yenmemeli diye biliyorum. Civa orani yüksek balıklar da zararlıymış. Benim bildiklerim bunlar 🤷‍♀️
Ya benim eşim tam yerinde calisiyor 😁🤦🏻‍♀️ Ciğer istedi canım deli gibi cok arastirdim Kağan Kocatepenin yazisina denk geldim. Her gun yemeyince bisey olmazmış. Ayda 1 kere 100 gram yenebilirmis ciğer. Yedim valla dayanamadım kucuklugumden beri cok severim zaten ama güvenilir yerden temin etmek lazım. Ama çiğ olan sosis salam yenmemeli tabiki. Mayonezde de mesela çiğ yumurta var o da yasak. Ben de onu biliyorum.

Ben yiyorum öyle her allahın günü değil de haftada 1 gün insanın canı istiyor kağan kocatepe youtube da dinleyin canınız istiyorsa yiyebilirsiniz diyor ama abartmadan

Cinsiyeti öğrenmeye az kaldı bakalım zaman geçmek bilmiyor 😊🥰
Ayyy en heyecanlı sey benim daha cok var ögrenmeme ona ragmen cok cok heyecanlıyım aklımdan cıkmıyor bır an önce alışveriş yapmak için ismini bulmak için ,,, hamileligin en güzel heyecanı bence🥰 saglıklı haberını alırsın inşallah sende🤲

Ayyy en heyecanlı sey benim daha cok var ögrenmeme ona ragmen cok cok heyecanlıyım aklımdan cıkmıyor bır an önce alışveriş yapmak için ismini bulmak için ,,, hamileligin en güzel heyecanı bence🥰 saglıklı haberını alırsın inşallah sende🤲
İsmi belli kız olursa Naz Erkek olursa poyraz öğrenmem için son 2 saat kaldıı ☺️

Dün yeni doktoruma ve doğum yapacağın hastaneye giderek tekrar gördüm bende bebişimi. Adet düzensizliğim olduğı için yeniden hesaplama yapıldı 3-4 gün kadar geriye gittik.. yani eski doktorumda tam günü gününe çıkıyordu böyle tekrar hesaplama yapınca 1-2 gün geride kalmış gibi oldu 😑 sizler nasıl besleniyosunuz kızlar? Yani öğün atlamıyorum sabah kahvaltımı her gün yaparım haftada 2 defa falan yumurta tüketebiliyorum haşlama sevmediğimden sahanda yapıyorum o da işe gidecek olduğum günler beni uğraştırıyo. Haftada 1 balık ve et tüketimim 2 veya 1 gün. Ara öğünlerde bazı günler muz da yiyorum. Sabah kahvaltımda en az 2 ceviz yiyorum iştahım da açık ama beslenemiyo mu acaba bu haftalarda normal mi? İlaç olarak decavit yeni yeni ferritin değerim düşük olduğundan gyno ferro sanol ve magnezyum kullanıyorum. Acaba multivitamin falan mı işe yaramıyor?

Türkiyede pek tüketilen bir meyve değil ama papaya meyvesi de zararlıymış. Ben dün ve bu sabah kahvaltımda tükettim bugün internette okudum ilk dönemde düşüğe son dönemde erken doğuma sebep olabiliyormuş. Çok severim ve tekrar alacaktım ama vazgeçtim. Seven çıkar mı bilmem ama ben de bunu öğrendim paylaşmak istedim.

Ben yiyorum öyle her allahın günü değil de haftada 1 gün insanın canı istiyor kağan kocatepe youtube da dinleyin canınız istiyorsa yiyebilirsiniz diyor ama abartmadan
Ya işte risk risktir diye pek yanaşmıyorum ben, az bile ihtimal varsa yememek en iyisi bence. Gerçi ben com aramıyorum da canım çok çok istese bir iki tadımlık alırdım belki.

Acikcasi hic tahmin etmediginiz urunler yasak olabiliyor o yzuden ben ne yersem arastiriyorum isin icinden cikamadigimda direk doktoruma soruyorum yiyim mi diye

Ya benim eşim tam yerinde calisiyor 😁🤦🏻‍♀️ Ciğer istedi canım deli gibi cok arastirdim Kağan Kocatepenin yazisina denk geldim. Her gun yemeyince bisey olmazmış. Ayda 1 kere 100 gram yenebilirmis ciğer. Yedim valla dayanamadım kucuklugumden beri cok severim zaten ama güvenilir yerden temin etmek lazım. Ama çiğ olan sosis salam yenmemeli tabiki. Mayonezde de mesela çiğ yumurta var o da yasak. Ben de onu biliyorum.
İşte insanın içinde kuşku olunca tat da alamıyor zaten 😀 yaz gelse kucagimiza alsak bebişleri de yiyip yiyemedigimiz hiç önemli değil.

Benim doktorum 12. Haftadan itibaren sakatat yiyebilirsin demisti yeterki iyi pismis olsun demisti ben de mumbar yedim 1 kere😋🤣

Dün yeni doktoruma ve doğum yapacağın hastaneye giderek tekrar gördüm bende bebişimi. Adet düzensizliğim olduğı için yeniden hesaplama yapıldı 3-4 gün kadar geriye gittik.. yani eski doktorumda tam günü gününe çıkıyordu böyle tekrar hesaplama yapınca 1-2 gün geride kalmış gibi oldu 😑 sizler nasıl besleniyosunuz kızlar? Yani öğün atlamıyorum sabah kahvaltımı her gün yaparım haftada 2 defa falan yumurta tüketebiliyorum haşlama sevmediğimden sahanda yapıyorum o da işe gidecek olduğum günler beni uğraştırıyo. Haftada 1 balık ve et tüketimim 2 veya 1 gün. Ara öğünlerde bazı günler muz da yiyorum. Sabah kahvaltımda en az 2 ceviz yiyorum iştahım da açık ama beslenemiyo mu acaba bu haftalarda normal mi? İlaç olarak decavit yeni yeni ferritin değerim düşük olduğundan gyno ferro sanol ve magnezyum kullanıyorum. Acaba multivitamin falan mı işe yaramıyor?
Canım ölçümden ölçüme 1-2 gün oynar normal diye biliyorum ben. Kafain bebekte gelişim geriliğine sebep oluyor diye biliyorum çay kahve kola felan tüketiyorsan onları bırakabilirsin, ben 10 günde bir çay ya da kahve anca iciyorumdur. Ama Bence çok takılma çünkü ölçümler arası 1-2 gün oynaması çok normal.

Arkadaşlar size bir şey danışmak istiyorum 6 gün önce perinatolojiden ikili test için randevu aldım test yaptırdım. Danışmadaki adam kağıdımı verirken sonuçlar 14 gün sonra çıkıyor 15.gün tekrar randevu alıp kadın doğuma yada perinatolojiye gel dedi. Perinatolojiden tekrar randevu alamıyorum 15 gün sonrasına kadın doğumdan almıştım ama bugün baktım sonuçlarım çıkmış, zaten devlette 10 gün kontrol süresi değil mi? Gittiğim perinatoloğa tekrar randevusuz gitsem ve orda sıra alsam ne olur? Bakarlar mı

Canım ölçümden ölçüme 1-2 gün oynar normal diye biliyorum ben. Kafain bebekte gelişim geriliğine sebep oluyor diye biliyorum çay kahve kola felan tüketiyorsan onları bırakabilirsin, ben 10 günde bir çay ya da kahve anca iciyorumdur. Ama Bence çok takılma çünkü ölçümler arası 1-2 gün oynaması çok normal.
Çay ve kahveye çok mesafe koyamadım arama. Yani günde 4 bardak çay(açık) 1 fincanda Türk kahvesi içiyorum. Ama sanırım ultrason kalitesinden de olabilir. Eski doktorumun ki baya eski bi cihazdı yeni doktorumun kullandığı baya yeni. Yine de söylediğin gibi çaya en azından 3 e düşürebilsem iyi olcak sanırım. Teşekkür ederim canım.

Arkadaslar merhaba bebeginizi hep kasigin tam.ortasindan mi hissettiniz yoksa sag veya solda mi hissederiz...yani 2 gundur sag kasigimda bagirsak hareketlerine benzer ama icimi kidiklayan bir hareketlenme oluyor boyle alttan birsey donuyor gibi daha once boyle bisey basima gelmemisti cok merak ediyorum bebisim.olabilirmi acaba

Sesli güldüm Allah iyiligini versin 😁 Doktor yiyebilirsin dedigine pisman olacak mumbar yedigini duyarsa. Bebeğin canı çekti heralde annesi olsun afiyet olsun 😅
Yok yemeden doktoruma sordum🤣🤣mumbar dolmasi yicem diye o da ev yapimi ise ve iyi pismis ise ye demisti...ben o konuda pis bogazim valla ve asiri da sevdigim bir yemektir🤣🤣memlektten ablama yaptirtip yollattim

X