-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #12.681
Göbeğimde benimde başladı sarı ince ince ben veet ağda bandı ile kendim aldımAh evet ben de linea cizgisinden sikayetim yok da asiri derecede tuylenme var alamiyirum da hani sorndan kendi duser diyorlar recep ivedik gibi dolaniyom ortada
Ben beyaz tenliyim onun icin linea çizgi bende olmadı ama tüylenme oldu önceki gebelikte. Ama ben hiç almadım doğumdan sonra döküldü kendiliğinden. sadece iki tanesini koparmıştım nedense onlar hala var.Bende de var kızımda doğumdan sonra her banyoda keseledim kayboldu kabuk gibiydi çok ilginç bana göre gebelik mucizelerinden biriBenim asıl sevmediğim karnımdaki tüylenme, sizlerde de oldu mu? İnce ama belli oluyorlar almak zararlı olur mu acaba?
Bak o da olabilir ben yalniş anlamışimdirAslinda kizlar gizlemiyor sadece ultrasonda bir cikinti gormuyor doktorlar ama daha sonra olur da cikintiyi gorurler veya sonradan cikar diye kizlar kendini belli etmiyor diyorlar
Benim ki baya gizliyor ya bi gittik bacaklarını birbirine dolamış asla açmadı sonra yine gittik sırt üstü dönmüş bacaklarını altına kıvırmış yine açmadı halen doktor "kıza benziyor" diyor emin konuşamıyor ama ben pembiş pembiş aldım bişeyler erkekte olsa giyecek evde falanAslinda kizlar gizlemiyor sadece ultrasonda bir cikinti gormuyor doktorlar ama daha sonra olur da cikintiyi gorurler veya sonradan cikar diye kizlar kendini belli etmiyor diyorlar
24+0mış canımKızlar 24. Haftada idari izin başlıyor ya, o 24. Hafta 23+1 Mı oluyor yoksa 24+1 Mı? Aynı şekilde analım izni de 32. Haftada başlıyor 31+1 Mı yoksa 32+1 Mı?
Bence bunu geçici, sadece hamilelik için bırakma gibi düşünmeyin. Sigara hepinize hamilelik sonrasında da zarar vermeye devam edecek. Öncelikle bunu içten bir şekilde anlayın. Karar vermenize yardımcı olabilecek kişilerle konuşun. Evet zevk verir ama zararları çok daha fazladır. Azaltma yöntemlerini deneyebilirsiniz. 5-7 günde bir, bir adet azaltma. 3 gün içmeme ara verme, 5 gün içmeme, ara verip 7 gün içmeme gibi. Yakılan sigarayı bitirmeden bırakma gibi. Hamilelikte bilemiyorum ama nikotin sakızı gibi alternatifler de belki çözüm olabilir, doktorunuza sorabilirsiniz. Zor süreçler ama 1 ay geçirseniz alışmaya başlayacaksınız. Eğer bu konularda açıksanız psikolojik yardım alarak kısa sürede çözebilirsiniz, 2 tanıdığım var bu şekilde bırakan. Online psikolojik destek uygulamaları da var, gayet uygun fiyatlara terapi alabiliyorsunuz. Utanıyorsanız kimseye söylemeden bu şekilde yapabilirsiniz.Kizlar olay biraz farkli yerlere gitti ama soyle soyleyeyim ben sabahtan aksama kdar 20 adet sigara icen biri olarak bebegimi ogrendgmden beri zaten 7 ye dusurdumyani elimden geleni vicdanen zaten yapıyorum o konu da sknti yok 2 doktor kontrolundym biri taninmis bir docent digeri de normal devlet hastanesi ikisininde bana dedigi gunde maksimum 2 . Fazlasni tuketme.benim sormak istedgm bu 7 den nasil duseblrm dahasni yapamıyorum yapabilen varmi sorusu idi yani bu verilen ornekler yillardir anne olmahi bekleyen kadinlar vs .. bunlar braz abartı yani linc kismina giriyor artik yillardir beklemek ise bende 1 sene melegimi bekledim bana da leylekler getirmedi
Ayrca Rabbimin bize verdigi her seyi a sigara dan oldu diye algilayamayiz tabkde tedbir bizden takdir Allahtan ama .. ablam 35 yil boyunca agzna 1kere sigara surmemis bir insan..ama yegenim 36 hafta da dogdu ve astim.hastası. .yengem9 ay byunca her gun 1paket icti ve yine.yegenim 42 haftada dogdu masallah cok sağlıklı. .ha ben buna güvenip aman bsey olmaz demiyorum tabkde amabir gerçek var ki Rabbim ne yazdi ise oonemli olan b şeylerin farkina varabilmek , o yanlistan geri donmeye calismak ya da olabldgnce en aza indirgemek..umarim anlasilmisimdir Teşekkürler
Usenmeden yazmışsıniz cok tesekkur ederim bu sekilde yorumlar okumak istiyorum iste yani anne olmak isteyip olamayan iste bebegimin kiymetni blmiyormusum gbi ornekler degildeBence bunu geçici, sadece hamilelik için bırakma gibi düşünmeyin. Sigara hepinize hamilelik sonrasında da zarar vermeye devam edecek. Öncelikle bunu içten bir şekilde anlayın. Karar vermenize yardımcı olabilecek kişilerle konuşun. Evet zevk verir ama zararları çok daha fazladır. Azaltma yöntemlerini deneyebilirsiniz. 5-7 günde bir, bir adet azaltma. 3 gün içmeme ara verme, 5 gün içmeme, ara verip 7 gün içmeme gibi. Yakılan sigarayı bitirmeden bırakma gibi. Hamilelikte bilemiyorum ama nikotin sakızı gibi alternatifler de belki çözüm olabilir, doktorunuza sorabilirsiniz. Zor süreçler ama 1 ay geçirseniz alışmaya başlayacaksınız. Eğer bu konularda açıksanız psikolojik yardım alarak kısa sürede çözebilirsiniz, 2 tanıdığım var bu şekilde bırakan. Online psikolojik destek uygulamaları da var, gayet uygun fiyatlara terapi alabiliyorsunuz. Utanıyorsanız kimseye söylemeden bu şekilde yapabilirsiniz.
Bunu kendiniz için bir fırsat olarak görün. Eminim sigara sosyal yaşantınızda yeri olan bir şeydir ama siz yapmazsanız bu alışkanlığı kimse sizin için gelip değiştirmeyecek. İnsan inandı mı her şeyi değiştirme gücüne sahiptir. Siz de kendinize inanın, bu fırsatı sağlığınız için atabileceğiniz güzel bir adıma dönüştürün.
Senin detayli bugunmuydu söyledimi peki doktorun? Özellıkle yurtdısında erken söyleme taraftarı hıc degıller benım 21. Haftamda randevum var hala bıle şüphedeyım ögrenırmıyım diyeBak o da olabilir ben yalniş anlamışimdirama 15 hafta içindesiniz cnm 20 haftada doktorlar soylemeyi tercih ediyor (çoğu) bende 18+0 oldum bugun ama hala net bilmiyorum 13 haftada bi doktor erkek olabilir dedi okadar doktorum birsey soylemedi bakalim hayirlisi
Bende de var göbeğimde tüylenme.kaşlarım falan tam tersi daha az çıkmaya başladı.Ben almıyorum tüyleri çünkü dökülüyor doğumdan sonra ama ablam almıştı “rahatsız ediyorsa alabilirsin” demişti doktoru.
Ne ile alıyorsunuz peki?Bendede cok oldu ya baya baya killanma yani kalint mecbur aliyorum dogumdan sonra ilk isim epilasyona gitmek olucak
Makınayla alıyorumNe ile alıyorsunuz peki?
Bence sigara yerine koyabileceğiniz şeyleri düşünün... Mesela canınız her sigara istediğinde önce kendinizi büyük bir bardak su içmeyi şart koşun, eşim bu sayede sigarayı 20 sene sonunda bıraktı. Belki elinizin altında atıştırmalık olsa da iyi olur, çerez, sakız gibi... Ya da sigara içmeyi istediğim de önce 10dk başka bir şey yapacağım bakalım aklım dağılacak mı deyin. O 10 dakika bir iş yapın, telefonda oyun oynayın, 10dk kitap okuyun, işinizi yapın gibi, böyle böyle isteğiniz azalabilir , kendinize ve iradenize güvenin...en en olmadı bence bu konuda profesyonel yardım alabilirsiniz, sigarayı bırakma hattı bile var sanırım ALO 171. Umarım herkesin bebeği sağlıkla gelir, kolaylıklar dilerimKizlar olay biraz farkli yerlere gitti ama soyle soyleyeyim ben sabahtan aksama kdar 20 adet sigara icen biri olarak bebegimi ogrendgmden beri zaten 7 ye dusurdumyani elimden geleni vicdanen zaten yapıyorum o konu da sknti yok 2 doktor kontrolundym biri taninmis bir docent digeri de normal devlet hastanesi ikisininde bana dedigi gunde maksimum 2 . Fazlasni tuketme.benim sormak istedgm bu 7 den nasil duseblrm dahasni yapamıyorum yapabilen varmi sorusu idi yani bu verilen ornekler yillardir anne olmahi bekleyen kadinlar vs .. bunlar braz abartı yani linc kismina giriyor artik yillardir beklemek ise bende 1 sene melegimi bekledim bana da leylekler getirmedi
Ayrca Rabbimin bize verdigi her seyi a sigara dan oldu diye algilayamayiz tabkde tedbir bizden takdir Allahtan ama .. ablam 35 yil boyunca agzna 1kere sigara surmemis bir insan..ama yegenim 36 hafta da dogdu ve astim.hastası. .yengem9 ay byunca her gun 1paket icti ve yine.yegenim 42 haftada dogdu masallah cok sağlıklı. .ha ben buna güvenip aman bsey olmaz demiyorum tabkde amabir gerçek var ki Rabbim ne yazdi ise oonemli olan b şeylerin farkina varabilmek , o yanlistan geri donmeye calismak ya da olabldgnce en aza indirgemek..umarim anlasilmisimdir Teşekkürler
Kızlar detaylıdan geldım cok sukur herseyı tam organları olusmuss tam 20 haftalıgız ay parmakları nohut gıbı ayakları Allahımtek sıkıntımız amnıyotık bant kendılıgınden kopsada rahatlasam
olayın çok dışındayım ama ben bile, ne geldiler kadının üstüne diye düşündüm. özellikle ilk gebeliği olan gebedaşlarıma söylüyorum. asla asla demeyin:) hiçbir konuda asla aaa ben bunu yapmazdım, yapmadım demeyin:) acısı çok fena çıkıyor:)Kizlar olay biraz farkli yerlere gitti ama soyle soyleyeyim ben sabahtan aksama kdar 20 adet sigara icen biri olarak bebegimi ogrendgmden beri zaten 7 ye dusurdumyani elimden geleni vicdanen zaten yapıyorum o konu da sknti yok 2 doktor kontrolundym biri taninmis bir docent digeri de normal devlet hastanesi ikisininde bana dedigi gunde maksimum 2 . Fazlasni tuketme.benim sormak istedgm bu 7 den nasil duseblrm dahasni yapamıyorum yapabilen varmi sorusu idi yani bu verilen ornekler yillardir anne olmahi bekleyen kadinlar vs .. bunlar braz abartı yani linc kismina giriyor artik yillardir beklemek ise bende 1 sene melegimi bekledim bana da leylekler getirmedi
Evt bügündü canım yeni geldimSenin detayli bugunmuydu söyledimi peki doktorun? Özellıkle yurtdısında erken söyleme taraftarı hıc degıller benım 21. Haftamda randevum var hala bıle şüphedeyım ögrenırmıyım diye