2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende de var kızımda doğumdan sonra her banyoda keseledim kayboldu kabuk gibiydi çok ilginç bana göre gebelik mucizelerinden biri 🥰 Benim asıl sevmediğim karnımdaki tüylenme, sizlerde de oldu mu? İnce ama belli oluyorlar almak zararlı olur mu acaba?
Ben beyaz tenliyim onun icin linea çizgi bende olmadı ama tüylenme oldu önceki gebelikte. Ama ben hiç almadım doğumdan sonra döküldü kendiliğinden. sadece iki tanesini koparmıştım nedense onlar hala var. 🥱 keşke onlarada dokunmasaydım. Şimdi yine tüylenme başladı yine almayacağım.

Dün kontrolümüz vardı cinsiyetini öğrendik bir oğlum daha olacak. 💃😊 dörtlü taramamız çıktı doktor bir şeyler anlattı ama inanın bir şey anlamadım dersem yeridir. Rabbim sağlıklı sihhatli kılsın bütün Bebişlerimizi. Ayrıntılı ultrason için de 30 marta perinatologdan randevumuzu da aldık 20. Haftalık olacağız o zaman. Gerçi ben biraz kilolu olunca 20. Haftada net bir şey göremez doktor 24. Haftaya kalır muhtemelen. Hayırlısı artık.

Aslinda kizlar gizlemiyor sadece ultrasonda bir cikinti gormuyor doktorlar ama daha sonra olur da cikintiyi gorurler veya sonradan cikar diye kizlar kendini belli etmiyor diyorlar🤣🥰
Bak o da olabilir ben yalniş anlamışimdir 😂 ama 15 hafta içindesiniz cnm 20 haftada doktorlar soylemeyi tercih ediyor (çoğu) bende 18+0 oldum bugun ama hala net bilmiyorum 13 haftada bi doktor erkek olabilir dedi okadar doktorum birsey soylemedi bakalim hayirlisi

Aslinda kizlar gizlemiyor sadece ultrasonda bir cikinti gormuyor doktorlar ama daha sonra olur da cikintiyi gorurler veya sonradan cikar diye kizlar kendini belli etmiyor diyorlar🤣🥰
Benim ki baya gizliyor ya bi gittik bacaklarını birbirine dolamış asla açmadı sonra yine gittik sırt üstü dönmüş bacaklarını altına kıvırmış yine açmadı halen doktor "kıza benziyor" diyor emin konuşamıyor ama ben pembiş pembiş aldım bişeyler erkekte olsa giyecek evde falan :KK53:

Kizlar olay biraz farkli yerlere gitti ama soyle soyleyeyim ben sabahtan aksama kdar 20 adet sigara icen biri olarak bebegimi ogrendgmden beri zaten 7 ye dusurdum 😊 yani elimden geleni vicdanen zaten yapıyorum o konu da sknti yok😊 2 doktor kontrolundym biri taninmis bir docent digeri de normal devlet hastanesi 😊 ikisininde bana dedigi gunde maksimum 2 . Fazlasni tuketme.benim sormak istedgm bu 7 den nasil duseblrm dahasni yapamıyorum yapabilen varmi sorusu idi😊yani bu verilen ornekler yillardir anne olmahi bekleyen kadinlar vs .. bunlar braz abartı yani linc kismina giriyor artik😅 yillardir beklemek ise bende 1 sene melegimi bekledim bana da leylekler getirmedi 😊
Ayrca Rabbimin bize verdigi her seyi a sigara dan oldu diye algilayamayiz tabkde tedbir bizden takdir Allahtan ama .. ablam 35 yil boyunca agzna 1kere sigara surmemis bir insan..ama yegenim 36 hafta da dogdu ve astim.hastası. .yengem9 ay byunca her gun 1paket icti ve yine.yegenim 42 haftada dogdu masallah cok sağlıklı. .ha ben buna güvenip aman bsey olmaz demiyorum tabkde amabir gerçek var ki Rabbim ne yazdi ise o😊 onemli olan b şeylerin farkina varabilmek , o yanlistan geri donmeye calismak ya da olabldgnce en aza indirgemek..umarim anlasilmisimdir 😊Teşekkürler 💚

Kizlar olay biraz farkli yerlere gitti ama soyle soyleyeyim ben sabahtan aksama kdar 20 adet sigara icen biri olarak bebegimi ogrendgmden beri zaten 7 ye dusurdum 😊 yani elimden geleni vicdanen zaten yapıyorum o konu da sknti yok😊 2 doktor kontrolundym biri taninmis bir docent digeri de normal devlet hastanesi 😊 ikisininde bana dedigi gunde maksimum 2 . Fazlasni tuketme.benim sormak istedgm bu 7 den nasil duseblrm dahasni yapamıyorum yapabilen varmi sorusu idi😊yani bu verilen ornekler yillardir anne olmahi bekleyen kadinlar vs .. bunlar braz abartı yani linc kismina giriyor artik😅 yillardir beklemek ise bende 1 sene melegimi bekledim bana da leylekler getirmedi 😊
Ayrca Rabbimin bize verdigi her seyi a sigara dan oldu diye algilayamayiz tabkde tedbir bizden takdir Allahtan ama .. ablam 35 yil boyunca agzna 1kere sigara surmemis bir insan..ama yegenim 36 hafta da dogdu ve astim.hastası. .yengem9 ay byunca her gun 1paket icti ve yine.yegenim 42 haftada dogdu masallah cok sağlıklı. .ha ben buna güvenip aman bsey olmaz demiyorum tabkde amabir gerçek var ki Rabbim ne yazdi ise o😊 onemli olan b şeylerin farkina varabilmek , o yanlistan geri donmeye calismak ya da olabldgnce en aza indirgemek..umarim anlasilmisimdir 😊Teşekkürler 💚
Bence bunu geçici, sadece hamilelik için bırakma gibi düşünmeyin. Sigara hepinize hamilelik sonrasında da zarar vermeye devam edecek. Öncelikle bunu içten bir şekilde anlayın. Karar vermenize yardımcı olabilecek kişilerle konuşun. Evet zevk verir ama zararları çok daha fazladır. Azaltma yöntemlerini deneyebilirsiniz. 5-7 günde bir, bir adet azaltma. 3 gün içmeme ara verme, 5 gün içmeme, ara verip 7 gün içmeme gibi. Yakılan sigarayı bitirmeden bırakma gibi. Hamilelikte bilemiyorum ama nikotin sakızı gibi alternatifler de belki çözüm olabilir, doktorunuza sorabilirsiniz. Zor süreçler ama 1 ay geçirseniz alışmaya başlayacaksınız. Eğer bu konularda açıksanız psikolojik yardım alarak kısa sürede çözebilirsiniz, 2 tanıdığım var bu şekilde bırakan. Online psikolojik destek uygulamaları da var, gayet uygun fiyatlara terapi alabiliyorsunuz. Utanıyorsanız kimseye söylemeden bu şekilde yapabilirsiniz.

Bunu kendiniz için bir fırsat olarak görün. Eminim sigara sosyal yaşantınızda yeri olan bir şeydir ama siz yapmazsanız bu alışkanlığı kimse sizin için gelip değiştirmeyecek. İnsan inandı mı her şeyi değiştirme gücüne sahiptir. Siz de kendinize inanın, bu fırsatı sağlığınız için atabileceğiniz güzel bir adıma dönüştürün.

Bence bunu geçici, sadece hamilelik için bırakma gibi düşünmeyin. Sigara hepinize hamilelik sonrasında da zarar vermeye devam edecek. Öncelikle bunu içten bir şekilde anlayın. Karar vermenize yardımcı olabilecek kişilerle konuşun. Evet zevk verir ama zararları çok daha fazladır. Azaltma yöntemlerini deneyebilirsiniz. 5-7 günde bir, bir adet azaltma. 3 gün içmeme ara verme, 5 gün içmeme, ara verip 7 gün içmeme gibi. Yakılan sigarayı bitirmeden bırakma gibi. Hamilelikte bilemiyorum ama nikotin sakızı gibi alternatifler de belki çözüm olabilir, doktorunuza sorabilirsiniz. Zor süreçler ama 1 ay geçirseniz alışmaya başlayacaksınız. Eğer bu konularda açıksanız psikolojik yardım alarak kısa sürede çözebilirsiniz, 2 tanıdığım var bu şekilde bırakan. Online psikolojik destek uygulamaları da var, gayet uygun fiyatlara terapi alabiliyorsunuz. Utanıyorsanız kimseye söylemeden bu şekilde yapabilirsiniz.

Bunu kendiniz için bir fırsat olarak görün. Eminim sigara sosyal yaşantınızda yeri olan bir şeydir ama siz yapmazsanız bu alışkanlığı kimse sizin için gelip değiştirmeyecek. İnsan inandı mı her şeyi değiştirme gücüne sahiptir. Siz de kendinize inanın, bu fırsatı sağlığınız için atabileceğiniz güzel bir adıma dönüştürün.
Usenmeden yazmışsıniz cok tesekkur ederim bu sekilde yorumlar okumak istiyorum iste yani anne olmak isteyip olamayan iste bebegimin kiymetni blmiyormusum gbi ornekler degilde😊
cok tesekkur ederim elimden geleni yapacagim umarim basarabilirim en azindan gunde 1^2 ye indirebilirim 💚

Bak o da olabilir ben yalniş anlamışimdir 😂 ama 15 hafta içindesiniz cnm 20 haftada doktorlar soylemeyi tercih ediyor (çoğu) bende 18+0 oldum bugun ama hala net bilmiyorum 13 haftada bi doktor erkek olabilir dedi okadar doktorum birsey soylemedi bakalim hayirlisi
Senin detayli bugunmuydu söyledimi peki doktorun? Özellıkle yurtdısında erken söyleme taraftarı hıc degıller benım 21. Haftamda randevum var hala bıle şüphedeyım ögrenırmıyım diye🤭

Bende de var göbeğimde tüylenme.kaşlarım falan tam tersi daha az çıkmaya başladı.Ben almıyorum tüyleri çünkü dökülüyor doğumdan sonra ama ablam almıştı “rahatsız ediyorsa alabilirsin” demişti doktoru.

Bendede cok oldu ya baya baya killanma yani kalint mecbur aliyorum dogumdan sonra ilk isim epilasyona gitmek olucak
Ne ile alıyorsunuz peki?

Kızlar sigara konusunda biraz yazmak istedim. Ben ilk gebeligimi öğrendiğimde 1.5paket civari iciyordum, bırakamadım, tirmalaya turmalaya gunde 5 civarina indirebildim. Ikincide de hemen hemen o kadar ictim 5. Ayda biraktim ama cok zor oldu.Ki ilk oglumu da emziriyordum düşünün yani hem hamile hem emziriyorum hem sigara. O kadar vazgecemiyordum ki oglum kangurudayken bile içtim bir kere şimdi cok canim aciyor hatirlayinca.
Çok zoruma gidiyordu bırakmak fikri, zaten bu kadar fedakarlık yapıyorum bir de sigaradan mi vazgecmem lazim diye garip bir psikolojiye girmiştim. Sonrasında iki sene icmedim ve bir gün yine sacma bir sebeple bakkala gidip paket aldim ve küt diye tekrar başladım. Ama içim içimi yiyordu, büyük oğlum, ki daha 5 yaşında, anne ben çok merak ediyorum sigaranin tadını demeye başladı. Vicdan azabından öldüm o sözlerini duyunca ama yine de bırakamadım. Sonrasında yaşayacağım sıkıntıdan cok korkuyordum ve doğrusu ben sigara içmeyi gerçekten cok seviyordum. Nefret ede ede içenler var ya hiç onlardan olmadım.
Bir gün gece 1 falandı birden aklıma yıllar önce duyduğum bi video geldi. Sigarayı bıraktıran video diye arayinca çıkıyor, hatta kitabi da varmis ama okumadim. 1 saat 6 dakikalık bi video. Açtım ama çok saçma geldi. Çekimler animasyonlar falan cok eski başlarda cok dalga gectim:) Video bitene kadar yarım paketten fazla içtim ki o gün zaten yeterince içmiştim. Videonun sonunda simdi son sigaranızı yakın dedi ben kaldım.Panik oldum. AMA gerçekten son sigaramı yaktım ve bitiremeden söndürdüm 😳 6 ay oldu ve ilk iki hafta haricinde cok canımın istediği hemen hemen hiç olmadı.
Hiçbir şey mucize değil ve ben seviyorum dememe rağmen demek ki bırakmak istiyormuşum video vesile oldu.
Böyle uzun uzun yazmamın sebebi su ki, sigarayı bırakacak son insan olduğumu düşünürdüm ve çok ciddi zorlanacağımı zannederdim. Eminim siz de böyle hissediyorsunuz. Ama sizi sigara bagimliligina sevk eden şeyleri ve o şeylerin aslında sigarayla tatmin olmadığını fark ettiğinizde sigara içmenin büyüsü bozuluyor. Yani en azından bende böyle oldu. Umarım bir kişiye bile olsa vesile olur çünkü o vicdan azabını çok iyi biliyorum😔

Sigara içen annelerin bebekleri nikotin bağımlısı olarak doğuyor, minicik bebek bağımlı olarak doğuyor, doğumdan sonra yoksunluk çekiyor. Büyük insanların yağmur gibi hissettiği sıkıntı o minik cana tusunami etkisi yapıyor.
madde bağımlısı olarak dünyaya gelmek ister miydiniz?
Dünyay geldikten sonra annenizin kokusunu sigarayla eşleştirmek ister miydiniz? İçen kişi farketmiyor fakat o koku insanın sesine, nefesine, üstüne, eline her yerine yapışıyor.

Bence sigara yerine koyabileceğiniz şeyleri düşünün... Mesela canınız her sigara istediğinde önce kendinizi büyük bir bardak su içmeyi şart koşun, eşim bu sayede sigarayı 20 sene sonunda bıraktı. Belki elinizin altında atıştırmalık olsa da iyi olur, çerez, sakız gibi... Ya da sigara içmeyi istediğim de önce 10dk başka bir şey yapacağım bakalım aklım dağılacak mı deyin. O 10 dakika bir iş yapın, telefonda oyun oynayın, 10dk kitap okuyun, işinizi yapın gibi, böyle böyle isteğiniz azalabilir , kendinize ve iradenize güvenin...en en olmadı bence bu konuda profesyonel yardım alabilirsiniz, sigarayı bırakma hattı bile var sanırım ALO 171. Umarım herkesin bebeği sağlıkla gelir, kolaylıklar dilerim

Kızlar detaylıdan geldım cok sukur herseyı tam organları olusmuss tam 20 haftalıgız ay parmakları nohut gıbı ayakları Allahım 😍🤲🏼 tek sıkıntımız amnıyotık bant kendılıgınden kopsada rahatlasam 🥺

Ay maşallah maşallah canım içinde rahatlamiştir. yerim o minik parmakları. Benimde 30 martta iple çekiyorum o günleri .

olayın çok dışındayım ama ben bile, ne geldiler kadının üstüne diye düşündüm. özellikle ilk gebeliği olan gebedaşlarıma söylüyorum. asla asla demeyin:) hiçbir konuda asla aaa ben bunu yapmazdım, yapmadım demeyin:) acısı çok fena çıkıyor:)
evine yıllarca tv bile almamış ben. şimdi çocuğum tv izlesin diye zoraki oturtuyorum :)

Senin detayli bugunmuydu söyledimi peki doktorun? Özellıkle yurtdısında erken söyleme taraftarı hıc degıller benım 21. Haftamda randevum var hala bıle şüphedeyım ögrenırmıyım diye🤭
Evt bügündü canım yeni geldim
Çok şukur bebeğim haftasına gore iyi doktorum beni çok erken göndermiş detaili için 3/4 hafta sonra tekrar gideceğim benim yaramaz 16cm 230 gr olmuş parmağini emdi bize yumruk sıkti 😁 ama bacak açmadi yandan baktı doktor pipi görmuyorum dedi sarkıntı falan yok dedi buyuk bi ihtimal kiz dedi 13 haftada da erkek demişlerdi 😃 şimdi oyle çok karıştı ki kafam bilemezsin ayin 18 inde de normal kontrolum var inşallah kendini gosterir ama detailida çok sıkıldım bebegi gorebilmek için biraz fazla bastırıyor canım acıdı çok fazla uzun suruyo komple karnim kizarmiş 🤦‍♀️ Ama bu sabahtan beri doktora gitmeden önce bebekte hisediyor herhalde baya kimildamaya başladi hiç bukadar net hisetirmemişti kendini bana 🥰 ama anneye cinsiyetin igostermiyor arkasını dondu popomu görun diyor resmen 😁😁 doktor döndurmeye calişti hiç keyfini bozmadi

X