Ben bıraktırmadım ama azalttırdım. Şu ara 2 -3 kere emmeye düşürdük. Hani 2-3 kere istiyor değil ama 2 - 3 kerede anlaşıyoruz diyeyim. Tatsızlık çıkmıyor ama anlaşıyoruz gerçekten. Günde 30 kere emdiği 18 ay civarı daha çok tatsızlık çıkıyordu.
Ocak ayı gibi online eğitim aldım, Psi. Aysu Karaca'dan.
Öncelikle sabrınız kalmadığı için azaltarak gitmenin zor olacağını biliyorum. Ama genel olarak çocuğu zorlandığı şeylere yavaş yavaş, kaldırabildiği ölçüde zorlanmayla alıştırmayı öneriyorlar. Eğer bu dediklerim uymayacaksa sütü kesen ilaç alabilir, memeyi sargı beziyle sıkı sarabilirsiniz. Süt kesilir çocuk bi süre sonra muhtemelen bırakır. Sabır taşı süren de var tanıdığım. Bu dediklerim uzmanların tavsiye etmediği, yapmayın dediği şeyler. Karar sizin.
Ben gece emzirmekten çok tükendiğim için önce o kısmı halletmeye çalıştım. Eğitimde de emme olayını 4 e bölmüşlerdi. Yanlış söylediğim şeyler olabilir ama kabaca şöyleydi; gece uykusuna geçişte emme, gece uyku aralarında emme, gündüz gün içi emme, gündüz uykusuna geçişte emme. Bunlardan en kolayı hangisi geliyorsa ordan başlıyorsunuz. Gece uykusuna geçerken uyku baskısı daha çok olduğu için en kolay o aslında, genelde öyle başlanıyor sanırım. Ben müzikli bi oyunca aldım ali babanın çiftliği falan söylüyordum yarım saat dalıyordu bi süre sonra. Meme azaldıkça çok kolayladı. Şimdi baybay diyip yatağa gidiyoruz. Hiç bişey yapmıyorum, elini tutuyorum sadece 5 dk da uyuyor, rüya gibi. Neyse,
İlk tavsiye kaç kere emzirdiğinizi bulmak, önce sayıyorsunuz ki ben sayamadım 30 falandı çok fazlaydı. Önce geceden başladım, her uyandığında emdiği için önce bir uyanma emerek bir uyanma emzirmeden dedim. Anlattım hep bizi çok iyi anlıyorlar artık. Memeler uyuyor dedim. Şimdi uyu, sonra uyanınca memeler uyanıcak dedim. Daha Sonra gecede 5 dedim, bir hafta sonra 3 e düşürdüm. Tabi baya ağlamalı geçiyor. Hele ilk günler meme vermeyince kapıya polis gelicek diye korktum bağırtısından. Tabi negatif yapmıyoruz, çok zorlanıyor. Kendimize de bebemize de hep şevkatli yaklaşıyoruz.
Hep sarıldım kucakladım ve kıyafetimi açtırmadım ama ,içime soktum . 3 e düştükten sonra bir süre öyle devam ettim, sonra 2 ye, sonra sabaha karşı tek emme kaldı uzun süre. 1 ay kadar sadece sabaha karşı emzirme yaptım. Sonrasında, uyanınca dedim. Bir süre sonra yatakta emmiyoruz dedim, uyanınca hemen salona gittim. Kötü haber emzirerek sabah uykusunu uzatma olayı bitiyor
Bir süre böyle devam ettim. Sonra uyanınca değil kahvaltıdan sonra dedim.
Zaten sonra işe gidiyorum, 4 gibi geliyorum. Gelince ve akşam bi kere yapıyorum. Ocak ayından beri azaltma sürecindeyim. Önümüzdeki aydan sonra teke düşüreceğim. 2 yaşından sonra da bırakacağız diye planlıyorum.
İyi haber uykular daha az bölüntülü oluyor.
Kötü haber, memede uyutma konforuna baybay.
Süreçte, eş desteği önemli. Size gelince memeyi arayacak ama babada aramayıp sakinleşiyorlar. 2 yıldır emziriyorsunuz biraz da beyler baksın hehe