2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar 12. ay aşısını yaptıran var mı ? Nasıl geçti ?
Bir de düzenli olarak parka götürüyor musunuz çocuklarınızı ? Ben her gün indiriyordum geçen bir doktor arkadaş hastalığın çok arttığını bebekler için de parkın çok büyük bir risk olduğunu söyledi kafam karıştı :KK43: Parka da götürmesek evde nasıl zaman geçirecek bilmiyorum sürekli. Lysol dezenfektan koymuştum arabasına salıncağa fln sıkıyordum binmeden ama yinede yeterli değildir sanırım.
Aşılar olmadığı için biraz tedirginim park konusunda.Sitenin parkını kullanıyorum bazen çünkü bizden ve bir aileden başka çocuk yok apartmanda 😬 Aşıları olunca diğer parkları tercih ederim sanırım.Kızamıkçık aşısını ben de olacağım bu arada.Zamanında aşım tutmamış hamileliğin ilk zamanki testlerinde çıkmıştı ☺️

Düzenli götürmüyorum bende korkumdan .. her taraf hastalık offf bide parklarda böle yaşça büyük çocuklar bebek görünce koşup sevmeye çalışıyor dokunabilirmiyim sevebilirmiyim falan ondada geriliyorum işin açığı..

Aşılar olmadığı için biraz tedirginim park konusunda.Sitenin parkını kullanıyorum bazen çünkü bizden ve bir aileden başka çocuk yok apartmanda 😬 Aşıları olunca diğer parkları tercih ederim sanırım.Kızamıkçık aşısını ben de olacağım bu arada.Zamanında aşım tutmamış hamileliğin ilk zamanki testlerinde çıkmıştı ☺️
Evet ben dokunmayın diyorum walla, salıncağa da sprey fln sıkınca deliymişim gibi bakıyolar bana diğer anneler🙈 Yarın 12. ay karma aşımızı yaptırmaya götürcem ben, maymun çiçeği fln da iyice kafamız karıstı☹️

Kızlar bizim bebiş parktan covit kaptı 2 gün yüksek ateş, kusma, iştahsızlığı oldu sonrasında eşim ve ben pozitif çıktık. Benim aşımda yoktu ağır geçirdim . Dikkat edin hala tat ve koku alamıyorum 😔 onun dışında atlattık şükür

Bizim bakılma yöntemi sizinle aynıymış kaç yaşından sonra bu işi sonra erdireceksiniz kreşi ne zaman düşünüyorsunuz acaba 🤭
Bakıcılarımız ( anneanne ve babaanne ) ne zaman pes ederse :) bazen denemek için 2 yaşında kreş falan diyorum aaaa olur mu çok küçük falan diyip vicdan yapıyolar çok şükür 🙏🏼 😂 aslında benim gönlümden geçen 4 yaşından önce tam zamanlı bir yere vermemek ama bakıcılar illaki pes edicek kolay değil çünkü evlerini bırakıp aylarca bizde kalıyolar onların durumuna göre karar vericez yani mecburen. İleriyi düşününce aksiyete yaşadığım için düşünmemeye çalışıyorum :) siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

Kızlar bizim bebiş parktan covit kaptı 2 gün yüksek ateş, kusma, iştahsızlığı oldu sonrasında eşim ve ben pozitif çıktık. Benim aşımda yoktu ağır geçirdim . Dikkat edin hala tat ve koku alamıyorum 😔 onun dışında atlattık şükür
Çok geçmiş olsun☹️ bebiş daha iyidir umarım. Daha önce de geçirmiş miydiniz ?

Geçmiş olsun . Bu park ve hastalık bağlantısını cok duymaya başladım canım sıkıldı iyice.

Tek başına, ama böyle tamamen dibine kadar tek başına çocuk bakıp TV açmayan var mıdır?
Valla ben yarı kırkına kadar annemle ve kayınvalidem le sonrasında hep tek baktım . Amma arada müzik açıyorum oynuyor. Onun dışında tv açıkta olsa dikkatini çekmiyor sürekli oraya buraya saldırdığı için😂
Çok geçmiş olsun☹️ bebiş daha iyidir umarım. Daha önce de geçirmiş miydiniz ?
Hayır canım hiç geçirmemiştik. Kısmette 3 yıl sonra geçirmek varmış. Eczanede çalışıyordum oysaki orda bile kapmamıştım. Bebiş çok şükür iyi canım öyle kötü geçirmedi şükür 🙏
Gelmiş geçmiş olsun.
Teşekkür ederim ❤️
Geçmiş olsun . Bu park ve hastalık bağlantısını cok duymaya başladım canım sıkıldı iyice.
Evet ya bizimki artık yürümeyi bırak koşuyor evde tutmak aşırı zorlaştı. Sürekli dışarı çıkmak istiyor gidip kapıya yapışıp ağlıyor..

Kızlar size dert yanmaya geldim biraz uzun olucak okumak istemeyen pıt pıt geçsin. Ben yanımda uyutmaya alıştırdım çok büyük bir hata😔 bensiz asla uyumuyor gündüz bile😥 gecede 56754567 kez uyanıyor. Şimdi uykudan uyanıp ayağa kalkmaya başladı. Bildiğiniz üstüme çıkıp uyuyor. Ayaklarla babayı tekmeleme, vurma sürekli kıpır kıpır uyuyor. Oda alıcaz Eylül gibi. Beşiğinde hiç uyumadı maalesef😒 odasına nasıl alıştırırım bilmiyorum çok geriliyorum düşündükçe. Birde aşırı yaramaz bir bebe hiç durmuyor. Dün 1 yaş için çekime gittik bebek konseptine. Adam illallah etti😃 o kadar bebek fotoğrafları çektim böylesini görmedim dedi🥹 stüdyoya bir girişimiz vardı bir çıkışımız duvarlara kadar her yer pastaydı🥹 nasıl oyalıyorsunuz? Bizimki tv fln izlemiyor ilgisini çekmiyor keşke 15-20 dk fln izleseydi🥹 şuan bütün odalarda koşuyor kafa göz çarpıyor sürekli. Hele altını değiştirmek çok zorluyor😩 sadece robot süpürgeyle oynuyor uzun uzun oyuncak falan oynamak asla hiç ilgisini çekmiyor. Bir sandık oyuncağı döküyoruz ortaya bizim oğlan oynamıyor babasıyla biz oynuyoruz 😂 güldüğüme bakmayın delirmek üzereyim. Eşimle başka çocuk fln mı aman aman modundayız. Henüz hiç kesintisiz 2 saat uyumadı. Zombi gibiyim kahveyle ayakta duruyorum. Bana bi el atın lütfen ben mi beceremedim bu işi 😭

Yurt dışında arkadaşım var ara ara Türk arkadaşlarıyla bir araya geliyorlar maksat hem sosyalleşmel hem çocukların oynaması.Ben açıkçası Ankara için konuşuyorum buna açığım ☺️ Kış da gelmeden neden olmasın 🫣😬
Ankara için ben de açığım 🤭🫶🏻🥲bi arkadaşım oyun grubuna kendi grubunu kurup gitmekten bahsetmişti onlar öyle yapmışlardı 4-5 kişi bir araya gelip haftada bir buluşup başlarında bi öğretmenle etkinlik yaptırmışlar. Ben de oyun grubu düşünüyorum haftada bir kere de olsa haftasonları gidebileceğimiz 🫶🏻

Kızlar 12. ay aşısını yaptıran var mı ? Nasıl geçti ?
Bir de düzenli olarak parka götürüyor musunuz çocuklarınızı ? Ben her gün indiriyordum geçen bir doktor arkadaş hastalığın çok arttığını bebekler için de parkın çok büyük bir risk olduğunu söyledi kafam karıştı :KK43: Parka da götürmesek evde nasıl zaman geçirecek bilmiyorum sürekli. Lysol dezenfektan koymuştum arabasına salıncağa fln sıkıyordum binmeden ama yinede yeterli değildir sanırım.
Biz bu hafta cuma gibi yaptıracağız canım 9. Ayda bi kızamık olmuştu 12. Ay aşıları çok sanırım ve ateş de yapıyormuş bakalım. Ben her gün parktayım zaten ağlıyor kapıya koşup vuruyor yerlere atıyor kendini eve çıkarken de 🫠😂çocukları izlemeyi ve ondan büyükleri taklit etmeyi çok seviyor örneğin biri koşarak bağırıyorsa sevinçli o da aynısını yapıyor ben parkta büyütücem hastalık riski de olsa indiririm gibi geliyor çünkü çocuk oldu resmen parka ine ine bir haftada. El ayak ağız hastalığı vs geçirecekler engel olamayız benim oğlan zaten doğdu doğalı 12 kere fln soğuk algınlığı geçirdiği için hastalıktan korkmuyorum senin bahsettiğin hastalıklar neler?

Biz bu hafta cuma gibi yaptıracağız canım 9. Ayda bi kızamık olmuştu 12. Ay aşıları çok sanırım ve ateş de yapıyormuş bakalım. Ben her gün parktayım zaten ağlıyor kapıya koşup vuruyor yerlere atıyor kendini eve çıkarken de 🫠😂çocukları izlemeyi ve ondan büyükleri taklit etmeyi çok seviyor örneğin biri koşarak bağırıyorsa sevinçli o da aynısını yapıyor ben parkta büyütücem hastalık riski de olsa indiririm gibi geliyor çünkü çocuk oldu resmen parka ine ine bir haftada. El ayak ağız hastalığı vs geçirecekler engel olamayız benim oğlan zaten doğdu doğalı 12 kere fln soğuk algınlığı geçirdiği için hastalıktan korkmuyorum senin bahsettiğin hastalıklar neler?
En güzeli park canım haklısın, kesinlikle cok iyi geliyor izliyor taklit ediyor heycanlanıyor. Evde bakmaktan da daha kolay geliyo bana . Biz 9. ay da 1 ay boyunca bronşolit olduğumuzdan kızamık aşısı yapmamıştı doktor zaten hasta diye. Sonra da 12. ay aşısını bekletti ondan da tedirginim aslında. Yarın götürcem bugün gidemedik. Covid için dedi arkadaş daha çok ama el ayak hastalığı ve bebeklerin aşısı tam olmadığı için hepsine karşı daha riskli dedi.
Aslında ben hafta da 1 gün 1 saat oyun grubu bulmuştum gymboree de belki güzel olurdu ama bu hastalık korkusundan ondan da vazgeçtim.😰 Akşama kadar ana oğul takılmaya devam😬 Eşimi eve gelsin diye hiç bu kadar 4 gözle beklememiştim akşamları🙈

En güzeli park canım haklısın, kesinlikle cok iyi geliyor izliyor taklit ediyor heycanlanıyor. Evde bakmaktan da daha kolay geliyo bana . Biz 9. ay da 1 ay boyunca bronşolit olduğumuzdan kızamık aşısı yapmamıştı doktor zaten hasta diye. Sonra da 12. ay aşısını bekletti ondan da tedirginim aslında. Yarın götürcem bugün gidemedik. Covid için dedi arkadaş daha çok ama el ayak hastalığı ve bebeklerin aşısı tam olmadığı için hepsine karşı daha riskli dedi.
Aslında ben hafta da 1 gün 1 saat oyun grubu bulmuştum gymboree de belki güzel olurdu ama bu hastalık korkusundan ondan da vazgeçtim.😰 Akşama kadar ana oğul takılmaya devam😬 Eşimi eve gelsin diye hiç bu kadar 4 gözle beklememiştim akşamları🙈
Senin oğlan da zaten benimki gibi parkta izleyici öğrenici çok kıymetli bu anlar ya 🥲❤️Ben hastalıktan zaten başımız kurtulmadığı için hiç korkmuyorum. 1 yaş aşıları çok önemli bunu da yaptırırsak büyük oranda aşılanmış oluyorlar en korkmamız gereken kızamık menenjit gibi şeyler Allah korusun. Bir doz bile olsalar bunlar için koruyuculuk çok artıyor. Bu arada ben de seninle aynı düşünüyorum evde zaman çok zor geçerken dışarıda su gibi geçiyor bir an evvel gelsin eşin de rahatla 🤭🤣

Sanırım bir ikimiz kaldık hastalıktan bu kadar korkan ve sürekli evde takılan 😂 kızım benden başka yüz arıyor artık sıkıldı cocuk 😂 buarada parkta napıyorsunuz merak ediyorum ? Ben bir salıncağa bindirip sallıyorum okadar geri bebek arabasında dolaştırıyorum ama ondada durmuyor yürüyemediği için kendi kendine de dolanamıyor oyuzden cokda verimli geçmiyor kucak istiyor

Kızlar size dert yanmaya geldim biraz uzun olucak okumak istemeyen pıt pıt geçsin. Ben yanımda uyutmaya alıştırdım çok büyük bir hata😔 bensiz asla uyumuyor gündüz bile😥 gecede 56754567 kez uyanıyor. Şimdi uykudan uyanıp ayağa kalkmaya başladı. Bildiğiniz üstüme çıkıp uyuyor. Ayaklarla babayı tekmeleme, vurma sürekli kıpır kıpır uyuyor. Oda alıcaz Eylül gibi. Beşiğinde hiç uyumadı maalesef😒 odasına nasıl alıştırırım bilmiyorum çok geriliyorum düşündükçe. Birde aşırı yaramaz bir bebe hiç durmuyor. Dün 1 yaş için çekime gittik bebek konseptine. Adam illallah etti😃 o kadar bebek fotoğrafları çektim böylesini görmedim dedi🥹 stüdyoya bir girişimiz vardı bir çıkışımız duvarlara kadar her yer pastaydı🥹 nasıl oyalıyorsunuz? Bizimki tv fln izlemiyor ilgisini çekmiyor keşke 15-20 dk fln izleseydi🥹 şuan bütün odalarda koşuyor kafa göz çarpıyor sürekli. Hele altını değiştirmek çok zorluyor😩 sadece robot süpürgeyle oynuyor uzun uzun oyuncak falan oynamak asla hiç ilgisini çekmiyor. Bir sandık oyuncağı döküyoruz ortaya bizim oğlan oynamıyor babasıyla biz oynuyoruz 😂 güldüğüme bakmayın delirmek üzereyim. Eşimle başka çocuk fln mı aman aman modundayız. Henüz hiç kesintisiz 2 saat uyumadı. Zombi gibiyim kahveyle ayakta duruyorum. Bana bi el atın lütfen ben mi beceremedim bu işi 😭
Bu direk bizim oğlan 🤦🏼‍♀️ Geceler haram, gündüzler evlere şenlik. İngilteredeyiz calistigim icin aileler dönüşümlü gelip bakiyor 6 ayda bir. Ama ona ragmen tükenmiş durumdayim. En ufak bir seyde tirlatiyorum. Asssla tek kisi alt degistiremiyoruz. En az iki optimum 3 kisi gerekli. Yemek yedirmek icin de ayni sekilde. Mama sandalyesi iptal, en fazla 5 dakika sonra tepesinde. Besigi bile normal degil iki besigi birlestirdik, tekinde rahat edemedi beyfendi. Bazi cocuklar fazlaca aktif, uyumayi sevmiyor, hareketi seviyor. Kesinlikle bu sizinle alakali degil. Oglumu goren herkes bilmem kac çocuk gördüm bu ne boyle diyo. Nasip bize de bir gun uslu bir bebe düşer elbet😂 Sunu da ekliyim hic birseye degismem Allahin hergunu canima okuyan oglumu🥰

Senin oğlan da zaten benimki gibi parkta izleyici öğrenici çok kıymetli bu anlar ya 🥲❤️Ben hastalıktan zaten başımız kurtulmadığı için hiç korkmuyorum. 1 yaş aşıları çok önemli bunu da yaptırırsak büyük oranda aşılanmış oluyorlar en korkmamız gereken kızamık menenjit gibi şeyler Allah korusun. Bir doz bile olsalar bunlar için koruyuculuk çok artıyor. Bu arada ben de seninle aynı düşünüyorum evde zaman çok zor geçerken dışarıda su gibi geçiyor bir an evvel gelsin eşin de rahatla 🤭🤣
Parkta nasıl vakit geçiriyorsunuz? Bebısınız yürüyormu yoksa bebek arabasındamı takılıyor

Bakıcılarımız ( anneanne ve babaanne ) ne zaman pes ederse :) bazen denemek için 2 yaşında kreş falan diyorum aaaa olur mu çok küçük falan diyip vicdan yapıyolar çok şükür 🙏🏼 😂 aslında benim gönlümden geçen 4 yaşından önce tam zamanlı bir yere vermemek ama bakıcılar illaki pes edicek kolay değil çünkü evlerini bırakıp aylarca bizde kalıyolar onların durumuna göre karar vericez yani mecburen. İleriyi düşününce aksiyete yaşadığım için düşünmemeye çalışıyorum :) siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
Bakıcılarımız iyi ki var 🥲bizimkiler en başından 2 yaşına endekslendiler sanırım bunu aşamayacağım 😁o yüzden 2 yaşına kadar bizimle olsalar 2den sonra da kreş düşünüyorum (eşimin çocuk psikiyatristi arkadaşı da 28 aylıkken vs kreş mümkün ama çocuk sayısı az olmalı demişti bana) Belki yarım gün kreş yarım gün bir abladan destek alırız oğlum 2 yaşına geldiğinde doğuda olacağız bakalım.
Ben 3 aylıkken bakıcı denedim ancak yapamadım ağladım alıştırma sürecinde iki hafta sonra özürler dileyerek sonlandırdık. 2 yaşından sonra daha mı kolay olur bilmiyorum en azından yarım zamanlı kreşe giderse daha iyi hissederim keşke tam zamanlı alışsa daha iyi olur tabi ama çocuk ne isterse
. Bu işlerde kural yok ama benim takip ettiğim bir çocuk psikologu var ve şöyle diyor3 yaşına gelmiş yaşıtlarıyla 3-4 saat vakit geçirmeyen çocuk çok şey kaybeder diyor onu düşününce mantıklı geliyor kreş.

Parkta nasıl vakit geçiriyorsunuz? Bebısınız yürüyormu yoksa bebek arabasındamı takılıyor
Yürüyor hatta dün kaydırağa giden merdivenlerden de çıktı her an arkasındayım bazen tutunarak ayakta bazen sürüne sürüne çıkıyor. Ama yürümeden önce de parktaydık biz. Tabi o zaman kucaktaydı. Biz parkta çocuk izliyoruz genelde oğlum kendinden büyük abileri izlemeye bayılıyor. Ben sallıyorum ama salıncak çok sevmiyor. Kucağımda merdiven çıkıp kaydıraktan beraber kayıyorduk eğer kaydırak kısa ise düz ise bırakın kayacaktır aşağıda bekleyin ben inanamamıştım komşum müdahale etti bırak diye bıraktım hop kaymıştı. Eşimle indirdiysek tahtiravallinin karşısına o geçiyor eliyle bastırıyor karşıda biz indir kalk yapıyoruz. Komşumun oğlu varsa onlar karşıda oluyor ben bastırıp çocuğu tutuyorum. Her şeye biniyoruz dokunuyoruz ağaç varsa cici ağaç diyip dokunduruyordum. Ancak şimdi yürüdüğü için romantik ağaç dokunmaları yapamıyoruz sadece koşuyor yürüyor. Kaydıraklara gidiyor kendisi. Şu an gezdirmeniz yeterli bence görsün büyükleri çok şey öğreniyolar yürüyünce aynısını yapacaktır 😍🫶🏻

Bizde parkta kaydirak salincak tahtravalli ye bindiriyoruz kisa kaydiraktan kendi uzun kaydiraktan birlikte kayıyoruz birde kule gibi yere cikip oradan bana el sallıyor babasi ile birde bankta tutunup ayakta durmaya bayılıyor bazi parklarda daha guzel seylerde oluyor sallanan at birinde donen bir sey vardi uzerine oturuyor siz donduruyorsunuz kesinlikle yanina gelen kisiye ve onun ebevynlerine bakıyor kaydirakta oradan oraya kosan cocuklara bisiklete binenlere ve kedi köpeklere bakıyor. Kedi köpeklere bayılıyor konuşuyor.

Ankara için ben de açığım 🤭🫶🏻🥲bi arkadaşım oyun grubuna kendi grubunu kurup gitmekten bahsetmişti onlar öyle yapmışlardı 4-5 kişi bir araya gelip haftada bir buluşup başlarında bi öğretmenle etkinlik yaptırmışlar. Ben de oyun grubu düşünüyorum haftada bir kere de olsa haftasonları gidebileceğimiz 🫶🏻
Şu an Türkiye’de değilim ama döndüğüm de ben de katılmak isterim eğer grup kurarsanız😊

X