2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Senin oğlan da zaten benimki gibi parkta izleyici öğrenici çok kıymetli bu anlar ya 🥲❤️Ben hastalıktan zaten başımız kurtulmadığı için hiç korkmuyorum. 1 yaş aşıları çok önemli bunu da yaptırırsak büyük oranda aşılanmış oluyorlar en korkmamız gereken kızamık menenjit gibi şeyler Allah korusun. Bir doz bile olsalar bunlar için koruyuculuk çok artıyor. Bu arada ben de seninle aynı düşünüyorum evde zaman çok zor geçerken dışarıda su gibi geçiyor bir an evvel gelsin eşin de rahatla 🤭🤣
Bak bana cesaret verdin😀 Aslında senin bakış açında mantıklı nereye kadar sakınabileceğiz, sosyalleşmek zorundayız. Şu asıyı da yaptırayım da daha rahat eder içim.
Sanırım bir ikimiz kaldık hastalıktan bu kadar korkan ve sürekli evde takılan 😂 kızım benden başka yüz arıyor artık sıkıldı cocuk 😂 buarada parkta napıyorsunuz merak ediyorum ? Ben bir salıncağa bindirip sallıyorum okadar geri bebek arabasında dolaştırıyorum ama ondada durmuyor yürüyemediği için kendi kendine de dolanamıyor oyuzden cokda verimli geçmiyor kucak istiyor
Ben eskiden bu kadar takıntılı değildim ama Covid le beraber acayip takıntılı oldum hele bebekten sonra dısarda yemek bile yiyemiyorum içime sinerek ama korkmakta fayda etmiyor o kadar sakınmama rağmen doğum sonrası eve covidli gelmişim 😬
Parkta çok aktif ya çok yoruyor bizi😰 hala desteksiz yürüyemediği için sürekli parmaklarımızdan tutup yürümek istiyor. Merdivenlerden kaydırakların tepesine cıkıyoruz, küçük kaydıraktan kayıyor kendi ama geçen kafasını çarptı geriye yattı bindirmedim tekrar,dönen bi alet var ona binmeye bayılıyo parmağıyla göstererek mutlaka ona binmeden gelmiyor bağırıyo😀 salıncak, tahterevalli, sonra da bebek arabasında çocukları izliyoruz. Ben bazen meyve hazırlıyorum parkta yediriyorum zaman geçiyo iyi oluyo. Ebeveyn kontrollü bisiklet alcam bisikletlere cok heycanlanıyor.

Bak bana cesaret verdin😀 Aslında senin bakış açında mantıklı nereye kadar sakınabileceğiz, sosyalleşmek zorundayız. Şu asıyı da yaptırayım da daha rahat eder içim.

Ben eskiden bu kadar takıntılı değildim ama Covid le beraber acayip takıntılı oldum hele bebekten sonra dısarda yemek bile yiyemiyorum içime sinerek ama korkmakta fayda etmiyor o kadar sakınmama rağmen doğum sonrası eve covidli gelmişim 😬
Parkta çok aktif ya çok yoruyor bizi😰 hala desteksiz yürüyemediği için sürekli parmaklarımızdan tutup yürümek istiyor. Merdivenlerden kaydırakların tepesine cıkıyoruz, küçük kaydıraktan kayıyor kendi ama geçen kafasını çarptı geriye yattı bindirmedim tekrar,dönen bi alet var ona binmeye bayılıyo parmağıyla göstererek mutlaka ona binmeden gelmiyor bağırıyo😀 salıncak, tahterevalli, sonra da bebek arabasında çocukları izliyoruz. Ben bazen meyve hazırlıyorum parkta yediriyorum zaman geçiyo iyi oluyo. Ebeveyn kontrollü bisiklet alcam bisikletlere cok heycanlanıyor.
Haydiii ya evet hatırladım doğru yazmıştın burdada cok gecmıs olsun bebeğede bulaşmıydı?bende öyleyim covidden sonra hastalık hastası oldum hala da atamıyorum üstümden o korkuyu bilmiyorum nereye kadar gidicek böyle 🤷🏻‍♀️ Baya aktifmişsiniz yaa ben de yapayım ozaman tutanarak yürüyorsa ilk adım ayakkabılarını aldınız?

Yürüyor hatta dün kaydırağa giden merdivenlerden de çıktı her an arkasındayım bazen tutunarak ayakta bazen sürüne sürüne çıkıyor. Ama yürümeden önce de parktaydık biz. Tabi o zaman kucaktaydı. Biz parkta çocuk izliyoruz genelde oğlum kendinden büyük abileri izlemeye bayılıyor. Ben sallıyorum ama salıncak çok sevmiyor. Kucağımda merdiven çıkıp kaydıraktan beraber kayıyorduk eğer kaydırak kısa ise düz ise bırakın kayacaktır aşağıda bekleyin ben inanamamıştım komşum müdahale etti bırak diye bıraktım hop kaymıştı. Eşimle indirdiysek tahtiravallinin karşısına o geçiyor eliyle bastırıyor karşıda biz indir kalk yapıyoruz. Komşumun oğlu varsa onlar karşıda oluyor ben bastırıp çocuğu tutuyorum. Her şeye biniyoruz dokunuyoruz ağaç varsa cici ağaç diyip dokunduruyordum. Ancak şimdi yürüdüğü için romantik ağaç dokunmaları yapamıyoruz sadece koşuyor yürüyor. Kaydıraklara gidiyor kendisi. Şu an gezdirmeniz yeterli bence görsün büyükleri çok şey öğreniyolar yürüyünce aynısını yapacaktır 😍🫶🏻
Ooo maşallah neler yapıyorsunuzzz böylee 🥰 Baya verimli geçiyormuş parklar ozaman bende deniyeyim kendi kucağımda o halde sürekli bebek arabasnda sıkılıyor cunku artık bizimde verimli geçer inşallah
İlk adım ayakkabısı ne aldınız?

Haydiii ya evet hatırladım doğru yazmıştın burdada cok gecmıs olsun bebeğede bulaşmıydı?bende öyleyim covidden sonra hastalık hastası oldum hala da atamıyorum üstümden o korkuyu bilmiyorum nereye kadar gidicek böyle 🤷🏻‍♀️ Baya aktifmişsiniz yaa ben de yapayım ozaman tutanarak yürüyorsa ilk adım ayakkabılarını aldınız?
Bulaşmıştı canım test yapmadılar haliyle ama ateşlendi 2 gün, başka da bi etkisi olmamıştı. Benim pıhtılaşma değerim cok yükselmişti epey riskli duruma gelmişti ondan bi korku kaldı. Aman Allah herkesi korusun🙏🏻
Kesinlikle dene parkta bunları çok keyif alır ve daha da hareketlenir. Bizimkinin ayakları biraz minnoş, Vicco 19 no dan baslıyor büyük geldi😀 Bende Nike in en hafif spor ayakkabısını aldım 18,5 suan onunla iyi gibi. Clarks baktım ama bulamadım bulursan onda çeşit daha çok ve güzel.

Bulaşmıştı canım test yapmadılar haliyle ama ateşlendi 2 gün, başka da bi etkisi olmamıştı. Benim pıhtılaşma değerim cok yükselmişti epey riskli duruma gelmişti ondan bi korku kaldı. Aman Allah herkesi korusun🙏🏻
Kesinlikle dene parkta bunları çok keyif alır ve daha da hareketlenir. Bizimkinin ayakları biraz minnoş, Vicco 19 no dan baslıyor büyük geldi😀 Bende Nike in en hafif spor ayakkabısını aldım 18,5 suan onunla iyi gibi. Clarks baktım ama bulamadım bulursan onda çeşit daha çok ve güzel.
Geçmiş Allah kimseye yaşatmasın 🙏 ben daha ilk adım almadım oyuzden parkta yürütemem ama bugün sipariş vericem geldiği gibi ellerinden tutarak parkta dolaşıcaz bugün doktora mesaj attım ayakkabı ne alalım diye vicco bakabilirsin dedi internetten onada baktım en kucuk 19 beden tablosuna baktım ayagını mezurayla ölcünce 11.8 cm 19 a denk geliyormuş bizimki 11 cm cıktı ama corapla giydireceğim için olur heralde diye düşündüm. Clarksa da bakaym hiç duymamıştım

Canım bugün doktora mesaj attım ne alayım diye vicco bakabilirsin dedi siz ona bakmışmıydınız ?Nubebeyede bakıcam şimdi teşekkür ederim 🥰
Vicco ucu açık sandalet modeli yumuşacık bişey aldım, çok güzeldi ama benimkinin patatesli puaça ayağına olmadı kalıbı geri gönderdim. Vicco iyi gerçekten. O olmazsa nubebe, çok çok beğendim.

Bakıcılarımız iyi ki var 🥲bizimkiler en başından 2 yaşına endekslendiler sanırım bunu aşamayacağım 😁o yüzden 2 yaşına kadar bizimle olsalar 2den sonra da kreş düşünüyorum (eşimin çocuk psikiyatristi arkadaşı da 28 aylıkken vs kreş mümkün ama çocuk sayısı az olmalı demişti bana) Belki yarım gün kreş yarım gün bir abladan destek alırız oğlum 2 yaşına geldiğinde doğuda olacağız bakalım.
Ben 3 aylıkken bakıcı denedim ancak yapamadım ağladım alıştırma sürecinde iki hafta sonra özürler dileyerek sonlandırdık. 2 yaşından sonra daha mı kolay olur bilmiyorum en azından yarım zamanlı kreşe giderse daha iyi hissederim keşke tam zamanlı alışsa daha iyi olur tabi ama çocuk ne isterse
. Bu işlerde kural yok ama benim takip ettiğim bir çocuk psikologu var ve şöyle diyor3 yaşına gelmiş yaşıtlarıyla 3-4 saat vakit geçirmeyen çocuk çok şey kaybeder diyor onu düşününce mantıklı geliyor kreş.
Çalışan anne olmak o kadar zorki sadece bu durumdan dolayı 2. Çocuk düşünmüyorum. Kreş olayı dediğiniz gibi çocukla ilgili bir durum komşumuzun oğlu bakıcı sorunları nedeniyle biranda kreşe başladı okadar rahat alıştı ki çok istekl gidiyor. Ama arkadaşımın kızı 1 senedir hala alışamadı . Benim için kreş bakacak kimse olmazsa ve ben ekonomi böyle devam ederde ücretsiz izin alamazsam o şartlarda başvurabileceğim bir seçenek. Bakalım inşallah çocuklar için en iyisi olur

Geçmiş Allah kimseye yaşatmasın 🙏 ben daha ilk adım almadım oyuzden parkta yürütemem ama bugün sipariş vericem geldiği gibi ellerinden tutarak parkta dolaşıcaz bugün doktora mesaj attım ayakkabı ne alalım diye vicco bakabilirsin dedi internetten onada baktım en kucuk 19 beden tablosuna baktım ayagını mezurayla ölcünce 11.8 cm 19 a denk geliyormuş bizimki 11 cm cıktı ama corapla giydireceğim için olur heralde diye düşündüm. Clarksa da bakaym hiç duymamıştım
Bi de, ayakkabı bulana kadar çorapla yürüttük biz parkta bahçede: )

Bu direk bizim oğlan 🤦🏼‍♀️ Geceler haram, gündüzler evlere şenlik. İngilteredeyiz calistigim icin aileler dönüşümlü gelip bakiyor 6 ayda bir. Ama ona ragmen tükenmiş durumdayim. En ufak bir seyde tirlatiyorum. Asssla tek kisi alt degistiremiyoruz. En az iki optimum 3 kisi gerekli. Yemek yedirmek icin de ayni sekilde. Mama sandalyesi iptal, en fazla 5 dakika sonra tepesinde. Besigi bile normal degil iki besigi birlestirdik, tekinde rahat edemedi beyfendi. Bazi cocuklar fazlaca aktif, uyumayi sevmiyor, hareketi seviyor. Kesinlikle bu sizinle alakali degil. Oglumu goren herkes bilmem kac çocuk gördüm bu ne boyle diyo. Nasip bize de bir gun uslu bir bebe düşer elbet😂 Sunu da ekliyim hic birseye degismem Allahin hergunu canima okuyan oglumu🥰
Öyle tabi canım bende dünyalara değişmem oğlumu❤️ Ben tek bakıyorum iki ailede uzaktalar malesef. Beni yıpratan da bu oluyor. Sabah kalkıyoruz maratona başlıyoruz. Her gün yatağa yattığımda heryerim ağrımış oluyor. Çok şükür her hallerine ❤️ Biraz şimarığız ama alışıcaz 😂

Kızlar biz 12. ay aşısını yaptırdık bugün. 3 aşı, 3 ü de bacaktan. Hemşire her şeyi yiyosa mamayı kes, süt başla fln dedi🙄
Bir sürü insan direk hayvansal süt vermeyin diye bağırırken mi süte başla dedi😒 açıkçası ben hayvansal süt içirmeyi düşünmüyorum büyük kızımın bile pankeklerini yoğurt ya da peynir altı suyu ile yapıyorum artık eve süt sadece peynir ve yoğurt İçin alınıyor bu ara bir de canım nescafe içmek isterse😁

Ayy bizimkide pazartesi korkuyorum ateş vs yaparsa bizi bilgilendir canım bende ona göre hazırlıklı olayım
Yaparken çok ağladı, korktu. Yani bu aşıların yapılma tarzı mı bu anlamadım 3 ü üst üste cocuk nefes almadan ağlıyo, bağırıyo arka arkaya 3 iğne, tam travmalık valla ☹️ Sabah 10 gibi oldu aşı, akşama kadar iyiydi şükür ama akşam biraz sızlanmaya başladı, belki bacağı ağrıyodur diye calpol verdim. Ateşi fln yükselmeden uyudu canım, inş gece de cıkmaz yazarım burayada.
Bir sürü insan direk hayvansal süt vermeyin diye bağırırken mi süte başla dedi😒 açıkçası ben hayvansal süt içirmeyi düşünmüyorum büyük kızımın bile pankeklerini yoğurt ya da peynir altı suyu ile yapıyorum artık eve süt sadece peynir ve yoğurt İçin alınıyor bu ara bir de canım nescafe içmek isterse😁
Evet bende onu anlamadım, hatta sasırdım normal süt mü vereyim biberonla dedim cok kendinden emin evet evet mamayı kes dedi😀 Neyse ki artık bilgiye ulaşmak, araştırmak daha kolay😬 Bende süt vermeyi düşünmüyorum zaten

Yaparken çok ağladı, korktu. Yani bu aşıların yapılma tarzı mı bu anlamadım 3 ü üst üste cocuk nefes almadan ağlıyo, bağırıyo arka arkaya 3 iğne, tam travmalık valla ☹️ Sabah 10 gibi oldu aşı, akşama kadar iyiydi şükür ama akşam biraz sızlanmaya başladı, belki bacağı ağrıyodur diye calpol verdim. Ateşi fln yükselmeden uyudu canım, inş gece de cıkmaz yazarım burayada.

Evet bende onu anlamadım, hatta sasırdım normal süt mü vereyim biberonla dedim cok kendinden emin evet evet mamayı kes dedi😀 Neyse ki artık bilgiye ulaşmak, araştırmak daha kolay😬 Bende süt vermeyi düşünmüyorum zaten
Walla annem bile gece yatmadan süt ver daha iyi uyur dedi ne alaka anne bende var ya süt ineğinkini ne yapayım dedim😂 o eskidenmiş şimdi süt yok peynir var yoğurt var kefir var dedim biraz çok bilmiş oluyoruz ama yapacak bir şey yok😁

Kızlar biz 12. ay aşısını yaptırdık bugün. 3 aşı, 3 ü de bacaktan. Hemşire her şeyi yiyosa mamayı kes, süt başla fln dedi🙄
Ben de dün doktorumuza sordum , benim ikizlerim var 1 yaşına girdiler süt ve bal verebilir miyiz diye, verebilirdiniz dedi, ama süt vermeseniz de olur 2 yaşına kadar, çok faydası olmayan bisey, bir de kansızlık yapar dedi. Zaten bizimkilerin kanı düşük cıktı biraz.
Ayy bizimkide pazartesi korkuyorum ateş vs yaparsa bizi bilgilendir canım bende ona göre hazırlıklı olayım
Bizimkiler ertesi gün ateşlediler biraz 37.5 oldu ateşleri calpol verdim . Bir de asi olup eve geldikten hemen sonra vermiştim calpol çok rahatsızlık hissetmediler o gün aksama kadar.

Ooo maşallah neler yapıyorsunuzzz böylee 🥰 Baya verimli geçiyormuş parklar ozaman bende deniyeyim kendi kucağımda o halde sürekli bebek arabasnda sıkılıyor cunku artık bizimde verimli geçer inşallah
İlk adım ayakkabısı ne aldınız?
Çocuk belirliyor ne yapılacağını hiç tedirgin olmuyorum eve gelince el ayak yıkıyorum bitiyor dediğim gibi biz hastalıktan kurtulamadık madem parkta oynasın da olsun hastalık hiç hasta olmasak belki korkardım 😅ben vicco almıştım ama o kışlık gibi olduğundan giydirmiyorum şu an lcw den aldığım crocsa benzeyen bi terlik giyiyor 50₺ ye mi ne aldım 😁 kışın vicco giydiririm bot vs de alıcam ama yazlık bunu giysin yeter dedim 😅belki yaptığım yanlıştır bilmiyorum 😅

Çalışan anne olmak o kadar zorki sadece bu durumdan dolayı 2. Çocuk düşünmüyorum. Kreş olayı dediğiniz gibi çocukla ilgili bir durum komşumuzun oğlu bakıcı sorunları nedeniyle biranda kreşe başladı okadar rahat alıştı ki çok istekl gidiyor. Ama arkadaşımın kızı 1 senedir hala alışamadı . Benim için kreş bakacak kimse olmazsa ve ben ekonomi böyle devam ederde ücretsiz izin alamazsam o şartlarda başvurabileceğim bir seçenek. Bakalım inşallah çocuklar için en iyisi olur
Evet kesinlikle çocuğa bağlı sitenin parkında biriyle tanıştım oğlu 23 aylıkken başlatmışlar kreşe ama zaten çocuk o aylarda konuşmaya başlamış bezi ve memeyi bırakmış çok kolay oldu diyor. Bizimkiler nasıl olur bilmem. Çok haklısınız yeter ki onlar için iyisi olsun 🙏🏻🥲

X