2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar merhaba herkes iyidir inşallah Ben bir soru sormaya geldim. Çalışan ve emziren anneler süt kesilmesi yaşayan var mı? Ben 1 yaşına kadar hep yanındaydım oğlumun çalışıyordum ama evden esnek çalıştım işyerim müsaade etti ancak eylül gibi tam zamanlı çalışmaya döneceğim artık bu konuda çok üzgünüm ama 1 yaşına kadar da evdeydim olacağı buydu. Sütümün kesilmesinden endişe ediyorum 9-5 çalışacağım evim yakın arada git gel yapabilirim annemler de öğle arası getirirler emziririm ama gün boyu emziremediğim günler olabilir. Ne yapmam gerekiyor şimdiden derdi sardı beni ah hiç çalışmak istemiyorum hiç ama ne yazık ki çalışmak durumundayım şeytan diyor kredi borcunu kapat ücretsize ayrıl ama bırakmam da çok zor… psikolojik açıdan da çocuğu etkiler mi benden kopar mı güvenli bağlanma ne olur diye dertteyim… zaten oğlum emzirmeme rağmen parmak emme davranışı gösteriyor bazen her gören süt vermediğimi düşünüyor genelde bu davranış böyle ortaya çıkarmış daha şimdiden çocuktan ayrılmadan derdi aldı beni… (ben 3 ay süt emmişim kesilince çok uzun yıllar parmak emmişim bu durumumu eşim buna bağlıyor)

Sukur biz de kanadaya tasindik esim yazilimci teklifaldi degerlendirelim dedik Arweningelecegi icin denemedikdemeyelim diye ve haliyle son 2-3aydir ev dagit gel burda duzen kur kendimize gelemedik haliyle bebegime de cok odaklanamadim ama sukur genel itibariyle iyiyizsizin de iyi olmaniza sevindim...ayaginiza tas degmesin

Şuan artık emzirmiyorum ve hala evden çalışıyorum ama deneyimimi söyleyeyim:) 10. ayda birden bıraktı emmeyi oğlum zaten 10 ay ne kadar çabalarla emzirdim eds emzirme destek fln fln...Bu kez asla geri almadı hep ısırdı bıraktı diye biraz üzüldüm, ağladım hatta emzirme konusu benim travmam oldu sanırım. Bu konuyu kafana takmada yalnız değilsin. Emzirdiğim dönemlerde boş kalınca arada parmak emiyodu baktım iyice ilerletcek emziğe alıştırmıştım öylelikle unuttu. Şimdi uykusu gelmeye yakın bakıyorum, emzik vermediysem- sadece beşikte veriyorum- yine parmağı alır gibi oluyo ama hemen dikkatini dağıtıyorum başka şeylerle oyalıyorum unutuyo. Oyalamayı dene istersen, dikkatini başka şeye çek. Süt kesilmesi konusunda da, diyetisyene giderken, artık ilk aylar gibi hassas olmaz bebek gün içinde emdikçe süt gelir demişti. Günde sadece sabah akşam 2 kez emzirip, 2 yaşına kadar emziren arkadaşlarım var bence üzülme, stres daha cok etkiler.
İş için, benim gönlüm en azından 2 yasına kadar kendim bakabilmek ama yaşam şartları çok zor artık imkanlar el vermeyebiliyor. Yılbasına doğru belki bende başlayacağım bakalım. 1 yasında anneanne babanne ile bile değil, direkt kreşe başlayan tanıdığım cocuklar var, her şey gayette yolunda.Güvenli bağlanmanın en büyük temelleri zaten o sürece kadar oturmuş olcak, hiç öyle şeyler düşünme. Sen annesisin ve en çok seni sevecek emin ol

Bizimki 3 boyutlularıda ısırmaya eliyle koparıp ağzıma atmaya calısır hala dişi cıkmadı bu ısırma kaşıma merakı ondanmı cıkınca diş cıkınca bu oral dönem biraz daha mı azalıcak acaba

Kesinlikle azalıyor. Önceden her şeyi ağzına alırdı şimdi baya azaldı bu durum

Sizin de mi diş çıkmadı hiç? Doktor bir şey diyor mu? Bizimki anne ya da baba böyledir ailelerinize sorun dedi ve evet eşimin geç çıkmış. Ne zamana kadar normal acaba dişsizlik çocuk çatlıcak aylardır. Benim de çenemi ısırmaktan çenem inceldi.

Ya canım benim kıyamam sana gerçekten bu emzirme olayı bizi etkiliyor halbuki ben annemi 3 ay emmişim ama onunla çok yakınım bu sadece güvenli bağlanmanın bir parçası Çok şükür 10 ay emzirmişsin ben de şimdi böyleyim çok şükür Çok dikkat etmem gerekiyor evet gece beslenmesini kesmeyeceğim iki kere de gerçe emzirirsem inşallah kesilmez. Çok zor durumdayım keşke 2 yaşına kadar evden çalışabilseydim çok isterdim bunu ama 1 yaşına kadar bile evden çalışmam benim için mucizeydi genel müdürün inisiyatifiyle oldu bu durumum…evet biz de 2 yaşında kreş düşünüyoruz ve çok küçüklükten veren tanıdıklarım var inşallah etkilemeyecek güvenli bağlanmayı… zaten hep maddiyat temelli hayatta ona imkan sağlayabilmek için çalışıyorum benim annem de çalışıyordu bu açıdan çocukluğuma dair hiç eksiklik hatırlamıyorum iş dönüşü maksimum zaman geçirmemiz gerek belki uyku vaktini bir saat geciktiririm o zaman gelince bilmiyorum. Çok teşekkür ederim verdiğin destek için

Bizimde cıkmadı canım hala ,çatlıcak cocuk diş kaşımaktan doktora sormayı unuttum açıkcası nerden aklımda kalmıs bilmiyorum 1 yaşa kadar normal diye düşünüyordum ama eminde değilim benim 6 aylıkken cıkmıs ama babasınında geç ckmış bu aylarda yani artık cıkması gerek bekliyoruz oda bizde rahatlasak .. galıba bizden baska kalmadı bence cogu aynanda patlıcak

Doktorumuz bize 14. ay'a kadar normal demişti.

Bizim ilki 9. ay patladı suan 10 ay 16 günlük 3 tam 1 yarım dişi var

Kizlar diş çıkarirken çok zorlanan var mı? Bizim 10 gündür ishal, 3 gün ateş sürdü, hiçbir şey yemiyor, uyuyamiyor ve sürekli mız mız. Artık herkes bitti yorgunluktan ve hala patlatamadi, doktora götürdüm hasta falan mı diye diş dedi ishal ne zaman bitecek gerçekten üzülüyorum artık zayıfladı resmen çocuğum

Haa iyi vaktimiz varmış bayaa ozaman endişelenmeye gerek yok işte geç patlayınca aynanda geliyorlar zor olmamıştır umarım
Ay olmadı desem yaLan söylemiş olurum 3 ü bir anda geldi, yarım olan yeni çıktı.
o 3 tane gelirken neler çektik bir ben bir Allah biliyor. Çocuğumun ömründen ömür gitti.
Ateş, ishal, hırçınlık 20 günde 5 defa hastaneye gittik desem?

Doktoru demişti ki şuan öyle bir acı çekiyor ki, biz bu koca halimiz ile o agrıya dayanamayız.. Çok üzülmüştüm yavruma

Benim arkadaşımın kızı 1 ay içinde 6 tane birden patlattı o daha da zordu...

Bizim 20 gün sürmüştü, 20 günün sonunda 3 tane birden gelmişti

Reactions: Hyl
Haydiii yaa o kadar yani üzüldüm gecmıs olsun kuzucuga Buna yapacak bişey yokmu ? Bizim dr çıktığı zaman tetagil vs kullan demıstı ama işe yaramıyor heralde fazla Gerçi o ağrıyı gecirir ishal ve ateşe yapcak bişey yok..Allah rahatlıkla cıkarmayı nasip etsin kuzularımıza

Kullandım, hiç bir işe yaramadı yani bizde yaramadı ama kullanıp ağrısı hafifleyeni duydum tabiki

Çok amiinnn

Bem de istanbul anadolu yakasındauım hangi firma bakauım

Bu arada benim oğlum eğitci tırtılı çok seviyr büyğkmsorular kitabı baya ilgisini çekiyor bul tak hayvanlarla oynuyor topları atıyor deliklerden attırıyorum halkları sürekli ısırıyor veya atıyor oynamak istemedi onu .kutuya doldurma çalışıyorum bi tane atıyor hemen sıkılıyor başka şeye dönüyor çok çabuk sıkılıyor oyun kuramıyorum uzun süreli diye üzülüyorum sizde durumlar nasıl bi de 2 günde bi yapıyor kakasını normal mi sizce sizinkler nasıl

Biz kolay geçirdik sanırım 8 dişli benim oğlum diş gelen geceler kendini güzel belli ederdi hemen sabah diş patlamış olurdu bizde ve diş patladığı an ağrı uykusuzluk giderdi. Ben diş döneminde calpol da veriyordum (eşim doktor hatta o diyor verelim diye) bir de parmak fırçayla diş etlerini rahatlatabilirsiniz bir gece önceden dolaba koyardım ben sabah aç karnına zaten demir damlası alıyor demir sonrası zaten fırçalama yapıyorum fırçalaya fırçalaya bence etleri aşındırdım o yüzden çabuk çıktı (çocuğun da hoşuna gidiyor bu arada fırçalaya fırçalaya mest olurdu yatardı yere açardı ağzını zaten çok yumuşacık asla zararı yok) çok geçmiş olsun inşallah bir çırpıda atlatsın yavrunuz meyve verin benim oğlum meyveyi reddetmez hiç aç kalmasın ama biz de bir ay 4 diş gelince çok iştahsızlık yaşadık. Bir de hafif soğuk verin öksürüğü vs yoksa diş etlerine çok iyi gelecek mama/anne sütünü de dondurup meyve filesine koymak işe yarıyormuş diye duydum Allah yardımcınız olsun çabucak çıkarsın kuzu

Çok teşekkür ederim cevabınız için, önerilerinizi deneyeceğim Allah hepimizin bebislerine sağlıklı uzun ömürler versin.. Böyle iştahsız, huzursuz, mutsuz görmek üzüyor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…