2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Duygulandım biraz yazdıklarınızı okurken, gözler sulu: )
Emzirmek çok güzel bir şey ama güvenli bağlanmanın bilmem kaç şartından biri değil gerçekten. Ben altı aya gelsem emzirerek razıyım diyordum ve o aylarda işe başlamaya hazırlandığım için gündüz her uyanmasından sonra emzirmiyordum, beni aramasın, bakana zor olmasın diye. Sonra mecbur evde tek başıma bakmaya başlayınca emzirmeyi çoğalttım ama artık ne kadar emiyor, sütüm ne kadar acaba filan diye hiç düşünmeden. Geçen de tek öğün gece emmesi vardı, onu bıraktım, kilosu gelişimi yerinde diye içimi rahatlattım ama gündüz emmesi azalır mı diye de endişelendim. Gündüz yine aynı miktarda emiyor süre olarak. Bir yaşından sonra emzirmeyi bırakabilirim. Bırakmayabilirim de: )
Eylül'de kreşe gidecek galiba, iş yerimin kreşi var ve 10 tane bebek alıyor her yıl. Oraya güveniyorum ama çok erken 13 ay.. Bir mucize bekliyorum, olsun da işe başlamak zorunda kalmiyim diye. Yoksa 2 yaşında zaten kendim yarı zamanlı kreşe başlatmak isterdim. Çocuğumuzun gelişimi için yapabileceğimiz en iyi üç şey etkileşimli iletişim-diyalog, iyi bir okul öncesi eğitim ve omega 3 müş Selçuk Şirin'e göre, aklımda kaldığı kadarıyla: )

Alıntı yapmayı unutmuşum: ) archerwoman
N numcop

Kaç gündür yazıcam yazamıyorum. Biraz fazla zaman ve enerji istiyor oğlum bugünlerde.
Gözlü kitapları seviyor, en çok ayı balküpü. Büyük soruların alttaki küçük cevap anahtarıyla epey ilgileniyor: ) Okumayı en sevdiğimiz "Merhaba küçük deha serisi". Yazı az, görseller sevimli, dili güzel. Bizde hipopotam, aslancık, kaplancık, panda ve kedi var. Çok seviyor, hele pandalıyı. Tabi bunlarla yalnız bırakmıyoruz çünkü yiyor.
İş bankası yayınlarının kitapları hüsran. Nasıl öyle kötü çevirileri basmışlar bilmiyorum. Yine de hortumuma çörek kaçan fili az okumadık.
Öneriniz varsa ben de alırım.

Ha bir de asıl İlk Kitabım Seti harika. Her sabah Gğunaydın kitabını, her gece uykusundan önce Aydede kitabını okuyoruz. Elma nerede de güzel.

Katılıyorum size :)
Benim de kızım emmeyi bıraktı 5. ayda üstelik sonrasında da 2 ay sağarak biberon ile verebildim. Hala sütüm var mesela bazen sağıyorum biberona koyuyorum asla içmiyor tadını anlıyor ..
Ama güvenli bağLanmanın bilmem kaç şartından biri asla değil :)
Evde baba, babaanne ve dede var. Bir tek bana bağımlı:) başka kimseye değil banyo yaparken, mama yerken, uyurken, oyun oynarken sadece ben. Beni tutup uyur, bana tutunarak banyo yapar vs :)

Kızlarr bebişlerin dişini fırçalayan var mı ?
Gerek var mı acaba emin olamıyorum ? 3 tam 1 yarım dişimiz var ne yapsam alsammı diş fırçası ne diyorsunuz bu konuda *

Sordğum soruyu yazmışsınız :)
Demir ilacından sonra neden fırçaLıyorsunuz mesela ?
Ben hiç yapmadım, gerek var mı acaba ?

Bencede güvenli bağlanma emzirme değil kızlar bendede tam tersi örnek var hala emziriyorum evdeyim sürekli ama kızım bana okadar bağlı değil ananesi dedesi geldiğinde beni hiç aramaz mesela yada babası varken ona daha cok guler onla oynamak ister Eşimin memleketine gittik bir sürü yabancı insan hiç görmediği inanın hiç yadırgamadı kimsenin kucağındanda inmedi benide hiç aramadı Açıkcası hep bana yapışsın isterdim cok free takılıyor biraz kişilik yapısımı bilemedim yani

Yok güvenli bağlanmış o maşallah: ) Bakım verenler koşulsuz sevgi verdikçe güven kuruluyor diyolar, kim bakarsa baksın. Ellerden çekindiği rahatsız olduğu bir dönem vardı bizimkinin, daha çok ilgi gösterdim o dönem, ya ondan ya atağı geçtiğinden bir süre sonra her kucak açana giden bir sosyal böcük oldu bizimki de: ) Bazısının da mizacı mesafeli oluyor, bazısı seven belli etmeyen oluyor o ayrı: )

Yalnız bizimkine babaanne bakıyor biliyor musun
Hatta cok tedirgindim 3 aylıktı kızımı bırakıp işe basladıgımda ay ne agladım ne üzüldüm kıızm beni yabancılayacak bana tavr yapacak istemeyecek 3-5 ay a sütüm de gider, aramdaki tüm bağ kopar diye ağlıyordum
Sonuç? evet emme bitti, ama aramızdaki bağ her geçen gün kuvvetlendi :) kimde olursa olsun direkt geleceği kişi benim, benim kucağımdan baskasına asla gitmek istemiyor. Babaanneyi görünce aglıyor istemiyor gitmeyecem diye
Evde olduğum da resmen bağımlı yaşıyoruz, o uyuduktan sonra işlerimi yapabiliyorum yoksa asla yaptırmıyor. Babasında bile durmuyor. Aslında bana bu kadar bağımlı olması da iyi mi kötü mü hiç bilmiyorum

Bizimki de bana aşşşırı yapışık, kimseye gitmiyor. Babasına bile cinnet loading
İyi mi kötü mü bilmiyorum bence kötü

Sordğum soruyu yazmışsınız :)
Demir ilacından sonra neden fırçaLıyorsunuz mesela ?
Ben hiç yapmadım, gerek var mı acaba ?
Bizim kullandığımız demir ilacı bestiron diş boyuyor evet bu dişler geçici ama çürük gibi siyah görüntüler bırakıyor nitekim çürüğü engellemek için de fırçalıyorum bebeklerimizin dişi çıkmasa bile fırçalamak gerektiğini söylüyorlar ilk birkaç ay temiz nemli bi bez ile sonra da parmak fırça ile hatta ben rocs diş fırçası alıp bir yaşından sonra tam kullanmak istiyorum. Çürüğü bi nebze olsun engellemek için. Benim oğlum hala gece besleniyor aslında diş çürüğü için bunu da kesmek gerek ama onu henüz yapamadım. Şu an demir ilacı sonrası ve akşam uyku öncesi fırçalıyorum diş hekimleri böyle tavsiye ediyor

Güvenli bağlanmış sizinki :) sizi kaybetme korkusu yok :)

Kızlar hiç kimseyi kırmak veya incitmek istemedim emzirme konusunda. Kendi bebeğim için endişe duydum çünkü en azından sadece benim bebeğim özelinde konuşayım sakinleştirdiğim nadir yerlerden biri benim memem. Kimsenin formül mama verdiği için bebeğinin güvenli bağlanmayacağını vs düşünmüyorum zaten onlar bizim bebeklerimiz emzirme dışında birçok şey yapıyoruz kesinlikle kırmak üzmek istemem yanlış anlaşılmak da istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…