- 3 Ekim 2010
- 1.196
- 2.525
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #23.641
Günaydın herkeze cvp veremedim ama yorumları okudum herkezin iyi olduğuna sevindim @Umutumut82 canım ciğer geliştirici şekeri tavan yapıyor bende de öyle olmuştu o yuzden merak etme
Doğum yaklaştıkça beni korku bastı Akşam doğumları izledim sezeryan izledim normal doğum izledim
Belki sezeryanda hissetmiyorsunda komple içini açıyorlar . Normal doğum da vajinaya gerekirse kesik atıyorlar Bu hoşuma gitmedi o kesigi atmadan acaba uyuşturuyorlar mi o kismi aklimda deli deli sorular gece uyamadim meraktan bildigin korku basti ben kendime dogum konusunda hiç bir turlu güvenemiyorum.
Normal doğumdan sonra vajinada degisikler oluyor mu yoksa zamanla eski haline donuyor mu valla deneyimli anneler biraz anlatsan hem merak hem korkumu giderse korkunun ecele faydasi yok gerçi artik hiç bir turlu kaciş yok dogracagiz normal ya da sezaryen
Bütün bu sorular benim de aklımdan çıkmıyor. Etkilenmeyeyim diye izlemiyorum yaklştıkça da tedirgin oluyorum. O normal doğumda atılan kesi beni çok telaşlandırıyor. Daha sonrasında tuvalet işleri nasıl halloluyor ki
İlk doğumum olacak benim de.Sezaryen doğurmak zorundayım sağlık durumlarımdan dolayı.İzlediğim doğum videoları olmuştu daha önce.Birçok ameliyat geçirdim.Özeti şu,evet zor olacak.İçimizden bir canlı çıkıyor sonuçta kesiler de olacak kanamalar da olacak.Ablamın normal doğumunda yanındaydım kesik atmak zorunda kalmışlardı sonrasında elbette zorlandı ama en fazla 1 hafta sürdü.Herkes bebeğini kucağına alınca bir şey hissetmezsin diyor ama ben gerçekçiyim.Elbette acıyacaktır ama dayanılamaz bir şey olsa kimse 1.den sonra çocuk yapmazdı diye düşünüyorum
Bir de çok şükür tıp öyle gelişti ki zaten işlemlere başlamadan uyuşturuluyoruz.Doğal doğumda öncesindeki sancıyı sezaryende ise sonrasındaki sancıyı çekeceğiz o kadar.O işlemler dikişler kesiler hep uyuşuk halde olunacağı için tedirgin olunacak son şey bence.
Hepimize doğum sonrasında kuvvet diliyorum