Canım, öncelikle çok geçmiş olsun. Neler yaşadın bilmiyorum, stres yapma demek çok kolay. 1 ay önce dedem vefat etti ve kendimi tıtamadan sürekli ağlıyordum. Psikoloğumla konuştuğumda annelik içgüdüsü baskın geliyor genelde akışına bırakın dedi ama ne kadar sürerdi bilmiyorum. Şöyle anlatayım “maske” taktım. Yasımı erteledim ve en fazla 3 gün ağladım. Uzaktayım, dedemle vedalaşamadım bile. Belki uzakta olmam benim hayrıma işledi. Belki annelik içgüdüm daha baskındı. Şurada toplam 9 ay herşeyi kenara bırakarak sadece bebeğimizi düşünme zamanı. Gün boyunca sadece meditasyon, rahatlama egzersizi ve yoga yapıyorum. Bir de kaynanamla yaşadığım için fırsat buldukça yılan gibi sokuyor. Hamile kalmadan önce ve ilk aylarında alttan almayıp tartışır ve geceleri uyuyamadığım anlar olurdu. Ultrasonda ileri derecede rahim kasılmamı görünce kendime çok kızdım. İnan değmez, şuan hiçbir şey minnacık yavrularımızdan daha önemli değil. İmkanın varsa stres yaşatan şeyleri ertele, yoksay ve yoga yap. Stresin en büyük etki aracı da nefesimiz. Bol bol nefes almaya ve rahatlamaya çalış stresin gitgide azalacaktır.